Bekijk de Rondreis Marokko, 10 dagen van Djoser

Rondreis Marokko 10 dagen

In korte tijd Marokko ontdekken

Slechts de smalle zeestraat van Gibraltar scheidt Marokko van Europa. En toch kom je tijdens deze rondreis terecht in een heel andere wereld. In de drukke souks en eeuwenoude sprookjesachtige medina’s van de koningssteden van Rabat, Fès, Meknès en Marrakech waan je je in vervlogen tijden. De verrassende diversiteit aan landschappen van palmoases, zandduinen tot besneeuwde bergen en de hartverwarmende gastvrijheid van haar inwoners maakt Marokko tot een ideale reisbestemming.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Marokko, 10 dagen
 1. Amsterdam - Casablanca
 2. Casablanca - Rabat - Volubilis - Meknès - Fes
 3. Fes
 4. Fes - Midelt - Zouala-oase
 5. Zouala-oase - Erfoud, woestijnsafari in landrovers - Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen
 6. Merzouga - Erfoud - Tinghir - Dadèskloof
 7. Dadèskloof
 8. Dadèskloof - Ouarzazate - Ait Benhaddou - Marrakech
 9. Marrakech
 10. Marrakech - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

We gaan van start in het moderne Casablanca

Dag 1 Amsterdam – Casablanca

Vanuit Amsterdam vliegen we naar de havenstad Casablanca. 'Casa', zoals de Marokkanen Casablanca noemen, is geen oude stad: mooie winkelstraten, veel restaurants en grote gebouwen zijn beeldbepalend voor deze stad.

Koningssteden Rabat, Volubilis, Meknès & Fès

Dag 2 Casablanca – Rabat – Volubilis – Meknès – Fès
Dag 3 Fès

Hassan II moskee Casablanca MarokkoDe volgende ochtend maken we, voordat we Casablanca verlaten, een korte fotostop bij de imposante Hassan II-moskee. Het is de grootste moskee in Marokko en de op zes na grootste ter wereld. We rijden vervolgens in twee uur naar Rabat. De hoofdstad Rabat is één van de vier oude koningssteden. Hier kun je een kijkje nemen bij de markante Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V, gebouwd ter nagedachtenis aan deze koning. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks.

Volubilis ruines MarokkoDe Romeinse ruïnestad Volubilis lag ooit in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied. Vroeger werden hier koren en olijven, maar ook wilde dieren, verhandeld. In een aantal Romeinse villa's kun je prachtige mozaïeken bewonderen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Moulay Idriss, de heiligste plaats van Marokko. Tot 1912 was het niet-moslims niet toegestaan om deze plaats te betreden. Een houten balk over de straat laat weten waar 'Christenen en lastdieren' niet verder mochten gaan.

We stoppen ook in Meknès, de volgende koningsstad en lopen even door de medina met kleurrijke souks, ofwel smalle marktstraatjes met kleine winkeltjes waar van alles te koop is. Overal word je omringd door schitterende architectuur, je kijkt je ogen uit. De kans is groot dat als je tijdens je zoektocht naar het perfecte souvenir, je een lekker kopje muntthee aangeboden krijgt. Het prachtige mausoleum van sultan Moulay Ismael is hier de belangrijkste bezienswaardigheid. Het binnenhof heeft in het midden een fontein en de wanden en vloeren zijn bedekt met prachtige mozaïeken.

Wol verven Fez MarokkoAan het einde van de dag arriveren we in Fès, de oudste koningsstad van Marokko en het religieuze centrum van het land. Het oude centrum is een kleurrijk doolhof waarin het een drukte van belang is, overal wringen volgeladen ezels, karren en sjouwende mannen zich tussen de drukte door. De wolververs geven hun wijk letterlijk een kleurrijk aanzien. Nadat de wol in enorme aardewerken kruiken geverfd is, worden de strengen te drogen gehangen in de straten. Je ziet ook houtbewerkers, koperslagers en leerlooiers aan het werk. Ze bedrijven hun ambacht op traditionele wijze, zonder moderne machines. De dierenhuiden die door de leerlooiers zijn bewerkt, liggen te drogen op de daken van huizen.

Het stinkt ontzettend, maar een muntblaadje voor je neus, moet de geur verhullen! Je kunt in Fès een wandeling met een gids door de medina maken, hij brengt je naar plaatsen waar je normaal niet komt, zoals een prachtige oude koranschool, leerlooierijen of een mooie vervallen moskee. Breng ook een bezoek aan een tannerie, een leerlooierij waar op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd. Ook is er de mogelijkheid om een hammam (badhuis) te bezoeken voor een grondige schoonmaakbeurt en ontspanning.

Atlasgebergte en woestijnovernachting in bedoeïentent

Dag 4 Fès – Midelt – Zouala-oase
Dag 5 Zouala-oase – Erfoud, woestijnsafari in landrovers – Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen

Woestijn MarokkoNa ons bezoek aan Fès maken we een schitterende tocht door het Atlasgebergte. Onderweg passeren we karakteristieke bergdorpjes waar de Berbers nog op traditionele manier leven. We rijden door dichte cederwouden en als je goed kijkt, spot je wellicht een berberaap. De groene heuvels maken geleidelijk aan plaats voor de woestijn. We rijden door de ‘Tunnel du Légionnaire’ richting Midelt en volgen de loop van de rivier in de Ziz-vallei. We worden na aankomst in het dorp Zouala welkom geheten door de familie van het guesthouse, waar we deze nacht verblijven. Wandel rondom het guesthouse door de oase en geniet van de prachtige palm- en fruitbomen, bezoek hier ook de kasbah Aït Issa. ’s Avonds verzorgt de familie een heerlijk Marokkaans diner.

Kamelentocht Erg Chebbi Woestijn MarokkoVerder naar het zuiden bereiken we het woestijnstadje, van waaruit we een woestijnsafari maken. We trekken met landrovers naar het oosten en rijden de ‘kleine woestijn’ Erg Chebbi bij Merzouga in waar je verrast wordt door de eerste, echte zandduinen. Na aankomst in het bedoeïenenkamp maken we een kamelentocht waarbij we de zonsondergang bekijken vanaf de hoge zandduinen. De zonsondergang en -opkomst zijn in dit gebied onvergetelijk. We overnachten in bedoeïenententen en genieten van een heerlijk diner. Bedden, lakens, toiletten en douches zijn aanwezig.

Dadèskloof & het Hollywood van Marokko

Dag 6 Merzouga – Erfoud – Tinghir – Dadèskloof
Dag 7 Dadèskloof
Dag 8 Dadèskloof – Ouarzazate – Aït Benhaddou – Marrakech

Nabij Tinghir maken we stop bij de beroemde Gorge du Todra. Het inslijtende water van een beekje heeft hier een indrukwekkende kloof gevormd. We rijden vervolgens, via El Keela M'Gouna, bekend vanwege het jaarlijkse rozenfestival, naar een ander natuurgebied, de Dadèskloof, waar we aan het begin van de avond aankomen. De volgende dag heb je een hele dag de tijd om het ruige landschap te verkennen. In de Dadèsvallei kun je onder begeleiding prachtige wandelingen maken, onder meer naar de indrukwekkende Dadèskloof.

Aït Benhaddou MarokkoDe volgende dag verlaten we de Dadèskloof en rijden we door schitterend woestijngebied, via het woestijnstadje Ouarzazate, het ‘Hollywood van Marokko’ met een van de grootste filmstudio's ter wereld, naar de ‘versterkte stad’ Aït Benhaddou. De vele torens van deze kasba zijn versierd met ruitmotieven. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Benhaddou, die volgens geruchten ergens binnen de kasba begraven ligt. Aït Benhaddou staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms, zoals ‘Jewel of the Nile, ‘Jezus of Nazareth’, ‘The Gladiator' en 'Lawrence of Arabia'.

Na een bezoek aan Aït Benhaddou rijden we door de Atlas over de Tizi-n-Tichkapas, het hoogste punt van het Atlas-gebergte op 2260 meter, naar Marrakech. Dit is een prachtige route met mooie vergezichten.

Koningstad Marrakech met unieke markten en tuinen

Dag 9 Marrakech
Dag 10 Marrakech – Amsterdam

Marrakech plein MarokkoMarrakech is één van de koningssteden. De stad is beroemd om zijn oude medina en het levendige Djemaa-el-Fna, het grootste en bekendste plein in het hart van de stad. In de middag en avond verandert het plein in een grote attractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Dichtbij het plein staat de Koutoubia-moskee met zijn markante vierkante minaret. Maak vooral een ritje met een paardenkoets en verken de stad relaxt vanuit zo'n caleche. De medina telt ontelbaar veel straatjes met elk een eigen specialiteit. In een straat koop je alleen maar groente en fruit en in een ander straatje zijn alleen tapijten te koop. Verder kun je in Marrakech je hart ophalen aan de prachtige bouwkunst die de 'pasja's' hebben nagelaten. De stad kent tevens enkele mooie parken zoals de Majorelle tuinen, die een oase van rust en groen in de hectische stad vormen. Vanaf de luchthaven van Marrakech vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De gemiddelde groepsgrootte is 15 personen, de maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 apr - 17 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

22 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.345,-

Start - einde

27 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi-woestijn
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachting in bedoeïenen kampement inclusief ontbijt en diner
 • Alle ontbijten
 • Diner tijdens verblijf in Zouala-oase
 • Fotostop bij de Hassan II moskee
 • Bezoek aan de opgravingen van Volubilis
 • Wandeling door koningsstad Meknès
 • Wandeling door de palmoase Zouala met bezoek Kasbah Aït Issa
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan Tifoultout en Taouirt kasbah
 • Bezoek aan Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa-el-Fna-plein

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van vanaf € 135,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Marrakech bij te boeken.

De hotels in Casablanca en Marrakech zijn centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Marokko verblijven we in sfeervolle comfortabele hotels. In de steden zijn deze veelal centraal gelegen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en wifi is aanwezig. De meeste hotels hebben een zwembad. Overal is een douche en toilet en alle hotelkamers zijn voorzien van airconditioning. We gebruiken hotels die geselecteerd zijn op ligging, faciliteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Het ontbijt is inbegrepen.

In de Sahara, in Merzouga, overnachten we één nacht in een bedoeïenentent onder de sterren. Je slaapt hier in een bed, met lakens en warme dekens. Sanitaire voorzieningen zijn in de nabijheid van je tent. Tijdens dit verblijf maak je kennis met de gastvrijheid van de bedoeïenen en is het diner en ontbijt inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Casablanca Hotel Moroccan House
Fès Hotel Batha
Zouala-oase Maison d'Hote Zouala
Dadèskloof Hotel Maison Amazigh
Marrakech Hotel Gomassine

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van vanaf € 135,-.

 • Fez - hotel

  Het hotel in Fès grenst aan de souk en heeft een aangename binnenplaats.

 • Bedoeïenentent Sahara Garden Erg Chebbi-woestijn Marokko

  In de Erg Chebbi woestijn overnachten we in een bedoeïenenkamp.

 • Hotel Moroccan House Marokko
 • Hotel Ait Oudinar Dadesvallei Marokko

  We overnachten in sfeervolle hotels.

 • Hotel Gomassine Marrakech Marokko

Vliegreis

Lufthansa / AustrianAirlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Casablanca

  Vertrek

  22:15

  Aankomst

  00:45*

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Marrakech - Wenen

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil met Nederland: in de zomer twee uur vroeger, in de wintertijd een uur.

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot.

Austrian is de grootste Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en voert vluchten uit vanaf Wenen. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel en tref je een comfortabele en ergonomische stoel.

Samen met Swiss maken de luchtvaartmaatschappijen deel uit van de Lufthansa Group. Aan boord is een uitgebreid in-flight entertainment systeem boordevol films, series en games. Zo hoef je je zelfs op de langste vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met een comfortabele bus en ervaren chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de medina’s verkennen we de wirwar van kleine straatjes te voet. Wie moe is kan makkelijk een rijtuigje aanhouden om zich terug te laten brengen naar het hotel.

Vanuit Erfoud maken we met landrovers een tocht door de woestijn naar een bedoeïenen kampement. Ter plaatse kun je een kamelenrit maken, die is opgenomen in het programma.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Austrian Airlines vliegtuig
 • Marokko Kamelenrit Erg Chebbi Woestijn

  In de woestijn maken we een kamelentocht en genieten we van de prachtige zonsondergang.

 • Bus Marokko

  Met onze eigen comfortabele bus kunnen we onderweg stoppen waar we willen.

 • Bus Marokko binnenkant
 • Busje Marokko

  Bij een kleine groepsgrootte maken we gebruik van een kleine bus.

 • Marokko Landrover woestijn

  We reizen met landrovers naar het bedoeïenkamp in de Erg Chebbi woestijn.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi-woestijn
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachting in bedoeïenen kampement inclusief ontbijt en diner
 • Alle ontbijten
 • Diner tijdens verblijf in Zouala-oase
 • Fotostop bij de Hassan II moskee
 • Bezoek aan de opgravingen van Volubilis
 • Wandeling door koningsstad Meknès
 • Wandeling door de palmoase Zouala met bezoek Kasbah Aït Issa
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan Tifoultout en Taouirt kasbah
 • Bezoek aan Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa-el-Fna-plein

Excursies

Erg Chebbi woestijn MarokkoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer in een van de vele theehuizen of in een parkje om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een fotostop bij de Hassan II moskee in Casablanca
 • Een bezoek aan het Mausoleum van Mohammed V en Hassan toren in Rabat
 • Bezoek aan de Romeinse archeologische opgravingen in Volubilis. De Romeinse ruïnes van Volubilis lagen vroeger in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied.
 • Wandeling door de koningsstad Meknès, met het prachtige mausoleum van sultan Moulay Ismael. Het binnenhof heeft in het midden een fontein en de wanden en vloeren zijn bedekt met prachtige mozaïeken.
 • Zouala-oase, ontvangst in bedoeïenentent door de familie die het guesthouse beheert met thee en wandeling door de palmoase.
 • Woestijnsafari naar Merzoga per landrover. Vanuit het bedoeïenkamp maken we in de avond een kamelentocht richting de zandduinen en genieten we van de zonsondergang.
 • Een bezoek aan de Todrakloof in Tinghir, het inslijtende water van een beekje heeft hier een indrukwekkende kloof gevormd.
 • Bezoek indrukwekkende kasba Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms.
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. een bezoek aan het beroemde Djemaa-el-Fna-plein.

Overige excursies zijn ter plaatse optioneel bij te boeken:

Maak in Fès een stadstour onder leiding van een gids, waarbij je onder andere een mooi uitzichtpunt, de souks en meerdere leerlooierijen bezoekt en daarnaast veel leert over de geschiedenis van deze stad.
In de Dadèsvallei kun je onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken, onder meer naar de indrukwekkende Dadèskloof.
Je kunt in Marrakech naast een bezoek aan het Djemaa-el-Fna-plein en de souks, ook kiezen voor een wandeling door een van de prachtige parken en tuinen. Ook is het mogelijk om de stad te verkennen per fiets.

 

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Marokko wordt er betaald met de Dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kunt je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit (stok-)brood, boter en jam of honing. Tijdens het verblijf in de Zouala Oase en in het bedoeïenen kampement is tevens het diner inbegrepen. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5,- en
€ 10,- voor een maaltijd.

Eten MarokkoSommige hotels hebben ook een restaurant met een gezellig terras of een binnenplaats, waar je heerlijk kunt eten. Op bijna alle plekken waar we overnachten is er een aanbod van restaurants op loopafstand. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Populair zijn ook spiesjes met vlees, een soort Marokkaanse saté. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Marrakech bij te boeken.

De hotels in Casablanca en Marrakech zijn centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer in Marokko?

Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus en een eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen in een mooi stukje natuur.

Waar wordt er overnacht?

Hoe is het klimaat in Marokko?

Zijn er speciale kledingsvoorschriften?

Wanneer valt de Ramadan in 2022?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Korte complete rondreis langs koningssteden, Atlasgebergte, woestijnen en oasen
 • Bezoek de koningssteden Rabat, Fès, Meknès en Marrakech
 • Wandeling door de prachtige palmoase van Zouala
 • Overnachting in bedoeïenentent in Erg Chebbi-woestijn
 • Nederlandse reisbegeleiding
Terug naar boven