Bekijk de Rondreis Namibië, 16 dagen kampeerreis van Djoser

Rondreis Namibië 16 dagen kampeerreis

Kampeeravontuur onder Afrikaanse hemel

De uitgestrekte eindeloze natuur van Namibië prikkelt ieders fantasie. De bruisende Epupawatervallen vormen een groot contrast met de immense zandduinen in Sossusvlei, de indrukwekkende Fish River Canyon en het droge Kaokoveld. We bezoeken het wildpark Ethosa. Etosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. In de omgeving van Brandberg zijn meer dan 1000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een gids maken we een wandeling naar de beroemde White Lady rotstekening.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Namibië, 16 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam- Windhoek
 2. aankomst Windhoek
 3. Windhoek - Namib Naukluft
 4. Namib Naukluft, bezoek Sossuvlei & Deadvlei
 5. Namib Naukluft - Solitaire - Swakopmund
 6. Swakopmund
 7. Swakopmund - Cape Cross - Spitzkoppe
 8. Spitzkoppe - Brandberg (White Lady)
 9. Brandberg - Damaraland (Palmwag)
 10. Damaraland (Palmwag)
 11. Palmwag - Kamanjab, bezoek rotschilderingen
 12. Kamanjab - Etosha nationaal park
 13. Etosha NP
 14. Etosha NP - Waterberg plateau
 15. Waterberg - Windhoek
 16. Windhoek - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Wandelen door het kleine centrum van Windhoek

Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 aankomst Windhoek

Beeld Windhoek NamibiëWe starten deze kampeerreis in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Ondanks zijn geringe inwonertal is Windhoek de grootste plaats in Namibië, maar het is nauwelijks een stad te noemen. We overnachten hier in een hotel. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling door de stad. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Wandel ook eens op de Independence Avenue waar je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aantreft. Bezienswaardig is hier de Meteorieten-fontein, waarin een groot aantal brokstukken van meteorieten prijken op een moderne stalen constructie. Hier in de buurt tref je ook enkele terrasjes aan waar je kunt neerstrijken om de inwoners van Windhoek aan je voorbij te zien trekken. In het straatbeeld vallen de mooi uitgedoste Herero-vrouwen zeker op.

Namib Naukluft; klim naar de top van hoogste zandduinen ter wereld

Dag 3 Windhoek - Sesriem (Namib Naukluft)
Dag 4 Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei

Over onverharde wegen rijden we zuidwestelijk tot aan de rand van het Namib Naukluft nationaal park. In de middag kun je een duik nemen in het zwembad of een korte wandeling maken naar de kleine, maar indrukwekkende Sesriem-canyon, zo’n 4 kilometer van onze campsite af. Hier heeft de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten.

Sossusvlei duinen NamibiëDe volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button.

Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode avondlicht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen 'Deadvlei', waar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen.

Duitse invloeden in de badplaats Swakopmund

Dag 5 Sossusvlei - Solitaire - Swakopmund
Dag 6 Swakopmund

Swakopmund NamibiëDoor de ruige natuur van het Namib Naukluft park rijden we richting de kust. We passeren Solitaire en de machtige Kuisebcanyon en bereiken bij Walvisbaai de kust. Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud.

Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is.

's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of 'sand-boarden'. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je van heerlijke oesters.

Mekkerende pelsrobben bij Cape Cross en wandeling naar de White Lady

Dag 7 Swakopmund - Cape Cross -Spitzkoppe
Dag 8 Spitzkoppe - Brandberg (White Lady)

Zeeleeuw Cape Cross NamibieVanuit Swakopmund rijden we noordwaarts naar Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. Als er in het najaar veel dieren worden geboren schuimen jakhalzen op zoek naar zwakke dieren of de nageboorten de kolonie af.

We rijden landinwaarts naar de hoogste berg van Namibië; de Konigstein. Vlaktes maken plaats voor een indrukwekkend berglandschap. We overnachten op een campsite aan de voet van de Spitzkoppe. Rotsformaties leveren bij zonsondergang fotogenieke beelden op. Onder begeleiding van een gids maken we hier in de namiddag een mooie wandeling.

White lady NamibiëHet is de volgende dag niet ver rijden naar onze volgende overnachtingsplek. We slaan de tenten op in de schaduw van bomen nabij de droge bedding van de Ugabrivier. Rondom de Brandberg zijn meer dan 1000 door Bosjesmannen gemaakte rotsschilderingen gevonden. Een daarvan de ‘White Lady’ geniet wereldfaam. Het gaat hier om een groep figuren afgebeeld op de wand van een overhangende rots; de Maack schuilplaats. We maken een twee uur durende wandeling onder leiding van een gids naar deze bijzondere plek. In de middag kan je ontspannen bij het zwembad of je (seizoensgebonden) aanmelden voor een optionele rondrit in de omgeving. Afhankelijk van de regens worden er tussen juli en november in de omgeving woestijnolifanten waar genomen.

Track te voet met een ranger neushoorns in Damaraland

Dag 9 Brandberg - Damaraland (Palmwag)
Dag 10 Damaraland (Palmwag)

Zwarte neushoorn NamibiëVerder noordwaarts worden we verrast door de prachtige Etendekabergen en ruige omgeving van Damaraland. De Palmwaglodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad waar olifanten geregeld hun dorst komen lessen.

Op bezoek bij de Himba

Dag 11 Palmwag - Kamanjab, bezoek rotschilderingen

Twijfelfontijn NamibiëIn de omgeving van Kamanjab bezoeken we Peet Alberts Koppie. Peet Albert, een Dorsland trekker, ontdekte hier op zijn terugtocht uit Angola in 1928 zo’n 1500 schilderingen van Bosjesmannen. Daarmee is de ‘site’ na Twijfelfontijn de twee na grootste vindplaats van deze schilderingen in Namibië. De bekendste afbeelding is hier een 3 meter grote giraffe. In de omgeving zijn verschillende dorpen van Himba. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. ’s Middags kunnen we (optioneel) worden rondgeleid in hun kleine nederzetting en maken we kennis met hun cultuur.

Oogverblindende zoutvlakte van het Etosha park

Dag 12 Kamanjab - Etosha nationaal park
Dag 13 Etosha NP, gamedrives

Giraffen Etosha NamibiëEtosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives'' (wildspeurtochten) te houden met onze eigen safaritruck. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen.

Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Voor de dieren zijn er in het park en ook op de mooie restcamps enkele permanente drinkplaatsen gegraven.

Op zoek naar zeldzame diersoorten op het Waterberg Plateau

Dag 14 Etosha NP - Waterberg plateau
Dag 15 Waterberg - Windhoek
Dag 16 Windhoek - Amsterdam

Waterberg Plateau NamibiëHet Waterberg Plateau is al van verre zichtbaar. Het zandstenen rots massief steekt duidelijk af tegen omliggende droge woestijn. Het is moeilijk voor te stellen dat deze desolate omgeving een strijd waard was. Toch brachten Duitse kolonisten hier in 1904 de Herero een bloedige slag toe. Het 200 meter hoge plateau vormt een groene oase en wordt bewoond door een groot aantal bijzondere dieren, waaronder ook bedreigde soorten. Naast verschillende vogel- en zoogdieren, tref je hier ook de zeldzame witte en zwarte neushoorn en de sabelantilope. Het is mogelijk om met een ranger een optionele ‘gamedrive’ te maken in dit bijzondere park. De laatste dag rijden we terug naar Windhoek voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Lufthansa

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 feb - 06 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

12 mrt - 27 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

02 apr - 17 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotelovernachtingen in Windhoek en in Swakopmund
 • Kampeerovernachtingen op goed geoutilleerde campsites
 • Gebruik kampeeruitrusting en kookgerei
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur
 • Engels sprekende reisbegeleider
 • Entreegelden nationale parken
 • 3 maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen
 • 2 ontbijt in Swakopmund
 • Bezoek aan Namib-Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids nabij Spitzkoppe
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape cross
 • Wandeling met gids naar rotsschildering White lady
 • Wandeling met gids naar rotogravures Albert Koppie
 • Bezoek aan Etosha nationaal park, drie ‘gamedrives’ met truck

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 95,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in ruime, makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook voor slaapmatjes wordt gezorgd.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Namibië zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een kleine kampwinkel aan en een bar met koude drankjes.

We overnachten in Windhoek in een centraal gelegen hotel. In het vaak frisse Swakopmund slaap je in een eenvoudig accommodatie aan de rand van de stad. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Windhoek Hotel Safari
Namib Naukluft Oasis Camp
Swakopmund Adventure Resort
Damaraland Palmwag Camp
Etosha nationaal park Okaukuejo Camp
Etosha nationaal park Namutoni Camp
Waterberg Platea Waterberg Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 95,-.

 • Hotel Safari kamer Windhoek Namibië
 • We overnachten in canvas tenten die makkelijk op te zetten zijn.

 • Onze kampeerplaatsen liggen op de mooiste plekken, midden in de natuur.

 • Eten kamperen truck Namibië

  Een meereizende kok bereid met de hulp van de deelnemers smakelijke maaltijden.

 • Onze tenten zijn voorzien van muskietengaas, een klamboe is niet nodig.

 • Zuidafrika botswana namibie victoriawatervallen kampeerreis djoser

  Het opzetten van een tent is binnen enkele minuten gebeurd.

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Windhoek

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Windhoek - Frankfurt

  Vertrek

  18:45

  Aankomst

  05:20*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:10

  Aankomst

  10:25

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Namibië een uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In grotere steden als Windhoek en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen.  

 • Namibie busvervoer vervoersmiddel Djoser

  Onze safaritrucks bieden goed zicht op de omgeving.

 • Namibie busvervoersmiddel zeikant djoser
 • Alle stoelen in onze trucks zijn in de richting geplaatst.

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotelovernachtingen in Windhoek en in Swakopmund
 • Kampeerovernachtingen op goed geoutilleerde campsites
 • Gebruik kampeeruitrusting en kookgerei
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur
 • Engels sprekende reisbegeleider
 • Entreegelden nationale parken
 • 3 maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen
 • 2 ontbijt in Swakopmund
 • Bezoek aan Namib-Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids nabij Spitzkoppe
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape cross
 • Wandeling met gids naar rotsschildering White lady
 • Wandeling met gids naar rotogravures Albert Koppie
 • Bezoek aan Etosha nationaal park, drie ‘gamedrives’ met truck

Excursies

Olifanten nacht Etosha NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Windhoek op zoek naar leuke souvenirs, de ander neemt post bij zonsopgang bij de Epupawatervallen om met het licht van de ondergaande zon dit spektakel vast te leggen om onder het genot van een drankje een ander wil de hele nacht posten bij een waterhole in Etosha nationaal park. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Namib-Naukluft nationaal park, bezoek aan dune 45 en de duinpannen Deadvlei en
 • Sossuvlei (inclusief entree)
 • Spitzkoppe, wandeling met gids
 • Cape Cross, bezoek aan de pelsrobben kolonie aan de Skeleton Coast (inclusief entree).
 • Brandberg, wandeling met gids naar rotsschildering White lady
 • Kamanjab, wandeling met gids naar rotogravures Albert Koppie
 • Etosha nationaal park, drie ‘gamedrives’ met truck (inclusief entree)

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Walvisbaai - dolfijnentocht
  Walvisbaai - dolfijnentocht

  Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

  Inbegrepen: vervoer naar haven Walvisbaai, boottocht, oesterproeverij met hapje en drankje

  Duur: ongeveer 4,5 uur
   

  Prijs € 60,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Etosha nationaal park; ‘gamedrive’ of ‘nightdrive’ in open safarivoertuig
 • Palmwag, ‘gamedrive’ of ‘rhinotracking’ waarbij tijdens de 'gamedrive' onder leiding van bewapende gidsen neushoorns te voet worden benaderd.
 • Waterberg Plateau, ‘gamedrive’ per terreinwagen op het plateau om wild waar te nemen en afdrukken van dinosauriërs te bekijken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen. 

Geldzaken

In Namibië betaal je met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de grotere steden Windhoek, Swakopmund, Khorixas
Contant: euro's

De entreegelden van de nationale parken tijdens de safari zijn inclusief in de reissom. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Met klem raden we je aan om je geld op te bergen in een moneybelt die je onder je kleding draagt.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 45,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens alle kampeerovernachtingen zijn inclusief in de reissom. Een meereizende campcourier/kok draagt zorg voor de inkopen en bereidt drie maaltijden per dag. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck. De klaargemaakte maaltijden zijn afgestemd op de westerse smaak.

Tijdens de overnachtingen in Windhoek en in Swakopmund zijn uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten.

Eten NamibiëHet basisgerecht van de Namibië is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants en pizzeria's. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn de lokale biersoorten als Windhoek Lager zeker aan te raden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli is de koudste maand (overdag 25° C), januari de warmste (35° C +). Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20° C.

In de ochtend en avond kan het echter in (onze zomermaanden) in woestijngebieden aardig afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak aan te raden zijn. In onze wintermaanden liggen de gemiddelde nachttemperaturen zo'n tien graden hoger.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van Namibië. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we in Namibië?

We vliegen met Lufthansa van Amsterdam naar Windhoek. Onder het tabblad <praktische zaken> vind je het vluchtschema. In Namibië reizen we met moderne, speciaal uitgeruste safaritrucks. Deze trucks bieden je uitstekend zicht op het wild.

Waar overnachten we?

Door wie worden de reizen begeleid?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Wat zijn de bijkomende kosten voor excursies?

Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

Hoe groot zijn de groepen?

Welke bagage of tas/koffer moet ik meenemen?

Wat moet ik meenemen op reis?

Is een klamboe noodzakelijk om meenemen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Namibie?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Namibie reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. Heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van 2 songs.

  9,0

  9,0
 • Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, deskundige reisleiding en ongelooflijk veel gezien. Verbetering: reisbeschrijving was verouderd, 21 dgn i.p.v. 22. wijzigingen niet helder gecommuniceerd. Verdeling kan beter, opdat er meer tijd is in Etosha. Alles bij elkaar: mijn droomreis.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweldige campings die ik er nooit had verwacht. Je moet wel van afzien houden, vermoeiende reis maar meer als de moeite waard! Zeker als je 's nachts in je tentje de leeuwen hoort brullen!

  8,0

  8,0
 • Wat een fantastische reis door uitgestrekte woestijnen met prachtige vergezichten, mooie mensen, geweldige dieren en uitstekende reisbegeleider en chauffeur! Deze reis is uitermate geschikt voor groepsmensen die de handen uit de mouwen willen steken (tent op- en afbouwen, keukentaken). Een topreis!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Compleet programma met veel inbegrepen activiteiten
 • Grote kans op zien woestijnolifanten
 • Alle maaltijden tijdens kampeerovernachtingen inbegrepen
 • Entreegelden voor Namib Naukluft, Etosha NP, Cape Cross en Waterberg plateau inclusief
 • Meereizende kok voor inkoop/bereiding maaltijden
 • Enthousiaste crew die je Afrika echt laten zien!

Klantwaardering

9,0

De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. H...
De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. Heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van 2 songs.

Sonja D. - 9,0
Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, des...
Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, deskundige reisleiding en ongelooflijk veel gezien. Verbetering: reisbeschrijving was verouderd, 21 dgn i.p.v. 22. wijzigingen niet helder gecommuniceerd. Verdeling kan beter, opdat er meer tijd is in Etosha. Alles bij elkaar: mijn droomreis.

Rinske M. - 8,0
Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweld...
Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweldige campings die ik er nooit had verwacht. Je moet wel van afzien houden, vermoeiende reis maar meer als de moeite waard! Zeker als je 's nachts in je tentje de leeuwen hoort brullen!

Nelleke H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Namibie

Het weer in Namibie

31°C

Terug naar boven