Namibië lodge/hotelreis

Rondreis Namibië 20 dagen lodge/hotelreis

Tijdens deze lodge/hotel rondreis door Namibië reizen we vanuit Windhoek, via de Kalahariwoestijn en de Fishriver Canyon naar de spectaculaire zandduinen in het Namib Naukluft park. Vanaf Swakopmund, volgen we de Skeleton Coast waarbij we stoppen bij Cape Cross. In Damaraland bezoeken we de Himba, bekijken rotschilderingen van Bosjesmannen en gaan op zoek naar woestijnolifanten. Het beroemde Etosha park en het mooi gelegen Waterberg Plateau biedt alle kansen op het zien van veel wild.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Namibië, 20 dagen lodge/hotelreis

 • 05-11-2019 Amsterdam - Windhoek
 • 06-11-2019 aankomst Windhoek
 • 07-11-2019 Windhoek - Stampriet - Kalahari-woestijn
 • 08-11-2019 Kalahari-woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon
 • 09-11-2019 Fish River Canyon - Maltahohe
 • 10-11-2019 Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei
 • 11-11-2019 Maltahohe - Solitaire
 • 12-11-2019 Solitaire - Kuiseb Canyon - Swakopmund
 • 13-11-2019 Swakopmund
 • 14-11-2019 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
 • 15-11-2019 Brandberg, wandeling naar White Lady
 • 16-11-2019 Brandberg - Damaraland (Palmwag)
 • 17-11-2019 Damaraland (Palmwag)
 • 18-11-2019 Damaraland - Kamanjab, rotsschilderingen
 • 19-11-2019 Kamanjab - Etosha nationaal park
 • 20-11-2019 Etosha NP, gamedrive
 • 21-11-2019 Etosha NP, gamedrive
 • 22-11-2019 Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
 • 23-11-2019 Waterberg NP - Windhoek
 • 24-11-2019 Windhoek - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Windhoek

Dag  1 Amsterdam - Windhoek
Dag  2 aankomst Windhoek
 
Kerk Windhoek NamibieWe vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.

Kalahariwoestijn & Fish River canyon

 
Dag  3 Windhoek - Mariental - Stampriet (Kalahari-woestijn)
Dag  4 Kalahari woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon

We laten Windhoek achter ons en reizen met onze safaritruck naar het zuiden. De goede asfaltweg voert eerst naar het plaatsje Rehoboth. Daarna passeren we de Steenbokskeerkring, waar we steevast even stoppen voor een fotomoment. Nabij Mariental slaan we af richting Stampriet. Onze lodge vormt een oase in de omringende lage zandduinen van de Kalahari woestijn. Tijdens een optionele ’gamedrive’ maken we verder kennis met de woestijn en haar bijzondere bewoners. Oryx, dik-dik, springbokken, mangoesten, grootoorvossen en struisvogels  hebben zich aangepast aan deze droge omgeving. Mis in ieder geval niet het meest magische moment van de dag, de zonsondergang. Op dit moment kleurt het zand surrealistisch rood en lijkt het of de natuur even haar adem in houdt.  

Fish River Canyon NamibieOp weg naar de Fish River Canyon maken we een stop bij het kokerbomenwoud nabij Keetmanshoop. De kokerboom behoort tot de familie van de Aloë en weet zich staande te houden in erg droge streken. We verlaten het asfalt en bereiken over gravelwegen de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 160 kilometer lange en 550 meter diepe kloof uitgesleten. Tegen zonsondergang rijden we met onze truck naar de kloof om van het adembenemende uitzicht te genieten. Als je goed oplet zie je dat er in deze droge omgeving ook wild voorkomt. Tot de bewoners van het park behoren spiesbokken, zebra's, klipspringers en bavianen.

Sossusvlei  & Solitaire
 
Dag  5  Fish River Canyon - Maltahohe
Dag  6 Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei (Namib Naukluft nationaal park)
Dag  7 Namib Naukluft - Solitaire
 
Oryx Sossusvlei NamibieOver onverharde wegen rijden we verder noordwaarts tot de omgeving van Maltahohe. Hier en daar zien we de eenvoudige huisjes van de Nama, een etnische groep verwant aan de Khoikhoi. Vanuit onze lodge kijk je uit over een wijds landschap. Je kan hier in de omgeving wandelen of kennis maken met de lokale Namagemeenschap. De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. We rijden met onze truck diep het park in. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen.

Deadvlei in the Sossusvlei NamibiaHet uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij ‘dune 45’, een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite. We rijden verder het park in en stappen over terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op.

Swakopmund

 
Dag  8  Solitaire - Kuiseb canyon - Swakopmund
Dag  9  Swakopmund
 
Het gehucht Solitaire, vroeger niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Door de ruige natuur van het Namib Naukluft park rijden we richting de kust. We passeren de machtige Kuisebcanyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuil hield. Bij Walvisbaai bereiken we de Atlantische oceaan. Aan de boulevard kijken we uit naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden.

Swakopmund NamibieWe volgen de kust naar het noorden naar Swakopmund. De plaats wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of  een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je van heerlijke oesters.

Capecross & Brandberg

 
Dag 10 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg (White Lady)
Dag 11 Brandberg, wandeling naar White Lady

Een zoutweg voert ons noordelijk Swakopmund uit. We passeren ten noorden van de stad enkele zoutwinningen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Dan hebben we de civilisatie  achter ons gelaten en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.
 
Zeeleeuw Cape Cross NamibiëHier schipbreuk lijden betekende vroeger dat je een gewisse dood tegemoet ging. We stoppen bij het wrak van vissersboot de Zeila. Het schip werd gesleept naar een sloopstrand nabij Mumbai en liep hier in 2008 aan de grond. Inmiddels maken aalscholvers dankbaar gebruik van haar masten. Onze volgende stoppen is bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. 

We rijden landinwaarts naar de hoogste berg van Namibië; de Koningstein. Vlaktes maken plaats voor berglandschap. We overnachten in een lodge in de nabijheid van de droge bedding van de Ugabrivier. Klim bij zonsondergang op de rotsen achter de lodge en geniet van de spectaculaire zonsondergang boven de Brandberg. Het word je dan al gauw duidelijk waaraan deze berg zijn naam ontleent.

Rondom de Brandberg zijn meer dan 1000 door Bosjesmannen gemaakte rotsschilderingen gevonden. Een daarvan de ‘White Lady’ geniet wereldfaam. Het gaat hier om een groep figuren afgebeeld op de wand van een overhangende rots; de Maack schuilplaats. We maken een twee uur durende wandeling onder leiding van een gids naar deze bijzondere plek. In de middag kan je ontspannen bij het zwembad of je (seizoensgebonden) aanmelden voor een optionele rondrit in de omgeving. Afhankelijk van de regens worden er tussen juli en november in de omgeving woestijnolifanten waar genomen.

Damaraland

 
Dag 12 Brandberg - Damaraland (Palmwag)
Dag 13 Damaraland (Palmwag)

Park olifant NamibieVerder noordwaarts rijden we door het leefgebied van de Himba. Langs de weg zien wij af en toe hun dorpen en worden we aangeroepen door kinderen. De route is vandaag pittig over ruige gravelwegen. De omgeving is ronduit spectaculair. We worden verrast door de prachtige Etendekabergen en de omgeving van Damaraland. De Palmwaglodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, de zeldzame zwarte neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring!  Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad waar olifanten soms hun dorst komen lessen.

Rotsschilderingen en Himba


Dag 14 Palmwag - Kamanjab, bezoek rotsschilderingen
Dag 15 Kamanjab - Etosha nationaal park

Himba NamibieIn de omgeving van Kamanjab bezoeken we Peet Alberts Koppie. Peet Albert, een Dorsland trekker, ontdekte hier op zijn terugtocht uit Angola in 1928 zo’n 1500 schilderingen van Bosjesmannen. Daarmee is de ‘site’ na Twijfelfontijn de twee na grootste vindplaats van deze schilderingen in Namibië. De bekendste afbeelding is hier een 3 meter grote giraffe. In de omgeving zijn verschillende dorpen van Himba. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. ’s Middags kunnen we (optioneel) worden rondgeleid in hun kleine nederzetting en maken we kennis met hun cultuur.

Etosha nationaal park

 
Dag 16 Etosha NP, gamedrive
Dag 17 Etosha NP, gamedrive
 
Leeuw Etosha NamibieEtosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives' (wildspeurtochten) te houden met onze eigen safaritruck. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Voor de dieren zijn er in het park en ook op de mooie restcamps enkele permanente drinkplaatsen gegraven. 

Waterberg Plateau nationaal park


Dag 18 Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
Dag 19 Waterberg Plateau NP - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam

Waterberg Plateau nationaal park NamibiëHet Waterberg Plateau nationaal park is al van verre zichtbaar. Het zandstenen rots massief steekt duidelijk af tegen omliggende droge woestijn. Het is moeilijk voor te stellen dat deze desolate omgeving een strijd waard was. Toch brachten Duitse kolonisten hier in 1904 de Herero een bloedige slag toe. Het 200 meter hoge plateau vormt een groene oase en wordt bewoond door  een groot aantal bijzondere dieren, waaronder ook bedreigde soorten. Naast verschillende vogel- en zoogdieren, tref je hier ook de zeldzame witte en zwarte neushoorn en de sabelantilope. Het is mogelijk om met een ranger een optionele ‘gamedrive’ te maken in dit bijzondere park. De laatste dag rijden we terug naar Windhoek voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

22 dec - 10 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

09 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

13 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

13 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

20 jul - 08 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

14 sep - 03 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

21 sep - 10 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

05 okt - 24 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

26 okt - 14 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

02 nov - 21 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

21 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

08 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

12 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
 • 17 x ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf Palmwag
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Bezoek kokerbomenwoud
 • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
 • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Wandeling in de Sesriem Canyon
 • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 242,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze sfeervolle lodges en hotels vormen een ware oase in het soms desolate landschap. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Tijdens het verblijf in Palmwag zijn de diners tevens inbegrepen. Veel accommodaties zijn gebouwd van lokale materialen en vormen een harmonieus onderdeel van hun natuurlijke omgeving. De Namibische gastvrijheid is hartverwarmend.

De middenklasse hotels en lodges hebben kamers voorzien van airconditioning, douche en toilet. De meeste zijn voorzien van een goed restaurant. Bijna alle accommodaties buiten Windhoek en Swakopmund hebben een aantrekkelijke zwembad, waarin je na een warme dag het stof kan afspoelen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fish River Canyon Canyon Village
Maltahohe Namseb Lodge
Solitaire Solitaire Lodge
Swakopmund Hotel Zum Kaiser
Brandberg White Lady Lodge
Kamanjab Oppie Koppie Lodge
Palmwag Palmwag Lodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 242,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Canyon Village kamer Fish River Canyon Namibië
 • Canyon Village Fish River Canyon

  Canyon Village gaat op in het omringende landschap

 • Canyon Village zwembad Fish River Canyon Namibië
 • Solitaire Lodge kamer Solitaire Namibië
 • Solitaire Lodge zwembad Solitaire Namibië

  Veel accommodaties hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Hotel Zum Kaiser Swakopmund Namibië
 • Hotel Zum Kaiser kamer Swakopmund Namibië
 • White Lady Lodge Brandberg Namibië

  The White lady lodge vormt een aangename oase in het ruige Damaraland

 • White Lady Lodge kamer Brandberg Namibië
 • Maak vanaf de veranda van je lodge kennis met de buren

 • White Lady Lodge zwembad Brandberg Namibië
 • Oppie Koppie Lodge kamer Kamanjab Namibië

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Oppie Koppie Lodge zwembad Kamanjab Namibië
 • Palmwag Lodge Namibië
 • Palmwag Lodge restaurant Namibië

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Windhoek

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Windhoek - Frankfurt

  Vertrek

  09:30

  Aankomst

  18:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:00

  Aankomst

  22:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Namibië een uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor je bagage. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In grotere steden als Windhoek en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking, het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen. 

 • Lufthansa Airbus A319
 • Truck Namibie hotelreis

  Onze safaritrucks hebben geen moeite met de ongeasfalteerde wegen

 • Truck Namibie hotelreis zijkant
 • Truck Namibie hotelreis instap

  Onze comfortable safaritrucks bieden goed zicht op de omgeving

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
 • 17 x ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf Palmwag
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Bezoek kokerbomenwoud
 • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
 • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Wandeling in de Sesriem Canyon
 • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Twijfelfontijn schildering NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt een ‘township’ in Swakopmund de ander maakt een boottocht op zee of wil graag bij een waterpoel uren wild observeren In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Namibië zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek kokerbomenwoud, deze bomen weten zich staande te houden in erg droge streken
 • Fish River Canyon, vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park in om de canyon vanuit een aantal viewpoints te bekijken. Entreegeld inbegrepen
 • Namib Naukluft, we bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei vanuit Sesriem. Entreegeld inbegrepen
 • Skeleton Coast, bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast. Entreegeld inbegrepen
 • Brandberg, we maken een mooie wandeling olv een lokale gids naar de beroemde rotsschildering van de White Lady. Exclusief entreegeld
 • Kamanjab, we bezoeken de rotsschilderingen bij Peet Albert's koppie.
 • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijkheden.

 • Kalahariwoestijn, drie uur durende ‘sundowner drive’ in open jeeps op zoek naar wild
 • Swakopmund, boottocht op zee waarbij dolfijnen, robben en pelikanen kunnen worden waargenomen
 • Swakopmund, bezoek aan een township, tour van 3,5 uur waar Herero, Ovambo en Damara kunnen worden ontmoet
 • Palmwag, ‘gamedrive’ of rhinotracking waarbij tijdens de 'gamedrive' onder leiding van bewapende gidsen neushoorns te voet worden benaderd
 • Waterberg Plateau, ‘gamedrive’ per terreinwagen op het plateau om wild waar te nemen en afdrukken van dinosauriërs te bekijken

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen. 
   

Geldzaken

In Namibië betaal je met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de grotere steden Windhoek, Swakopmund, Khorixas,Keetmanshoop
Contant: euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname en in verschillende lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart.

De entreegelden van de nationale parken tijdens de reis zijn inbegrepen in de reissom. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 35,-.

Maaltijden

Djoser - Namibie - voedselHet verblijf in de hotels en lodges is op basis van logies met ontbijt. Tijdens het verblijf in Palmwag zijn de diners eveneens inbegrepen. Het basisgerecht van de Namibië is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frietjes, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants en pizzeria's. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen in Namibië wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn de lokale biersoorten als Windhoek Lager en het uit Zuid-Afrika geïmporteerde Castle zeker aan te raden.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden. 

Hoewel Namibië grotendeels uit woestijn bestaat kent het toch een aantal geografische verschillen. Er zijn een viertal verschillende regio’s te onderscheiden. De prachtige Namib-woestijn met haar kustvlaktes, meters hoge zandduinen en rotsplateaus bevindt zich in het westen en wordt begrensd door de Atlantische oceaan. De Kalahariwoestijn met haar lage zandduinen in het grensgebied met Botswana. Meer naar het noorden vind je het dichtbegroeide bushveld van de Kavango en in het grensgebied met Angola de groene Caprivistrip met moerassen en rivieren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waarom met Djoser naar Namibië?

 • Ruime ervaring in het organiseren van het reizen in Namibie. Djoser organiseert al 35 jaar verre avontuurlijke reizen.  
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges en hotels op mooie lokaties midden in de natuur
 • Compleet programma met bezoek aan de Kalahariwoestijn en Fish River canyon
 • alle entreegelden van de nationale parken inbegrepen
 • Bezoek aan Himba gemeeschap
 • Op alle verrtrekken enthousiaste ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • track neushoorns en woestijnolifanten te voet in Damaraland
 • bezoek aan de beroemde rotsschildering van de White Lady nabij Brandberg
   

Wat is de beste reistijd?

Waar overnachten we?

Kun je een één- of driepersoonskamer boeken?

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik mijn kleding laten wassen tijdens deze reis?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Kan ik pinnen in Namibie?

Kan ik mobiel bellen en is er Wifi in Namibie?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love it !!!!!!!

  10,0

  10,0
 • Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaakt. Nooit geweten dat de woestijn zo mooi kon zijn. Hoogtepunten waren de Sossusvlei, de fietstocht door de townships van Swakopmund, de Skeletoncoast en de Etosha vallei. Fijne reisleidster en chauffeur, mooie lodges met prima eten. Toppie

  9,0

  9,0
 • Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzondering na waren de lodges en hotels boven verwachting goed. Hoogte punt voor mij was toch de dead vlei. Onze reisleidster deed haar werk heel goed. Alles werd steeds goed gecommuniceerd geregeld. 4 keer langs de weg staan met pech was jammer

  9,0

  9,0
 • Door deze reis ben ik helemaal verliefd geworden op Namibië! Wat een prachtig land. De landschappen, de mensen, het wild, het was in een woord geweldig.

  8,0

  8,0
 • Een adembenemend mooi land als je houdt van natuur en als lange afstanden je niet afschrikken. Hier ontdek je de enorme diversiteit van woestijnlandschappen. Tijdens de gamedrives stijgt de spanning. Welke dieren gaan we spotten? Mijn hoge verwachtingen zijn volledig ingewilligd!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Voor wie Namibië wil ontdekken, met een goede reisbegeleiding, prijs ik de reis van Djoser aan. s' Middag kregen we een gevarieerde picnick met steeds groenten en fruit erbij.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Bezoek aan de Kalahariwoestijn en Fish river Canyon
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Kennismaken met Himba-bevolking
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Klantwaardering

9,0

Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love...
Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love it !!!!!!!

Hans W. - 10,0
Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaa...
Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaakt. Nooit geweten dat de woestijn zo mooi kon zijn. Hoogtepunten waren de Sossusvlei, de fietstocht door de townships van Swakopmund, de Skeletoncoast en de Etosha vallei. Fijne reisleidster en chauffeur, mooie lodges met prima eten. Toppie

Toine B. - 9,0
Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzonde...
Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzondering na waren de lodges en hotels boven verwachting goed. Hoogte punt voor mij was toch de dead vlei. Onze reisleidster deed haar werk heel goed. Alles werd steeds goed gecommuniceerd geregeld. 4 keer langs de weg staan met pech was jammer

Wim B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Namibie

Het weer in Namibie

28°C

Terug naar boven