Bekijk de Rondreis Madagascar, 26 dagen van Djoser

Rondreis Madagascar 26 dagen

Unieke flora en fauna op het rode eiland

Door haar geïsoleerde ligging als eiland ver van het vaste land van Afrika beschikt het intrigerende Madagascar over een unieke flora en fauna. In beroemde nationale parken als Tsingy de Bemaraha, Isalo en Ranomafana gaan we op zoek naar Madagascar’s bekendste bewoners; de lemuren. Vergaap je aan de diverse landschappen, bijzondere vegetatie en bizarre insecten die je overal tegenkomt. Het land kent een interessante geschiedenis, waarin Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Fransen een rol hebben gespeeld. De bevolking houdt vast aan eeuwenoude taboes en Aziatische invloeden zijn overal aanwezig. Anakao biedt mooie stranden en goede duik- en snorkelmogelijkheden.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Madagascar, 26 dagen
 1. Amsterdam - Antananarivo
 2. aankomst Antananarivo
 3. Antananarivo - Andasibe, Périnetreservaat
 4. Andasibe, Périnet NP - Antananarivo
 5. Antananarivo - vlucht naar Morondava
 6. Morondava - Bekopa
 7. Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
 8. Bekopaka, bezoek Grote Tsingy
 9. Bekopa - Kirindy private reserve
 10. Kirindy private reserve - Morondava
 11. Morondava - Avenue de Baobabs - Antsirabe
 12. Antsirabe - Sahambavy
 13. Sahambavy - trein naar Manakara
 14. Manakara - Mananjary
 15. Mananjary, boottocht Pangalanes - Ranomafana nationaal park
 16. Ranomafana NP
 17. Ranomafana NP - Ambalavao - Ranohira
 18. Ranohira - trekking Isalo nationaal park
 19. Isalo NP - Ranohira
 20. Ranohira - Ifaty
 21. Ifaty - Tulear - boot naar Anakao
 22. Anakao
 23. Anakao
 24. Anakao - Tulear - vlucht naar Antananarivo
 25. Antananarivo - Amsterdam
 26. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar, is mooi gelegen op heuvels

Dag 1. Amsterdam - Antananarivo
Dag 2. aankomst Antananarivo

markt Antananarivo MadagascarAntananarivo is gebouwd op twaalf heuvels, die die op sommige plekken door brede trappen met elkaar worden verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke oude wijken als Isoraka met kerken, pleintjes en steegjes. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je in de oude bovenstad overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. Bij aanvang van de reis is er weinig tijd om de stad te verkennen. Bij aankomst rijden we naar Ambohimalaza even ten oosten van de stad. We komen in Antananarivo op het einde van de reis nog een keer terug, zodat je dan in de gelegenheid bent om de stad te bekijken.

Indringende roep van de Indri in Perinet reservaat

Dag 3. Antananarivo - Andasibe
Dag 4. Andasibe - Perinet nationaal park - Antananarivo

Madagascar Rode huisjesWe reizen oostwaarts naar Andasibe. Hier bevindt zich één van de oudste en bekendste reservaten nationaal parken van het eiland Analamazaotra, beter bekend onder de naam Périnet. We overnachten hier in huisjes die mooi gelegen zijn aan de Analamazaotra-rivier. Aan de overkant van het water ligt het reservaat.

De indri is Madagascars grootste lemurensoort, die zich vaak hoog in de bomen ophoudt. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke wandeling om op zoek te gaan naar typische nachtdieren als de vertederende muis- en dwerglemuren. Vergeet niet je zaklantaarn mee te nemen!

De volgende dag trekken we in de ochtend onder begeleiding van een parkgids verder het dichte woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je mooi gekleurde kameleons of één van de bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen op de gevoelige plaat vastleggen. Na de lunch rijden we terug naar Antananarivo, waar we in de nabijheid van de luchthaven overnachten.

Zeil met vissers in een piroque naar Betania

Dag 5. Antananarivo - vlucht naar Morondava
Dag 6. Morondava - Bekopa

Een vlucht brengt ons naar het aan de kust gelegen Morondava. Hier is bij het stadstrand aan de ‘boulevard’ te zien hoe vissers hun vangst binnenhalen en vrouwen de was doen of maaltijden bereiden. Nieuwsgierige kinderen vragen naar je naam. Bij belangstelling kunnen we met vissers een tocht maken per piroque naar het schiereiland en het vissersdorp Betania. Een piroque is een eenvoudige houten kano met een of twee houten drijvers aan beide kanten. De huizen op Betania zijn gemaakt van riet en bamboe. We bekijken hier het schooltje en de kerk en genieten van vers gevangen vis.

Balanceren over hangbruggen in Tsingy de Bemaraha

Dag 7. Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
Dag 8. Bekopaka, bezoek Grote Tsingy
Dag 9. Bekopa

Tsingy de Bemaraha MadagascarDe volgende dag rijden we met terreinwagens naar Bekopaka, van waaruit we het nationale park Tsingy de Bemaraha bezoeken, dat met zijn geërodeerde karstlandschap wereldfaam geniet. Gedurende de rit springen de erotisch gedecoreerde graftomben in het oog, evenals de vele baobabbomen. Over zandwegen rijden we noordwaarts. Met kleine pontjes worden onze wagens op twee plekken over een rivier gezet. Het op de Unesco-Werelderfgoedlijst vermelde nationaal park vormt een belangrijke verblijfplaats voor een aantal zeldzame diersoorten.

In deze mooie omgeving maken we de volgende twee dagen wandelingen door de Kleine – en/of Grote Tsingy waarbij we op zoek gaan naar lemuren en andere bijzondere bewoners, maar vooral genieten van het speciale landschap. Tijdens wandelingen valt de bijzondere vegetatie op en speuren we naar maki’s, vogels, vleermuizen en kameleons Dit afgelegen park kent twee delen:

Petit Tsingy, waar we op zoek gaan naar de bijzondere plant- en diersoorten en we tevens een kanotocht kunnen maken op de Manambolorivier. De wandelingen in dit park vergen wat klauter- en klimwerk, maar zijn over het algemeen goed te doen. Grote Tsingy, het bekendste deel, vooral om zijn hangbrug over de Tsingy spitspunten. Om dit deel te bezoeken hebben we klimgordels nodig die bij de entree worde uitgedeeld. Deze wandeling is pittig te noemen en men moet hier zeker geen hoogtevrees hebben.

Op zoek naar de zeldzame fossa in Kirindy

Dag 10. Bekopa - Kirindy private reserve
Dag 11. Kirindy private reserve - Avenue de Baobabs - Morondava

Hierna rijden we de lange weg terug richting Morondava. We overnachten nabij het Kirindy Woud. Hier kan een leuke nachtwandeling worden gemaakt en in de ochtend nog een wandeling. In Kirindy, een voormalig Zwitsers onderzoeksstation, komen twee diersoorten voor die elders op Madagascar inmiddels niet meer worden waargenomen, de fossa, een kleine katachtige, en de reuzenrat. Het park kent daarnaast 8 verschillende dag en nachtlemuren, waaronder de elegante sifaka’s.

Baobabs spelende kinderen MadagascarVoordat we Morondava binnenkomen passeren we de beroemde Avenue de Baobabs, een groep 800 jaar oude baobabbomen die mooi aan weerszijden van de zandweg gesitueerd zijn. Je vindt hier maar liefst drie van de zeven verschillende soorten baobabs die het eiland rijk is. Na een fotostop rijden we verder naar het op 1500 meter hoogte gelegen Antsirabe. Door haar ligging in het Ankaratragebergte kent het een aangenaam klimaat. Het stadje kent enkele fraaie koloniale gebouwen en is bekend vanwege haar thermische bronnen. Hier leven de Merina in hun typische bakstenen huizen. Onvermijdelijk eindigt je stadswandeling in een kleurrijke pousse-pousse, een door mankracht voortgetrokken riksja. Een stadswandeling is de volgende ochtend een aanrader.

Spectaculaire treinreis door het tropisch regenwoud naar Manakara

Dag 12. Antsirabe - Sahambavy
Dag 13. Sahambavy - trein naar Manakara

Djoser - Madagaskar - trein Manakara- SahambavyOnze volgende bestemming, Sahambavy, vormt een belangrijk centrum voor de productie van thee. Afhankelijk van het seizoen en de openstelling kunnen we hier een theeplantage bezoeken. De treinreis naar Manakara is een bijzondere belevenis! De spoorlijn begint in de bergen en daalt af door tropisch regenwoud naar de oostkust. Het legendarische 160 kilometer lange tracé kent maar liefst 65 bruggen en 48 tunnels. Onderweg verkopen dorpsbewoners allerlei snacks op de perrons, die het proberen zeker waard zijn. De eindstop van deze trein is het kleine stadje Manakara aan de Indische Oceaan. Manakara wordt door de rivier Manakara in twee gedeeltes gesplitst. Het oude koloniale gedeelte bevindt zich aan de kustzijde. Aan de andere kant van de rivier, waar de meeste mensen wonen, kun je een bezoek brengen aan de lokale markt.

Ontspannen boottocht op de Pangalanes langs de kust

Dag 14. Manakara - Mananjary
Dag 15. Mananjary, boottocht op de Pangalanes - Ranomafana nationaal park

Pangalanes MagadascarWe rijden noordwaarts naar het aan de kust gelegen plaatsje Mananjary. De volgende morgen maken we hier een boottocht op het ‘Canal des Pangalanes’ . Dit kanalenstelsel bestaat uit een aantal meertjes die door de Fransen een eeuw geleden met waterwegen werden verbonden. Op dit kanaal maken we een mooie tocht en passeren we dorpjes waar we door de verbaasde bewoners worden aangestaard. Onderweg houden we een stop bij een vissersdorp en een kleine vanilleplantage. Na terugkeer in Mananjary reizen we door naar Ranomafana. Liefhebbers kunnen tegen de avond deelnemen aan een avondwandeling langs het park, waarbij wordt uitgekeken naar muislemuren en andere typische nachtdieren.

’s Nachts op zoek naar lemuren in Ranomafana nationaal park

Dag 16. Ranomafana NP
Dag 17. Ranomafana NP - Ambalavao - Ranohira

Djoser - Madagaskar - ringstaart makiHet mooie park Ranomafana werd na de ontdekking van de zeldzame gouden bamboelemuren opgericht. Het nationale park wordt doorsneden door een kolkende rivier, die zich in het oerwoud in de diepte stort. Je hebt hier de keuze uit verschillende wandelingen waarlangs je onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar de ringstaart mangoest, diadeemsifaki, de roodbuiklemuur en de gouden bamboelemuur. Ook kun je hier tientallen vlindersoorten en bijzondere vogels tegenkomen.

We rijden de volgende dag zuidwaarts. De stad Ambalavao heeft typische Betsileo-architectuur en een fabriek waar het beroemde Antaimoropapier wordt vervaardigd. Dit papier wordt kunstig gedecoreerd met verse bloemen. Buiten de fabriek hangen de stukken papier te drogen. Net even ten Zuiden van Ambalavao kan je het door de lokale gemeenschap gerunde parkje Anja bezoeken, een prachtige plek om de ringstaart lemuren van dichtbij de zien.

Via indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing zakken we af richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau. De Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes (bultrunderen) hij bezit, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder. Aan het eind van de dag bereiken we Ranohira, onze uitvalsbasis voor het Isalo-gebergte.

Trekking in Isalo nationaal park

Dag 18. Ranohira - trekking in Isalo nationaal park
Dag 19. Isalo nationaal park - Ranohira

Antsirabe trekkar MadagaskarVanuit Ranohira verkennen we het Isalo nationaal park te voet. De beelden lopen uiteen van uitgestrekte vlaktes tot klassieke wildwestlandschappen. Met een gids en dragers trekken we door het park. Vanwege het ruige landschap, waarin we regelmatig stijgen en dan weer dalen, is de tocht pittig te noemen.

Hoogtepunten zijn de zandsteenformaties die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen: de Piscine Naturelle, een aantrekkelijk ‘natuurlijk zwembad’ in de vorm van een diepgroene poel omlijst met weelderige exotische begroeiing, en de Canyon des Singes, een kloof waar je kans loopt verschillende soorten lemuren te zien, bijvoorbeeld de beroemde ringstaartmaki’s. We slaan onze tenten op voor een overnachting in het park. Voor de maaltijden wordt gezorgd. De volgende ochtend maken we in de omgeving nog een korte wandeling voordat we afdalen en het park verlaten in de richting van Ranohira.

Typische baobabs en stekelvegetatie nabij Ifaty

Dag 20. Ranohira - Ifaty

Madagaskar Ile Sainte Marie marktvrouw DjoserWe reizen vroeg in de ochtend zuidwaarts richting Tulear. Het landschap wordt steeds droger. We komen langs een palmenvallei en zien de typisch Afrikaanse apenbroodboom of baobab. De Mahafaly, een traditionele stam die nog veel aan voorouderverering doet, maakt prachtig versierde graven met afbeeldingen die episodes uit het leven van de overledene voorstellen.

Eenmaal in Tulear rijden we nog zo’n 30 minuten noordwaarts naar het vissersdorp Ifaty. Het achterland van deze kuststreek bestaat uit halfwoestijn met een unieke als ‘spiny forest’ bekende stekelvegetatie. Na de lunch heb je de mogelijkheid dit bos te bezoeken. Enkele soorten zoals de Didierea en kruikbaobabs zijn hier inheems en door hun bizarre vormen zeker fotogeniek. We overnachten in Ifaty.

Anakao; verblijf in bungalows aan zee

Dag 21. Ifaty - Tulear - boot naar Anakao
Dag 22. Anakao
Dag 23. Anakao

Bultrus Waslvia MadagascarWe rijden terug naar Tulear waar we in de ochtend de boot nemen naar het vissersdorp Anakao. We overnachten hier in een ecolodge op basis van halfpension. De charmante bungalows liggen direct aan de kust en bieden een fantastisch uitzicht op de turkoois blauwe zee. Anakao heeft een prachtig zandstrand en voor de kust liggen hier koraalriffen met een uitbundige onderwaterwereld. Een prachtige plek om te ontspannen na deze rondreis. Het kleine eiland Nosy Ve voor de kust is een prima locatie om te snorkelen of om vogels te spotten. Tussen eind juli en medio oktober kun je uitkijken naar migrerende bultrug walvissen die hier door de zeestraat trekken. Boottochten om deze walvissen te observeren kunnen via de lodge worden geboekt.

Een dagexcursie is mogelijk naar het 50 kilometer landinwaarts gelegen nationaal park Tsimanampetsotsa. Het park kent enkele endemische baobabsoorten en een twee kilometer lang sodahoudend meer, dat een pleisterplaats vormt voor flamingo’s. Geërodeerd kalksteen heeft enkele grotten doen ontstaan waar lemuren en schildpadden komen drinken.

Verken de ruines van de rova, het koninklijk paleis

Dag 24. Anakao - boot naar Tulear - vlucht naar Antananarivo
Dag 25. Antananarivo - Amsterdam
Dag 26. aankomst Amsterdam

Na ons ontspannen verblijf keren we per boot terug naar Tulear, van waar we terugvliegen naar Antananarivo. We verblijven in een centraal gelegen hotel, zodat je in de gelegenheid bent om de stad te verkennen. De ruïnes van het koninklijk paleis, de Rova zijn zeker een bezoek waard. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad. Op de Marche de la Digue wordt van alles verkocht en kijk je je ogen uit.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Madagascar immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 mei - 09 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

12 jun - 07 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Driedaagse tocht met terreinwagens
 • Boottransfer Tulear – Anakoa vv.
 • Treinreis Sahambavy - Manakara
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Anakao op basis van half pension
 • Boottocht Canal des Pangalanes
 • Tweedaagse trekking Isalo nationaal park (incl. entree)
 • Drie maaltijden tijdens trekking in Isalo
 • Dragers tijdens trekking
 • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
 • Bezoek aan Périnetreservaat
 • Bezoek met terreinwagens aan facinerend Tsingy de Bemaraha
 • Fotostop bij de bekende de Avenue de Baobabs
 • Wandeling in het Kirindy reservaat
 • Bezoek Ranomafana nationaal park
 • Wandeling door Parc D’Anja
 • Ambalavao, bezoek papierfabriek

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de meeste stadjes en dorpen in middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden en zijn sfeervol of karakteristiek voor het land. In de (nabijheid van) nationale parken wordt er overnacht in chalets of bungalows gebouwd van lokale materialen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Hotel Belvedere
Tsingy Hotel Olympe du Bemaraha
Morondava Baobab Cafe
Miandrivazo Princesse Tsiribihina
Antsirabe Hotel Vatolahy
Manakara Hotel Parthenay
Tulear Calient Beach
Tulear Hotel Victory
Andasibe Feon'ny Ala
Isalo Hotel Isalo Ranch

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.


 • Hotel Belvedere terras Antananarivo Madagascar
 • Hotel Belvedere kamer Antananarivo Madagascar

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Olympe du Bemaraha zwembad Tsingy Madagascar
 • Hotel Olympe du Bemaraha kamer Tsingy Madagascar
 • Princesse Tsiribihina hotel Miandrivazo Madagascar
 • Princesse Tsiribihina hotel uitzicht Miandrivazo Madagascar
 • Princesse Tsiribihina hotel kamer Miandrivazo Madagascar

  Een klamboe is aanwezig indien nodig

 • Princesse Tsiribihina hotel zwembad Miandrivazo Madagascar
 • Hotel Vatolahy Antsirabe Madagascar
 • Hotel Vatolahy kamer Antsirabe Madagascar
 • Hotel Parthenay huisje Manakara Madagascar
 • Hotel Parthenay tuin Manakara Madagascar

  De natuur rondom de accommodaties is vaak uitbundig

 • Calient Beach hotel Tulear Madagascar
 • Calient Beach zwembad Tulear Madagascar
 • Calient Beach hotel kamer Tulear Madagascar
 • Hotel Victory Tulear Madagascar
 • Hotel Victory zwembad Tulear Madagascar

  Diverse verblijven hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Victory kamer Tulear Madagascar
 • Feon'ny Ala Andasibe Madagascar

  In je bungalow in Feon-Y-Alaa hoor je in de ochtend de indringende roep van de Indri

 • Hotel La Crique Ile Saint Marie Madagascar
 • Hotel Atafana huisje Ile Saint Marie Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar

  In hotel Isalo Ranch overnacht je in eenvoudige bungalows

 • Hotel Isalo Ranch zwembad Madagascar

  Het uizicht over Madagascar is vaak prachtig

 • Hotel Isalo Ranch kamer Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch uitzicht Madagascar

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  19:05

  Aankomst

  23:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Antananarivo

  Vertrek

  01:55

  Aankomst

  14:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Antananarivo - Istanbul

  Vertrek

  15:50

  Aankomst

  04:50*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen op Madagascar met een comfortabele bus. De infrastructuur op het eiland is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd. Van en naar Tsingy de Bemarah reizen we met vierwielaangedreven auto's. De trajecten Antananarivo - Morondava, Tulear - Antananarivo en Ile Saint Marie - Antananarivo overbruggen we per vliegtuig.

De route van Sahambavy naar Manakara wordt per trein afgelegd (duur 12 à 14 uur). De FCE-spoorlijn, die stamt uit de koloniale tijd, begint op een hoogte van 1.100 meter en daalt af naar zeeniveau. Onderweg stopt de trein diverse malen bij kleine stationnetjes. Houdt rekening met vertragingen en een late aankomst.

 

 • Turkish Airlines
 • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser

  Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser
 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

  Op weg naar Tsingy maken we gebruik van terreinwagens

 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser
 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

  De wegen in het noorden van Madagascar zijn niet geasfalteerd

 • Bus zijkant Madagascar
 • Bus voorkant Madagascar
 • Bus zijkant Madagascar

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Driedaagse tocht met terreinwagens
 • Boottransfer Tulear – Anakoa vv.
 • Treinreis Sahambavy - Manakara
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Anakao op basis van half pension
 • Boottocht Canal des Pangalanes
 • Tweedaagse trekking Isalo nationaal park (incl. entree)
 • Drie maaltijden tijdens trekking in Isalo
 • Dragers tijdens trekking
 • Gebruik kampeeruitrusting in Isalo nationaal park
 • Bezoek aan Périnetreservaat
 • Bezoek met terreinwagens aan facinerend Tsingy de Bemaraha
 • Fotostop bij de bekende de Avenue de Baobabs
 • Wandeling in het Kirindy reservaat
 • Bezoek Ranomafana nationaal park
 • Wandeling door Parc D’Anja
 • Ambalavao, bezoek papierfabriek

Excursies

Dorp MadagascarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie fietstocht over het platteland van Madagascar. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Isalo nationaal park, twee daagse trekking in het park olv. een gids. Lunch, dinner en ontbijt is inbegrepen. Gebruik kampeermaterialen inclusief slaapzak. Entreegeld van het park is inbegrepen.
 • Mananjary, boottocht op het kanalenstelsel de Pangalanes aan de oostkust van het eiland. We varen hier langs geïsoleerd liggende dorpjes.
 • Kirindy, bezoek aan Kirindy reservaat, een van de weinige reservaten waar we de schuwe fossa tegen kunnen komen, exclusief entreegeld.
 • Avenue de Baobabs, de meest gefotografeerde plek van heel Madagascar. Tijdens zonsopgang en zonsondergang zijn hier fantastische foto’s te maken.
 • Ranomafana nationaal park, in dit prachtige door een rivier doorsneden park maken we mooie wandelingen op zoek naar lemuren, kameleons en andere woudbewoners.
 • Anakao, verblijf op basis van half pension.

  Daarnaast zijn er nog verschillende andere bezienswaardigheden te bezoeken of optionele excursies mogelijk, zoals:

 • In Andasibe kan er ’s nachts een wandeling (van 45 minuten) worden gemaakt aan de rand van Perinet reservaat om typische nachtdieren te spotten.
 • Maak met een pousse-pousse een leuke tocht door Antsirabe, bijvoorbeeld naar de markt of hotel des Thermes. Spreek vooraf de prijs af.
 • Avondwandeling in Ranomafana nationaal park waarbij we op zoek gaan naar kikkers, kameleons, lemuren en de schuwe civetkat.
 • Tijdens het verblijf in Anakao kan er worden deelgenomen aan een excursie naar Tsimanampetsotsa nationaal park.
 • Tussen juni en september worden vanuit de eclolodge in Anakao walvistochten aangeboden om migrerende bultrugwalvissen te observeren.
 • Snorkeltrip naar Nosy Ve een eilandje voor de kust bij Anakao

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek
 • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is
 • Visum ter plekke bij aankomst in Antananarivo voor € 35,- met Nederlandse en Belgische nationaliteit
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met de Ariary. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: met bankpas niet mogelijk, uitsluitend bij aankomst op luchthaven.
Contant: euro’s, coupures kleiner dan € 100,-. 
Creditcards: worden alleen geaccepteerd in luxe hotels (alleen Visa).

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de keuken van Madagascar ontdekken. Aan het einde van de reis verblijven we aan het prachtige strand van Anakao. In de ecolodge waar we overnachten, is tijdens je verblijf het ontbijt en diner inbegrepen in de reissom.

Zebu maaltijd Madagascar Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants, de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP (diffterie, tetanus, polio) en Hepatitis A
- malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Doordat Madagascar zich van noord naar zuid over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari.

Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘bevolkingsgroepen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium. De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is de derde nationale taal, maar wordt maar door een beperkt aantal mensen beheerst.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op het eiland voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabij gelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma.Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waar overnacht je tijdens de reis?

Hoe reizen we door Madagascar?

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Wat is het voltage in Madagascar?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik voor Madagascar een visum nodig?

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Madagascar, 26 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Een mooie goed georganiseerde reis met een overvol schema. We hebben genoten.

  8,0

  8,0
 • Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen afmaken, maar het eiland maakte een diepe indruk op ons, de mooie natuurparken maar ook de arme maar vriendelijke bevolking maakte deze reis onvergetelijk.

  8,0

  8,0
 • Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukken van de unieke flora en fauna. Realiseer je wel dat Madagaskar een van de armste landen ter wereld is. Een prachtige reis met nog weinig toeristen.

  7,0

  7,0
 • Veel gezien en meegemaakt. Het dagelijks leven hier is zo anders dan bij ons thuis. Mooie landschappen. We hadden ook veel geluk qua beestjes zien. Prachtig land om te fotograferen. Je moet wel tegen de armoede en lange reisdagen over slechte wegen kunnen. En neem wat mee om aan kindjes uit de delen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bijzondere treinreis van Sahambavy - Manakara
 • 2 tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • 3-daagse excursie met terreinwagens naar Tsingy de Bermaraha
 • Bezoek aan de mooie Avenue des Baobabs
 • Trekking in Isalo nationaal park met dragers en maaltijden
 • Boottocht op de Pangalanes
 • Afsluitend strandverblijf bij Anakao obv. half pension
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,4

Een mooie goed georganiseerde reis met een overvol schema. W...
Een mooie goed georganiseerde reis met een overvol schema. We hebben genoten.

Peter B. - 8,0
Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen...
Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen afmaken, maar het eiland maakte een diepe indruk op ons, de mooie natuurparken maar ook de arme maar vriendelijke bevolking maakte deze reis onvergetelijk.

Herman V. - 8,0
Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukk...
Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukken van de unieke flora en fauna. Realiseer je wel dat Madagaskar een van de armste landen ter wereld is. Een prachtige reis met nog weinig toeristen.

Jolanda - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Madagascar

Het weer in Madagascar

28°C

Terug naar boven