Bekijk de Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis van Djoser

Rondreis Namibië 21 dagen lodge/hotelreis

Op safari in een prachtige omgeving

Tijdens deze lodge/hotel rondreis door Namibië reizen we vanuit Windhoek, via de Kalahari-woestijn en de Fishriver Canyon naar de spectaculaire zandduinen in het Namib-Naukluft park. Vanaf Swakopmund, volgen we de Skeleton Coast waarbij we stoppen bij Cape Cross. In Damaraland bezoeken we de Himba, bekijken rotschilderingen van Bosjesmannen en gaan op zoek naar woestijnolifanten. Het beroemde Etosha park en het mooi gelegen Waterberg Plateau biedt alle kansen op het zien van veel wild.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Namibië, 21 dagen lodge/hotelreis
 1. Amsterdam - Windhoek
 2. aankomst Windhoek
 3. Windhoek - Stampriet - Kalahari-woestijn
 4. Kalahari-woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon
 5. Fish River Canyon - Maltahohe
 6. Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei
 7. Maltahohe - Solitaire
 8. Solitaire - Kuiseb Canyon - Swakopmund
 9. Swakopmund
 10. Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
 11. Brandberg, wandeling naar White Lady
 12. Brandberg - Damaraland (Palmwag)
 13. Damaraland (Palmwag)
 14. Damaraland - Kamanjab, rotsschilderingen
 15. Kamanjab - Etosha nationaal park
 16. Etosha NP, gamedrive
 17. Etosha NP, gamedrive
 18. Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
 19. Waterberg NP - Windhoek
 20. Windhoek - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Koloniale en moderne architectuur in Windhoek

Dag  1 Amsterdam - Windhoek
Dag  2 aankomst Windhoek
 
Kerk Windhoek NamibieWe vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.

Zonsondergang in de Kalahariwoestijn

Dag  3 Windhoek - Mariental - Stampriet (Kalahari-woestijn)
Dag  4 Kalahari woestijn - kokerbomenwoud - Fish River Canyon

We laten Windhoek achter ons en reizen met onze safaritruck naar het zuiden. De goede asfaltweg voert eerst naar het plaatsje Rehoboth. Daarna passeren we de Steenbokskeerkring, waar we steevast even stoppen voor een fotomoment. Nabij Mariental slaan we af richting Stampriet. Onze lodge vormt een oase in de omringende lage zandduinen van de Kalahari woestijn. Tijdens een optionele ’gamedrive’ maken we verder kennis met de woestijn en haar bijzondere bewoners. Oryx, dik-dik, springbokken, mangoesten, grootoorvossen en struisvogels  hebben zich aangepast aan deze droge omgeving. Mis in ieder geval niet het meest magische moment van de dag, de zonsondergang. Op dit moment kleurt het zand surrealistisch rood en lijkt het of de natuur even haar adem in houdt.  

Fish River Canyon NamibieOp weg naar de Fish River Canyon maken we een stop bij het kokerbomenwoud nabij Keetmanshoop. De kokerboom behoort tot de familie van de Aloë en weet zich staande te houden in erg droge streken. We verlaten het asfalt en bereiken over gravelwegen de Fish River Canyon Play button. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 160 kilometer lange en 550 meter diepe kloof uitgesleten. Tegen zonsondergang rijden we met onze truck naar de kloof om van het adembenemende uitzicht te genieten. Als je goed oplet zie je dat er in deze droge omgeving ook wild voorkomt. Tot de bewoners van het park behoren spiesbokken, zebra's, klipspringers en bavianen.

Beklim ’s werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Dag  5  Fish River Canyon - Maltahohe
Dag  6 Maltahohe, excursie Sossusvlei & Deadvlei (Namib Naukluft nationaal park)
Dag  7 Namib Naukluft - Solitaire
 
Oryx Sossusvlei NamibieOver onverharde wegen rijden we verder noordwaarts tot de omgeving van Maltahohe. Hier en daar zien we de eenvoudige huisjes van de Nama, een etnische groep verwant aan de Khoikhoi. Vanuit onze lodge kijk je uit over een wijds landschap. Je kan hier in de omgeving wandelen of kennis maken met de lokale Namagemeenschap. De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button. We rijden met onze truck diep het park in. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen.

Deadvlei in the Sossusvlei NamibiaHet uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij ‘dune 45’, een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite. We rijden verder het park in en stappen over terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op.

Bratwurst en apfelstrudel in Swakopmund

Dag  8  Solitaire - Kuiseb canyon - Swakopmund
Dag  9  Swakopmund
 
Het gehucht Solitaire, vroeger niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. Door de ruige natuur van het Namib Naukluft park rijden we richting de kust. We passeren de machtige Kuisebcanyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuil hield. Bij Walvisbaai bereiken we de Atlantische oceaan. Aan de boulevard kijken we uit naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden.

Swakopmund NamibieWe volgen de kust naar het noorden naar Swakopmund. De plaats wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of  een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je van heerlijke oesters.

Mekkerende zeerobben bij Cape Cross

Dag 10 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg (White Lady)
Dag 11 Brandberg, wandeling naar White Lady

Een zoutweg voert ons noordelijk Swakopmund uit. We passeren ten noorden van de stad enkele zoutwinningen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Dan hebben we de civilisatie  achter ons gelaten en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt.
 
Zeeleeuw Cape Cross NamibiëHier schipbreuk lijden betekende vroeger dat je een gewisse dood tegemoet ging. We stoppen bij het wrak van vissersboot de Zeila. Het schip werd gesleept naar een sloopstrand nabij Mumbai en liep hier in 2008 aan de grond. Inmiddels maken aalscholvers dankbaar gebruik van haar masten. Onze volgende stoppen is bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Op deze locatie vind je een replica van het kruis dat hij hier oprichtte. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross vooral bekend vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. 

We rijden landinwaarts naar de hoogste berg van Namibië; de Koningstein. Vlaktes maken plaats voor berglandschap. We overnachten in een lodge in de nabijheid van de droge bedding van de Ugabrivier. Klim bij zonsondergang op de rotsen achter de lodge en geniet van de spectaculaire zonsondergang boven de Brandberg. Het word je dan al gauw duidelijk waaraan deze berg zijn naam ontleent.

Rondom de Brandberg zijn meer dan 1000 door Bosjesmannen gemaakte rotsschilderingen gevonden. Een daarvan de ‘White Lady’ geniet wereldfaam. Het gaat hier om een groep figuren afgebeeld op de wand van een overhangende rots; de Maack schuilplaats. We maken een twee uur durende wandeling onder leiding van een gids naar deze bijzondere plek. In de middag kan je ontspannen bij het zwembad of je (seizoensgebonden) aanmelden voor een optionele rondrit in de omgeving. Afhankelijk van de regens worden er tussen juli en november in de omgeving woestijnolifanten waar genomen.

Palmwag; te voet neushoorns van dichtbij benaderen

Dag 12 Brandberg - Damaraland (Palmwag)
Dag 13 Damaraland (Palmwag)

Park olifant NamibieVerder noordwaarts rijden we door het leefgebied van de Himba. Langs de weg zien wij af en toe hun dorpen en worden we aangeroepen door kinderen. De route is vandaag pittig over ruige gravelwegen. De omgeving is ronduit spectaculair. We worden verrast door de prachtige Etendekabergen en de omgeving van Damaraland. De Palmwaglodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, de zeldzame zwarte neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring!  Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad waar olifanten soms hun dorst komen lessen.

Maak kennis met de Himba

Dag 14 Palmwag - Kamanjab, bezoek rotsschilderingen
Dag 15 Kamanjab - Etosha nationaal park

Himba NamibieIn de omgeving van Kamanjab bezoeken we Peet Alberts Koppie. Peet Albert, een Dorsland trekker, ontdekte hier op zijn terugtocht uit Angola in 1928 zo’n 1500 schilderingen van Bosjesmannen. Daarmee is de ‘site’ na Twijfelfontijn de twee na grootste vindplaats van deze schilderingen in Namibië. De bekendste afbeelding is hier een 3 meter grote giraffe. In de omgeving zijn verschillende dorpen van Himba. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. ’s Middags kunnen we (optioneel) worden rondgeleid in hun kleine nederzetting en maken we kennis met hun cultuur.

Wild zoeken op de zoutpan van het Etosha park

Dag 17 Etosha Nationaal Park, 'gamedrive'
 
Leeuw Etosha NamibieEtosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives' (wildspeurtochten) te houden met onze eigen safaritruck. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Voor de dieren zijn er in het park en ook op de mooie restcamps enkele permanente drinkplaatsen gegraven.

Bezoek aan de ‘Lost World’ op het Waterberg Plateau

Dag 18 Etosha NP - Waterberg Plateau nationaal park
Dag 19 Waterberg Plateau NP - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Waterberg Plateau nationaal park NamibiëHet Waterberg Plateau nationaal park is al van verre zichtbaar. Het zandstenen rots massief steekt duidelijk af tegen omliggende droge woestijn. Het is moeilijk voor te stellen dat deze desolate omgeving een strijd waard was. Toch brachten Duitse kolonisten hier in 1904 de Herero een bloedige slag toe. Het 200 meter hoge plateau vormt een groene oase en wordt bewoond door  een groot aantal bijzondere dieren, waaronder ook bedreigde soorten. Naast verschillende vogel- en zoogdieren, tref je hier ook de zeldzame witte en zwarte neushoorn en de sabelantilope. Het is mogelijk om met een ranger een optionele ‘gamedrive’ te maken in dit bijzondere park. De laatste dag rijden we terug naar Windhoek voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

08 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

12 apr - 02 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

22 jul - 11 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

27 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

14 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

21 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

04 okt - 24 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

25 okt - 14 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

01 nov - 21 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

15 nov - 05 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

29 nov - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

20 dec - 09 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

17 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

07 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

11 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
 • 17 x ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf Palmwag
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Bezoek kokerbomenwoud
 • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
 • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Wandeling in de Sesriem Canyon
 • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze sfeervolle lodges en hotels vormen een ware oase in het soms desolate landschap. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Tijdens het verblijf in Palmwag zijn de diners tevens inbegrepen. Veel accommodaties zijn gebouwd van lokale materialen en vormen een harmonieus onderdeel van hun natuurlijke omgeving. De Namibische gastvrijheid is hartverwarmend.

De middenklasse hotels en lodges hebben kamers voorzien van airconditioning, douche en toilet. De meeste zijn voorzien van een goed restaurant. Bijna alle accommodaties buiten Windhoek en Swakopmund hebben een aantrekkelijke zwembad, waarin je na een warme dag het stof kan afspoelen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fish River Canyon Canyon Village
Fish River Canyon Canyon Roadhouse
Maltahohe Namseb Lodge
Maltahohe Hammerstein Lodge
Solitaire Solitaire Lodge
Swakopmund Hotel Zum Kaiser
Brandberg White Lady Lodge
Kamanjab Oppie Koppie Lodge
Etosha Etosha Safari Camp
Palmwag Palmwag Lodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

 • Canyon Village kamer Fish River Canyon Namibië
 • Canyon Village Fish River Canyon

  Canyon Village gaat op in het omringende landschap

 • Canyon Village zwembad Fish River Canyon Namibië
 • Solitaire Lodge kamer Solitaire Namibië
 • Solitaire Lodge zwembad Solitaire Namibië

  Veel accommodaties hebben een zwembad voor een verfrissende duik

 • Hotel Zum Kaiser Swakopmund Namibië
 • Hotel Zum Kaiser kamer Swakopmund Namibië
 • White Lady Lodge Brandberg Namibië

  The White lady lodge vormt een aangename oase in het ruige Damaraland

 • White Lady Lodge kamer Brandberg Namibië
 • Maak vanaf de veranda van je lodge kennis met de buren

 • White Lady Lodge zwembad Brandberg Namibië
 • Oppie Koppie Lodge kamer Kamanjab Namibië

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Oppie Koppie Lodge zwembad Kamanjab Namibië
 • Palmwag Lodge Namibië
 • Palmwag Lodge restaurant Namibië

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Windhoek

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Windhoek - Frankfurt

  Vertrek

  20:10

  Aankomst

  05:35*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:00

  Aankomst

  10:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Namibië een uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor je bagage. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In grotere steden als Windhoek en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking, het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen. 

 • Lufthansa Airbus A319
 • Truck Namibie hotelreis

  Onze safaritrucks hebben geen moeite met de ongeasfalteerde wegen

 • Truck Namibie hotelreis zijkant
 • Truck Namibie hotelreis instap

  Onze comfortable safaritrucks bieden goed zicht op de omgeving

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels en sfeervolle lodges
 • 17 x ontbijt
 • 2 x diner tijdens verblijf Palmwag
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Bezoek kokerbomenwoud
 • Bezoek aan de indrukwekkende Fish River Canyon
 • 4 ‘gamedrives’ in onze safaritruck in Etosha nationaal park
 • Bezoek aan de pelsrobbenkolonie bij Cape Cross
 • Wandeling in de Sesriem Canyon
 • Excursie Sossusvlei en Deadvlei in Namib Naukluft nationaal park
 • Wandeling met gids naar de fameuze rotsschildering White lady
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Twijfelfontijn schildering NamibiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt een ‘township’ in Swakopmund de ander maakt een boottocht op zee of wil graag bij een waterpoel uren wild observeren In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens de reis zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan een kokerbomenwoud, deze inheemse unieke bomen weten zich staande te houden in erg droge streken.
 • Fish River Canyon, vanuit onze accommodatie rijden we het nationale park in om de canyon vanuit een aantal viewpoints te bekijken. Entreegeld inbegrepen
 • Namib Naukluft, we bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei vanuit Sesriem. Het entreegeld is inbegrepen.
 • Skeleton Coast, bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast. Het entreegeld is inbegrepen in de reissom.
 • Brandberg, we maken een mooie wandeling olv een lokale gids naar de beroemde rotsschildering van de White Lady. Exclusief entreegeld.
 • Kamanjab, we bezoeken de rotsschilderingen bij Peet Albert's koppie.
 • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen. Het entreegeld voor het park is inbegrepen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Walvisbaai – dolfijnentocht
  Walvisbaai – dolfijnentocht

  Voor de kust van Walvisbaai en Swakopmund kunnen het hele jaar door dolfijnen worden waargenomen. Tijdens deze ontspannen boottocht bezoeken we eerst de pelsrobben kolonie bij Pelican Point en gaan we vervolgens op zoek naar dolfijnen, zeeleeuwen, maanvissen en pelikanen. Enkele zeebewoners hebben een speciale band met de gids! Dit is een geweldige manier om het zeeleven voor de kust van Namibië te ervaren. Verse oesters met een glaasje champagne maken deze tocht compleet, een bijzondere ervaring!

  Inbegrepen: vervoer naar haven Walvisbaai, boottocht, oesterproeverij met hapje en drankje

  Duur: ongeveer 4,5 uur


  Prijs € 60,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Kalahariwoestijn, drie uur durende ‘sundowner drive’ in open jeeps op zoek naar wild.
 • Swakopmund, bezoek aan een township olv. een gids, tour van 3,5 uur waar kennis kan worden gemaakt met de Herero, Ovambo en Damara.
 • Palmwag, ‘gamedrive’ of rhinotracking waarbij tijdens de 'gamedrive' onder leiding van bewapende gidsen neushoorns te voet worden benaderd.
 • Waterberg Plateau, ‘gamedrive’ per terreinwagen op het plateau om wild waar te nemen en afdrukken van dinosauriërs te bekijken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen. 
   

Geldzaken

In Namibië betaal je met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de grotere steden Windhoek, Swakopmund, Khorixas,Keetmanshoop
Contant: euro's
Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname en in verschillende lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart.

De entreegelden van de nationale parken tijdens de reis zijn inbegrepen in de reissom. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 35,-.

Maaltijden

Djoser - Namibie - voedselHet verblijf in de hotels en lodges is op basis van logies met ontbijt. Tijdens het verblijf in Palmwag zijn de diners eveneens inbegrepen. Het basisgerecht van de Namibië is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frietjes, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants en pizzeria's. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen in Namibië wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn de lokale biersoorten als Windhoek Lager en het uit Zuid-Afrika geïmporteerde Castle zeker aan te raden.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden. 

Hoewel Namibië grotendeels uit woestijn bestaat kent het toch een aantal geografische verschillen. Er zijn een viertal verschillende regio’s te onderscheiden. De prachtige Namib-woestijn met haar kustvlaktes, meters hoge zandduinen en rotsplateaus bevindt zich in het westen en wordt begrensd door de Atlantische oceaan. De Kalahariwoestijn met haar lage zandduinen in het grensgebied met Botswana. Meer naar het noorden vind je het dichtbegroeide bushveld van de Kavango en in het grensgebied met Angola de groene Caprivistrip met moerassen en rivieren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Namibië?

 • Ruime ervaring in het organiseren van het reizen in Namibie. Djoser organiseert al 35 jaar verre avontuurlijke reizen.  
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges en hotels op mooie lokaties midden in de natuur
 • Compleet programma met bezoek aan de Kalahariwoestijn en Fish River canyon
 • alle entreegelden van de nationale parken inbegrepen
 • Bezoek aan Himba gemeeschap
 • Op alle verrtrekken enthousiaste ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • track neushoorns en woestijnolifanten te voet in Damaraland
 • bezoek aan de beroemde rotsschildering van de White Lady nabij Brandberg
   

Wat is de beste reistijd?

Waar overnachten we?

Kun je een één- of driepersoonskamer boeken?

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik mijn kleding laten wassen tijdens deze reis?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Kan ik pinnen in Namibie?

Kan ik mobiel bellen en is er Wifi in Namibie?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Namibie reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love it !!!!!!!

  10,0

  10,0
 • Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaakt. Nooit geweten dat de woestijn zo mooi kon zijn. Hoogtepunten waren de Sossusvlei, de fietstocht door de townships van Swakopmund, de Skeletoncoast en de Etosha vallei. Fijne reisleidster en chauffeur, mooie lodges met prima eten. Toppie

  9,0

  9,0
 • Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzondering na waren de lodges en hotels boven verwachting goed. Hoogte punt voor mij was toch de dead vlei. Onze reisleidster deed haar werk heel goed. Alles werd steeds goed gecommuniceerd geregeld. 4 keer langs de weg staan met pech was jammer

  9,0

  9,0
 • Door deze reis ben ik helemaal verliefd geworden op Namibië! Wat een prachtig land. De landschappen, de mensen, het wild, het was in een woord geweldig.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Bezoek aan de Kalahari-woestijn en Fish river Canyon
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Kennismaken met Himba-bevolking
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Klantwaardering

9,0

Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love...
Een fantastische vakantie in een geweldig mooi land. We love it !!!!!!!

Hans W. - 10,0
Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaa...
Wij hebben een fantastisch mooie rondreis door Namibië gemaakt. Nooit geweten dat de woestijn zo mooi kon zijn. Hoogtepunten waren de Sossusvlei, de fietstocht door de townships van Swakopmund, de Skeletoncoast en de Etosha vallei. Fijne reisleidster en chauffeur, mooie lodges met prima eten. Toppie

Toine B. - 9,0
Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzonde...
Ik heb een hele mooie rondreis gehad. Op een enkele uitzondering na waren de lodges en hotels boven verwachting goed. Hoogte punt voor mij was toch de dead vlei. Onze reisleidster deed haar werk heel goed. Alles werd steeds goed gecommuniceerd geregeld. 4 keer langs de weg staan met pech was jammer

Wim B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Namibie

Het weer in Namibie

27°C

Terug naar boven