Bekijk de Rondreis Myanmar, 21 dagen van Djoser

Rondreis Myanmar 21 dagen

Maak kennis met de Birmese cultuur

Tijdens de reis door Myanmar (Birma) bezoeken we Yangon, Kyaiktiyo, Mandalay, Bagan en het Inlemeer. In Yangon breng je een bezoek aan de beroemde Shwedagon-pagode. Andere bijzondere plekken zijn de gouden rots Kyaiktiyo en de oude hoofdstad Mandalay. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om de duizenden pagodes bij Bagan te ontdekken en de boot om de vissers op het Inlemeer te bewonderen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Myanmar, 21 dagen
 1. Amsterdam - Yangon
 2. aankomst Yangon
 3. Yangon
 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar het Inlemeer
 6. Inlemeer, boottocht
 7. Inlemeer - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
 8. Kalaw
 9. Kalaw - Mandalay
 10. Mandalay, boottocht Mingun
 11. Mandalay
 12. Mandalay - trein naar Goteik - Hsipaw
 13. Hsipaw
 14. Hsipaw - Pyin Oo Lwin
 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
 16. Monywa - Bagan
 17. Bagan
 18. Bagan
 19. Bagan - vlucht naar Yangon
 20. Yangon
 21. Yangon - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek de wereldberoemde Shwedagon pagode

Dag 1. Amsterdam - Yangon
Dag 2. aankomst Yangon
Dag 3. Yangon

Shwedagon pagoda Yangon MyanmarYangon, het economische hart en de voormalige hoofdstad van Myanmar, ligt midden in de vruchtbare Irrawaddydelta. De oude stad kenmerkt zich door brede lanen en koloniale Britse architectuur. Hoewel de stad sterk in ontwikkeling is, tref je hier (nog) geen skyline van wolkenkrabbers aan, zoals in Bangkok of Kuala Lumpur.

Typisch voor het straatbeeld zijn de tabaksverkopers met hun ‘cheroots’, de opvallend grote Birmese sigaren. Het absolute hoogtepunt van Yangon is de met glinsterend goud beklede pagode Shwedagon. Gedurende de 2500-jarige geschiedenis werd deze 'gouden draak' geteisterd door talloze bezettingen, aardbevingen en andere ingrijpende gebeurtenissen, maar het imposante complex is nog altijd het belangrijkste religieuze bouwwerk van het land.

Dé plek om je onder te dompelen in het boeddhisme 

Dag 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
Dag 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar het Inlemeer

Gouden Rots MyanmarOp weg naar Kyaikto laten we net buiten Yangon onze bus zegenen voor een voorspoedige reis. We bezoeken een lokale pottenbakkerij waar ook traditionele medicijnen worden verkocht. Kyaiktiyo is  een immense, met bladgoud vergulde rots, welke balanceert aan de rand van een diepe afgrond. Het lijkt er op dat de rost op elk moment kan omvallen. Volgens de legende houdt de rots zijn evenwicht door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. In rood gehulde monniken die de rots aanbidden en beplakken met goud, leveren prachtige beelden op.

In het stadje Bago stoppen we bij de Shwemawdaw-pagode. De liggende Boeddha van Shwethalyaung is meer dan 55 meter lang en prachtig versierd. We keren terug naar Yangon voor een korte, reistijdsbesparende, binnenlandse vlucht naar Inle.

Drijvende tuinen, huizen op palen en bijzondere vissers

Dag 6. Inlemeer, boottocht
Dag 7. Inlemeer - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
Dag 8. Kalaw, wandeling

Inle meer MyanmarOp het door heuvels omringende Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. Tijdens de boottocht over het meer varen we tussen drijvende akkers en boerderijtjes naar het plaatsje Ywama, dat met kanalen als straten aan Venetië doet denken. Als de waterstand het toelaat bezoeken we ook de ruïnes van de mysterieuze Shwe Indein-pagodes.

We laten de dag erna het Inlemeer achter ons en reizen naar Kalaw. Bij het uit teakhout opgetrokken Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster worden we door de jonge monniken uit de ovale ramen toegeroepen. Door de heuvels bereiken we Pindaya. Hier worden de gelijknamige grotten, die duizenden eeuwenoude Boeddhabeelden in alle vormen en maten bevatten, door veel pelgrims bezocht. Kalaw ligt in een prachtige natuurlijke omgeving waar vroeger de Britse kolonisten de hitte van het laagland ontvluchtten. De bewoners vormen een interessante mengelmoes van onder anderen Shan, Indiërs en Nepalese Ghurka’s. Kalaw is ook een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de bergachtige omgeving.

Tempels, watervallen en streetfood

Dag 9.   Kalaw - Mandalay
Dag 10. Mandalay, boottocht Mingun
Dag 11. Mandalay

Kyauktawgyi boedda MyanmarWe arriveren in Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd. De stad vormt nog altijd een cultureel en religieus centrum. Een wandeling langs verschillende tempeltjes en Boeddhabeelden brengt je naar de top van de ruim 130 meter hoge Mandalayheuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het omringende laagland. Aan de zuidkant van de heuvel staat de imposante zittende Boeddha van Kyauktawgyi, gevormd uit een gigantische brok marmer. Wil je mooie souvenirs kopen, dan is de Zegyomarkt een echte aanrader. Ook in de omgeving van de stad is van alles te zien. Zo kun je een kijkje nemen bij de rivier, waar waterbuffels enorme boomstammen aan wal trekken, of naar één van de verlaten steden Amarapura, Ava of Sagaing gaan en tenslotte is de U-bein brug te bezoeken.

Per boot bezoeken we Mingun. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nu de hoogste stoepa ter wereld gestaan.


Wandel door schitterende landschappen

Dag 12.Mandalay - trein naar Goteik - Hsipaw
Dag 13.Hsipaw, wandeltocht
Dag 14.Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Hsipaw MyanmarEen klein stukje per trein voert ons door mooie landschappen en over het beroemde hoge Goteik-viaduct. In het rustige Hsipaw lijkt de tijd soms stil te staan. Bij de markt aan de rivier wordt van alles verhandeld. In de ochtend doen bedelnonnen met hun kommen hier hun ronde. In de omgeving maken we een mooie wandeling op het platteland. In het dorp Pyin Oo Lwin verplaatsen de meeste bewoners zich met brommers en te paard. Struin door de botanische tuinen of laat onder het genot van een drankje het rustige leven aan je voorbij gaan.

Bekijk de zonsopkomst over de magische tempelstad: Bagan

Dag 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
Dag 16. Monywa - Bagan
Dag 17. Bagan
Dag 18. Bagan
Dag 19. Bagan - vlucht naar Yangon
Dag 20. Yangon - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Het weinig bezochte Monywa is vooral bekend om de Thanbodday-pagode. Tussen de half miljoen Boeddhabeelden  die zich binnen het complex bevinden, vind je ongetwijfeld je favoriet. De hoogste, een 116 meter hoog exemplaar, kun je zeker niet over het hoofd zien.

Bagan tempels MyanmarBagan is het archeologische hoogtepunt van deze reis. Bagan is voor Myanmar wat Ankor is voor Cambodja.  Het is een complex van meer dan 4000 tempels en pagodes uit de 10e tot 13e eeuw, de glorietijd van de Birmese geschiedenis. Ontdek per huur(e-)fiets, ossekar of taxi de schitterende heiligdommen, zoals de Ananda-tempel met zijn met goud vergulde spitsen. Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, doet denken aan een Amerikaanse wolkenkrabber. Mooi is om vanaf een tempel de zons op- of ondergang te bekijken. Met een boot kunnen we een mooie zonsondergang op het water beleven. In de verte zie je de bovenop een berg gelegen gouden stoepa Tan Kyi Paya. We vliegen terug naar Yangon vanwaar we met goede herinneringen aan het mooie Myanmar de volgende morgen naar Amsterdam vliegen.  


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Myanmar immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de  groep uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jul - 08 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

11 okt - 31 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

25 okt - 14 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

08 nov - 28 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

22 nov - 12 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 jan - 31 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

15 feb - 07 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Trein van Mandalay naar Goteik
 • Alle hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Excursie naar de Gouden Rots
 • Bezoek aan de Shwemawdaw-pagoda
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster
 • Bezoek aan de grotten van Pindaya
 • Excursie per boot naar Mingun
 • Wandeling in omgeving Hsipaw
 • Boottocht op de Irrawaddy-rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
   

Exclusief

Overige maaltijden, visum, zonefees, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens onze reizen maken we gebruik van leuke sfeervolle hotels met goede ligging. Alle hotelkamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In de meeste hotels is airconditioning aanwezig.

In de hoger gelegen plaatsjes zoals in Kalaw en het Inlemeer is het koeler dan in het laagland en is derhalve geen airconditioning aanwezig, deze hotel zijn wat meer basic.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Yangon Pacific Hotel
Kyaikto Mountain View Hotel
Inlemeer Remember Inn
Kalaw New Shine Hotel
Mandalay Silver Star Hotel
Hsipow Mr Charles
Pyin Oo Lwin Royal Park View
Monywa Monywa hotel
Bagan Bagan Star Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de verschillende hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Pacific Hotel kamer Yangon Myanmar
 • Ontbijtruimte Pacific hotel Yangon Djoser

  Het ontbijt is tijdens deze reis inclusief

 • Hotel Mountain View Kyaikto buitenkant
 • Hotel Mountain View Kyaikto zwembad

  Het hotel in Kyaikto heeft een zwembad

 • Remember Inn Inlemeer dakterras Djoser
 • Remeber Inn hotel Inlemeer kamer Djoser

  De hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Remeber Inn Inlemeer buitenkant Djoser
 • Silver Star Hotel Mandalay Djoser
 • Silver Star hotel Mandalay kamer
 • Royal Park View hotel Pyin Oo Lwin buitenkant

  Moderne hotels wisselen af met sfeervolle familiehotels

 • Royal Park View hotel Pyin Oo Lwin kamer
 • Monywa Hotel Moneywa veranda
 • Bagan Star Hotel buitenkant Bagan Djoser
 • Bagan Star Hotel kamer Bagan Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Yangon

  Vertrek

  09:20

  Aankomst

  17:40

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Yangon - Dubai

  Vertrek

  02:00

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

Tijdsverschil: in de zomer is er een tijdsverschil van vier en een half uur en in de winter vijf en een half uur.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Myanmar met onze eigen comfortable bussen die voorzien zijn van airconditioning. We maken dan ook regelmatig stops in dorpjes, bij markten, bezienswaardigheden of zomaar ergens op het platteland.

De twee grote afstanden, van Yangon naar het Inlemeer en van Bagan naar Yangon worden uitgevoerd met tijdsbesparende binnenlandse vluchten.

Op het Inlemeer en bij Mingun maken we een mooie boottocht.


 • emirates vliegtuig
 • Myanmar rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  De bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Myanmar bootexcursie Djoser

  Op het Inlemeer maak je een mooie boottocht

 • Myanamr excursie paard en wagen Djoser
 • Myanmar excursie Kyaikto Djoser

  We gaan met een busje naar de gouden rots

 • Myanmar lokaal vervoer excursie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Trein van Mandalay naar Goteik
 • Alle hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Excursie naar de Gouden Rots
 • Bezoek aan de Shwemawdaw-pagoda
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster
 • Bezoek aan de grotten van Pindaya
 • Excursie per boot naar Mingun
 • Wandeling in omgeving Hsipaw
 • Boottocht op de Irrawaddy-rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
   

Excursies

Tempel MyanmarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Yangon of Kalaw op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum. Strijkt neer op het terras om het leven op straat te bekijken of fietst langs de prachtige tempels van Bagan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Myanmar zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken een excursie naar de Gouden Rots, die wordt aanbeden door de monniken.
 • We bezoeken de Shwemawdaw-pagoda, met een bijzondere, liggende boeddha.
 • Boottocht over het Inlemeer, met een bezoek aan de markt, de drijvende tuinen en de Phaung Daw Y pagode.
 • In het Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster worden jonge monniken opgeleid.
 • Bezoek Pindaya-grotten met zijn verzameling van duizenden Boeddha’s.
 • Boottocht naar Mingun, hier bezoekje het plaatsje Mingun waar de aanbouw van de grootste stupa ter wereld staat. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd, vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nú de hoogste stoepa ter wereld gestaan. Nu kun je de resten beklimmen of je per kar door het dorp laten rijden.
 • Met de trein rijden we over het Goteik viaduct, door prachtige landschappen
 • Boottocht over de Irrawaddy-rivier bij zonsondergang. 


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen, bijvoorbeeld:
 

 • Bezoek Mandalay Hill met zijn tempels en uitzicht
 • Bezoek marmerwerkplaats
 • Mahmumi Boeddha
 • Bezoek Shwe In Bin Kyang-klooster
 • U bein brug
 • Ochtendmark Shipaw


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv wandelen in Kalaw en uiteraard de prachtige tempels van Bagan.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Het visum kost $ 50,-. Voor de aanvraag heb je een digitale pasfoto, een scan van het paspoort en een credit card nodig waarover je na boeking meer informatie ontvangt. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In Myanmar wordt er betaald met de kyat. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Er zijn pinautomaten in Birma. Creditcards worden daarnaast nauwelijks geaccepteerd.

Het advies is om iets aan cash euro's mee te nemen. De biljetten dienen nieuw of nagenoeg nieuw te zijn. Een biljet met een kreukje, vlekje, scheurtje of gaatje wordt niet geaccepteerd. Bij het vertrek naar Nederland kan op de luchthaven een teveel aan gewisseld geld weer worden omgewisseld in euro's.

Tijdens de reis zijn de overnachtingen, het ontbijt, vervoer en enkele excursies inbegrepen. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

In Myanmar is het gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon (bij een reis met 20 deelnemers, bij kleinere groepen zal de bijdrage evenredig verhoogd worden).

Maaltijden

Het ontbijt is inclusief tijdens deze reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.

Eten MyanmarHet eten in Myanmar is globaal onderverdeeld in drie soorten: Birmees, Indiaas en Chinees. De basis voor bijna iedere Birmese maaltijd is rijst, waar verschillende soorten smakelijke groente-, vis- of vleescurry’s bij worden geserveerd. De Birmese keuken kent een aantal typisch lokale gerechten zoals een tea leaf salade en shan noodle soup. Ook houden de Birmezen van barbecueën, dit vind je terug op straat maar ook in restaurants. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
- malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden.

Vanaf februari tot eind april, begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan tropisch warm worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar, waar vroeger de Britten ook de verkoeling zochten, is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt weer fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Myanmar heeft een relatief groot oppervlak, dat aan de landzijde grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het centrale deel van het land kenmerkt zich door brede rivieren en uitgestrekte vlaktes. Bergen rijzen op in het oosten aan de grens met Thailand en in het noorden vind je uitlopers van de Himalaya. Tijdens onze reis trekken we naast het laagland ook de bergen in naar het Inlemeer en het bergstadje Kalaw. Hier maken we kennis met enkele bergvolkeren. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we?

Je overnacht in Myanmar in middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan, eigen douche en toilet. Er zijn mogelijkheden in de hotels om je was te laten doen.

Hoe reizen we door Myanmar?

Kan ik pinnen onderweg in Myanmar

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Myanmar?

Moet ik malariapillen slikken voor deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Myanmar, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georganiseerd, gids en reisleider konden veel informatie geven en er werd geluisterd maar de groep. Voldoende vrijheid als je zelf er op uit wilde. Heel veel mooie bijzondere tempels, stoepa’s en boeddha’s mogen bewonderen. Een leuke groep!

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien, vriendelijke mensen, en een mooi land. De plaatselijke gids was en is prima. Zeker een aanrader. En ja er waren wat min punten voor ons, maar je kunt niet voor een ieder 100% naar zijn zin maken. Maar toch, TOP.

  8,0

  8,0
 • Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele highlights die in 3 weken te zien zijn, bezocht. Door twee binnenlandse vluchten te nemen, veel lange dagen in bus vermeden! Prima gidsen, mooie wandelingen. Kom zeker nog eens in Myanmar.

  10,0

  10,0
 • Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land met een zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en soms lange reisdagen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor natuur, cultuur & lokale bevolking
 • Mooie boottochten op het Inlemeer, naar Mingun en op de Irrawaddy-rivier
 • Bezoek aan historische tempelstad Bagan
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten

Klantwaardering

8,8

De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georgani...
De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georganiseerd, gids en reisleider konden veel informatie geven en er werd geluisterd maar de groep. Voldoende vrijheid als je zelf er op uit wilde. Heel veel mooie bijzondere tempels, stoepa’s en boeddha’s mogen bewonderen. Een leuke groep!

Ria V. - 8,0
Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien...
Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien, vriendelijke mensen, en een mooi land. De plaatselijke gids was en is prima. Zeker een aanrader. En ja er waren wat min punten voor ons, maar je kunt niet voor een ieder 100% naar zijn zin maken. Maar toch, TOP.

Hans L. - 8,0
Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele hig...
Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele highlights die in 3 weken te zien zijn, bezocht. Door twee binnenlandse vluchten te nemen, veel lange dagen in bus vermeden! Prima gidsen, mooie wandelingen. Kom zeker nog eens in Myanmar.

Jan B. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Myanmar

Het weer in Myanmar

29°C

Terug naar boven