Myanmar

Rondreis Myanmar15 dagen

In Myanmar (Birma) reis je nog door het oude Azië. Je ontdekt bijzondere plekken in Mandalay, maakt kennis met de bijzondere bewoners, kunt fietsen langs de duizenden pagodes van Bagan of varen over het Inlemeer. Op het Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. In Yangon zie je de kenmerkende brede lanen en koloniale Britse architectuur en hier bevindt zich de met glinsterend goud beklede Shwedagon pagoda. Na aankomst in Kyaikto bezoeken we de Kyaiktiyo, een immense, met bladgoud vergulde rots, balancerend aan de rand van een diepe afgrond.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Myanmar, 15 dagen
 1. Amsterdam - Mandalay
 2. aankomst Mandalay
 3. Mandalay
 4. Mandalay
 5. Mandalay - Bagan
 6. Bagan
 7. Bagan - Inlemeer
 8. Inlemeer
 9. Inlemeer, boottocht en bezoek Shwe Indein (Inn Thein)-pagodes
 10. Inlemeer - Yangon
 11. Yangon
 12. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
 13. Kyaikto – Bago - Yangon
 14. Yangon - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Struinen door Mandalay

Dag 1. Amsterdam - Mandalay
Dag 2. aankomst Mandalay
Dag 3. Mandalay
Dag 4. Mandalay
Dag 5. Mandalay - Bagan

Voedsel uitdeling Mandalay Myanmar DjoserWe arriveren in Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd. De stad vormt nog altijd een cultureel en religieus centrum. Een wandeling langs verschillende tempeltjes en Boeddhabeelden brengt je naar de top van de ruim 130 meter hoge Mandalayheuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het omringende laagland. Aan de zuidkant van de heuvel staat de imposante zittende Boeddha van Kyauktawgyi, gevormd uit een gigantische brok marmer. Wil je mooie souvenirs kopen, dan is de Zegyomarkt een echte aanrader. Ook in de omgeving van de stad is van alles te zien.

Zo kun je een kijkje nemen bij de rivier, waar waterbuffels enorme boomstammen aan wal trekken, of naar één van de verlaten steden Amarapura, Ava of Sagaing gaan.

Op de fiets langs tempels

Dag 6. Bagan
Dag 7. Bagan - Inlemeer

Bagan Myanmar DjoserBagan is het archeologische hoogtepunt van deze reis. Het is een complex van duizenden tempels en pagodes uit de 10e tot 13e eeuw, de glorietijd van de Birmese geschiedenis. Ontdek per huurfiets mooie heiligdommen, zoals de Anandatempel met zijn met goud vergulde spitsen. Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, doet denken aan een Amerikaanse wolkenkrabber. Met zonsondergang kunnen we genieten van het prachtige zicht boven op een tempel. In de verte in je de bovenop een berg gelegen gouden stoepa Tan Kyi Paya zien.

Beenroeiers op het Inlemeer

Dag 8 - Inlemeer
Dag 9. Inlemeer, boottocht en bezoek Shwe Indein (Inn Thein)-pagodes

Vanuit Bagan rijden we naar het langgerekte, ondiepe en door heuvelruggen omringde Inlemeer. Vlak voordat we bij het meer aankomen zie je het Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster.

Op het Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. Tijdens de boottocht over het meer varen we tussen drijvende akkers en boerderijtjes naar het plaatsje Ywama, dat met kanalen als straten aan Venetië doet denken. Als de waterstand het toelaat bezoeken we ook de ruïnes van de mysterieuze Shwe Indein-pagodes.

Draak en rots van goud

Dag 10. Inlemeer - Yangon
Dag 11. Yangon

Shwedagon Pagode Yangon Myanmar DjoserDe voormalige hoofdstad Yangon ligt midden in de vruchtbare Irrawaddydelta en kenmerkt zich door brede lanen en koloniale Britse architectuur. Hoewel de stad sterk in ontwikkeling is, tref je hier geen skyline van wolkenkrabbers aan, zoals in Bangkok of Kuala Lumpur. Typisch voor het straatbeeld zijn de tabaksverkopers met hun ‘cheroots’, de opvallend grote Birmese sigaren. Het absolute hoogtepunt van Yangon is de met glinsterend goud beklede Shwedagon pagoda. Gedurende de 2500-jarige geschiedenis werd deze ‘gouden draak’ geteisterd door talloze bezettingen, aardbevingen en andere ingrijpende gebeurtenissen, maar het imposante complex is nog altijd het belangrijkste religieuze bouwwerk van het land.

Gouden rots

Dag 12. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
Dag 13. Kyaikto - Yangon

Gouden rost Kyaikto Myanmar DjoserWe gaan op weg naar Kyaikto en laten net buiten Yangon onze bus zegenen voor een voorspoedige reis. We bezoeken een lokale pottenbakkerij waar ook traditionele medicijnen worden verkocht. Na aankomst in ons hotel bezoeken we meteen de Kyaiktiyo, een immense, met bladgoud vergulde rots, balancerend aan de rand van een diepe afgrond. Volgens de legende houdt de rots zijn balans door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. In rood gehulde monniken die de Kyaiktiyo gehurkt aanbidden, leveren prachtige beelden op.

Op de terugweg naar Yangon stoppen we in de tempelstad Bago, waar we een foto van de vierzijdige Boeddha kunnen maken en de grootste liggende Boeddha van het land kunnen zien. We rijden terug naar Yangon.

Dag 14. Yangon - Amsterdam
Dag 15. aankomst Amsterdam

In Yangon kun je nog de laatste inkopen doen op de Bogyoke markt of lekker door de stad slenteren. De volgende dag vliegen we terug naar Nederland.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 dec - 03 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Boottocht Inlemeer en bezoek Shwe Indein pagodes
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, zonefees, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 250,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Yangon te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens onze reizen maken we gebruik van leuke sfeervolle hotels met een goede ligging. In de meeste hotels is airconditioning aanwezig. In de hoger gelegen plaatsjes zoals het Inlemeer is het koeler dan in het laagland en is derhalve geen airconditioning aanwezig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Yangon Clover City Center Hotel
Bagan Bagan Umbra Hotel
Inlemeer Remember Inn

Deze hotels geven een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 250,-.

 • Myanmar - Mandalay - Silver Star Hotel receptie
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra zwembad
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra hotel
 • Myanmar - Kalaw - New Shine Hotel kamer
 • Myanmar - Bagan - Bagan Umbra
 • Myanmar - Inle Lake - Remember Inn kamer
 • Myanmar - Inle Lake - Remember Inn twin kamer
 • Myanmar - Yangon - Clover Hotel kamer

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  10:25

  Aankomst

  05:55

 • Vlucht met

  Traject

  Singapore - Mandalay

  Vertrek

  13:35

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  Traject

  Yangon - Singapore

  Vertrek

  17:35

  Aankomst

  22:10

 • Vlucht met

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  07:15


Myanmar kent in de zomer een tijdsverschil van vier en een half uur.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Myanmar met onze eigen bus, het traject Inlemeer - Yangon voeren we uit met een openbare (dag)bus waarbij je de mogelijkheid hebt de lokale bevolking beter te leren kennen. Op enkele dagen zijn we de hele dag onderweg, niet alleen omdat er dan flinke afstanden worden afgelegd, maar ook omdat er onderweg zeer veel te zien is. We maken regelmatig stops in dorpjes, bij markten, bezienswaardigheden of zomaar ergens op het platteland. 

 • Myanmar Singapore Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Myanmar bootexcursie Djoser
 • Myanmar bus vervoersmiddel Djoser
 • Myanmar paard en wagen excursie Djoser \
 • Myanmar vervoersmiddel Djoser
 • Myanmar lokaal vervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Boottocht Inlemeer en bezoek Shwe Indein pagodes
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag, in Mandalay of bij het Inlemeer, over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in Bagan of strijkt in Yangon neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 15-daagse reis door Myanmar is de volgende excursie in het reisprogramma inbegrepen:
 


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:
 

 • Op weg van Kyaikto naar Yangon stoppen we in Bago, hier kun je verschillende tempels bezoeken.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een 6 maanden geldig is. 
 • Het visum kost $ 50,-. Voor de aanvraag heb je een digitale pasfoto en een credit card nodig waarover je na boeking meer informatie ontvangt. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de visumaanvraag.
   

Geldzaken

In Myanmar wordt er betaald met de kyat (uitspraak: 'tjat'). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Er zijn pinautomaten in Birma, maar is beperkt tot de grote steden. U kunt tot € 200,- pinnen maar wel tegen commissies van 4 tot 5% van het gepinde bedrag. Creditcards worden daarnaast nauwelijks geaccepteerd.

Het advies is om cash euro's mee te nemen. De biljetten dienen nieuw of nagenoeg nieuw te zijn. Een biljet met een kreukje, vlekje, scheurtje of gaatje wordt niet geaccepteerd. Bij het vertrek naar Nederland kan op de luchthaven een teveel aan gewisseld geld weer worden omgewisseld in euro's.

Om de entrees van de verschillende pagodes en regio's te betalen, is het verstandig onbeschadigde euro's in kleine coupures van € 5,- en € 10,- mee te nemen.

Tijdens de reis zijn de overnachtingen, het ontbijt, vervoer en enkele excursies inbegrepen. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

In Myanmar is het gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon.

Maaltijden

Eten Myanmar DjoserHet ontbijt is inclusief tijdens deze reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.

Het eten in Myanmar is globaal onderverdeeld in drie soorten: Birmees, Indiaas en Chinees. De basis voor bijna iedere Birmese maaltijd is rijst, waar verschillende soorten smakelijke groente-, vis- of vleescurry’s bij worden geserveerd. De Birmese keuken kent een aantal typisch lokale gerechten zoals een tea leaf salade en shan noodle soup. Ook houden de Birmezen van barbecueën, dit vind je terug op straat maar ook in restaurants. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Yangon te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden.

Vanaf februari tot eind april, en begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan dan tropisch worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag, waardoor de temperatuur weer tot rond de 30°C daalt. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt weer fris groen en de bevolking bewerkt het land en de rijstvelden.

Myanmar heeft een relatief groot oppervlak, dat aan de landzijde grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het centrale deel van het land kenmerkt zich door brede rivieren en uitgestrekte vlaktes. Bergen rijzen op in het oosten aan de grens met Thailand en in het noorden vind je uitlopers van de Himalaya. Tijdens onze reis trekken we naast het laagland ook de bergen in naar het Inlemeer.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we?

Je overnacht in Myanmar in goede middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan en eigen douche en toilet. Er zijn mogelijkheden om je was te doen of te laten doen.

Hoe reizen we door Myanmar?

Kan ik pinnen onderweg in Myanmar

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Myanmar?

Moet ik malariapillen slikken voor deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Als je het klassieke Azië nog wilt zien moet je hier naar toe. Heel mooi land en een hele mooie reis!

  10,0

  10,0
 • Prachtig land, vriendelijke mensen. Onze Birmese gids wist fantastische dingen te verzinnen zoals een kerstdiner op een onbewoond eiland in de rivier bij maanlicht en olielampen.

  10,0

  10,0
 • Het was een onvergetelijke reis die in twee weken de highlights van Myanmar laat zien. Het was een mooie afsluiter om te eindigen in Yangon omdat daar de pagode der pagodes staan. De vrijwillige excursie om de zon te zien op komen in Bagan is een must see!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis waar je in 14 dagen de hoogtepunten van Myanmar te zien krijgt. Enkele lange reisdagen worden afgewisseld met verrassend mooie hotels die prachtig gelegen zijn.

  8,0

  8,0
 • Goede herinnering. We hebben een fantastische reis gehad, begeleid door twee geweldige initiatiefrijke gidsen, die altijd klaar stonden. Het is een vol programma wat een keuze was om dit in 14 dagen te doen. Logistiek was perfect. Hotels in centrum, maar kunnen wel beter, de bedden waren schoon.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Bezoek aan historische tempelstad Bagan
 • Boottocht Inlemeer inclusief
 • Comfortabele vlucht met Singapore Airlines
 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids

Klantwaardering

9,2

Als je het klassieke Azië nog wilt zien moet je hier naar to...
Als je het klassieke Azië nog wilt zien moet je hier naar toe. Heel mooi land en een hele mooie reis!

Wilfried T. - 10,0
Prachtig land, vriendelijke mensen. Onze Birmese gids wist f...
Prachtig land, vriendelijke mensen. Onze Birmese gids wist fantastische dingen te verzinnen zoals een kerstdiner op een onbewoond eiland in de rivier bij maanlicht en olielampen.

Toon K. - 10,0
Het was een onvergetelijke reis die in twee weken de highlig...
Het was een onvergetelijke reis die in twee weken de highlights van Myanmar laat zien. Het was een mooie afsluiter om te eindigen in Yangon omdat daar de pagode der pagodes staan. De vrijwillige excursie om de zon te zien op komen in Bagan is een must see!

Elke S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Myanmar

Het weer in Myanmar

28°C

Terug naar boven