Namibië kampeerreis

Rondreis Namibië22 dagen kampeerreis

De uitgestrekte eindeloze natuur van Namibië prikkelt ieders fantasie. De bruisende Epupawatervallen vormen een groot contrast met de immense zandduinen in Sossusvlei, de indrukwekkende Fish River Canyon en het droge Kaokoveld. We bezoeken het wildpark Ethosa. Etosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. In de omgeving van Twijfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids maken we hier een korte wandeling naartoe waarbij we afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild tegenkomen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Namibië, 22 dagen kampeerreis

 • 15-11-2019 Amsterdam - Windhoek
 • 16-11-2019 aankomst Windhoek
 • 17-11-2019 Windhoek - Mariental - Kalahariwoestijn
 • 18-11-2019 Kalahariwoestijn - Kokerbomenwoud - Fish River Canyon
 • 19-11-2019 Fish River Canyon - Namib Naukluft
 • 20-11-2019 Namib Naukluft, bezoek Sossuvlei & Deadvlei
 • 21-11-2019 Namib Naukluft - Swakopmund
 • 22-11-2019 Swakopmund
 • 23-11-2019 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
 • 24-11-2019 Brandberg - Twyfelfontein
 • 25-11-2019 Twyfelfontein - Palmwag
 • 26-11-2019 Palmwag
 • 27-11-2019 Palmwag - Epupawatervallen
 • 28-11-2019 Epupawatervallen
 • 29-11-2019 Epupawatervallen - Opuwo (Himba)
 • 30-11-2019 Opuwo - Kamanjab (cheetafarm)
 • 01-12-2019 Kamanjab - Etosha nationaal park
 • 02-12-2019 Etosha NP
 • 03-12-2019 Etosha NP - Windhoek
 • 04-12-2019 Windhoek - Amsterdam
 • 05-12-2019 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Windhoek
 
Dag  1 Amsterdam - Windhoek
Dag  2 aankomst Windhoek
 
Lutherse kerk Windhoek Namibië DjoserWe starten de reis in de hoofdstad van Namibië; Windhoek. Ondanks zijn geringe inwonertal is Windhoek de grootste plaats in Namibië, maar het is nauwelijks een stad te noemen. We overnachten hier in een hotel. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling door de stad. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Wandel ook eens op de Independence Avenue waar je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aantreft. Bezienswaardig is hier de Meteorieten-fontein, waarin een groot aantal brokstukken van meteorieten prijken op een moderne stalen constructie. Hier in de buurt tref je ook enkele terrasjes aan waar je kunt neerstrijken om de inwoners van Windhoek aan je voorbij te zien trekken. In het straatbeeld vallen de mooi uitgedoste Herero-vrouwen zeker op.

Kalahariwoestijn & Fishrivercanyon
 
Dag  3 Windhoek - Mariental - Stampriet
Dag  4 Stampriet (Kalahari) - kokerbomenwoud - Fish River Canyon

We verlaten Windhoek in zuidelijke richting over de B1. De goede asfaltweg zuidwaarts voert eerst naar het plaatsje Rehoboth. Kalkrand is het volgende dorp van enige betekenis. Daarna passeren we de Steenbokskeerkring. Nabij Mariental slaan we af richting Stampriet. Algauw zien we de gloed van het rode zand van de Kalahari. We slaan voor de eerste keer de tenten op nabij een lodge midden in de woestijn.
 
Namibië zandduin DjoserIn dit gebied komen struisvogels, mangoesten, springbokken, oryxen, kudu’s en woestijnvossen voor. Geniet van het prachtige uitzicht, neem een duik in het zwembad of neem deel aan een (facultatieve) rondrit met een open terreinwagen om op zoek te gaan naar het wild. De toer wordt tegen zonsondergang afgesloten met een drankje op een top van een van de zandduinen.

De volgende dag maken we een stop bij het kokerbomenwoud in de nabijheid van Keetmanshoop. De kokerboom behoort tot de familie van de Aloë en weet zich staande te houden in erg droge streken. We verlaten het asfalt en bereiken over gravelwegen de Fish River Canyon. De Fish-rivier heeft hier gedurende duizenden jaren een indrukwekkende 160 kilometer lange en 550 meter diepe kloof uitgesleten.
 
Tegen zonsondergang rijden we met onze truck naar de kloof om van het adembenemende uitzicht te genieten. Vergeet niet je naam in het 'guestbook' te vereeuwigen! Als je goed oplet zie je dat er in deze droge omgeving ook wild voorkomt. Tot de bewoners van het park behoren spiesbokken, zebra's, klipspringers en bavianen.
 
Duwisib kasteel
 
Dag 5  Fish River Canyon - Duwiseb kasteel

We reizen noordwaarts over gravelwegen. In een afgelegen vallei van de Namib woestijn ligt een van Namibië’s beroemdste en bijzonderste gebouw; het kasteel van Duwisib. Het kasteel werd in 1909 gebouw door de excentrieke legerbaron Hans-Heinrich von Wolf.
 
Alle bouwmaterialen voor het kasteel werden met ossenwagens door de woestijn aangevoerd vanuit de kustplaats Lüderitz, een karwei dat enkele jaren in beslag nam. Op de binnenplaats is het goed toeven onder de Jacarandabomen en bij de fontein. Binnen tref je een collectie antieke wapens en meubelen aan. Kapitein Hans heeft echter niet lang van zijn kasteel kunnen genieten, want tijdens de eerste wereldoorlog sneuvelde hij bij de Somme in Frankrijk.

Sossusvlei
 
Dag  6 Duwisibkasteel - Sesriem (Namib Naukluft)
Dag  7 Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei
 
Over onverharde wegen rijden we verder noordwaarts tot aan de rand van het Namib Naukluft nationaal park. In de middag kun je een duik nemen in het zwembad of een korte wandeling maken naar de kleine, maar indrukwekkende Sesriem-canyon, zo’n 4 kilometer van onze campsite af. Hier heeft de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten.
 
De volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen Play button.
Namibie Sesriem Deadvlei DjoserHet uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode avondlicht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in deze bizarre omgeving een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen 'Deadvlei', waar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. 
 


Swakopmund
 
Dag  8  Sossusvlei - Solitaire - Swakopmund
Dag  9  Swakopmund
 
Door de ruige natuur van het Namib Naukluft park rijden we richting de kust. We passeren Solitaire en de machtige Kuisebcanyon en bereiken bij Walvisbaai de kust. Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. We overnachten hier in een guesthouse.

Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. We overnachten hier op een slaapzaal waarbij je het sanitair deelt met je medereizigers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is.
 
's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten als 'quadbiken' door de zandduinen of  'sand-boarden'. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je van heerlijke oesters.
 
Swakopmund & Brandberg
 
Dag 10 Swakopmund - Cape Cross - Brandberg (White Lady)

Een zoutweg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. Dan hebben we de civilisatie weer achter ons gelaten en rijden we langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld.
 
Hier schipbreuk lijden betekende in de vroegere tijden dat je een gewisse dood tegemoet ging. We stoppen bij het wrak van vissersboot de Zelda. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. De schaarse flora en fauna hebben zich hier aan deze droge omgeving aangepast en halen hun vocht uit de ochtendmist. We stoppen vervolgens bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette.
 
Namibie Geraamte kust Cape Cross pelsrobben DjoserNaast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege de grote pelsrobbenkolonie Play button. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. Als er in het najaar veel dieren worden geboren schuimen jakhalzen op zoek naar zwakke jonge dieren of de nageboorten de kolonie af.
 
We rijden landinwaarts naar de hoogste berg van Namibië; de Koningstein. Vlaktes maken plaats voor berglandschap. We slaan de tenten op in de schaduw van bomen nabij de droge bedding van de Ugabrivier. Brandberg geniet vooral bekendheid door de White lady, een wereldberoemde rotstekening van een sjamaan. We maken een twee uur durende wandeling onder leiding van een gids naar deze bijzondere plek.
 
Twijfelfontijn & Damaraland
 
Dag 11 Brandberg - Twijfelfontijn
Dag 12 Twijfelfontijn - Damaraland (Palmwag)
Dag 13 Damaraland (Palmwag)
 
In de omgeving van Twijfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids maken we hier een korte wandeling naartoe. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage. We stoppen tevens bij enkele geologische curiositeiten, als de 'orgelpijpen'. De orgelpijpen zijn door erosie gevormde zuilen van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. 's Avonds kamperen we aan een droge rivierbedding. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten.
 
Verder noordwaarts worden we verrast door de prachtige Etendekabergen en ruige omgeving van Damaraland. De Palmwaglodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring!  Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad waar olifanten soms hun dorst komen lessen.

Epupa watervallen en Kunene-rivier

Dag 14  Palmwag - Epupa watervallen
Dag 15  Epupa watervallen

Namibie Kaokoveld Himba DjoserVerder noordwaarts bereiken we het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. Via het plaatsje Okangwati bereiken we de Epupa-stroomversnellingen in de Kunene-rivier. Deze rivier vormt de scheiding tussen Namibië en Angola. De oevers zijn begroeid met wuivend riet en palmbomen. Krokodillen zonnebaden op de oevers en prachtige vogels maken hier aanwezigheid kenbaar.
 

In dit paradijsje kamperen we onder palmen aan de rivier. De laatste uren voor zonsondergang is de beste tijd om de prachtige stroomversnellingen en talrijke kleine watervallen te bekijken. Eeuwenoude baobabs verankert op rotseilanden maken de sprookjesachtige omgeving bijzonder fotogeniek. Het landschap is hier overweldigend!

Cheeta’s en Himba’s

Dag 16  Epupa watervallen - Opuwo - bezoek Himba
Dag 17  Opuwo - Kamanjab
 
We rijden de volgende dag terug naar Opuwo, de stoffige hoofdplaats en het administratieve centrum van Kaokoveld. We overnachten in de nabijheid op een campsite gerund door Himba. ’s Middags worden we rondgeleid in hun kleine nederzetting en maken we kennis met hun cultuur. Deze bevolkingsgroep is vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven.
 
Namibie Kamanjab cheeta's DjoserIn Kamanjab bezoeken we een organisatie die zich bezighoudt met de opvang van en onderzoek naar cheeta’s. Op de farm lopen enkele cheeta’s rond die op aanhankelijke katten lijken. Het tegendeel is echter het geval. De meeste cheeta’s hier zijn noodgedwongen gehuisvest door de organisatie, omdat zij met hun klauwen niet van het vee van de omwonende boeren afblijven. Door opdeling van het leefgebied van de cheeta’s in commerciële farms zijn deze katten in het nauw gedreven.

Etosha nationaal park
 
Dag 18 Kamanjab - Etosha nationaal park
Dag 19 Etosha NP
Dag 20 Etosha NP - Windhoek 
Dag 21 Windhoek - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam
 
Etosha is ongetwijfeld één van de beste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om 'gamedrives'' (wildspeurtochten) te houden vanuit de goed geoutilleerde campings. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water'. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen.
 
Namibie Etosha zebra's DjoserHet meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier treffen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aan. Voor de dieren zijn er in het park en ook op de mooie kampeerterreinen enkele permanente drinkplaatsen gegraven. Bij onze kampeerplek kun je ook plaats nemen bij een drinkwaterplaats, die bovendien 's nachts verlicht is. Van verre kun je hier kuddes olifanten en zebra's aan zien komen om hun dorst te lessen. We maken in het park verschillende ‘gamedrives’ met onze eigen truck.

We rijden terug naar Windhoek. Hier komen we in de namiddag aan zodat je nog tijd hebt om je laatste inkopen te doen en je op te frissen in het hotel. De volgende dag nemen we het vliegtuig terug naar Nederland.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 nov - 05 dec
V
Vertrek gegarandeerd
i
21-daagse reis

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 jan - 30 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

10 apr - 30 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotel/guesthouse- en kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Excursies volgens programma
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider.
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeerovernachtingen twv. €385,-

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 125,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Namibië ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten hoofdzakelijk in ruime, makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook voor slaapmatjes wordt gezorgd.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Namibië zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een kleine kampwinkel aan en een bar met koude drankjes.

We overnachten in Windhoek in een centraal gelegen hotel. In het vaak frisse Swakopmund slaap je in een eenvoudig guesthouse aan de rand van de stad. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fish River Canyon Hobas Camp Site
Swakopmund Dunedin Star
Epupa Omarunga Camp Epupa Falls

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze toeslag bedraagt voor deze kampeerreis vanaf € 125,-.

 • Namibie tentenkamp djoser
 • Namibië tentenkamp kameren Djoser
 • Namibië tentenkamp kamperen accommodatie Djoser
 • Namibie tentenkamp djoser uitzicht
 • Namibië tentenkamp overnachting kamperen Djoser
 • Namibië hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Namibië overnachting zwembad accommodatie Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Windhoek

  Vertrek

  22:55

  Aankomst

  11:05


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in Namibië een uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In grotere steden als Windhoek en Swakopmund staat geen vervoer tot onze beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen.  

 • Namibie busvervoer vervoersmiddel Djoser
 • Namibie busvervoersmiddel zeikant djoser
 • Namibië binnenkant bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Hotel/guesthouse- en kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Excursies volgens programma
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider.
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kampeerovernachtingen twv. €385,-

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Windhoek op zoek naar leuke souvenirs, de ander neemt post bij zonsopgang bij de Epupawatervallen om met het licht van de ondergaande zon dit spektakel vast te leggen om onder het genot van een drankje een ander wil de hele nacht posten bij een waterhole in Etosha nationaal park. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Namibië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Kokerbomenwoud nabij Keetmanshoop (inclusief entree).
 • Het nationale park Fish River Canyon; we rijden naar een aantal viewpoints om de kloof goed te bekijken (inclusief entree).
 • We bezoeken de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei gelegen binnen het Namib Naukluft nationaal park (inclusief entree).
 • Bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast (inclusief entree).
 • Brandberg; onder leiding van een gids maken we een wandeling van twee uur naar de beroemde Bosjesmanschildering; White Lady (inclusief entree).
 • Twyfelfontein; korte wandeling olv een gids naar rotsgravures van Bosjesmannnen (exclusief entree).
 • Opuwo; bezoek aan een Himbadorpje(exclusief entreegeld).
 • Kamanjab; bezoek aan een cheeta opvangcentrum (inclusief entree).
 • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen.(inclusief entree park)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen. 

Geldzaken

In Namibië betaal je met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de grotere steden Windhoek, Swakopmund, Khorixas,Opuwo, Keetmanshoop
Contant: euro's

De entreegelden van de nationale parken tijdens de safari zijn inclusief in de reissom. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Met klem raden we je aan om je geld op te bergen in een moneybelt die je onder je kleding draagt.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 44,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens alle kampeerovernachtingen zijn inclusief in de reissom. Een meereizende campcourier/kok draagt zorg voor de inkopen en bereidt drie maaltijden per dag. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een helpende hand Play button verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck. De klaargemaakte maaltijden zijn afgestemd op de westerse smaak.

Tijdens de overnachtingen in Windhoek en in het guesthouse in Swakopmund zijn uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten.

Het basisgerecht van de Namibië is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

In wat betere restaurants kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants en pizzeria's. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn de lokale biersoorten als Windhoek Lager zeker aan te raden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt. Juli is de koudste maand (overdag 25° C), januari de warmste (35° C +). Over het algemeen zijn de winters droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20° C.

In de ochtend en avond kan het echter in (onze zomermaanden) in woestijngebieden aardig afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak aan te raden zijn. In onze wintermaanden liggen de gemiddelde nachttemperaturen zo'n tien graden hoger.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van Namibië. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen.

FAQ

Hoe reizen we in Namibië?

We vliegen met de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Windhoek. Onder het tabblad vind je het vluchtschema. In Namibië reizen we met moderne, speciaal uitgeruste safaritrucks. Deze trucks bieden je uitstekend zicht op het wild.

Waar overnachten we?

Door wie worden de reizen begeleid?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

Welke entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Wat zijn de bijkomende kosten voor excursies?

Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

Hoe groot zijn de groepen?

Welke bagage of tas/koffer moet ik meenemen?

Wat moet ik meenemen op reis?

Is een klamboe noodzakelijk om meenemen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Namibie?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. Heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van 2 songs.

  9,0

  9,0
 • Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, deskundige reisleiding en ongelooflijk veel gezien. Verbetering: reisbeschrijving was verouderd, 21 dgn i.p.v. 22. wijzigingen niet helder gecommuniceerd. Verdeling kan beter, opdat er meer tijd is in Etosha. Alles bij elkaar: mijn droomreis.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweldige campings die ik er nooit had verwacht. Je moet wel van afzien houden, vermoeiende reis maar meer als de moeite waard! Zeker als je 's nachts in je tentje de leeuwen hoort brullen!

  8,0

  8,0
 • Wat een fantastische reis door uitgestrekte woestijnen met prachtige vergezichten, mooie mensen, geweldige dieren en uitstekende reisbegeleider en chauffeur! Deze reis is uitermate geschikt voor groepsmensen die de handen uit de mouwen willen steken (tent op- en afbouwen, keukentaken). Een topreis!

  9,0

  9,0
 • Fantastisch mooie afwisselende reis door het ruige Namibië. Actie, mooie landschappen, heerlijke campsites met lekker koude zwembaden en vooral al het wild wat we gezien hebben. Super reisbegeleiding met maaltijden waar je je vingers bij aflikt. We willen zo weer terug!

  9,0

  9,0
 • Wat een top reis! Geweldige truck en crew. Prachtige landschappen en hele fijne tenten en matrassen. Een absolute aanrader!

  10,0

  10,0
 • Namibië. Een van mijn mooiste reizen. Prachtige afwisselende natuur. Het kamperen hoorde bij de aard van deze reis. Geweldige begeleiding die ook nog eens de heerlijkste maaltijden voor ons kookten. Perfect.

  10,0

  10,0
 • Ik heb Namibië van zuid naar noord in al haar facetten leren kennen. Elke dag was anders. Aanbod aan (optionele) activiteiten was prima. De campcourier en chauffeur vormden een hecht team en waren berekend voor hun taak. Er werd zeer smaakvol en gevarieerd gekookt. Een vakantie om niet te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Namibië is een prachtig land. Wij hebben ontzettend veel mooie natuur gezien. De nationale parken hebben erg veel indruk op mij gemaakt. Veel wilde beesten en geweldige uitzichten.

  9,5

  9,5
 • De reis was ontzettend goed geregeld. Het vervoer in de safari's was dik in orde! Veel gezien en meegemaakt.

  9,0

  9,0
 • De uitgestrekte natuur heeft veel indruk op mij gemaakt. Met als een van de hoogtepunten de Fish River Canyon.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Compleet programma van de Fishriver Canyon tot de Epupawatervallen
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Grote kans op zien woestijnolifanten
 • Maaltijden tijdens kampeerovernachtingen en entreegelden twv € 385,- inbegrepen
 • Bezoek Himba, cheetafarm, White Lady & Twyfelfontein
 • Meereizende kok voor inkoop/bereiding maaltijden
 • Enthousiaste crews die je Afrika echt laten zien!

Klantwaardering

9,0

De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. H...
De reis van mijn leven. Wat een natuur en zoveel variatie. Heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van 2 songs.

Sonja D. - 9,0
Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, des...
Een adembenemend land en de reis was goed georganiseerd, deskundige reisleiding en ongelooflijk veel gezien. Verbetering: reisbeschrijving was verouderd, 21 dgn i.p.v. 22. wijzigingen niet helder gecommuniceerd. Verdeling kan beter, opdat er meer tijd is in Etosha. Alles bij elkaar: mijn droomreis.

Rinske M. - 8,0
Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweld...
Een prachtige reis, door een leeg onherbergzaam land. Geweldige campings die ik er nooit had verwacht. Je moet wel van afzien houden, vermoeiende reis maar meer als de moeite waard! Zeker als je 's nachts in je tentje de leeuwen hoort brullen!

Nelleke H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Namibie

Het weer in Namibie

32°C

Terug naar boven