Mexico

Rondreis Mexico 16 dagen

Een mooie rondreis door het bekende schiereiland Yucatán. Bezoek er de oude Maya tempels van Chichén Itzá en Uxmal en de koloniale plaatsen Mérida en Campeche. In de staat Chiapas bezoeken we het traditionele San Cristóbal de las Casas en rijden we een fantastische route door de bergen naar het unieke Maya complex van Palenque. We eindigen de reis met een paar ontspannen dagen in Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In Playa del Carmen worden talloze excursies aangeboden naar dichtbijgelegen koraalriffen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Mexico, 16 dagen
 1. Amsterdam - Cancún
 2. Cancún - Chichén Itzá - Mérida
 3. Mérida
 4. Mérida - Uxmal - Campeche
 5. Campeche - Villahermosa
 6. Villahermosa - Chiapa de Corzo
 7. Chiapa de Corzo - optionele boottocht Sumidero Canyon - San Cristobal
 8. San Cristóbal
 9. San Cristóbal
 10. San Cristóbal - Agua Azul - Misol Ha - Palenque
 11. Palenque
 12. Palenque - Bacalar
 13. Bacalar - Tulum - Playa del Carmen
 14. Playa del Carmen
 15. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
 16. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Cancun, Mérida

Dag 1 Amsterdam - Cancún
Dag 2 Cancún - Chichén Itzá - Mérida
Dag 3 Mérida
Dag 4 Mérida - Uxmal - Campeche

Chichén Itza MexicoEen vlucht met United Airlines via de Verenigde Staten brengt ons naar Cancún, de wereldberoemde badplaats die in de jaren zeventig is aangelegd op wat toen nog een onbewoonde strook hagelwit strand was. Daar brengen we onze eerste nacht door, zodat we de volgende dag uitgerust kunnen vertrekken richting Mérida. Uiteraard brengen we onderweg een bezoek aan het beroemde Maya-complex van Chichén Itzá dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt sinds 1988. Bovendien is Chichén Itzá in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. We hebben voldoende tijd om in alle rust de piramides, tempels, sportvelden en voormalige woongebieden van de Mayas te bekijken. Bij het Maya-complex bevindt zich ook een van de vele 'cenotes' die Yucatán rijk is. Dit zijn (deels) ondergrondse met water gevulde grotten die ondergronds grotendeels met elkaar zijn verbonden. In totaal telt het gebied er zo'n 3000.

Het koloniale centrum van de stad Mérida heeft de bijnaam ‘de witte stad’, vanwege de vele witte gebouwen. Zoals vele koloniale steden, is ook Mérida gebouwd volgens het zogenaamde schaakbordstratenpatroon. Het Plaza Grande is omgeven door de kathedraal, het Regeringspaleis en het gemeentepaleis beide gevestigd om imposante koloniale gebouwen. Op het plein heerst er altijd een gezellige bedrijvigheid van oud en jong, van Mexicaans en buitenlands.

Uxman tempel MexicoDe  prachtig bewaard gebleven Maya-stad Uxmal, die van 450 tot 600 na Christus zijn hoogtepunt beleefde, is voor ons het volgende hoogtepunt op de reis.Je hebt uitgebreid tijd om een unieke ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum te bewonderen. Sinds 1996 staat het op de lijst van Unesco. We rijden vervolgens over een rechte weg door het vlakke landschap van Yucatán naar het koloniale havenstadje Campeche. In Campeche zijn veel van de oude stadsmuren en bolwerken te zien, die door de Spanjaarden werden aangelegd om de stad tegen aanvallen van
piraten te beschermen.

Villahermosa, Chiapa de Corzo

Dag 5 Campeche - Villahermosa
Dag 6 Villahermosa - Chiapa de Corzo

De reis naar Villahermosa volgt eerst de kustlijn en voert vervolgens het binnenland in naar de hoofdstad van de staat Tabasco. Villahermosa betekent letterlijk ‘prachtige stad’. Hier is een bezoek aan het La Venta museumpark zeker de moeite waard. La Venta was een van de belangrijkste centra van de Olmeken-cultuur die rond 400 v. Chr. hoogtijdagen kende.

Een geweldige route door een prachtig berglandschap brengt ons in Chiapa de Corzo. Chiapa de Corzo wordt ook wel Chiapa de los Indios genoemd. Deze bijnaam kreeg het toen de Spanjaarden Chiapa verlieten en zich vestigden in Chiapa de los Españoles, het tegenwoordige San Cristóbal de las Casas.

San Cristobal

Dag 7 Chiapa de Corzo - optionele boottocht Sumidero Cañon - San Cristóbal
Dag 8 San Cristóbal
Dag 9 San Cristóbal

Een bezoek aan het unieke reservaat van de Cañon del Sumidero, maakt van onze reis naar San Cristóbal de las Casas een geweldige dag. We varen met een motorboot door de ruim 25 kilometer lange kloof in de Grijalva-rivier. Af en toe leggen we de boot stil om vogels of één van de talloze grotten te bekijken. Soms rijzen de wanden meer dan 1000 meter hoog, een indrukwekkende ervaring. Als je in het water tuurt is de kans groot krokodillen te zien zwemmen.

Mexico Na Bolom Museum Djoser Het sfeervolle stadje San Cristóbal ligt in de hooglanden van Chiapas, op zo’n 2100 meter hoogte te midden van akkers en pijnboombossen. San Cristóbal heeft een regionale functie voor de in de omliggende dorpen wonende Tzeltal- en Tzotzil-indianen, afstammelingen van de Maya’s. Elke stam heeft een kenmerkende traditionele dracht met een eigen kleur en patroon, zoals je kunt zien op de markt bij de Santo Domingo-kerk. Hier verkopen zij hun landbouw- en ambachtsproducten. Hun prachtige weef- en borduurwerk, amber-, zilver- en houtsnijwerk is in grote variëteit te verkrijgen. Heb je hier belangstelling voor, loop dan vooral Sna Jolobil binnen, een coöperatie waar indiaanse vrouwen traditioneel textiel weven en verkopen.

Een ‘must’ is het Na Bolom-museum, hotel en onderzoekscentrum opgericht om de Maya-cultuur te bestuderen en deze ook vooral te conserveren. We nemen een kijkje in de authentieke dorpjes San Juan Chamula en Zinancantán. San Juan Chamula staat bekend om het kerkje waar de lokale bevolking cola, honing en drank offert aan de goden. Het stadje is een autonoom gebied binnen Mexico, wat betekent dat politie en leger hier geen zeggenschap hebben. Een bezoek aan Tenejapa of de San Cristobal-grotten wordt spectaculair als je dit te paard doet! ’s Avonds vind je in de straatjes rond de Zócalo in San Cristobal een ruime keus aan sfeervolle eetgelegenheden.

Palenque

Dag 10 San Cristóbal - Agua Azul en Misol-Ha - Palenque
Dag 11 Palenque
Dag 12 Palenque - Bacalar
Dag 13 Bacalar - Tulum - Playa del Carmen

Palenque MexicoVanuit San Cristóbal rijden we door het oerwoud richting Palenque. Neem een frisse duik in het heldere water van de stroomversnellingen bij Agua Azul en bewonder de waterval Misol-Ha. Per colectivo, een lokaal busje, kan makkelijk het magistrale ruïnecomplex bereikt worden waar Palenque beroemd om is geworden. De tempel der Inscripties met het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex behoren tot de grootste schoonheden van Mexico. Wil je hier wat meer tijd besteden, loop dan het oerwoud in om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken.

Een andere plek voor een bijzondere duik, is Laguna Bacalar. Dit is het op een na grootste zoetwatermeer in Mexico en ligt in een adembenemende omgeving. Bacalar dankt zijn naam aan het Maya-woord Halal wat betekent "plaats, omgeven door riet". Aan de rand van het immense meer ligt de "Cenote Azul" is een van de mooiste en indrukwekkendste van Yucatán en is zo'n 200 meter diep.

Heb je tijdens de afgelopen dagen nog niet genoeg van alle Mayacultuur opgesnoven, breng dan onderweg van Bacalar naar Playa del Carmen nog een bezoek aan Tulum. Neem je zwemkleding mee want deze archeologische vindplaats ligt op een 12 meter hoge klif aan de Carabische Zee met een paradijselijk strand.

Playa del Carmen

Dag 14 Playa del Carmen
Dag 15 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Mexico Playa del carmen Djoser Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervol vissersplaatsje, waar genoeg te doen is. Heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In Playa del Carmen worden talloze excursies aangeboden naar dichtbijgelegen koraalriffen. Snorkelen is hier prachtig. Vanaf Cancún vlieg je tenslotte heerlijk uitgerust weer terug naar Amsterdam.
 
 

Op weg met Djoser
Bij een Djoserreis is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20. 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 jul - 09 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

07 nov - 22 nov
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vluchten met Swiss

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

19 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

03 apr - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

24 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Bezoek aan Chichen Itzá
 • Bezoek aan Uxmal
 • Bezoek aan Agua Azul en Misol-Ha
 • Bezoek aan Palenque
 • Bezoek aan Tulum
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €375,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun ligging, karakter en uitstraling. Overnachten we in een stad of dorp dan is de ligging centraal. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ons hotel in Mérida ligt dicht bij het Plaza Central en beschikt over een klein zwembad. Ons hotel in Chiapa del Corzo heeft een koloniale stijl en past geheel in zijn omgeving. In Bacalar overnachten we in een hotel aan het meer, waardoor een zachte wind een verblijf daar zeer aangenaam maakt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mérida Hotel Colonial
Campeche Hotel Mision Campeche
Villahermosa Olmeca Plaza
Palenque La Aldea de Halach
Playa del Carmen Hotel Playa del Carmen

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

 • Hotel Colonial Mérida Mexico
 • Hotel Colonial kamer Mérida Mexico
 • Hotel Colonial zwembad Mérida Mexico
 • Hotel Colonial terras Mérida Mexico
 • Hotel Mision Campeche Mexico
 • Hotel Mision kamer Campeche Mexico
 • Hotel Mision binnenplaats Campeche Mexico
 • Hotel Olmeca Plaza kamer Villahermosa Mexico
 • Hotel Olmeca Plaza zwembad Villahermosa Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach kamer Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach huisjes Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach zwembad Palenque Mexico

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:30

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Cancun

  Vertrek

  16:34

  Aankomst

  18:45

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Cancun - Houston

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  14:55

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:50

  Aankomst

  09:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Mexico is het 7 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen door Mexico met een eigen bus, die wordt bestuurd door een ervaren Mexicaanse chauffeur. De kwaliteit van de wegen in Mexico is goed. Tijdens de ritten wordt regelmatig gestopt bij bezienswaardigheden, restaurantjes, om even de benen te strekken of om op een leuke plek rond te kijken.

 • Mexico bus vervoersmiddel Djoser
 • Mexico rondreis bus vervoersmiddel Djoser
 • Mexico rondreis binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Mexico United Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Bezoek aan Chichen Itzá
 • Bezoek aan Uxmal
 • Bezoek aan Agua Azul en Misol-Ha
 • Bezoek aan Palenque
 • Bezoek aan Tulum
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt om souvenirs te kopen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op een van de gezellig terrasjes op het Centrale plein van Mérida of San Cristobal. Het is bij deze pleinen waar het dagelijks leven plaats vindt; een genot voor het oog. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mexico zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan Chichen Itzá. Tempels, paleizen of sportvelden van de Maya’s zijn op deze beroemde site allemaal te bewonderen. De Maya’s hebben tijdens hun lange overheersing zeer indrukwekkende en grootse bouwwerken gemaakt!
 • Een bezoek aan Uxmal. Uxmal staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Bezoek de ‘Piramide van de Tovenaar’ of de ‘Grote Piramide’.
 • Een bezoek aan Agua Azul en Misol-Ha. Je kunt een duik nemen in de stroomversnellingen van Agua Azul en de waterval van Misol-Ha biedt een prachtig schouwspel.
 • Een bezoek aan Palenque. De Tempel der Inscripties met het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijke complex behoren tot de mooiste van heel Mexico. Als je wilt kan je hier de hele dag verblijven door het oerwoud in te lopen voor wat meer verscholen overblijfselen van de Maya’s of om een duik te nemen in het ‘Koningenbad’.
 • Een bezoek aan Tulum. Deze Mayastad is gelegen in de Maya Riviera aan de Caribische kust op een rif die 12 meter boven de zee uitsteekt. De archeologische vindplaats ligt aan een paradijselijk strand.


In Mexico zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Chiapa de Corzo: Boottocht Sumidero Canyon, deze boottocht vaart door de canyon richting de Arbol de Navidad. Van de bootman krijg je alles te horen over de bijzondere klif en de mooie natuur.
 • San Cristóbal: Zinacantán. Hier kun je een kijkje nemen bij de lokale bevolking. De mensen zijn erg gastvrij en bieden hun zelf gebrouwen sterke drank ‘posh’ aan, je kan de traditionele bruidskleding van de Tzotzil-indianen passen of hun lekkere tortilla’s proeven.
 • Playa Del Carmen: Snorkelen en duiken, neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Mexico.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zogenaamde ESTA-verklaring.* Hierover ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Mexico wordt er betaald met Mexicaanse pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in Mexico zijn veel geldautomaten, waar je soms zowel lokale valuta als dollars kunt pinnen.
Contant: dollars
Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants vaak geaccepteerd en in een aantal plaatsen kun je er contant geld mee opnemen met het pincode.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, en meestal wat hygiëne betreft betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van de maaltijden liggen tussen € 5,- en € 12,-.

Door de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. La comida, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten. La cena, het avondeten is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. In Mérida is het traditionele gerecht van gekruide kip, de pollo pibil, zeer zeker de moeite waard!

Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A  
 • malariatabletten.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Mexico wisselt nogal per gebied. Door invloed van twee oceanen en de gebergtes in hoogte kunnen zich op korte afstand van elkaar grote verschillen voordoen. De vlakke streek Yucatán, waar we de reis beginnen en eindigen, is een gebied met tropische savannes en een lekker tropisch klimaat. Rond San Cristóbal zitten we in een bergachtig gebied met uitgestrekte bossen en hier kan het in de avond ook wat afkoelen. Palenque bevindt zich in het oerwoud en is dan ook vochtig en warm. Aan de kusten waait een verkoelende zeewind. De regentijd is van juni tot en met september. Deze periode vormt geenszins een belemmering voor het reizen, want in deze periode vallen er meestal alleen aan het einde van de dag en ‘s nachts korte en hevige buien. De natuur is dan juist op haar mooist.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe groot zijn de groepen?

De gemiddelde groepsgrootte op onze reizen bedraagt 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Hoe lang zijn we per dag onderweg?

Hoe is het klimaat?

Gaat er een Nederlandse of een lokale reisbegeleider mee?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Mexico?

Welke accommodaties gebruikt Djoser in Mexico?

Is er een visum nodig voor deze reis?

Is het ontbijt inbegrepen?

Wat is het voltage in Mexico?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • 2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur als hoogtepunt. Prima verzorgde reis. Uitstekend vervoer en hotels. Toegewijde gids die niets teveel was.

  9,0

  9,0
 • Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle, oceaan, steden, Maya ruïnes. Naar verhouding wel veel lange busdagen. Route kan wat efficiënter. Veel indrukwekkende excursies te ondernemen.

  7,0

  7,0
 • Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezienswaardigheden van Yucatán en Chiapas aandoet. Je maakt uitgebreid kennis met de Maya geschiedenis door het bezoek van verschillende sites. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie natuurlijke bestemming zoals de Sumidero Canyon.

  9,0

  9,0
 • We denken nog iedere dag met plezier terug aan onze reis door Mexico. Samen met gezellige, leuke reisgenoten en een topper van een reisleidster Tonka, hebben we genoten van de vele bezienswaardigheden. Alleen jammer dat onze vakantie ongewild een dag werd verlengd door een vertraging.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, de maya tempels waren prachtig (vooral Palenque) evenals het zwemmen in de cenote en in de jungle bij de watervallen. Het bezoeken van 2 maya-dorpen was ook indrukwekkend, wat een rituelen. Tegenvallers waren, Tulum( duur en toeristisch). Het strand van Playa del Carmen(zeewier).

  7,0

  7,0
 • Wij hebben heel veel geleerd over de geschiedenis van Mexico en de tijd van de Maya's. Het is zo bijzonder om alle oude ruïnes uit deze tijd te zien.

  9,0

  9,0
 • In de 16-daagse Maya Mexico reis hebben wij enthousiast kennisgemaakt met culturele uitingen van verscheiden inheemse volkeren uit tegenwoordige en verleden tijd o.l.v. Saskia, de meest perfecte en flexibele gids die wij ons konden wensen. Ook is er volop te genieten van zon, natuur en geologie.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Koloniale architectuur in Mérida, Campeche en San Cristóbal de las Casas
 • Maya-cultuur in Chichen Itza, Palenque en Uxmal
 • Boottocht door de indrukwekkende Cañon del Sumidero (optioneel)
 • Bezoek aan Palenque met de tempel Der Inscripties
 • Relaxen op het strand van Playa del Carmen
 • Ideale combinatie van natuur, cultuur en strand
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,3

2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur a...
2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur als hoogtepunt. Prima verzorgde reis. Uitstekend vervoer en hotels. Toegewijde gids die niets teveel was.

Bert J. - 9,0
Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle,...
Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle, oceaan, steden, Maya ruïnes. Naar verhouding wel veel lange busdagen. Route kan wat efficiënter. Veel indrukwekkende excursies te ondernemen.

Meike A. - 7,0
Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezie...
Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezienswaardigheden van Yucatán en Chiapas aandoet. Je maakt uitgebreid kennis met de Maya geschiedenis door het bezoek van verschillende sites. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie natuurlijke bestemming zoals de Sumidero Canyon.

Vincent G. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Mexico

Het weer in Mexico

29°C

Terug naar boven