Overzicht Marokko rondreizen van Djoser

Reisverslag 20-daagse rondreis Marokko

1 oktober, Casablanca:
Het is nu 3 uur ’s nachts, een uur vroeger dan in Nederland, en geen 2, vreemd, maar ik ben te moe om me er druk over te maken. De vluchten waren niet heel spannend, al vond ik het vliegtuig wat klein, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ik vorig jaar ‘verwend’ ben met de A380 ;-)

Helaas heb ik niets geleerd van mijn e-reader debacle van vorig jaar, ik ben hem dit jaar op precies dezelfde plek vergeten! Ik en e-readers, geen goede combinatie! Dus op Frankfurt maar een paar boeken gekocht, ik moet toch wat te lezen hebben. Op Frankfurt ook de reisbegeleidster ontmoet: Nine. Een ander dan de bedoeling was, maar zij moest naar huis vanwege familieomstandigheden. De groep is volgens mij wel leuk, vrij gemêleerd. Nu lekker slapen, mijn ogen vallen zowat dicht.

Casablanca - Rabat 22:30:
Zo, nu ben ik nog wat frisser, hoewel ik wel moe ben hoor. Kon vanmorgen wel wat ‘uitslapen’, maar het waren alsnog maar een paar uurtjes slaap, kleine oogjes dus. Ontbijt was goed, daarna de laatste spullen weer terug in mijn tas gepropt (waarom neem ik altijd zoveel zooi mee?!) Kamer was trouwens heel leuk, foto-waardig ;-) Omdat het tijdsverschil gister niet helemaal duidelijk was voor iedereen (het is maar 1 uur verschil, geen 2) gingen we wat later dan gepland op weg naar de Hassan II moskee.

Natuurlijk moesten we rekening houden met de kleding, bovenarmen en knietjes bedekt, en de dames moesten het hoofd bedekken in de moskee zelf. En natuurlijk blote voetjes, wel lekker op het koele marmer, want het was al flink warm. Het is een ontzettend groot gebouw, met een groot plein ervoor, beide groter dan de St Pieter en het St Pietersplein. Het dak was open, al schijnt het wel heel mooi te zijn, van cederhout. Een deel van de vloer is van glas, waardoor je naar de wasruimte eronder kunt kijken. Er hangen kroonluchters van Murano-glas, verder is bijna alles van Marokkaanse bodem afkomstig,

Na een korte plas- en drinkpauze gingen we om 12:30 verder op weg naar Rabat. Dat was ongeveer twee uur rijden, dus halverwege lunchpauze en rond half vijf waren we in Rabat. Het hotel zit recht tegenover de medina, dus tas op de kamer en met 5 dames de medina in. Lekker door de straatjes geslenterd, naar de kashba gelopen en door de medina weer terug. Ff water gehaald, uurtje gerelaxt op de kamer (er is wifi, dus blog bijwerken en appen met mama!) Om zeven uur hadden we afgesproken beneden om te gaan eten, bij restaurant Saadi. Erg gezellig, en lekker gegeten natuurlijk! Er was zelfs wijn, dus ik zal zeker goed slapen vanavond. Morgen wordt een lange rit morgen, wel met stops gelukkig, rond zessen zijn we in Chefchaouen. De namen beginnen al een beetje te komen, weet er al een paar.

Lees verder.
 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en...
15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

Claudia N. - 10,0
Terug naar boven