Mexico

Rondreis Mexico 16 dagen

Een mooie rondreis over het bekende schiereiland Yucatán. Bezoek er de oude Maya tempels van Chichén Itzá en Uxmal en de koloniale plaatsen Mérida en Campeche. In de staat Chiapas bezoeken we het traditionele San Cristóbal de las Casas en rijden we een fantastische route door de bergen naar het unieke Maya complex van Palenque. De reis eindigt met een paar ontspannen dagen in Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de gezellige straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In Playa del Carmen worden talloze excursies aangeboden naar dichtbijgelegen koraalriffen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Mexico, 16 dagen
 1. Amsterdam - Cancún
 2. Cancún - Chichén Itzá - Mérida
 3. Mérida
 4. Mérida - Uxmal - Campeche
 5. Campeche - Villahermosa
 6. Villahermosa - Chiapa de Corzo
 7. Chiapa de Corzo - optionele boottocht Sumidero Canyon - San Cristobal
 8. San Cristóbal
 9. San Cristóbal
 10. San Cristóbal - Agua Azul - Misol Ha - Palenque
 11. Palenque
 12. Palenque - Bacalar
 13. Bacalar - Tulum - Playa del Carmen
 14. Playa del Carmen
 15. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
 16. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bewonder hoogtepunten van de klassieke Mayacultuur als Chichen Itza, Tulum en Palenque. Dwaal door koloniale stadjes als Merida en San Cristobal. We sluiten de reis af met een paar dagen relaxen op het strand van Playa del Carmen.

Cancun, Mérida

Dag 1 Amsterdam - Cancún
Dag 2 Cancún - Chichén Itzá - Mérida
Dag 3 Mérida
Dag 4 Mérida - Uxmal - Campeche

Chichén Itza MexicoOnze reis door Mexico begint in Cancún, dat in de oude Maya-taal 'Pot van Goud' betekent. Deze wereldberoemde badplaats is in de jaren zeventig aangelegd op wat toen nog een onbewoonde strook hagelwit strand was - vanwege de vele strandgasten bleek het inderdaad een pot van goud. We brengen er onze eerste nacht door, zodat we de volgende dag uitgerust kunnen vertrekken richting Mérida.

Uiteraard brengen we onderweg een bezoek aan het beroemde Maya-complex van Chichén Itzá dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Bovendien is Chichén Itzá in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Je kunt hier op je gemak de interssante piramide, tempels, paleizen en het balspelveld bekijken. De grootste en bekendste piramide van Mexico, 'El Castillo' ofwel het kasteel, vormt samen met het Observatorium en de Tempel van de Krijgers een indrukwekkend geheel. Je kunt hier prachtige foto's maken. Vlakbij het Maya-complex stuit je op een van de vele 'cenotes' die Yucatán rijk is. Dit zijn (deels) ondergrondse met water gevulde grotten die ondergronds grotendeels met elkaar zijn verbonden. In totaal telt het gebied er zo'n drieduizend.

The central church of Merida in Mexico on ZocaloMérida is de hoofdstad van de provincie Yucatán en wordt ook wel de 'witte stad' genoemd. Ben je een liefhebber van architectuur? Dan herken je vast de Franse, Italiaanse en Moorse bouwstijlen: de stad is een bijzondere mengeling van verschillende invloeden. Een goed begin van een standswandeling is de sfeervolle Zócalo, het centrale plein omzoomd met gezellige terrasjes en restaurants. Tip: maak eens ritje met een koets. Wil je de echte lokale lekkernij proberen? Bestel dan kip of varken 'pibil' in bananenblad. Ook als je op zoek bent naar een Mexicaanse hangmat, dan ben je in Mérida op het goede adres: die komen hier vandaan!

Campeche MexicoDe prachtig bewaard gebleven Maya-stad Uxmal, die van 450 tot 600 na Christus zijn hoogtepunt beleefde, is het volgende hoogtepunt van de reis. Je hebt uitgebreid tijd om een unieke ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum te bewonderen. Sinds 1996 staat het op de lijst van UNESCO. We rijden vervolgens door het vlakke junglelandschap van Yucatán naar het historische en pittoreske stadje Campeche. Dit havenstadje heeft een charmant centrum met pastelkleurige huisjes. Je kunt hier heerlijk slenteren door de smalle straten en over de wallen van die de stad ommuren. Her en der kom je nog een eeuwenoud kanon tegen.

Villahermosa, Chiapa de Corzo

Dag 5 Campeche - Villahermosa
Dag 6 Villahermosa - Chiapa de Corzo

De reis naar Villahermosa volgt eerst de kustlijn en voert vervolgens het binnenland in, richting de hoofdstad van de staat Tabasco. Villahermosa betekent letterlijk 'prachtige stad'. Je kunt hier het museumpark La Venta-museumpark bezoeken. La Venta was een van de belangrijkste centra van de Olmeken-cultuur die rond 400 v. Chr. hoogtijdagen kende.

Een geweldige route door een prachtig berglandschap brengt ons in Chiapa de Corzo. Chiapa de Corzo wordt ook wel Chiapa de los Indios genoemd. Deze bijnaam kreeg het toen de Spanjaarden de stad verlieten en zich vestigden in Chiapa de los Españoles, het tegenwoordige San Cristóbal de las Casas.

San Cristobal

Dag 7 Chiapa de Corzo - optionele boottocht Cañon del Sumidero - San Cristóbal
Dag 8 San Cristóbal
Dag 9 San Cristóbal

Een bezoek aan het unieke reservaat van de Cañon del Sumidero maakt van onze reis naar San Cristóbal de las Casas een geweldige dag. Als je wil kun je een spectaculaire boottocht maken over de Grijalva-rivier, door de 25 kilometer lange Cañon del Sumidero. Je voelt je ontzettend klein als je onder de torenhoge rotswanden vaart. De boot wordt af en toe stilgelegd om vogels te spotten of om één van de talloze grotten in te varen, waar je je zult verbazen over de soms meer dan duizend meter hoog oprijzende rotswanden. Houdt de oever goed in de gaten en neem vooral je verrekijker mee, want als je geluk hebt, spot je verschillende krokodillen, aan het zwemmen in de rivier of rustig op te oever, te wachten op hun volgende prooi.

San Cristobal de las Casas MexicoSan Cristóbal, een sfeervol stadje midden tussen de akkers en de pijnboombossen, heeft een echte regiofunctie voor de lokale Maya: de Tzeltal en Tzotzi, die in de omliggende dorpen wonen. Marktverkopers verhandelen hun hun landbouw- en ambachtsproducten op de markt bij de Santo Domingo-kerk, waar elke bevolkingsgroep zijn eigen, kenmerkende kledendracht draagt, met aparte kleuren en patronen. Op deze lokale markt kom je echt oren en ogen te kort. Het is een gezellige drukte met een overdosis aan vormen en kleuren. Het is ook dé plek om prachtig weef- en borduurwerk, amber, zilver en houtsnijwerken te kopen. Bijvoorbeeld van 'San Jolobil', een speciale coöperatie waar de lokale vrouwen traditioneel textiel weven en verkopen.

Markt van San Cristobal MexicoSan Christóbal is een perfect stadje om in te slenteren, en om af en toe een terrajse te pakken voor een lokaal kopje koffie. Bezoek zeker ook het Na Bolom-museum: een onderzoekscentrum opgericht om de Maya-cultuur te bestuderen en vooral ook te conserveren. Die cultuur is springlevend in de nabijgelegen dorpjes San Juan Chamula en Zinancantán. San Juan Chamula staat bekend om het kerkje waar de lokale bevolking cola, honing en drank offert aan de goden, terwijl het officieel een katholieke kerk is. Er zijn geek kerkbanken, en in plaats daarvan is de vloer bedekt met dennennaalden. Dit stadje is een autonoom gebied binnen Mexico, wat betekent dat de landelijke politie en leger hier geen zeggenschap hebben. ’s Avonds heb je in de straatjes rond de Zócalo van San Cristóbal een ruime keus aan sfeervolle eetgelegenheden.

Palenque

Dag 10 San Cristóbal - Agua Azul en Misol Ha - Palenque
Dag 11 Palenque
Dag 12 Palenque - Bacalar
Dag 13 Bacalar - Tulum - Playa del Carmen

Palenque MexicoVanuit San Cristóbal rijden we door de jungle richting Palenque. Een absolute must see zijn de azuurblauwe watervallen van Agua Azul en de gigantische Misol Ha-waterval. In de middag komen we aan bij misschien wel de mooiste ruïnes tot nu toe: Palenque. Je kunt een taxibusje pakken om het complex te bezoeken. De tempel der Inscripties, het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex zijn echte hoogtepunten en behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Mexico. Wil je hier wat meer tijd besteden, loop dan het oerwoud in om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken: dat maakt Palenque zo bijzonder - misschien hoor of zie je wel brulapen!

Net zo wonderlijk is de zevenkleurige Laguna Bacalar. Dit is het op een na grootste zoetwatermeer in Mexico en ligt in een adembenemende omgeving. Aan de rand van het immense meer ligt de 'Cenote Azul': één van de mooiste en indrukwekkendste van Yucatán, zeker als je nadenkt over zijn diepte: ongeveer 200 meter.

Heb je tijdens de afgelopen dagen nog niet genoeg van alle Mayacultuur opgesnoven, breng dan onderweg van Bacalar naar Playa del Carmen nog een bezoek aan Tulum. Neem je zwemkleding mee want deze archeologische vindplaats ligt op een 12 meter hoge klif aan een paradijselijk strand.

Playa del Carmen

Dag 14 Playa del Carmen
Dag 15 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Mexico Playa del carmen Djoser Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervol vissersplaatsje, waar genoeg te doen is. Heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In Playa del Carmen worden talloze excursies aangeboden naar dichtbijgelegen koraalriffen. Snorkelen is hier prachtig. Vanaf Cancún vlieg je tenslotte heerlijk uitgerust weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

13 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

03 apr - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

24 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

24 jul - 08 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

13 nov - 28 nov
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

25 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

12 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

02 apr - 17 apr
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

23 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Sfeervolle hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Vervoer van en naar de  luchthaven
 • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex: Chichen Itzá
 • Bezoek aan de onbekendere ruïnes van Uxmal
 • Bezoek aan Cañon del Sumidero
 • Excursie naar het Maya-dorp San Juan Chamula
 • Ontdek de watervallen van Agua Azul en Misol Ha
 • Excursie naar het Maya-dorp Zinacantan
 • Bezoek aan de jungleruïnes van Palenque
 • Bezoek aan Laguna Bacalar
 • Bezoek aan Tulum

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €375,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in sfeervolle hotels met eigen douche en toilet op de kamer. De hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op hun ligging, karakter en uitstraling. Sommige hotels zijn in koloniale stijl gebouwd, andere hotels zijn moderner. Het hotel in Mérida ligt dicht bij het levendige Plaza Central. Diverse hotels hebben een zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mérida Hotel Colonial
Campeche Hotel Mision Campeche
Villahermosa Olmeca Plaza
Chiapa de Corzo Hotel La Ceiba
Palenque Hotel Nututun
Palenque Hotel La Aldea del Halach Huinic
Playa del Carmen Hotel Haciende del Caribe

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel Colonial Mérida Mexico
 • Hotel Colonial kamer Mérida Mexico

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Colonial terras Mérida Mexico
 • Hotel Colonial zwembad Mérida Mexico

  Enkele hotels hebben een zwembad om lekker af te koelen

 • Hotel Mision Campeche Mexico
 • Hotel Mision kamer Campeche Mexico
 • Hotel Mision binnenplaats Campeche Mexico

  Diverse hotels hebben een koloniale stijl

 • Hotel Olmeca Plaza kamer Villahermosa Mexico

  De hotels zijn geselecteerd op hun goede ligging, karakter en uitstraling

 • Hotel Olmeca Plaza zwembad Villahermosa Mexico
 • Hotel La Ceiba Chiapa de Corzo
 • Hotel La Ceiba zwembad Chiapa de Corzo
 • Hotel La Ceiba kamer Chiapa de Corzo
 • Hotel La Aldea de Halach huisjes Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach kamer Palenque Mexico

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel La Aldea de Halach zwembad Palenque Mexico
 • Hotel Haciende del Caribe binnenplaats Playa del Carmen Mexico
 • Hotel Haciende del Caribe zwembad Playa del Carmen Mexico
 • Hotel Haciende del Caribe kamer Playa del Carmen Mexico

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:30

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Cancun

  Vertrek

  16:34

  Aankomst

  18:45

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Cancun - Houston

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  14:55

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:50

  Aankomst

  09:20*

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Mexico is het in de zomer 8 uur vroeger

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Mexico reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

 • Mexico United Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Mexico bus vervoersmiddel Djoser
 • Mexico rondreis bus vervoersmiddel Djoser
 • Mexico rondreis binnenkant bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Sfeervolle hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Vervoer van en naar de  luchthaven
 • Excursie naar het grootste en best bewaarde pyramidencomplex: Chichen Itzá
 • Bezoek aan de onbekendere ruïnes van Uxmal
 • Bezoek aan Cañon del Sumidero
 • Excursie naar het Maya-dorp San Juan Chamula
 • Ontdek de watervallen van Agua Azul en Misol Ha
 • Excursie naar het Maya-dorp Zinacantan
 • Bezoek aan de jungleruïnes van Palenque
 • Bezoek aan Laguna Bacalar
 • Bezoek aan Tulum

Excursies

Kerk San Cristóbal MexicoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Campeche om souvenirs te kopen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het museumpark La Venta neer of pakt een gezellig terrasjes op het Centrale plein van Mérida of San Cristobal. Bij deze pleinen vindt het dagelijks leven plaats: een genot voor het oog. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mexico zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan Chichen Itzá. Tempels, paleizen of sportvelden van de Maya’s zijn op deze beroemde site allemaal te bewonderen. De Maya’s hebben tijdens hun lange overheersing zeer indrukwekkende en grootse bouwwerken gemaakt!
 • Een bezoek aan Uxmal. Uxmal staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Bezoek de ‘Pyramide van de Tovenaar’ of de ‘Grote Pyramide’.
 • Een bezoek aan Roberto Barrios-watervallen. De waterval biedt een prachtig schouwspel en je kunt er een frisse duik nemen.
 • Een bezoek aan Palenque. De Tempel der Inscripties met het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijke complex behoren tot de mooiste van heel Mexico. Je kunt hier de hele dag verblijven door het oerwoud in te lopen voor wat meer verscholen overblijfselen van de Maya’s of om een duik te nemen in het ‘Koningenbad’.
 • Een bezoek aan Tulum. Deze Mayastad is gelegen in de Maya Riviera aan de Caribische kust op een rif die 12 meter boven de zee uitsteekt. De archeologische vindplaats ligt aan een paradijselijk strand.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

 • Chiapa de Corzo: Boottocht Sumidero Canyon, deze boottocht vaart door de canyon richting de Arbol de Navidad. Van de bootman krijg je alles te horen over de bijzondere klif en de mooie natuur.
 • San Cristóbal: Zinacantán. Hier kun je een kijkje nemen bij de lokale bevolking. De mensen zijn erg gastvrij en bieden hun zelf gebrouwen sterke drank ‘posh’ aan, je kan de traditionele bruidskleding van de Tzotzil-indianen passen of hun lekkere tortilla’s proeven.
 • Playa Del Carmen: Snorkelen en duiken, neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Mexico.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. 
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zogenaamde ESTA-verklaring.* Meer informatie hierover is te vinden op deze website.

  Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Geldzaken

In Mexico wordt er betaald met Mexicaanse pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in Mexico zijn veel geldautomaten, waar je soms zowel lokale valuta als dollars kunt pinnen.
Contant: dollars
Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants vaak geaccepteerd en in een aantal plaatsen kun je er contant geld mee opnemen met de pincode.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels heb je ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je uiteraard tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, en meestal wat hygiëne betreft betrouwbare restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van de maaltijden liggen veelal tussen € 5,- en € 12,-.

Taco eten MexicoDoor de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. El almeurzo, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten. In Mérida is het traditionele gerecht van gekruide kip, de pollo pibil, zeer zeker de moeite waard!

La cena, het avondeten is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitiis A en malariatabletten aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Mexico wisselt nogal per gebied. Door invloed van twee oceanen en de gebergtes in hoogte kunnen zich op korte afstand van elkaar grote verschillen voordoen. Rond San Cristóbal liggen uitgestrekte bosgebieden en in de streek rond Palenque vind je veel oerwoud. De vlakke streek Yucatan, waar Uxmal en Chichén Itzá liggen, is een gebied met dichte bossen en savannes met een lekker tropisch klimaat. Aan de kusten waait een frisse zeewind.

De regentijd is van juni tot en met september. Deze periode vormt geenszins een belemmering voor het reizen, want in deze periode vallen er meestal alleen aan het einde van de dag en ‘s nachts korte en hevige buien. De natuur is dan juist op haar mooist.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe groot zijn de groepen?

De gemiddelde groepsgrootte op onze reizen bedraagt 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Hoe lang zijn we per dag onderweg?

Hoe is het klimaat?

Gaat er een Nederlandse of een lokale reisbegeleider mee?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Mexico?

Welke accommodaties gebruikt Djoser in Mexico?

Is er een visum nodig voor deze reis?

Is het ontbijt inbegrepen?

Wat is het voltage in Mexico?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • 2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur als hoogtepunt. Prima verzorgde reis. Uitstekend vervoer en hotels. Toegewijde gids die niets teveel was.

  9,0

  9,0
 • Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle, oceaan, steden, Maya ruïnes. Naar verhouding wel veel lange busdagen. Route kan wat efficiënter. Veel indrukwekkende excursies te ondernemen.

  7,0

  7,0
 • Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezienswaardigheden van Yucatán en Chiapas aandoet. Je maakt uitgebreid kennis met de Maya geschiedenis door het bezoek van verschillende sites. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie natuurlijke bestemming zoals de Sumidero Canyon.

  9,0

  9,0
 • We denken nog iedere dag met plezier terug aan onze reis door Mexico. Samen met gezellige, leuke reisgenoten en een topper van een reisleidster Tonka, hebben we genoten van de vele bezienswaardigheden. Alleen jammer dat onze vakantie ongewild een dag werd verlengd door een vertraging.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, de maya tempels waren prachtig (vooral Palenque) evenals het zwemmen in de cenote en in de jungle bij de watervallen. Het bezoeken van 2 maya-dorpen was ook indrukwekkend, wat een rituelen. Tegenvallers waren, Tulum( duur en toeristisch). Het strand van Playa del Carmen(zeewier).

  7,0

  7,0
 • Wij hebben heel veel geleerd over de geschiedenis van Mexico en de tijd van de Maya's. Het is zo bijzonder om alle oude ruïnes uit deze tijd te zien.

  9,0

  9,0
 • In de 16-daagse Maya Mexico reis hebben wij enthousiast kennisgemaakt met culturele uitingen van verscheiden inheemse volkeren uit tegenwoordige en verleden tijd o.l.v. Saskia, de meest perfecte en flexibele gids die wij ons konden wensen. Ook is er volop te genieten van zon, natuur en geologie.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Koloniale architectuur in Mérida, Campeche en San Cristóbal de las Casas
 • Maya-cultuur in Chichen Itza, Palenque en Uxmal
 • Boottocht door de indrukwekkende Cañon del Sumidero (optioneel)
 • Bezoek aan Palenque met de tempel Der Inscripties
 • Relaxen op het strand van Playa del Carmen
 • Ideale combinatie van natuur, cultuur en strand
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,3

2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur a...
2 weekse Mexico reis gedaan met bezoek aan de Maya cultuur als hoogtepunt. Prima verzorgde reis. Uitstekend vervoer en hotels. Toegewijde gids die niets teveel was.

Bert J. - 9,0
Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle,...
Super mooi land, heel veel verschillende indrukken. Jungle, oceaan, steden, Maya ruïnes. Naar verhouding wel veel lange busdagen. Route kan wat efficiënter. Veel indrukwekkende excursies te ondernemen.

Meike A. - 7,0
Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezie...
Een zeer aangename reis die de voornaamste locaties en bezienswaardigheden van Yucatán en Chiapas aandoet. Je maakt uitgebreid kennis met de Maya geschiedenis door het bezoek van verschillende sites. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie natuurlijke bestemming zoals de Sumidero Canyon.

Vincent G. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Mexico

Het weer in Mexico

31°C

Terug naar boven