Mongolië

Rondreis Mongolië18 dagen kampeer/gerreis

De reis door Mongolië begint in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. We bezoeken het Amarbayasgalant klooster dat gebouwd is ter ere van de grote Mongoolse boeddhist Zanabazar. We brengen een bezoek aan Terkhiin Tsagaan Nuur nationaal park. Dit park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zo’n 80.000 jaar geleden. Hier kun je naar de kraterrand klimmen die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Eindeloze steppes, woestijn en bos maken van dit land een afwisselende bestemming.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Mongolië, 18 dagen kampeer/gerreis
 1. Amsterdam - Ulaanbaatar
 2. aankomst Ulaanbaatar
 3. Ulaanbaatar - Amarbayasgalant
 4. Amarbayasgalant - Bulgan provincie - Arhangai provincie
 5. Arhangai provincie - Terkhiin Tsagaan Nuur
 6. Terkhiin Tsagaan Nuur
 7. Terkhiin Tsagaan Nuur - Tsetserleg - Tsenheriin hot spa
 8. Tsenheriin hot spa - Kharhorin (Erdene Zuu)
 9. Kharhorin - Tuvkhun klooster - Orkhon vallei
 10. Orkhon vallei
 11. Orkhon vallei - Arvaikheer
 12. Arvaikheer - Baga Bogd
 13. Baga Bogd - Hongoriin Els
 14. Hongoriin Els - Yoliin Am
 15. Yoliin Am - Bayanzag - Tsagaan Suvrage
 16. Tsagaan Suvrage - Baga Gazriin Chuluu
 17. Baga Gazriin Chuluu - Ulaanbaatar
 18. Ulaanbaatar - Amsterdam

Reisbeschrijving

De reis door Mongolië heeft een ander karakter dan de meeste van onze reizen. Door de vele reisdagen door het land ligt een groot deel van de dagbesteding automatisch vast. De leuze vrijheid blijheid kan hierbij dus niet in volle omvang worden gerealiseerd. Dit geldt vooral voor de kampeertocht, in Ulaanbataar heeft u die Djoser vrijheid uiteraard wel.

Ulaanbaatar

Dag 1 Amsterdam - Ulaanbaatar
Dag 2 aankomst Ulaanbaatar, hotel

Shukbatar square DJoser Mongolie

Vandaag vliegen we naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Het is een drukte van belang in de stad. Ons hotel is niet ver van het grote centrale plein van de stad. Als de kamers zijn toegewezen kan iedereen zich even douchen en opknappen. Daarna volgt een verkenningstocht, met onze eigen bus, door de hoofdstad die de helft van de Mongoolse bevolking huisvest. Op de weg gaan nieuwe Japanse auto's samen met paard en kar.

Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een weids uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. Op het Rode Plein van Mongolië, Sukhbaatar Square, kun je goed zien dat de meeste gebouwen onder Sovjetinvloed zijn gebouwd. Ze vallen erg op naast de moderne nieuwbouw. Het historisch museum geeft je een goed overzicht van de unieke verscheidenheid van het Mongoolse volk en zijn geschiedenis.

Een bezoek aan het Gandantegchinlen Chiid behoort ook tot de mogelijkheden. Dit grootste en belangrijkste klooster van Mongolië ontsnapte aan verwoesting omdat de communistische leiders het als show case van het communistische regime hebben bewaard. Naast verschillende tempels staat hier een nieuw, 25 meter hoog, Boeddhabeeld dat een in de jaren dertig door de Russen omgesmolten exemplaar vervangt. Een andere mogelijkheid is het even buiten het centrum gelegen Winterpaleis waar tot 1924 de boeddhistische leiders met de titel Bogd Khan huisden. Het is een groot complex met vele tempels in een ommuurde tuin.

Amarbayasgalantklooster

Dag 3 Ulaanbaatar - Amarbayasgalantklooster, ger
Dag 4 Amarbayasgalant - Bulgan provincie - Arhangai provincie, tent

We verlaten de hoofdstad voor een rondreis door het land van Djingiz Chan. Tijdens de tocht word je naast de Nederlandse reisbegeleiding vergezeld door een lokale gids die het gebied met al zijn gebruiken en gewoontes goed kent. Bij het verlaten van Ulaan Baatar wordt het al snel rustiger op de weg en na een uur lijkt het wel alsof de groep de enige reizigers zijn die rondreizen door dit land. Over een comfortabele door de Chinese buren aangelegd weg rijden we door het enige vruchtbare gebied van Mongolië dat geschikt is voor akkerbouw. Hoe schraal de grond is bewijzen de strepen in het veld. Na een jaar bebouwing moet een stuk land een jaar braak liggen om daarna weer een oogst te kunnen leveren.

Zo’n 35 kilometer voor Amarbayasgalant verlaten we de relatief comfortabele weg en gaan we verder over onverharde zandpaden. Langzamerhand komt onze eerste overnachting in zicht, een gerkamp. Zo’n kamp bestaat uit tenten die speciaal zijn ingericht voor bezoekers. In de grootste tent bevindt zich een restaurant waar diner en ontbijt geserveerd worden. Na aankomst kun je een wandeling maken om de omgeving een beetje te verkennen en de benen te strekken. ’s Nachts kun je bij helder weer vanuit je bed de sterrenhemel zien door de openstaande dakflap.

De volgende ochtend bezoeken we het Amarbayasgalant klooster. De geschiedenis van dit klooster gaat terug tot 1727 toen de Manchu keizer Yongzhen opdracht gaf het klooster te bouwen ter ere van de grote Mongoolse boeddhist Zanabazar. Het gehele klooster is in de Manchu stijl gebouwd wat tot uiting komt in de inscripties, de lay-out van het gebouw en het keizerlijke kleurenschema. In 1937 voltrok zich hier een menselijk drama: communisten vernielden een deel van het klooster en vermoorden alle monniken.

Van 1975 tot 1990 is men met hulp van de UNESCO bezig geweest het klooster te restaureren. Momenteel leven en bidden er weer zo’n 70 monniken. Na ons bezoek aan het klooster rijden we door het uitgestrekte en weidse landschap van de Bulgan provincie. Her en der zie je enkele gers bij elkaar staan en in de weides loopt het vee rustig te grazen, ‘verstoord’ opkijkend wanneer onze busjes langs rijden.

In de loop van de middag bereiken we onze overnachtingsplaats in de Arhangai provincie. Hier gaan we voor het eerst wild kamperen. Na aankomst is de eerste taak om de grote tent op te zetten. We bereiden met zijn allen de avondmaaltijd voordat het donker wordt.

Terkhiin Tsagaan Nuur

Dag 5 Arhangai provincie - Terkhiin Tsagaan Nuur, ger
Dag 6 Terkhiin Tsagaan Nuur, ger
Dag 7 Terkhiin Tsagaan Nuur - Tsetserleg - Tsenheriin hot spa, ger

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht richting Terkhiin Tsagaan Nuur oftewel ‘Het Grote Witte Meer’. Tegen de middag bereiken we een groot grafveld dat in het midden van een vallei ligt. Naar schatting zijn deze graven zo’n 8000 jaar oud. Er zijn 3 hoofdgraven en een tientallen omliggende. Op elke hoek van de drie hoofdgraven staan mooi bewerkte stenen.

Na de lunch in de buurt van de prachtige kloof van Ondor Ulaan gaan we door naar Terkhiin Tsagaan Nuur nationaal park. 

Dit park is ontstaan door een enorme vulkaan uitbarsting zo’n 80.000 jaar geleden. Hier kun je naar de kraterrand klimmen die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving en het meer waar we de komende twee nachten verblijven in een ger. In het meer kunnen liefhebbers zwemmen of vissen, in de omgeving kun je paardrijden, een lekkere wandeling maken of gewoon genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Na deze dag van rust vertrekken we richting Tsetserleg, deels over de route waarover we ook gekomen zijn. Het landschap wordt naarmate de dag vordert wat glooiender en groener. Vlak voor we Tsetserleg bereiken rijden we over een dicht begroeide pas waarna Tsetserleg als uit het niets te voorschijn komt. In Tsetserleg, dat voor een deel spectaculair gebouwd is onder de bescherming van steile rotswanden, bezoeken we het museum van Arkhangai Aimag (museum van de provincie Arkhangai). Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster van Zayain Gegeenii Sum. In het museum toont men, door middel van gebruiksvoorwerpen en afbeeldingen, hoe het dagelijkse leven in Mongolië er nu uit ziet, maar ook zoals het in het vroeger tijden was.

In de overdekte markthal van Tsetserleg verkoopt men vlees en groente. Buiten worden andere artikelen verkocht vanuit grote zeecontainers. Na de lunch rijden we zo’n 27 km over een zandpad naar Tsenheriin hot spa. Hier logeren we in een gerkamp. Uit de grond welt heet water op zodat een je gezond en mineraalrijk bad kunt nemen.

Kharhorin , Orkhon

Dag 8 Tsenheriin hot spa - Kharhorin, ger
Dag 9 Kharhorin - Tuvkhun klooster - Orkhon vallei, tent
Dag 10 Orkhon vallei, tent

Mongolië Kharhorin, oude stad van Djengis Djoser

Nog een verfrissende, optionele, duik in het mineraalrijke water van de spa, een ontbijt en we reizen door naar Kharhorin, de oude stad van Djengis Khan en zijn opvolgers. Ödögei Khan liet vanaf het jaar 1235 hier de hoofdstad van zijn rijk bouwen. In die tijd stonden er imposante gebouwen zoals het Paleis van Wereldvrede. Vijfentwintig jaar later verliet Dzjenghis’ kleinzoon Koeblai Khan de stad voor Beijing zodat Karakoroem langzaam aan het barre klimaat en plunderende nomaden werd overgelaten.
De nog aanwezige stenen werden vanaf 1586 gebruikt voor de bouw van het Erdene Zuu Chiid.

Ook dit klooster werd in latere eeuwen door invallende Manchus verwoest. Tijdens de stalinistische periode werden slechts drie tempels van de vroegere honderd ongemoeid gelaten. In de immense muren staan 108 stoepa's, voor de boeddhisten een heilig getal. Niet ver van het klooster overnachten we in gers. Als we verder reizen komen we via een groot dennenbos bij het Tuvkuhun klooster. Het is een van de oudere kloosters in Mongolië en dateert oorspronkelijk uit 1648 en werd gesticht door een Tibetaanse monnik. Het klooster geeft een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Door naar de Orkhonvallei waar vulkaanuitbarstingen en aardbevingen hier een indrukwekkend, spectaculair landschap gecreëerd hebben met als hoogtepunt de Ulaan Tstgulan waterval (Orkhonwaterval). We hebben de hele volgende dag vrij voor wandelingen en andere activiteiten.

Khonggoryn Els, Bayanzag

Dag 11 Orkhon vallei - Arvaikheer, lokaal hotel
Dag 12 Arvaikheer - Baga Bogd, tent
Dag 13 Baga Bogd - Hongoriin Els duinen, tent
Dag 14 Hongoriin Els duinen - Yoliin Am, ger

Mongolie Khongoryn nationaal park, rondreis Djoser Vanuit de Orkhon vertrekken we voor een lange rit van 2 dagen naar Hongoriin Els. Khongoryn Els is het nationale park in de Gobi woestijn. Hadden we in Arvaikheer nog een gematigd klimaat, nu we over het Altai gebergte zijn getrokken komen we in de echte woestijn met bij behorende temperaturen. Het malse gras heeft hier plaats gemaakt voor pollen hard gras. Ook zien we hier de eerste kamelen lopen. Dit zijn echter geen wilde kamelen, ze zijn eigendom van de nomaden die hier in de zomer verblijven. Drinkwater is hier schaars. De regering heeft her en der bronnen geslagen zodat het vee gedrenkt kan worden en reizigers hun voorraad water kunnen aanvullen. Hier gaan we de woestijn verkennen, de omgeving leent zich voor een mooie wandeling of het beklimmen van een zandduin. Boven op de top van zo’n zandduin heb je een fantastisch uitzicht. Ook kun je, als je een verrekijker meeneemt, veel roofvogels zien die in hun zweefvlucht (biddend) in de lucht hangen.

De volgende dag vertrekken we naar Yolyn Am (=adelaarsbek). Het landschap is zeer verrassend: midden in de woestijn is hier een spectaculaire, vaak groene, canyon. Een wandeling brengt je in mei, en soms zelfs nog in juni, naar een ijslaag.

Tsagaan Suvrage, Ikh Gazriin Chuluu

Dag 15 Yoliin Am - Bayanzag - Tsagaan Suvrage kliffen, tent
Dag 16 Tsagaan Suvrage kliffen - Ikh Gazriin Chuluu, ger
Dag 17 Ikh Gazriin Chuluu - Ulaanbaatar, hotel
Dag 18 Ulaanbaatar - Amsterdam

Mongolie Bavanzag fossielen en dinosauriers Djoser In de voormiddag komen we aan in Bayanzag waar fossielen van dinosauriërs zijn gevonden in een omgeving van rots en rood zand. Naar verluid liggen er nog honderden skeletten van dinosauriërs onder het zand en de rotsen. Er staat een ger die is ingericht als een klein museum. Hier kun je verschillende botten van dichtbij bekijken. Dan door naar de Tsagaan Suvrage kliffen, ook hier weer een prachtig zicht op de uit de woestijn oprijzende rotsen die bij zonsondergang prachtig kleuren. Na een overnachting in een gerkamp rijden we naar Ikh Gazriin Chuluu, het uitgestrekte maanlandschap van dit natuurpark oogt bijna onaards. Hier kun je over de rotsen klimmen en wandelen.

We logeren in de buurt. Aan het begin van de middag, van de volgende dag, keren we terug naar Ulaanbaatar en nemen we afscheid van de chauffeurs en gids die de groep de afgelopen 2 weken hebben verzorgd. In Ulaanbaatar ben je vrij om de stad verder te verkennen en de bezienswaardigheden die je tijdens je eerste verblijf nog niet hebt gezien te gaan bekijken. Natuurlijk kun je nog op jacht naar souvenirs of een van de musea bezoeken.

Tijd voor een ontspannen wandeling en om een terrasje op te zoeken is er natuurlijk ook. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan een voorstelling waarbij je in een uur verschillende facetten van de Mongoolse cultuur kunt zien (zang en dans). De volgende dag vliegen we met een overstap in Istanbul weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Lees de volledige beschrijving

 

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale gids
 • Vervoer per bus en terreinbusjes
 • Hotelovernachting met ontbijt (Ulaanbaatar)
 • Ger-, hotel- en kampeerovernachtingen tijdens de rondreis
 • 3 maaltijden per dag tijdens ger - en kampeerovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-

Wijzigingen voorbehouden.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Ulaanbaatar overnachten we twee nachten in een prima middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het hotel is centraal gelegen.

Tijdens de rondrit door Mongolië overnachten we 7 nachten in sfeervolle gers, grote nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas. In deze leuk ingerichte comfortabele gers zijn 3 a 4 bedden, matrassen en beddengoed aanwezig. Het sanitair bevindt zich in een bijgebouw in de nabijheid. Zes nachten zet je midden in de natuur je eigen tent op. Hier zijn sanitaire voorzieningen afwezig. Voor deze nachten dien je een slaapzak mee te nemen. 1 nacht overnachten we in een zeer basic lokaal hotel. 

De maaltijden zijn tijdens de verblijven in de ger/tenten inbegrepen.

 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie tentenkamp accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie tentenkamp Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:10

  Aankomst

  15:40

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Ulan Bator

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  10:05

 • Vlucht met

  Traject

  Ulan Bator - Istanbul

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  17:25

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  21:00


Tijdverschil: In Mongolië is het 7 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Mongolië maken we tijdens onze tocht door het land gebruik van kleine busjes met vier wiel aandrijving. In de busjes is plaats voor 6 tot 9 personen.

 • Turkish Airlines Mongolie luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale gids
 • Vervoer per bus en terreinbusjes
 • Hotelovernachting met ontbijt (Ulaanbaatar)
 • Ger-, hotel- en kampeerovernachtingen tijdens de rondreis
 • 3 maaltijden per dag tijdens ger - en kampeerovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag een lokale markt, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mongolië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Stadstour Ulaanbaatar met bezoek Zaisan gedenkteken en klooster Gandantegchinlen Chiid
 • Bezoek Amarbayasgalant klooster
 • Bezoek Kharkorin
 • Bezoek fossielen vindplaats Bayanzag

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat zes maanden na de terugreis geldig moet zijn
 • Reizigers naar Mongolië hebben een visum nodig om het land binnen te komen. Het visum kost € 60,- en dient te worden verkregen bij de ambassade van Mongolië in Brussel. U kunt bij boeking aangeven dat u het visum geregeld wilt hebben via het CIBT, hiervoor gelden meerkosten van € 60,- boven op de kosten van het visum. Nadere informatie vindt u na boeking op uw Mijn Djoser pagina.

Geldzaken

In Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Mongolië, die beperkt werken.
Contant: Euro’s in kleine coupures.
Creditcards zijn in UlaanBaatar te gebruiken, ook om geld op te nemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de rondreis in Mongolië zijn de maaltijden tijdens de overnachtingen in de gerkampen en het kamperen inclusief. Van iedere deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht (indien gevraagd) aan het bereiden van de maaltijd, de afwas en eventueel andere huishoudelijke activiteiten tijdens de zes overnachtingen als we in het wild kamperen. De kosten voor deze maaltijden à € 250,- zijn inclusief in de reissom.

Daarnaast is het ontbijt in het hotel in Ulaanbaatar bij de reissom inbegrepen. Uitsluitend lunch en diner zijn nog voor eigen kosten. Kraanwater in Ulaan Baatar is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker.

Gezondheid

Voor deze reis worden de volgende vaccinaties aangeraden: 

- DTP, hepatitis A, buiktyfus.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.
De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een beperkte medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Deze reis kan gemaakt worden door mensen met een gemiddelde tot goede gezondheid. Heb je rug- of loopproblemen dan raden we ten zeerste aan om voor boeking contact op te nemen met je huisarts en deze van je plannen op de hoogte te brengen. Het comfort op deze reis is beperkt, in het bijzonder tijdens het wild kamperen en het rijden over de niet verharde wegen/paden van het Mongoolse binnenland.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In Mongolië is de temperatuur overdag aangenaam. In de Gobi woestijn zal het over het algemeen warm zijn.  De nachten kunnen in het voor- en najaar (mei, begin juni en vanaf halverwege augustus) koud zijn. Houd in de maanden juli en augustus rekening met wat regen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Van wat voor soort accommodaties maken we gebruik?

In Ulaan Baator overnachten we in een prima middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van douche en toilet. Tijdens de rondrit door Mongolie overnachten we voornamelijk in sfeervolle gers, grote nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas. In deze leuk ingerichte comfortabele gers zijn bedden, matrassen en beddengoed aanwezig. Het sanitair bevindt zich in een bijgebouw in de nabijheid.

Twee nachten zet je midden in de natuur je eigen tent op. Hier zijn sanitaire voorzieningen afwezig. Een slaapzak dien je zelf mee te nemen.

Welke maaltijden zijn inclusief en wat eten we?

Is het mogelijk om een éénpersoons kamer te boeken?

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

Wat is het voltage in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik een visum nodig

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wij hebben een geweldige rondreis door Mongolië gehad. Alles was top geregeld. Mongolië heeft een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0

  9,0
 • De twee dagen in Terkhiin Tsagaan Nuur waren geweldig. Een echte aanrader.

 • Dat we een eigen bus tot onze beschikking hadden was erg fijn. Wij hebben veel van het land gezien en het was werkelijk prachtig!

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Maak kennis met de bijzondere gastvrijheid van de Mongolen
 • Uitgebreid uniek programma met aandacht voor cultuur en natuur
 • Alle maaltijden tijdens ger- en kampeerovernachtingen t.w.v. € 250,- inbegrepen
 • Afwisselend overnachtingen in koepeltentjes en comfortabele nomadententen voorzien van bedden 
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen

Klantwaardering

9,0

Wij hebben een geweldige rondreis door Mongolië gehad. Alles...
Wij hebben een geweldige rondreis door Mongolië gehad. Alles was top geregeld. Mongolië heeft een diepe indruk op mij achter gelaten.

Maaike R. - 9,0

Het weer in Mongolië

Het weer in Mongolië

-4°C

Terug naar boven