Overzicht Marokko rondreizen van Djoser

Het weer in het Midden Oosten

Wat voor weer zou het zijn op je vakantiebestemming? Je vindt de actuele stand in de krant of op het internet, maar voor de grote lijnen zetten we steeds een paar landen op een rijtje. Deze keer in het Midden-Oosten.

Egypte
Vrijwel altijd zon, warm, maar door lage luchtvochtigheid goed te verdragen; nauwelijks neerslag. Temperatuur: juni en juli: tot 40ºC in de Nijlvallei; winter: overdag tot 25º, ’s nachts 5º, woestijn nog iets koeler. Kleding: luchtig katoen, strandkleding. In de winter warme trui voor woestijn en Sinaï, (evt) regenjack.

Marokko
Klimaten: Middellandse-Zeeklimaat in het noorden; in het binnenland bergklimaat
en naar het zuiden steppe- en woestijnklimaat. Temperatuur: noordkust in de zomer overdag 28°C; westkust 25-28°, in de winter 16-21. Hoge Atlas in de winter rond het vriespunt op 1500 m en tot min 15°C op 3500 m. Sahara: hete zomers, tot 35 à 40° met koude nachten. Neerslag: vrijwel alleen in de winter, in het Rifgebergte en op de westelijke hellingen van Midden- en Hoge Atlas, met grote plaatselijke verschillen. Veel sneeuw op toppen en skipistes in de Atlas. Aan de
noordkust buien van november tot en met januari. Rest van het land vrijwel geen neerslag. Kleding: luchtig katoen, ’s avonds een trui; winter, voor- en najaar (regen)jack.

Jordanië
Middellandse-Zeeklimaat met warme tot hete zomers en koele winters. In het zuiden woestijnklimaat met hete zomers en aangename winters. Temperatuur: in de zomer tot 40ºC, in de winter overdag 15-20ºC, ‘s nachts koud in Petra en Wadi Rum. Neerslag: in het zuiden vrijwel nooit regen, in het westen weinig en dan vooral in de wintermaanden. Kleding: luchtig katoen, voor ’s avonds een trui; nov-maart regenjack.

Jemen
Klimaten: van bergklimaat tot woestijn- en steppeklimaat. In bergachtige gebieden: lenteachtig met frisse nachten. In oostelijke kustgebieden warm en vochtig; woestijn in het zuiden ook warm, maar aangenamer door lagere luchtvochtigheid. Temperatuur: in kuststreek Tihama rond 35°C; centrale hooglanden 25°, Sanaa tot 30°C; ’s nachts kan het flink afkoelen. In de winter in de bergen tot min 15°. Woestijn: ‘s winters rond de 20°C, ’s zomers tot 40°C. Neerslag: nauwelijks, af en toe een bui in juli en augustus. Kleding: luchtig
katoen (benen en armen bedekt); voor ’s avonds een trui.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en...
15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

Claudia N. - 10,0
Terug naar boven