Myanmar

Rondreis Myanmar 21 dagen

Tijdens de reis door Myanmar (Birma) bezoeken we Yangon, Kyaiktiyo, Mandalay, Bagan en het Inlemeer. In Yangon breng je een bezoek aan de beroemde Shwedagon-pagode. Andere bijzondere plekken zijn de gouden rots Kyaiktiyo en de oude hoofdstad Mandalay. De fiets is een ideaal vervoersmiddel om de duizenden pagodes bij Bagan te ontdekken en de boot om de vissers op het Inlemeer te bewonderen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Myanmar, 21 dagen
 1. Amsterdam - Yangon
 2. aankomst Yangon
 3. Yangon
 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar het Inlemeer
 6. Inlemeer, boottocht
 7. Inlemeer - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
 8. Kalaw
 9. Kalaw - Mandalay
 10. Mandalay, boottocht Mingun
 11. Mandalay
 12. Mandalay - trein naar Goteik - Hsipaw
 13. Hsipaw
 14. Hsipaw - Pyin Oo Lwin
 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
 16. Monywa - Bagan
 17. Bagan
 18. Bagan
 19. Bagan - vlucht naar Yangon
 20. Yangon
 21. Yangon - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Yangon

Dag 1. Amsterdam - Yangon
Dag 2. aankomst Yangon
Dag 3. Yangon

Shwedagon pagoda Yangon MyanmarYangon, het economische hart en de voormalige hoofdstad van Myanmar, ligt midden in de vruchtbare Irrawaddydelta. De oude stad kenmerkt zich door brede lanen en koloniale Britse architectuur. Hoewel de stad sterk in ontwikkeling is, tref je hier (nog) geen skyline van wolkenkrabbers aan, zoals in Bangkok of Kuala Lumpur.

Typisch voor het straatbeeld zijn de tabaksverkopers met hun ‘cheroots’, de opvallend grote Birmese sigaren. Het absolute hoogtepunt van Yangon is de met glinsterend goud beklede pagode Shwedagon. Gedurende de 2500-jarige geschiedenis werd deze 'gouden draak' geteisterd door talloze bezettingen, aardbevingen en andere ingrijpende gebeurtenissen, maar het imposante complex is nog altijd het belangrijkste religieuze bouwwerk van het land.

Kyaikto & Gouden Rots

Dag 4. Yangon - Kyaikto, excursie Gouden Rots
Dag 5. Kyaikto - Bago - Yangon - vlucht naar het Inlemeer

Gouden Rots MyanmarOp weg naar Kyaikto laten we net buiten Yangon onze bus zegenen voor een voorspoedige reis. We bezoeken een lokale pottenbakkerij waar ook traditionele medicijnen worden verkocht. Kyaiktiyo is  een immense, met bladgoud vergulde rots, welke balanceert aan de rand van een diepe afgrond. Het lijkt er op dat de rost op elk moment kan omvallen. Volgens de legende houdt de rots zijn evenwicht door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. In rood gehulde monniken die de rots aanbidden en beplakken met goud, leveren prachtige beelden op.

In het stadje Bago stoppen we bij de Shwemawdaw-pagode. De liggende Boeddha van Shwethalyaung is meer dan 55 meter lang en prachtig versierd. We keren terug naar Yangon voor een korte, reistijdsbesparende, binnenlandse vlucht naar Inle.

Inlemeer, grotten van Pindaya & Kalaw

Dag 6. Inlemeer, boottocht
Dag 7. Inlemeer - She Yaunghwe Kyaung - Pindaya - Kalaw
Dag 8. Kalaw, wandeling

Inle meer MyanmarOp het door heuvels omringende Inlemeer roeien de vissers op een heel bijzondere manier: staand op één been omklemmen zij met het andere been de roeispaan. Tijdens de boottocht over het meer varen we tussen drijvende akkers en boerderijtjes naar het plaatsje Ywama, dat met kanalen als straten aan Venetië doet denken. Als de waterstand het toelaat bezoeken we ook de ruïnes van de mysterieuze Shwe Indein-pagodes.

We laten de dag erna het Inlemeer achter ons en reizen naar Kalaw. Bij het uit teakhout opgetrokken Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster worden we door de jonge monniken uit de ovale ramen toegeroepen. Door de heuvels bereiken we Pindaya. Hier worden de gelijknamige grotten, die duizenden eeuwenoude Boeddhabeelden in alle vormen en maten bevatten, door veel pelgrims bezocht. Kalaw ligt in een prachtige natuurlijke omgeving waar vroeger de Britse kolonisten de hitte van het laagland ontvluchtten. De bewoners vormen een interessante mengelmoes van onder anderen Shan, Indiërs en Nepalese Ghurka’s. Kalaw is ook een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de bergachtige omgeving.

Mandalay

Dag 9.   Kalaw - Mandalay
Dag 10. Mandalay, boottocht Mingun
Dag 11. Mandalay

Kyauktawgyi boedda MyanmarWe arriveren in Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd. De stad vormt nog altijd een cultureel en religieus centrum. Een wandeling langs verschillende tempeltjes en Boeddhabeelden brengt je naar de top van de ruim 130 meter hoge Mandalayheuvel. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het omringende laagland. Aan de zuidkant van de heuvel staat de imposante zittende Boeddha van Kyauktawgyi, gevormd uit een gigantische brok marmer. Wil je mooie souvenirs kopen, dan is de Zegyomarkt een echte aanrader. Ook in de omgeving van de stad is van alles te zien. Zo kun je een kijkje nemen bij de rivier, waar waterbuffels enorme boomstammen aan wal trekken, of naar één van de verlaten steden Amarapura, Ava of Sagaing gaan en tenslotte is de U-bein brug te bezoeken.

Per boot bezoeken we Mingun. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nu de hoogste stoepa ter wereld gestaan.

Hsipaw  & Pyin Oo Lwin


Dag 12.Mandalay - trein naar Goteik - Hsipaw
Dag 13.Hsipaw, wandeltocht
Dag 14.Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Hsipaw MyanmarEen klein stukje per trein voert ons door mooie landschappen en over het beroemde hoge Goteik-viaduct. In het rustige Hsipaw lijkt de tijd soms stil te staan. Bij de markt aan de rivier wordt van alles verhandeld. In de ochtend doen bedelnonnen met hun kommen hier hun ronde. In de omgeving maken we een mooie wandeling op het platteland. In het dorp Pyin Oo Lwin verplaatsen de meeste bewoners zich met brommers en te paard. Struin door de botanische tuinen of laat onder het genot van een drankje het rustige leven aan je voorbij gaan.

Monywa & Bagan

Dag 15. Pyin Oo Lwin - Monywa
Dag 16. Monywa - Bagan
Dag 17. Bagan
Dag 18. Bagan
Dag 19. Bagan - vlucht naar Yangon
Dag 20. Yangon - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Het weinig bezochte Monywa is vooral bekend om de Thanbodday-pagode. Tussen de half miljoen Boeddhabeelden  die zich binnen het complex bevinden, vind je ongetwijfeld je favoriet. De hoogste, een 116 meter hoog exemplaar, kun je zeker niet over het hoofd zien.

Bagan tempels MyanmarBagan is het archeologische hoogtepunt van deze reis. Bagan is voor Myanmar wat Ankor is voor Cambodja.  Het is een complex van meer dan 4000 tempels en pagodes uit de 10e tot 13e eeuw, de glorietijd van de Birmese geschiedenis. Ontdek per huur(e-)fiets, ossekar of taxi de schitterende heiligdommen, zoals de Ananda-tempel met zijn met goud vergulde spitsen. Thatbyinnyu, de hoogste tempel van Bagan, doet denken aan een Amerikaanse wolkenkrabber. Mooi is om vanaf een tempel de zons op- of ondergang te bekijken. Met een boot kunnen we een mooie zonsondergang op het water beleven. In de verte zie je de bovenop een berg gelegen gouden stoepa Tan Kyi Paya. We vliegen terug naar Yangon vanwaar we met goede herinneringen aan het mooie Myanmar de volgende morgen naar Amsterdam vliegen.  


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Myanmar immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de  groep uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 nov - 14 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

16 mrt - 05 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

20 jul - 09 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

12 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

26 okt - 15 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

09 nov - 29 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

23 nov - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 jan - 31 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

15 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Trein van Mandalay naar Goteik
 • Alle hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Excursie naar de Gouden Rots
 • Bezoek aan de Shwemawdaw-pagoda
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster
 • Bezoek aan de grotten van Pindaya
 • Excursie per boot naar Mingun
 • Wandeling in omgeving Hsipaw
 • Boottocht op de Irrawaddy-rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
   

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, zonefees, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 277,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens onze reizen maken we gebruik van leuke sfeervolle hotels met goede ligging. Alle hotelkamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In de meeste hotels is airconditioning aanwezig.

In de hoger gelegen plaatsjes zoals in Kalaw en het Inlemeer is het koeler dan in het laagland en is derhalve geen airconditioning aanwezig, deze hotel zijn wat meer basic.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Yangon Pacific Hotel
Kyaikto Mountain View Hotel
Inlemeer Remember Inn
Kalaw New Shine Hotel
Mandalay Silver Star Hotel
Hsipow Mr Charles
Pyin Oo Lwin Royal Park View
Monywa Monywa hotel
Bagan Bagan Star Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de verschillende hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 277,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Pacific Hotel kamer Yangon Myanmar
 • Ontbijtruimte Pacific hotel Yangon Djoser

  Het ontbijt is tijdens deze reis inclusief

 • Hotel Mountain View Kyaikto buitenkant
 • Hotel Mountain View Kyaikto zwembad

  Het hotel in Kyaikto heeft een zwembad

 • Remember Inn Inlemeer dakterras Djoser
 • Remeber Inn hotel Inlemeer kamer Djoser

  De hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Remeber Inn Inlemeer buitenkant Djoser
 • Silver Star Hotel Mandalay Djoser
 • Silver Star hotel Mandalay kamer
 • Royal Park View hotel Pyin Oo Lwin buitenkant

  Moderne hotels wisselen af met sfeervolle familiehotels

 • Royal Park View hotel Pyin Oo Lwin kamer
 • Monywa Hotel Moneywa veranda
 • Bagan Star Hotel buitenkant Bagan Djoser
 • Bagan Star Hotel kamer Bagan Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Yangon

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  18:35

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Yangon - Dubai

  Vertrek

  02:00

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is er een tijdsverschil van vier en een half uur en in de winter vijf en een half uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Myanmar met onze eigen comfortable bussen die voorzien zijn van airconditioning. We maken dan ook regelmatig stops in dorpjes, bij markten, bezienswaardigheden of zomaar ergens op het platteland.

De twee grote afstanden, van Yangon naar het Inlemeer en van Bagan naar Yangon worden uitgevoerd met tijdsbesparende binnenlandse vluchten.

Op het Inlemeer en bij Mingun maken we een mooie boottocht.


 • emirates vliegtuig
 • Myanmar rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  De bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Myanmar bootexcursie Djoser

  Op het Inlemeer maak je een mooie boottocht

 • Myanamr excursie paard en wagen Djoser
 • Myanmar excursie Kyaikto Djoser

  We gaan met een busje naar de gouden rots

 • Myanmar lokaal vervoer excursie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen airconditioned bus
 • Trein van Mandalay naar Goteik
 • Alle hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Excursie naar de Gouden Rots
 • Bezoek aan de Shwemawdaw-pagoda
 • Boottocht over het Inlemeer
 • Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster
 • Bezoek aan de grotten van Pindaya
 • Excursie per boot naar Mingun
 • Wandeling in omgeving Hsipaw
 • Boottocht op de Irrawaddy-rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
   

Excursies

Tempel MyanmarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Yangon of Kalaw op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum. Strijkt neer op het terras om het leven op straat te bekijken of fietst langs de prachtige tempels van Bagan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Myanmar zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken een excursie naar de Gouden Rots, die wordt aanbeden door de monniken.
 • We bezoeken de Shwemawdaw-pagoda, met een bijzondere, liggende boeddha.
 • Boottocht over het Inlemeer, met een bezoek aan de markt, de drijvende tuinen en de Phaung Daw Y pagode.
 • In het Shwe Yaunghwe Kyaung-jongensklooster worden jonge monniken opgeleid.
 • Bezoek Pindaya-grotten met zijn verzameling van duizenden Boeddha’s.
 • Boottocht naar Mingun, hier bezoekje het plaatsje Mingun waar de aanbouw van de grootste stupa ter wereld staat. Als de bouw niet halverwege was stilgelegd, vanwege het overlijden van koning Bodawpaya, dan had hier nú de hoogste stoepa ter wereld gestaan. Nu kun je de resten beklimmen of je per kar door het dorp laten rijden.
 • Met de trein rijden we over het Goteik viaduct, door prachtige landschappen
 • Boottocht over de Irrawaddy-rivier bij zonsondergang. 


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen, bijvoorbeeld:
 

 • Bezoek Mandalay Hill met zijn tempels en uitzicht
 • Bezoek marmerwerkplaats
 • Mahmumi Boeddha
 • Bezoek Shwe In Bin Kyang-klooster
 • U bein brug
 • Ochtendmark Shipaw


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv wandelen in Kalaw en uiteraard de prachtige tempels van Bagan.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Het visum kost $ 50,-. Voor de aanvraag heb je een digitale pasfoto, een scan van het paspoort en een credit card nodig waarover je na boeking meer informatie ontvangt. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In Myanmar wordt er betaald met de kyat. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Er zijn pinautomaten in Birma. Creditcards worden daarnaast nauwelijks geaccepteerd.

Het advies is om iets aan cash euro's mee te nemen. De biljetten dienen nieuw of nagenoeg nieuw te zijn. Een biljet met een kreukje, vlekje, scheurtje of gaatje wordt niet geaccepteerd. Bij het vertrek naar Nederland kan op de luchthaven een teveel aan gewisseld geld weer worden omgewisseld in euro's.

Tijdens de reis zijn de overnachtingen, het ontbijt, vervoer en enkele excursies inbegrepen. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

In Myanmar is het gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon (bij een reis met 20 deelnemers, bij kleinere groepen zal de bijdrage evenredig verhoogd worden).

Maaltijden

Het ontbijt is inclusief tijdens deze reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.

Eten MyanmarHet eten in Myanmar is globaal onderverdeeld in drie soorten: Birmees, Indiaas en Chinees. De basis voor bijna iedere Birmese maaltijd is rijst, waar verschillende soorten smakelijke groente-, vis- of vleescurry’s bij worden geserveerd. De Birmese keuken kent een aantal typisch lokale gerechten zoals een tea leaf salade en shan noodle soup. Ook houden de Birmezen van barbecueën, dit vind je terug op straat maar ook in restaurants. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
- malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Yangon is te reserveren. Hier verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs van een verlengingsnacht in Yangon bedraagt v.a. € 40,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Myanmar heeft drie van elkaar te onderscheiden seizoenen. Het koele en droge seizoen valt tussen november en februari. De temperatuur is in het algemeen aangenaam (25 à 30° C). Houd er in deze tijd wel rekening mee dat het in de bergen 's nachts koud kan worden.

Vanaf februari tot eind april, begin mei begint de temperatuur langzaam op te lopen. Het kan tropisch warm worden. In de bergen en de hoger gelegen delen van Myanmar, waar vroeger de Britten ook de verkoeling zochten, is de temperatuur in deze tijd zeer aangenaam.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt weer fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Myanmar heeft een relatief groot oppervlak, dat aan de landzijde grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het centrale deel van het land kenmerkt zich door brede rivieren en uitgestrekte vlaktes. Bergen rijzen op in het oosten aan de grens met Thailand en in het noorden vind je uitlopers van de Himalaya. Tijdens onze reis trekken we naast het laagland ook de bergen in naar het Inlemeer en het bergstadje Kalaw. Hier maken we kennis met enkele bergvolkeren. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Waar overnachten we?

Je overnacht in Myanmar in middenklasse hotels. Alle kamers hebben airconditioning of fan, eigen douche en toilet. Er zijn mogelijkheden in de hotels om je was te laten doen.

Hoe reizen we door Myanmar?

Kan ik pinnen onderweg in Myanmar

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Myanmar?

Moet ik malariapillen slikken voor deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georganiseerd, gids en reisleider konden veel informatie geven en er werd geluisterd maar de groep. Voldoende vrijheid als je zelf er op uit wilde. Heel veel mooie bijzondere tempels, stoepa’s en boeddha’s mogen bewonderen. Een leuke groep!

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien, vriendelijke mensen, en een mooi land. De plaatselijke gids was en is prima. Zeker een aanrader. En ja er waren wat min punten voor ons, maar je kunt niet voor een ieder 100% naar zijn zin maken. Maar toch, TOP.

  8,0

  8,0
 • Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele highlights die in 3 weken te zien zijn, bezocht. Door twee binnenlandse vluchten te nemen, veel lange dagen in bus vermeden! Prima gidsen, mooie wandelingen. Kom zeker nog eens in Myanmar.

  10,0

  10,0
 • Rustige reis in een mooi en tempelrijk, boeddhistisch land met een zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en soms lange reisdagen.

  8,0

  8,0
 • Een land van gastvrije mensen, prachtige pagodes, ossekarren en rijstvelden. Reizen per vliegtuig, trein, boot, truck, bus, scooter, fiets en natuurlijk te voet. Boeddhistische monniken die ' s ochtends op blote voeten in lange rijen voedsel krijgen van dorpbewoners: mededogen en vriendelijkheid.

  9,0

  9,0
 • Een zeer kleurrijk land met een geweldig historisch verleden dat zeer goed bewaard is gebleven en bezocht mag worden. Historische gebouwen, rijke flora en fauna en een bijzonder aardige en vriendelijke bevolking gaan hier hand in hand en staan garant voor een uitermate boeiende en gevarieerde reis.

  10,0

  10,0
 • Heel veel gezien en geleerd van het leven in Myanmar. Super vriendelijke mensen, mooie natuur, mooie tempels, markten en strand. Zo mooi om dit land te verkennen in al de eenvoud en pracht en praal. Wat heeft dit land veel te bieden !!

  10,0

  10,0
 • Een geweldig, memorabele reis. Een mooi land met supervriendelijke bevolking. Dankzij onze prima reisleidster en dito gids hebben we ten volle genoten van veel van wat dit land te bieden heeft. We boften ook met een heel gezellig groep. Voor wie Myanmar overweegt: nu gaan!

  9,0

  9,0
 • Wij vonden de reis zeer indrukwekkend! We misten wel wat meer achtergrondinformatie van de gids. Bijvoorbeeld over de gebruiken van de mensen, over de cultuur en over de streken waar we kwamen. Verder waren de hotels, het vervoer en het eten prima geregeld . Dank jullie wel! Vriendelijke groet,

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtig land en wat een lieve mensen. Een schitterende rondreis met alleen maar hoogtepunten, mede te danken aan onze reisbegeleider Robin en plaatselijke gids Win. Voor beide een hele grote pluim. Enige minpuntje is dat er in de laatste week drie keer terug gereisd wordt naar Yangon.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis door snel veranderend land. Prachtig landschap met vele tempelcomplexen en boeddha's. Bagan: absoluut hoogtepunt. Inle ook! Vriendelijke bevolking, heerlijk eten. Afsluiten aan strand: top! Hot-air balloon festival: kers op de taart! De reisleider? Heel zuinig op zijn Djoser !!

  9,0

  9,0
 • Zeer leuke reis gehad waarop we nog lang terugblikken! Positief: leuke en vlotte reisbegeleider Ricardo, goede organisatie, hulpvaardigheid reisbegeleiding. Verbetering mogelijk: erg lange busritten, handiger als op voorhand gecommuniceerd wordt hoeveel centen voorzien moeten worden per activiteit

  7,0

  7,0
 • Informatie voorafgaand aan - en tijdens de reis aangenaam en professioneel. Mooi en afwisselend reisprogramma, goede route volgorde, prettige en zeer centraal gelegen hotels, uitmuntende reisleider (grote pluim) en goede lokale gids, comfortabele bussen.

  10,0

  10,0
 • Het was werkelijk een fantastische reis. Alles liep op rolletjes onder de enthousiaste, deskundige leiding van Ricardo met allerlei extra info en hippe spots (vanuit huis voorbereid en meegenomen!) Op verschillende manieren en extra's de juiste indruk gekregen van dit land.

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkende, nog authentieke trip door snel ontluikend Myanmar

  7,0

  7,0
 • Fantastische reis door een prachtig, nog ongerept land. Vriendelijke mensen, heerlijk eten, prima hotels. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen dus nu is het moment om het land te bezoeken!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, genoten! Echt op reis veel afwisseling, met recht het land van goud

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, goed hotels geweldige reisleidster prima programma op enkele kleine dingen na. Alles zat mee ook het weer. De prijs kwaliteit verhouding was prima

  8,0

  8,0
 • Mooie reis. Heel veel gezien en lekker afgesloten met twee volle dagen strand.

  8,0

  8,0
 • Myanmar: Een land dat beslist indruk op je maakt. Het Boeddhisme en de pracht en praal van de pagodes zijn bijzonder. Maar vooral de mensen die in dit land wonen maken een onuitwisbare indruk! Vriendelijk, een beetje verlegen soms en vrolijk. Afwisselende reis, met paar dagen strand aan het einde!

  8,0

  8,0
 • Myanmar is een fascinerend en uniek land met heel prettige sfeer, dat snel verandert. Geweldige reis met veel hoogtepunten zoals Bagan en Inlemeer en veel gevarieerde activiteiten. Er zou iets meer natuur in mogen ter afwisseling op de tempels.

  8,0

  8,0
 • Als je wilt weten wat vriendelijkheid betekent, ga dan naar Myanmar !

  9,0

  9,0
 • Woorden en foto's kunnen de fascinatie van Myanmar maar nauwelijks weergeven. Wat een bijzonder land met een lieve, vriendelijke en aardige bevolking. Een echte aanrader!!

  10,0

  10,0
 • Mooie rondreis door interessant en nog redelijk authentiek Aziatisch land!

  8,0

  8,0
 • Goed georganiseerde reis door een prachtig land met een alleraardigste bevolking. Het programma bevat alle hoogtepunten van Myanmar waardoor er enkele lange etappes zijn. In Bagan waren we graag 'n extra dagje gebleven.

  8,0

  8,0
 • Bijna perfecte reis in Azië met uitstekende reisbegeleiding en veel ervaren reisgenoten! Zowel spannende als ontspannende activiteiten en tussen Myanmar cultureel en monumenten erfgoed! Goede mix aan vervoermiddelen!

  9,0

  9,0
 • Schitterende reis. Myanmar staat qua toerisme nog in de kinderschoenen. Ik ben benieuwd hoe snel dit veranderd. Enorm veel bezienswaardigheden die volop getoond worden met behulp van een goede Nederlandse en een Birmese gids. Hoogtepunt: Het grote geluk hebben Aung San Suu Kyi de hand te schudden.

  9,0

  9,0
 • Erg mooie en uitgebanlanceerde reis! Zeer vriendelijke en nieuwsgierige bevolking, Veel te zien, te beleven en te voelen. Reisbegeleiding van Arno en Djaw (lokale gids) is top of the bill! Nu je nog de kans hebt om dit relatief nog niet toeristische land te bezoek....doen!!

  9,0

  9,0
 • Een mooi land met prachtige mensen. Het toerisme is nog ver te zoeken. Als het op je bucketlist staat, ga dan nu. En staat het er niet op, ga dan ook.

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis door een wonderschoon land. Het land ademt boeddhisme. Wij werden er helemaal ZEN van. Uitstekende reisbegeleiding en een leuke groep medereizigers. Kortom top. Wij hadden alleen nog een dag langer in Bagan willen blijven.

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie reis zo ongerept en toch zo puur, de mensen en het landschap.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis, ideale tijd om deze te maken is december-januari. Geweldige reisleider Richard, die maakte het af. Een klein minpuntje is het feit dat we maar 1 dag in Bagan waren, dat is veel te kort. Fantastisch lieve mensen, prachtig weer, heerlijk eten, kortom geweldige reis.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis met professionele begeleiding. Niet te lang wachten om er ook heen te gaan...het is in Myanmar aan het veranderen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige relaxte reis door een fantastisch land met alleen maar vriendelijke mensen. Een geweldige aanrader!

  9,0

  9,0
 • Myanmar heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Natuur, cultuur en de mensen. Nog niet overspoeld door het tourisme.

  9,0

  9,0
 • Mooi land lieve mensen. Mooie hotels en veel mooie tempels en stoepa's. De natuur is prachtig, begroeide bergen en rijstvelden. Inlemeer is heel bijzonder met al die drijvende tuinen en huizen boven het water. Wij hebben genoten van dit land en van het heerlijke eten.

  10,0

  10,0
 • Waanzinnige reis, in een prachtig land! Voor mij was dit de eerste keer Azië, maar zeker niet de laatste keer! Deze reis is zeker een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Supervriendelijke Birmezen, al fietsend in het losse zand de pagodes van Bagan verkennen, luieren aan het strand, het land van de duizenden boeddha's, gouden pagodes en monniken, met bootjes op het Inle-meer, ... En dit alles prima georganiseerd en in een relaxte sfeer. Kortom: we genoten volop!

  9,0

  9,0
 • Van zodra je voet op Myanmarese bodem zet wordt je begroet met "Mingalaba", het lokale "hallo". Hartelijke mensen, schitterende pagodes, prachtige landschappen. Een vakantie die je een Wow-gevoel geeft. Ik kan enkel aanraden Myanmar nu te bezoeken en geen jaren meer te wachten.

  9,0

  9,0
 • Ben pas een paar uurtjes thuis en wil onmiddellijk reageren. Voor de eerste keer met Djoser, zeker niet voor de laatste. Een buitengewone reis naar een buitengewoon land. De reisleiding: Marc van Vuren was een attente begeleiding en een professional gids met veel humor.Van begin tot eind: GENOTEN!!!

  10,0

  10,0
 • Afwisselende reis door een prachtig land dat aan de vooravond lijkt te staan van een stormachtige economische ontwikkeling.

  9,0

  9,0
 • Voor de eerste keer met een groep op reis. Een nieuwe ervaring in een prachtig land, met heel veel bezienswaardigheden. Mede door de fantastische reis begeleiding, zowel gids uit Birma en reisleidster van Djoser, hebben we zoveel kunnen zien. Zonder deze begeleiding hadden we max. 25 % gezien.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor natuur, cultuur & lokale bevolking
 • Mooie boottochten op het Inlemeer, naar Mingun en op de Irrawaddy-rivier
 • Bezoek aan historische tempelstad Bagan
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten

Klantwaardering

8,8

De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georgani...
De Myanmar reis was een geweldige ervaring. Perfect georganiseerd, gids en reisleider konden veel informatie geven en er werd geluisterd maar de groep. Voldoende vrijheid als je zelf er op uit wilde. Heel veel mooie bijzondere tempels, stoepa’s en boeddha’s mogen bewonderen. Een leuke groep!

Ria V. - 8,0
Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien...
Het was een zeer mooie en een interessante reis. Veel gezien, vriendelijke mensen, en een mooi land. De plaatselijke gids was en is prima. Zeker een aanrader. En ja er waren wat min punten voor ons, maar je kunt niet voor een ieder 100% naar zijn zin maken. Maar toch, TOP.

Hans L. - 8,0
Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele hig...
Wat een geweldig land! Zeer vriendelijke bevolking, vele highlights die in 3 weken te zien zijn, bezocht. Door twee binnenlandse vluchten te nemen, veel lange dagen in bus vermeden! Prima gidsen, mooie wandelingen. Kom zeker nog eens in Myanmar.

Jan B. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Myanmar

Het weer in Myanmar

33°C

Terug naar boven