Madagascar & Mauritius

Rondreis Madagascar & Mauritius23 dagen

De unieke flora en fauna van Madagascar vinden we terug in de prachtige nationale parken van Périnet, Ranomafana en Isalo. Wandelend in het spectaculaire regenwoud gaan we op zoek naar tropische dieren en prachtige flora. De thermale baden van Antsirabe lenen zich voor een ontspannen uurtje. Met de witte stranden, azuurblauw water en de prachtige koraalriffen van Mauritius besluiten we deze rondreis. Hier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Op Mauritius kun je ook steden of dorpen bezoeken en van de natuur genieten. Natuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges National Park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Madagascar & Mauritius, 23 dagen

 • 23-09-2019 Amsterdam - Antananarivo
 • 24-09-2019 aankomst Antananarivo
 • 25-09-2019 Antananarivo - Andasibe - Périnet reservaat
 • 26-09-2019 Périnet reservaat
 • 27-09-2019 Périnet reservaat - Antsirabe
 • 28-09-2019 Antsirabe, fietstocht meren Andraikiba & Tritriva
 • 29-09-2019 Antsirabe - Ambositra - Ranomafana NP
 • 30-09-2019 Ranomafana nationaal park
 • 01-10-2019 Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht Matsiatrarivier
 • 02-10-2019 Fianarantsoa - Ambalavao
 • 03-10-2019 Ambalavao - Ranohira
 • 04-10-2019 Ranohira - trekking Isalo nationaal park
 • 05-10-2019 Isalo NP - Ranohira
 • 06-10-2019 Ranohira - Tulear - Ifaty
 • 07-10-2019 Ifaty
 • 08-10-2019 Ifaty
 • 09-10-2019 Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
 • 10-10-2019 Antananarivo - vlucht naar Mauritius
 • 11-10-2019 Mauritius
 • 12-10-2019 Mauritius
 • 13-10-2019 Mauritius
 • 14-10-2019 Mauritius - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Antananarivo

Dag 1 Amsterdam - Antananarivo
Dag 2 aankomst Antananarivo

Madagakar Tulear broodverkoper DjoserNa de vlucht kun je op de eerste dag al een beetje rondwandelen in Tana, zoals Antananarivo ook wel wordt genoemd door zijn inwoners. De stad is gebouwd op twaalf heuvels, die door brede trappen met elkaar zijn verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke wijken met kerken, pleintjes, steegjes en leuke markten. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je hier overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. De ruïne van het paleis, de Rova genaamd, is zeker een bezoek waard.

Périnet reservaat

Dag 3 Antananarivo - Andasibe - Périnet reservaat
Dag 4 Périnet reservaat

Andasibe ligt op circa 1.000 meter hoogte. Nabij ligt het natuurgebied Perinet, een van de oudste reservaten van Madagascar. We overnachten hier in huisjes die mooi gelegen zijn aan de Analamazoatra-rivier. Aan de overkant van het water ligt het reservaat. Tijdens een wandeling door het spectaculaire regenwoud kun je de indringende roep van de Indri indri tot je door laten dringen.

De indri is Madagascars grootste lemurensoort, die zich vaak hoog in de bomen ophoudt. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke wandeling om op zoek te gaan naar typische nachtdieren als de vertederende muis- en dwerglemuren. Vergeet niet je zaklantaarn mee te nemen!

De volgende dag trekken we in de ochtend onder begeleiding van een gids verder het dichte woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je die dag mooi gekleurde kameleons of één van de bijzondere endemische vogelsoorten die hier voorkomen op de gevoelige plaat vastleggen.

Antsirabe

Dag 5 Périnet reservaat - Antsirabe
Dag 6 Antsirabe, fietstocht

Antsirabe trekkar Madagaskar DjoserAntsirabe is gelegen op het centrale hoogland. Deze stad was voor de Fransen een luxe kuuroord vanwege het koele klimaat en diverse thermale baden. Vele vervallen oude gebouwen verwijzen naar de Franse koloniale tijd. De grandeur van diverse gebouwen, waaronder het indrukwekkende Hotel des Thermes, getuigen hier nog van. Antsirabe wordt voornamelijk bevolkt door de Merina met een opvallend Aziatisch uiterlijk. De moeite waard is een bezoek aan de kathedraal waar je mooie gebrandschilderde ramen aantreft. Een goede manier om de stad te verkennen is een rit per pousse-pousse, een loopriksja. De tanige eigenaren toeren je graag rond en kunnen je bijvoorbeeld naar een van de levendige markten brengen die Antsirabe rijk is.

Vanuit Antsirabe maken we een mooie fietstocht naar Lac Andraikiba en Lac Tririva. We starten op een geasfalteerde weg richting Lac Andraikiba (7 km). Vanaf hier wordt de tocht voortgezet over een piste naar Lac Tritriva (12km). Het is af en toe flink stijgen en dalen. Bij het Tritrivameer aangekomen maken we met een lokale gids een wandeling rondom het meer. Kinderen uit de omgeving vragen je hierbij de oren van het hoofd. Vervolgens genieten we van een picknicklunch in een nabijgelegen dorp. In de namiddag keren we terug naar Antsirabe.

Ranomafana nationaal park

Dag 7 Antsirabe - Ambositra - Ranomafana nationaal park
Dag 8 Ranomafana NP

Madagaskar Ambostira rijstterrassen DjoserWe vervolgen onze weg zuidwaarts. Ambositra wordt omringd door fotogenieke rijstterrassen en is bekend vanwege haar kunstzinnige houtbewerkers. Ranomafana, ons volgende reisdoel, vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan het bekende Ranomafana Parc National. Ranomafana is een rustig dorp dat net als Antsirabe een thermaal bad heeft. In het aangrenzende gelijknamige park kun je kiezen uit verschillende wandelingen; je kunt hier maar liefst twaalf verschillende lemuren spotten, waarvan sommige uniek zijn.

Madagascar lemuur DjoserDe kortste wandeling duurt zo’n twee uur, terwijl de langste een halve dag in beslag neemt. Onder begeleiding van ingehuurde gidsen gaan we in groepjes op pad. De zoektocht door het regenwoud naar de mooie diadeem-sifaki, de roodbuik-lemuur en de uitgestorven gewaande gouden bamboe-lemuur maakt een onvergetelijke indruk.

Voor ornithologen is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 96 vogelsoorten, waarvan een groot aantal endemisch is. 's Avonds kunnen we hier specifieke nachtbewoners als de gestreepte civetkat en de vertederende muismaki zien. Naast de bijzondere fauna zijn de in het oog springende orchideeën, reuze-bamboe, bijzondere palmen en boomvarens zeker je aandacht waard.

Fianarantsoa &
Ambalavao

Dag  9  Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht op de Matsiatrarivier
Dag 10 Fianarantsoa - Ambalavao
Dag 11 Ambalavao - Ranohira

Matsiatrarivier Madagaskar DjoserWe reizen door naar het, op het Haut Plateaux gelegen, Fianarantsoa, in de volksmond Fianar genoemd. Het hoog gelegen historische stadscentrum kent mooie gebouwen. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving en Basse Ville. De volgende dag is het anderhalf uur hobbelen over een slechte weg naar de Matsiatrarivier. Hier maken we een boottocht waarbij we onderweg een dorpsschool bezoeken en een picknick lunch nuttigen.

We vervolgen onze reis via Fianarantsoa naar Ambalavao. Het centraal gelegen Fianarantsoa is de hoofdstad van de Betsileo en geniet bekendheid als het intellectuele centrum van Madagascar. Het is omgeven door theeplantages, rijstvelden en wijngaarden. De stad kent enkele restaurants, waar je de lokaal geproduceerde wijn kunt proeven. In het rommelige Basse-Ville is het altijd een drukte van belang en word je omringd door kinderen die ansichtkaarten willen verkopen. Fianar, zoals Fianarantsoa ook wel wordt genoemd, wordt gedomineerd door de 1400 meter hoge Mt. Kianjasoa.

De stad Ambalavao heeft typische Betsileo-architectuur en een fabriek waar het beroemde Antaimoropapier wordt vervaardigd. Dit papier wordt kunstig gedecoreerd met verse bloemen. Buiten de fabriek hangen de stukken papier te drogen.

De bus rijdt via indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara-stam. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau.

Madagaskar Ambositra DjoserDe Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Het vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes (bultrunderen) hij heeft, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder. De Bara zijn als enige stam polygaam, maar het aantal echtgenotes telt niet mee voor de belangrijkheid van de mannen. Aan het eind van de dag bereiken we Ranohira in het Isalo-gebergte.

Isalo nationaal park

Dag 12 Ranohira - trekking in Isalo nationaal park
Dag 13 Isalo NP - Ranohira - Tulear

Vanuit Ranohira verkennen we het Isalo nationaal park. De beelden lopen uiteen van uitgestrekte vlaktes tot klassieke wildwestlandschappen. Met een gids en dragers trekken we door het park. Vanwege het ruige landschap, waarin we regelmatig stijgen en dan weer dalen, is de tocht pittig te noemen.

Madagaskar ringstaart maki DjoserHoogtepunten zijn de zandsteenformaties die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen: de Piscine Naturelle, een aantrekkelijk ‘natuurlijk zwembad’ in de vorm van een diepgroene poel omlijst met weelderige exotische begroeiing, en de Canyon des Singes, een kloof waar je kans loopt verschillende soorten lemuren te zien, bijvoorbeeld de beroemde ringstaartmaki’s. We slaan onze tenten op voor een overnachting in het park. Voor de maaltijden wordt gezorgd. De volgende ochtend is het vooral nog afdalen in de richting van Ranohira. Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts naar de havenplaats Tulear. Het landschap wordt steeds droger. We komen langs een palmenvallei en zien de typisch Afrikaanse apenbroodboom of baobab. De Mahafaly, een traditionele stam die nog veel aan voorouderverering doet, maakt prachtig versierde graven met afbeeldingen die episodes uit het leven van de overledene voorstellen.

Ifaty

Dag 14 Tulear - Ifaty
Dag 15 Ifaty
Dag 16 Ifaty
Dag 17 Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo

Na de inspanningen van de afgelopen dagen is het goed toeven in de aan zee gelegen bungalows bij Ifaty. Palmbomen flankeren hier de kustlijn en tijdens een wandeling over het strand passeer je enkele pittoreske vissersdorpjes. Het achterland van deze kuststreek bestaat uit halfwoestijn met een unieke als ‘spiny forest’ bekende stekelvegetatie die je zeker in de ochtend een keer moet gaan bekijken. Enkele soorten zoals de Didierea en kruikbaobabs zijn hier endemisch en door hun bizarre vormen zeker fotogeniek.

Madagaskar koraalriffen Ifaty DJoser Voor de kust bij Ifaty bevindt zich een uitgestrekt koraalrif. Lokale vissers nemen je met hun piroques hier graag mee naar toe. Al snorkelend kun je het kleurrijke onderwaterleven aan je duikbril voorbij laten trekken. Tussen eind juli en medio oktober kun je uitkijken naar migrerende bultrug walvissen die hier door de zeestraat trekken. Vanuit Tulear vliegen we terug naar Antananarivo. De volgende dag nemen we het vliegtuig naar Port Louis op Mauritius.

Mauritius

Dag 18 Antananarivo - vlucht naar Mauritius
Dag 19 Mauritius
Dag 20 Mauritius
Dag 21 Mauritius
Dag 22 Mauritius - Amsterdam

Mauritius boot DjoserWe vliegen de volgende dag van Antananarivo naar Mauritius. Dit mooie eiland geniet vooral bekendheid vanwege zijn prachtige stranden en helderblauwe zee waarin je kunt duiken en snorkelen. We verblijven in een comfortabel hotel op basis van half pension aan een mooi, rustig strand.

Hier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Bekende duikspots zijn Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches. Bij Grand Bay ligt een interessante vulkanische krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen. Ook zijn er mooie koraalriffen en scheepswrakken, waarvan sommige zijn afgezonken om tot kunstmatig rif te dienen. Daarnaast zijn er tientallen ’echte’ scheepswrakken, waarvan sommigen teruggaan tot de tijd van de piraten. Populair is het wrak van de Sirius, een 19e eeuws fregat dat na een zeegevecht tegen de Fransen is gezonken.

Ook de restanten van de Stella Maru, Silver Star en Jabeda liggen op de witte zandbodem in het turkoois blauwe water.
 
De 'kathedraal' bij Flic & Flac is de meest bekende duiklocatie. Na een drop of van 35 meter kun je op de bodem een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. In deze grot houden flinke scholen vissen, roggen en kreeften zich op. Meer informatie over duiken vind je hier; duiken op Mauritius.

Maar voor wie liever geen natte voeten krijgt, valt er op Mauritius nog veel meer te ontdekken. Port Louis is een bedrijvige havenstad en een belangrijke stopover tussen Afrika en India. In het straatbeeld zie je vrouwen in Indiaase sari’s, maar ook gesluierde moslimvrouwen. Het contrast tussen de moderne gebouwen en traditionele houten architectuur is groot. In het Caudan Waterfront vind je allerlei winkels en restaurantjes. Neem ook een kijkje in het Natural History Museum waar je van alles te weten komt over de dodo.

Wereldberoemd is de botanische tuin van Sir Seewoosagur. Bijna 300 jaar geleden stelde de toenmalige Franse gouverneur zijn privé tuin open voor het publiek. Sindsdien is deze tuin openbaar en staat deze bekend als de Sir Seewoosagur Botanical Garden. Een bezoek is een aanrader. De tuinen zijn zo groot dat je wel enkele dagen nodig hebt om alle uithoeken te bekijken. Bijzonder zijn de maar liefst 85 verschillende soorten palmen, die hier uit alle hoeken van de wereld bijeen zijn gebracht. Maar in het oog springen ook de reusachtige vijgenbomen, baobabs en enorme hoeveelheden medicinale planten en specerijen. In de vijvers dobberen prachtige lelies en de reusachtige Victoria Regina.

Mauritius Landschap DjoserNatuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges National Park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd. Verschillende plantensoorten op Mauritius zijn endemisch en komen nergens anders ter wereld voor. De enige hardhouten bomen van het eiland vind je binnen de grenzen van het park. Voor wandelaars zijn verschillende wandelpaden uitgezet om het park te verkennen. Het 'Maccabee Forest Trail' is een uitstekend wandelpad om het Black River Gorges NP te bezichtigen.

Je kan hier wandelen naar het hoogste punt van het eiland, de Black River Peak. Je inspanningen worden beloond met een adembenemend uitzicht. Nog veel meer activiteiten op dit fascinerende eiland vind je op de officiële website van het ministerie van toerisme van Mauritius. Na drie dagen vlieg je, helemaal uitgerust, terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland dagprogramma. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse ben je vrij om te ondernemen wat je wilt. Bij verplaatsingen stoppen we onderweg natuurlijk op de meest interessante plekken. De reisbegeleider biedt op de meeste dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

28 okt - 19 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

04 nov - 26 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 mei - 08 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

08 jun - 29 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Air Mauritius
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis halfpension
 • Maaltijden + dragers tijdens trekking
 • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius! De prijs is vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €585,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in prima middenklasse hotels, waar de kamers eigen douche en toilet hebben. In Antananarivo, Antsirabe, en Ambalavao zijn de hotels centraal gelegen. In Ranomafana, Ranohira en Périnetreservaat overnachten we in eenvoudige sfeervolle bungalows, die gebouwd zijn van lokale materialen en van alle gemakken zijn voorzien.

Tijdens de trektocht door Isalo nationaal park kamperen we een nacht in het park. In Périnet reservaat slaap je aan de rand van het park en loop je grote kans de mooiste vogels te zien en ’s morgens met de roep van de Indri Indri wakker te worden. Het hotel op Mauritius ligt aan een paradijselijk strand, maar beschikt tevens over een mooi zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Hotel Belvedere
Antsirabe Hotel Vatolahy
Ambalavao Aux Bougainvillées
Ranohira Motel Isalo
Ranohira Hotel H1 Isalo
Fianarantsoa Tsara Guest House
Isalo nationaal park Hotel Isalo Ranch
Ifaty Hotel Bamboo Club
Pointe aux Piments Villas Mon Plaisir


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar mauritius h Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar mauritius hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Air Mauritius

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Mauritius

  Vertrek

  21:40

  Aankomst

  11:25

 • Vlucht met

  Traject

  Mauritius - Antananarivo

  Vertrek

  14:10

  Aankomst

  15:05

 • Vlucht met

  Traject

  Antananarivo - Mauritius

  Vertrek

  17:00

  Aankomst

  19:45

 • Vlucht met

  Traject

  Mauritius - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  22:50

  Aankomst

  07:35*

 • Vlucht met

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  09:05

  Aankomst

  10:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement  Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius! De prijs is vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen op Madagascar met een eigen comfortabele bus. We kunnen stoppen waar we willen voor een foto of de lunch. De infrastructuur op Madagascar is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd.

Voor het traject Tulear- Antananarivo nemen we een binnenlandse vlucht. Ook tussen Antananarivo en Mauritius v.v. wordt gevlogen.

 • Mauritius Bus vervoer Djoser
 • Mauritius bus vervoer Djoser
 • Mauritius AirMauritius luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Air Mauritius
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis halfpension
 • Maaltijden + dragers tijdens trekking
 • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander is bijzonder geïnteresseerd in de boeiende flora en fauna of wil op zijn gemak rondkijken om straatleven te fotograferen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Madagascar & Mauritius zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken een mooie boottocht op de Matsiatrarivier, de lunch is hierbij inbegrepen.
 • We maken een trekking door het prachtige Isalo nationaal park (entreegeld exclusief) waarbij we vanaf de Canyon des Singes wandelen naar de Piscine naturel. Lunch, diner en ontbijt is bij de prijs inbegrepen.
 • Vanuit Antsirabe maken we een fietstocht, de lunch is hierbij inbegrepen
 • Verblijf Mauritius op basis van half pension (3 x ontbijt en 3 x diner).

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
 • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is.
 • Visum ter plekke bij aanomst in Antananarivo voor € 35,- met Nederlandse en Belgische nationaliteit
 • Een 'landing authorization'. Deze dient uiterlijk 72 uur voor aankomst worden aangevraagd via deze website.

Je kunt het visum bij aankomst in Antananarivo zelf regelen, maar je kunt dit vooraf ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.  

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met Ariary en in Mauritius wordt er betaald met rupee. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: met bankpas zeer beperkt mogelijk in de grote plaatsen
Contant: euro’s. coupures kleiner dan € 100,- 
Creditcards: alleen Visa wordt beperkt geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Het verblijf op Madagascar is op basis van logies. Zo heb je alle vrijheid om de lokale keuken te ontdekken. Alle maaltijden tijdens de trekking zijn wél bij de prijs inbegrepen. Op Mauritius is het hotel op basis van halfpension.

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de keuken van Madagascar ontdekken.

Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker en veilig zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

Veel mensen krijgen tijdens de reis een keer last van buikkrampen. Vaak wordt (verkeerd) eten als oorzaak genoemd, maar dat is niet altijd terecht. Neem altijd de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Eet geen rauwkost of fruit dat je niet zelf hebt geschild. Drink geen water uit de kraan en pas ook op met te sterk gekoelde dranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:
 

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Doordat Madagascar zich van noord naar zuid uit over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari. In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden hier door overtrekkende orkanen slecht zijn.

Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium.

De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt nog maar door een beperkt aantal mensen gesproken.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op Madagascar voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabijgelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

Madagascar behoort tot de armste landen van de wereld. Inmiddels is men op de meeste plaatsen wel gewend geraakt aan westerse toeristen, maar het komt voor dat bedelaars (vooral kinderen) met elkaar gaan vechten, wanneer één van hen iets krijgt. Houd daar rekening mee. Bedenk dat westerse kledinggewoonten (korte broek en blote armen) niet overal als vanzelfsprekend worden geaccepteerd. Houd voor de zekerheid bijvoorbeeld een sarong onder handbereik om benen of schouders te bedekken.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma.Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waarom met Djoser naar Madagaskar?

Waar overnacht je tijdens de reis?

Hoe reizen we door Madagascar?

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Zijn er duikmogelijkheden op Mauritius?

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar & Mauritius?

Wat is het voltage in Madagascar en in Mauritius?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik voor Madagascar en Mauritius visa nodig?

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Hoe zwaar zijn de wandelingen en de trektochten op deze reis?

Hoe zwaar is de trekking in Isalo?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Is een verlenging/vervroeging in Madagascar of stopover op Mauritius mogelijk?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Heel interessante reis op Madagascar, Mauritius is dan daarna een cultuurschok, mooi maar Madagascar vonden wij veel mooier, fijner en ontvankelijker. Reisleider was een heel fijne man met veel reiservaring

  9,0

  9,0
 • Het is een prachtige reis die de diversiteit van Madagaskar goed in beeld brengt. Alleen liet het regenwoud zien waarom het een "regen"woud is. En dat alles onder de vakkundige begeleiding van Sander.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige mix van natuur, vreemde dieren, een inkijkje in het leven van de arme bevolking, vriendelijke mensen en (soms pittige) sportieve activiteiten in Madagascar, afgesloten met een paar dagen relaxt kennismaken met de stranden en het binnenland van Mauritius. Een schot in de roos!

  9,0

  9,0
 • Madagascar wat ben je bijzonder! De prachtige natuur met zijn unieke bewoners maken van iedere wandeling een feest. De bevolking die tijdens de boottocht over de matsriatrarivier een prachtig lied ten horen brengt zorgt voor een kippenvel moment. mora-mora zorgt er voor dat je gaat met de flow.

  8,0

  8,0
 • Wat een mooie reis. Soms meer een tijdreis omdat sommig vervoer gewoon nog met de zebu(os) kar gaat.Verschil met de stad en dorpjes is zeer groot. In de dorpjes leven sommige mensen nog in een lemen hut! Ook veel afwisseling in landschap en natuur. Dankzij reisleidster (Marjan) hebben we veel gezien.

  9,0

  9,0
 • Geweldig afwisselende reis met een grote diversiteit aan activiteiten. Trekking, fiets- en boottocht en whale-watching. Een echt Afrikaans land, straten vol met kooplui, tuc-tucs, riksja's en zebukarren. Niet altijd warm water maar wel een vriendelijke, maar overwegend arme bevolking. Een avontuur!

  8,0

  8,0
 • Super mooi reis, veel meer gezien dan we van te voren hadden verwacht! Een super enthousiaste gids (Laurens) die vrijwel alles in het land kent & rekening houdt met wensen van alle reizigers!

  10,0

  10,0
 • De reis is een mooie dwarsdoorsnede van dit fascinerende land. gekenmerkt door mooie mensen, de wonderlijke flora en fauna en een grote diversiteit aan landschappen in de 1100 afgelegde km. Dank je wel Laurens voor je fijne begeleiding en het aanpassen van het programma waar nodig.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben een geweldige reis gemaakt. De omgeving op Madagascar en Mauritius is werkelijk uniek. Genoten!

  8,5

  8,5
 • Ik heb zoveel mooie natuur en landschappen gezien. De reis was goed geregeld!

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis gemaakt. Prachtige natuur zowel flora als fauna. Uitstekende reisleider. Gezien de kwaliteit van de hotels in dit land, moet je wel met minder luxe genoegen nemen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie Madagascar met Mauritius
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan 3 nationale parken
 • Boottocht Matsiatrarivier inbegrepen
 • Binnenlandse vlucht Ifaty - Antananarivo
 • Verblijf Mauritius op basis van half pension
 • 2-daagse trekking Isalo inclusief maaltijden

Klantwaardering

8,6

Heel interessante reis op Madagascar, Mauritius is dan daarn...
Heel interessante reis op Madagascar, Mauritius is dan daarna een cultuurschok, mooi maar Madagascar vonden wij veel mooier, fijner en ontvankelijker. Reisleider was een heel fijne man met veel reiservaring

Coralina V. - 9,0
Het is een prachtige reis die de diversiteit van Madagaskar...
Het is een prachtige reis die de diversiteit van Madagaskar goed in beeld brengt. Alleen liet het regenwoud zien waarom het een "regen"woud is. En dat alles onder de vakkundige begeleiding van Sander.

Andre. - 8,0
Een prachtige mix van natuur, vreemde dieren, een inkijkje i...
Een prachtige mix van natuur, vreemde dieren, een inkijkje in het leven van de arme bevolking, vriendelijke mensen en (soms pittige) sportieve activiteiten in Madagascar, afgesloten met een paar dagen relaxt kennismaken met de stranden en het binnenland van Mauritius. Een schot in de roos!

Eric A. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Madagascar & Mauritius

Het weer in Madagascar & Mauritius

31°C

Terug naar boven