Marokko

Woestijntocht in de Marokkaanse Sahara

magnj13_woestijntocht_large01

Een woestijntocht in de Sahara is voor velen een langgekoesterde wens die tijdens een reis naar Marokko in vervulling gaat. Per jeep en per kameel verken je de uitgestrekte zandvlaktes en breng je een nacht door onder de adembenemende sterrenhemel.

Het avontuur begint aan de rand van de Sahara, waar je van de eindeloze zandduinen nog maar weinig ziet. Vanuit de jeep die je de woestijn in brengt, zie je het landschap al snel veranderen van een kale vlakte met zwart zand in een omgeving van gouden zandbergen. Als je een stoere chau eur treft, kun je een spannende tocht ‘o road’ tegemoet zien. Ja, ook in de woestijn heb je zandwegen!

magnj13_woestijntocht_small01

PER KAMEEL DOOR DE SAHARA

Aan het einde van de middag arriveer je in het bedoeïenenkamp waar je de nacht doorbrengt. Hier bestijg je een kameel, het schip van de woestijn, om op zoek te gaan naar een mooie, hoge duinrand voor een magische zonsondergang. Het is een fantastische belevenis om in een karavaan per kameel door de grootste zandwoestijn ter aarde te hobbelen. De indigoblauwe gewaden van de berbers die ons begeleiden, geven een prachtig contrast van kleuren en leveren fotogenieke momenten op. Om nog maar te zwijgen over de mogelijk mooiste zonsondergang die je ooit zult zien.

GEZANDSTRAALD MET DE VOETJES VAN DE VLOER
Iets minder romantisch maar zeker zo spectaculair, is een zandstorm waarin je zomaar - bijna letterlijk - kunt verzanden. Het lijkt alsof het einde van de wereld nadert: de lucht betrekt en krijgt een onheilspellende kleur en miljoenen zandkorreltjes rollen over de duinen alsof de hele aarde opnieuw geschapen moet worden. Een bijzondere gebeurtenis, waarna je gezandstraald weer wordt opgewacht in het kamp met een heerlijk koel drankje en een schaaltje olijven. Muzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting en brengen het ritmische Gnaoua ter ore, typisch Marokkaanse muziek die is ontstaan toen Somalische slaven naar het land werden gedreven. Wie wil kan een dansje wagen.

ROND HET KAMPVUUR ONDER DE STERRENHEMEL
’s Avonds word je getrakteerd op een heerlijke Marokkaanse maaltijd die de bedoeïenen voor je bereiden en daarna schaar je je samen met je reisgenoten rond het kampvuur. De ontelbare sterren aan de hemel maken het plaatje compleet. ’s Nachts slaap je heerlijk in een comfortabel bed in je eigen bedoeïenentent. Vroege vogels genieten eerst van de zonsopkomst boven de zandduinen alvorens te ontbijten in het kamp. Met de jeeps rijden we terug naar de bewoonde wereld en koesteren de herinneringen aan de woestijn.

Rondreizen Marokko.

Boek en reis met zekerheid

  • Kosteloos omboeken
  • 100% terugbetaling
  • Versoepelde voorwaarden
  • Korting op 1-persoonskamer

* Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

  • 24/7 hulp en bijstand
  • Eigen reisbegeleiding
  • Veilig op reis
  • Goede lokale vertegenwoordiging
  • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering

8,8

15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en...
15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

Claudia N. - 10,0
Terug naar boven