Madagascar

Rondreis Madagascar 28 dagen

Door haar geïsoleerde ligging als eiland ver van het vaste land van Afrika beschikt het intrigerende Madagascar over een unieke flora en fauna. In beroemde nationale parken als Tsingy de Bemaraha, Isalo en Ranomafana gaan we op zoek naar Madagascar’s bekendste bewoners; de lemuren. Vergaap je aan de diverse landschappen, bijzondere vegetatie en bizarre insecten die je overal tegenkomt. Het land kent een interessante geschiedenis, waarin Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Fransen een rol hebben gespeeld. De bevolking houdt vast aan eeuwenoude taboes en Aziatische invloeden zijn overal aanwezig. Het voormalige pirateneiland Ile Sainte Marie biedt mooie stranden en goede duik- en snorkelmogelijkheden.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Madagascar, 28 dagen

 • 14-10-2019 Amsterdam - Antananarivo
 • 15-10-2019 aankomst Antananarivo
 • 16-10-2019 Antananarivo - vlucht naar Tulear - Ranohira
 • 17-10-2019 Ranohira, bezoek aan Isalo NP
 • 18-10-2019 Isalo - Sahambavy
 • 19-10-2019 Sahambavy - trein naar Manakara
 • 20-10-2019 Manakara - Mananjary
 • 21-10-2019 Mananjary, excursie Pangalanes
 • 22-10-2019 Mananjary - Ranomafana nationaal park
 • 23-10-2019 Ranomafana NP
 • 24-10-2019 Ranomafana NP - Ambositra - Antsirabe
 • 25-10-2019 Antsirabe - Miandrivazo
 • 26-10-2019 Miandrivazo - Morondava
 • 27-10-2019 Morondava - Bekopaka
 • 28-10-2019 Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
 • 29-10-2019 Bekopaka, bezoek Grote Tsingy
 • 30-10-2019 Bekopaka - Avenue des Baobabs - Morondava
 • 31-10-2019 Morondava - vlucht naar Antanananrivo
 • 01-11-2019 Antananarivo - Andasibe
 • 02-11-2019 Andasibe, Perinet nationaal park
 • 03-11-2019 Andasibe - Mahambo
 • 04-11-2019 Mahambo - Ile Sainte Marie
 • 05-11-2019 Ile Sainte-Marie
 • 06-11-2019 Ile Sainte Marie
 • 07-11-2019 Ile Sainte Marie
 • 08-11-2019 Île Sainte-Marie - vlucht naar Antananarivo
 • 09-11-2019 Antananarivo - Amsterdam
 • 10-11-2019 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Antananarivo

Dag 1. Amsterdam - Antananarivo
Dag 2. aankomst Antananarivo

We arriveren tegen de avond in de hoofdstad van Madagascar; Antananarivo. De stad is gebouwd op twaalf heuvels, die door brede trappen met elkaar worden verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke oude wijken als Isoraka met kerken, pleintjes, steegjes en leuke markten. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je hier overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. Bij aanvang van de reis is er weinig tijd om de stad te verkennen. We komen in Antananarivo echter nog twee keer terug gedurende reis, zodat je dan in de gelegenheid bent om de stad te bekijken.

Isalo nationaal park

Dag 3. Antananarivo - vlucht naar Tulear - Ranohira
Dag 4. Ranohira, bezoek aan Isalo nationaal park
Dag 5. Ranohira - Sahambavy

Madagaskar ringstaart maki DjoserMet een binnenlandse vlucht vliegen we naar Tulear in het zuiden. Het nationale park Isalo bestaat uit geërodeerde zandsteenformaties, diepe canyons en riviertjes. Je kunt hier mooie wandelingen maken om het landschap en de typische fauna te bekijken. In de ’Canyon des Singes’ spotten we vaak ringstaartlemuren of Verreaux-sifaki’s. De betoverende ‘Piscine Naturelle’ is een aanlokkelijke diepgroene poel omgeven door weelderige vegetatie.

Onze volgende bestemming, Sahambavy, vormt een belangrijk centrum voor de productie van thee. Afhankelijk van het seizoen en de openstelling kunnen we hier een theeplantage bezoeken.We rijden naar het noorden langs indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara-stam. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau. De Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Het vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes hij heeft, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder.

Trein naar Manakara

Dag 6. Sahambavy - trein naar Manakara
Dag 7. Manakara - Mananjary
Dag 8. excursie Pangalanes, Mananjary

Madagaskar Ile Sainte Marie marktvrouw DjoserDe treinreis naar Manakara is een bijzondere belevenis! De spoorlijn begint in de bergen en daalt af door tropisch regenwoud naar de oostkust. Onderweg verkopen dorpsbewoners allerlei snacks op de perrons, die het proberen zeker waard zijn. De eindstop van deze trein is het kleine stadje Manakara aan de Indische Oceaan. Manakara wordt door de rivier Manakara in twee gedeeltes gesplitst. Het oude koloniale gedeelte bevindt zich aan de kustzijde. Aan de andere kant van de rivier, waar de meeste mensen wonen, kun je een bezoek brengen aan de lokale markt.

Het ‘Canal des Pangalanes’ bestaat uit een aantal meertjes die door de Fransen een eeuw geleden met waterwegen werden verbonden. Op dit kanaal maken we een mooie dagtocht en passeren we dorpjes waar we door de verbaasde bewoners worden aangestaard. Onderweg houden we een lunchstop en maken we een wandeling over het strand.

Ranomafana nationaal park

Dag 9.   Mananjary - Ranomafana nationaal park
Dag 10. Ranomafana NP
Dag 11. Ranomafana NP - Ambositra - Antsirabe

Madagaskar Ambostira rijstterrassen DjoserHet mooie park Ranomafana werd na de ontdekking van de zeldzame gouden bamboelemuren opgericht. Het mooie nationale park wordt doorsneden door een kolkende rivier, die zich in het oerwoud in de diepte stort. Je hebt hier de keuze uit verschillende wandelingen waarlangs je onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar de ringstaart mangoest, diadeemsifaki, de roodbuiklemuur en de gouden bamboelemuur. Ook kun je hier tientallen vlindersoorten en bijzondere vogels tegenkomen.

Tussen rijstvelden ligt het charmante stadje Ambositra met karakteristieke houten huizen en bekend vanwege houtsnijwerk uit de omliggende dorpen. We stoppen hier voor de lunch. Antsirabe is bekend vanwege de thermische bronnen en het aangename klimaat. Hier leven de Merina in hun typische bakstenen huizen. Onvermijdelijk eindigt je stadswandeling in een kleurrijke pousse-pousse, een door mankracht voortgetrokken riksja.

Miandrivazo en Morondava

Dag 12. Antsirabe - Miandrivazo
Dag 13. Miandrivazo - Morondava

We reizen vervolgens verder naar Miandrivazo, een vissersdorp aan de Tsiribihinarivier. We passeren uitgestrekte graslanden met grazende zebu’s, rotsformaties en velden waarop kasave wordt verbouwd. Neem een pousse pouse naar de markt of geniet van de zonsondergang boven de Tsiribihinarivier. Van Miandrivazo rijden we de volgende dag naar Morondava. Onze accommodatie ligt op een kilometer van het strand. Morondava heeft ook een leuke markt. Bij belangstelling kunnen we per piroque een tochtje maken naar een vissersdorp op een nabij gelegen eiland.

Tsingy de Bemaraha

Dag 14. Morondava - Bekopaka
Dag 15. Bekopaka, bezoek Kleine Tsingy
Dag 16. Bekopaka, bezoek Grote Tsingy
 

Madagaskar Morondava Baobabs Djoser

De volgende dag rijden we naar Bekopaka, van waaruit we met terreinwagens het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha bezoeken, dat met zijn geërodeerde karstlandschap wereldfaam geniet. Gedurende de rit springen de erotisch gedecoreerde graftomben in het oog, evenals de vele baobabbomen. Over zandwegen rijden we noordwaarts. Met kleine pontjes worden onze wagens op twee plekken over een rivier gezet. Het op de Unesco-Werelderfgoedlijst vermelde reservaat vormt een belangrijke verblijfplaats voor een aantal zeldzame diersoorten.

Tijdens wandelingen valt de bijzondere vegetatie op en speuren we naar maki’s, vogels, vleermuizen, kameleons en het vingerdiertje. In het afgelegen park Petit Tsingy gaan we de volgende dag verder op zoek naar de bijzondere plant- en diersoorten en maken we tevens een kanotocht op de Manambolorivier. De wandelingen in dit park vergen wat klauter- en klimwerk, maar zijn over het algemeen goed te doen. We overnachten in bungalows aan de oever van de rivier.

Morondava

Dag 17. Bekopaka - Avenue des Baobabs - Morondava
Dag 18. Morondava - vlucht naar Antanananrivo

Op de terugweg naar Morondava bereiken we tegen zonsondergang de Avenue de Baobabs, een groep 800 jaar oude baobabbomen die mooi aan weerszijden van de zandweg gesitueerd zijn. Je vindt hier maar liefst drie van de zeven verschillende soorten baobabs die het eiland rijk is. Na een fotostop rijden we verder naar Morondava waar we de nacht doorbrengen. We vliegen de volgende dag terug naar Antananarivo, waar we 's middags de stad kunnen verkennen.

De ruïne van het paleis, Palais du Rova genaamd, is zeker een bezoek waard. Het versterkte complex, hoog gelegen op de heilige heuvel Analamanga, werd gebouwd door Merina koning Andrianjaka. Het diende als zijn residentie. Het complex  heeft een interessante roemruchte geschiedenis. Het nabij gelegen Andafiavaratra paleis, de verblijfplaats van de minister president is nu een museum, waar enkele kostbaarheden en portretten van voormalige koningen en koninginnen te zien zijn.

Perinet reservaat

Dag 19. Antananarivo - Andasibe
Dag 20. Andasibe, Perinet nationaal park
Dag 21. Andasibe - Mahambo

Kameleon MadagascarWe reizen oostwaarts naar Andasibe. Hier bevindt zich één van de bekendste reservaten van het eiland: Périnet. Tijdens een wandeling kun je hier op zoek naar muis- en dwerglemuren. De volgende ochtend ontwaakt het omringende oerwoud door de indringende harde roep van de indri indri. We trekken verder het woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je mooi gekleurde kameleons, bijzondere vogels of bizarre insecten observeren. 

Île Sainte-Marie

Dag 22. Mahambo - Ile Sainte Marie
Dag 23. Ile Sainte Marie
Dag 24. Ile Sainte Marie
Dag 25. Ile Sainte Marie
Dag 26. Ile Sainte-Marie - vlucht naar Antananarivo
Dag 27. Antananarivo - Amsterdam
Dag 28. aankomst Amsterdam

Ile Sainte Marie Madagaskar DjoserWe volgen de oostkust noordwaarts naar Mahambo. Vanuit Soanierana-Ivongo nemen we de boot naar Île Sainte-Marie, een eiland voor de kust, ook wel bekend als Nosy-Boraha. Onderweg kijken we al uit naar de bultrugwalvissen, die hier tussen juli en begin oktober door de zeestraat trekken. Tijdens je verblijf is het sowieso mogelijk om deel te nemen aan een boottrip om deze walvissen van dichtbij te observeren.

We verblijven in een hotel direct aan het strand. Er is tijd om uit te rusten, te zwemmen, te snorkelen en duiken boven de koraalriffen. Ook worden er boottochtjes aangeboden waarbij gesnorkeld kan worden. Het mooie groene eiland kan ook prima te voet of met een huurfiets worden verkend.

In de 17e en 18e eeuw was het eiland een uitvalsbasis voor piraten. Mogelijk zou in de buurt van Ambodifotatra een piratenrepubliek, Libertalia genaamd, hebben bestaan. In Ambodifotatra is een interessant piratenkerkhof te vinden, net als het oudste kerkje van Madagascar. We vliegen terug naar Antananarivo, waar je de laatste dag nog voldoende tijd hebt om rond te kijken of wellicht nog een souvenir vindt voor het thuisfront.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Madagascar immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

28 sep - 25 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

12 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

09 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

07 jun - 02 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • Veiligheidstoeslag
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer per bus, terreinwagen, trein & boot
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht Canal des Pangalanes
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Houdt er rekening mee dat op Ile Saint Marie niet altijd voldoende een persoonskamers voorhanden zijn. Dit betekent dat soms alleenreizenden ondergebracht worden in een nabijgelegen accommodatie.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de meeste stadjes en dorpen in middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden en zijn sfeervol of karakteristiek voor het land. In de nationale parken en op Ile Saint Marie wordt er overnacht in chalets of bungalows gebouwd van lokale materialen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Hotel Belvedere
Tsingy Hotel Olympe du Bemaraha
Morondava Baobab Cafe
Miandrivazo Princesse Tsiribihina
Antsirabe Hotel Vatolahy
Manakara Hotel Partenay
Tulear Calient Beach
Tulear Hotel Victory
Andasibe Feon'ny Ala
Ile Saint Marie Hotel La Crique
Ile Saint Marie Hotel Atafana
Isalo Hotel Isalo Ranch

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Houdt er rekening mee dat op Ile Saint Marie niet altijd voldoende een persoonskamers voorhanden zijn. Dit betekent dat soms alleenreizenden ondergebracht worden in een nabijgelegen accommodatie.

 • In je bungalow in Feon-Y-Alaa hoor je in de ochtend de indringende roep van de Indri.

 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Madagascar Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • In hotel Isalo Ranch overnacht je in eenvoudige bungalows.

 • Hotel H1 biedt een mooi uitzicht op Isalo nationaal park.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  23:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Antananarivo

  Vertrek

  01:50

  Aankomst

  14:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Antananarivo - Istanbul

  Vertrek

  15:55

  Aankomst

  04:55*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:15

  Aankomst

  09:50

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen op Madagascar met een comfortabele bus. De infrastructuur op het eiland is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd. Van en naar Tsingy de Bemarah reizen we met vierwielaangedreven auto's. De trajecten Antananarivo - Morondava, Tulear - Antananarivo en Ile Saint Marie - Antananarivo overbruggen we per vliegtuig.

De route van Sahambavy naar Manakara wordt per trein afgelegd (duur 12 à 14 uur). De FCE-spoorlijn, die stamt uit de koloniale tijd, begint op een hoogte van 1100 meter en daalt af naar zeeniveau. Onderweg stopt de trein diverse malen bij kleine stationnetjes. Houdt rekening met vertragingen en een late aankomst.

 

 • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser

  Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Madagascar bus vervoersmiddel Djoser
 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

  Op weg naar Tsingy maken we gebruik van terreinwagens.

 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser
 • Madagascar minivan vervoersmiddel Djoser

  De wegen in het noorden van Madagascar zijn niet geasfalteerd.

 • Turkish Airlines

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting
 • Veiligheidstoeslag
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer per bus, terreinwagen, trein & boot
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht Canal des Pangalanes
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • De treinrit van Sahambay naar Manakara is legendarisch. Het traject van 142 km overbrugt een hoogte van 1100m tot aan zee niveau en stopt onderweg in 18 dorpen, waar de bewoners allerlei heerlijke snacks, groenten en fruit aan je treinraampje verkopen.
 • We maken een mooie boottocht op het kanalenstelsel de Pangalanes aan de oostkust van het eiland. We varen hier langs geïsoleerd liggende dorpjes.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek
 • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is
 • Visum ter plekke bij aankomst in Antananarivo voor € 35,- met Nederlandse en Belgische nationaliteit

Je kunt het visum zelf bij aankomst in Antananarivo regelen, maar je kunt dit ook vooraf laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. 

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met de Ariary. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: met bankpas niet mogelijk, uitsluitend bij aankomst op luchthaven.
Contant: euro’s, coupures kleiner dan € 100,-. 
Creditcards: worden alleen geaccepteerd in luxe hotels (alleen Visa).

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de keuken van Madagascar ontdekken.


Zebu maaltijd Madagascar Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.


Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP (diffterie, tetanus, polio) en Hepatitis A
- malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Doordat Madagascar zich van noord naar zuid over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari.

Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

Maobab Madagascar (Dreamstime)De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium. De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt maar door een beperkt aantal mensen beheerst.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op het eiland voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabij gelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma.Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waar overnacht je tijdens de reis?

Hoe reizen we door Madagascar?

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Wat is het voltage in Madagascar?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik voor Madagascar een visum nodig?

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen afmaken, maar het eiland maakte een diepe indruk op ons, de mooie natuurparken maar ook de arme maar vriendelijke bevolking maakte deze reis onvergetelijk.

  8,0

  8,0
 • Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukken van de unieke flora en fauna. Realiseer je wel dat Madagaskar een van de armste landen ter wereld is. Een prachtige reis met nog weinig toeristen.

  7,0

  7,0
 • Veel gezien en meegemaakt. Het dagelijks leven hier is zo anders dan bij ons thuis. Mooie landschappen. We hadden ook veel geluk qua beestjes zien. Prachtig land om te fotograferen. Je moet wel tegen de armoede en lange reisdagen over slechte wegen kunnen. En neem wat mee om aan kindjes uit de delen.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldig mooie complete reis. We hebben genoten van het prachtige eiland en zijn bewoners.

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis, schitterende landschappen, unieke dieren en verschrikkelijke vriendelijke mensen. Realiseer wel dat het een van de armste landen ter wereld is en dat niet alles gaat zoals gepland. Onze reisbegeleider Sander heeft alle verstoringen prima opgelost. We hebben genoten.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis gehad. Onze reisleider Laurens heeft het voor ons tot een onvergetelijke ervaring gemaakt. Vooral belangrijk was dat hij in het land van mora-mora direct een oplossing had als er iets niet volgens programma liep of dreigde mis te lopen. Chapeau voor zijn betrokkenheid en zorg!

  8,0

  8,0
 • Weer een prachtige reis gemaakt door het bijzonder Madagascar. Een stukje van de bijzondere dierenwereld mogen aanschouwen. Prachtige Baobab bomen. En een zeer vriendelijke bevolking. Reizen per bus, 4-wheel drive, trein, boot. Al met al TOP!

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis onder goede leiding van Laurens. Goede oplossingen voor de wijzigingen in de binnenlandse vluchten, waardoor we ook walvissen konden spotten en een kameleon Farm bezoeken. Madagascar is zeker de moeite waard. Uniek land, zelfs voor de tweede keer.

  8,0

  8,0
 • Zonder de voorbereidingen en begeleiding van reisleider Laurens had onze reis naar Madagaskar nooit zo leuk geweest. Het land is zeer mooi, de bevolking vriendelijk, onze groep was heel fijn. Een prachtige en leerzame herinnering. Edwin en Tineke

  9,0

  9,0
 • Een hele mooie reis met veel variatie in landschap en mensen. Verschillende soorten lemuren en kameleons mogen zien. Breng wel een flexibele instelling mee en dan komt alles goed, het is tenslotte Madagascar!

  8,0

  8,0
 • “Reisje wel tevree” Wij keren met een goed en voldaan gevoel weer naar België. Onze verwachtingen over Madagascar werden ingelost. Diversiteit alom. Omwille van de reisleider. Zijn respect voor de mensen aldaar en het welzijn van de groep zorgde voor een zalig yin yang evenwicht.

  9,0

  9,0
 • Reis Madagaskar 15/07/2017 tot 11/08/2017 met Djoser, Prachtige reis, goed programma, veel gezien en meegemaakt. Dit dankzij onze uitstekende reisleider Laurens die alles in goede banen heeft geleid. Een aanrader. Met vriendelijke groeten, Patrick & Cloet

  9,0

  9,0
 • Was het de gastvrijheid van de locale bevolking? Het adembenemende karstlandschap in Tsingy? De zonsondergang bij de avenue de baobab? De couleur locale tijdens de treinreis naar Manakara? De doordringende roep van de Indri-Indri? De perfecte reisbegeleiding? Wat een onvergetelijk avontuur.

  10,0

  10,0
 • Vermoeiend soms vanwege lange reisdagen maar zeer zeer de moeite waard. Afwisselend qua landschap, qua weer. Mensen ondanks vreselijke armoede ogen altijd vrolijk en vriendelijk. Natuurparken met de verschillende lemurs, kameleons etc in een woord uniek.

  8,0

  8,0
 • Zeer intensieve reis ! De conditie moet perfect zitten om deze reis te ondernemen. Door de wegeninfrastructuur zijn het lange reisdagen waardoor je laat in de namiddag op bestemming komt en dus nog weinig kan ondernemen maar het prachtige landschap is dan de compensatie. Mooie nationale parken.

  7,0

  7,0
 • Een mooie reis in een prachtig land met vriendelijke mensen en slechte wegen. Wel enkele lange reisdagen, maar dat moet je er voor over hebben. Met zo'n prachtige natuur is het niet erg dat er soms geen water, elektriciteit of wifi is. En we hadden een prima reisbegeleidster, Marjan.

  8,0

  8,0
 • Een fascinerende reis. Mooie natuur, bijzondere beesten, vriendelijke mensen. Absoluut de moeite waard voor iedereen die het ongemak van veel lange en zware reisdagen, en de onvoorspelbaarheid van transportmiddelen en voorzieningen als water en electriciteit voor lief wil nemen.

  8,0

  8,0
 • Dankzij "onze" reisbegeleider Laurens is de reis door Madagaskar goed verlopen. Het is geen gemakkelijk land om te bereizen, maar Laurens wist er altijd een mouw aan te passen. Ook de keuze van restaurants is belangrijk, ook op dit vlak: mijn complimenten. er waren geen zieke medereizigers

  9,0

  9,0
 • Zeer pittige reis door een prachtig land. Mooie flora en fauna. Plaatselijke bevolking is erg vriendelijk naar touristen. Mogelijkheid om walvissen te spotten.

  9,0

  9,0
 • Zeer arm land met vriendelijke mensen en soms opdringerige bedelaars. Overweldigende natuur met vele soorten lemuren en de prachtigste vogels, vlinders, orchideeën, etcetera. Verrassend: Soms vertrekken vluchten vroeger dan gepland. Jammer dat er veel natuur wordt afgebrand.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis, Door een land waar vakantie nog in ontwikkeling is. Warm water en/of Electric is geen vanzelfsprekendheid. Ook Internet is niet overal mogelijk. Neem voldoende cash mee om te wisselen, pinautomaten werken vaak niet. Natuur is ontzettend mooi. Kortom bijzondere reis, maar stel geen te hoge eisen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bijzondere treinreis van Sahambavy - Manakara
 • 3 tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • 3-daagse excursie met terreinwagens naar Tsingy de Bermaraha
 • Bezoek aan de mooie Avenue des Baobabs
 • Boottocht op de Pangalanes
 • Afsluitend strandverblijf op pirateneiland Ile Sainte Marie
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,4

Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen...
Helaas door familie omstandigheden niet de hele reis kunnen afmaken, maar het eiland maakte een diepe indruk op ons, de mooie natuurparken maar ook de arme maar vriendelijke bevolking maakte deze reis onvergetelijk.

Herman V. - 8,0
Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukk...
Erg intensief door lange reisdagen, maar ook door de indrukken van de unieke flora en fauna. Realiseer je wel dat Madagaskar een van de armste landen ter wereld is. Een prachtige reis met nog weinig toeristen.

Jolanda - 7,0
Veel gezien en meegemaakt. Het dagelijks leven hier is zo an...
Veel gezien en meegemaakt. Het dagelijks leven hier is zo anders dan bij ons thuis. Mooie landschappen. We hadden ook veel geluk qua beestjes zien. Prachtig land om te fotograferen. Je moet wel tegen de armoede en lange reisdagen over slechte wegen kunnen. En neem wat mee om aan kindjes uit de delen.

Sander K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Madagascar

Het weer in Madagascar

30°C

Terug naar boven