Overzicht Nepal rondreizen van Djoser

India & Nepal: Van Delhi naar Kathmandu

Noord-India is rijk aan heilige, hindoeïstische plaatsen, boeddhistische
tempels, maharadjapaleizen en moskeeën. We wandelen door overvolle
stadswijken en varen over heilige rivieren. Kenmerkend voor Nepal
zijn de koningssteden Patan, Bhaktapur en K athmandu en het
hooggebergte dat een groot deel van het land beslaat: de Himalaya.

In de drukke hoofdstad Delhi heb je de tijd om te wennen aan het boeiende Indiase leven. In het oude Delhi ligt het beroemde Rode Fort uit het Moghultijdperk naast de grote, kleurrijke bazaar Chandni Chowk. In dit stadsdeel wemelt het in de straten van riksja’s, ballonnenverkopers, waarzeggers en handelaren. In de oude stad ligt ook de grootste moskee van India, de Jama Mashid, een oase van rust. Aan de brede lanen van het nieuwe Delhi liggen deimposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. We reizen per trein naar Jaipur, de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd, vanwege de roze zandstenen huizen en stadsmuren. In het centrum, met zijn kleine straatjes en kleurrijk geklede Rajasthani, liggen het beroemde Paleis der Winden en het museum van de maharadja vlak bij elkaar. Majestueus op een heuvel net buiten Jaipur ligt het Tiger Fort. Ook het prachtige en interessante Amber Fort ligt strategisch buiten de stad. Met de bus rijden we naar Fatehpur Sikri, de geheel verlaten, 16eeeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, en vervolgens naar Agra, stad van de Taj Mahal. Dit schitterende, uit marmer opgetrokken mausoleum ligt in een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. In het landelijk gelegen plaatsje Khajuraho staan de eeuwenlang door jungle overwoekerde tempels van de middeleeuwse Chandelladynastie. De prachtig gebeeldhouwde erotische taferelen maakten de tweeëntwintig overgebleven tempels beroemd. Een lange rit brengt ons naar de heilige stad Varanasi. Hier, aan de oevers van de Ganges, nemen pelgrims vanaf de ghats (riviertrappen) hun rituele bad. Het is een fascinerend schouwspel, dat elke keer weer onvergetelijke beelden oplevert. Natuurlijk maken we een boottocht over de heilige rivier. Achter de ghats kom je terecht in kleine straatjes die regelmatig worden versperd door heilige koeien. In de winkeltjes wordt zijde verhandeld in alle denkbare kleuren. We onderbreken de rit naar Nepal in Shivpatinagar, een klein plaatsje vlak bij de
grens waar we overnachten in ‘The Royal Retreat’, een oud-koloniaal huis op een groot landgoed.

Nepal
Het eerste dat je van Nepal ziet is het laagland van de Terai. We verblijven in kleine huisjes in een schitterende tuin, dicht bij de ingang van het nationale park Chitwan. In dit park is de olifant het ideale vervoermiddel om op zoek te gaan naar eenhoornige neushoorns. Ze delen het park met herten, gavialen, zeldzame Bengaalse tijgers en allerlei soorten trekvogels. Na Chitwan zoeken we de bergen op, waar avonturiers op een van de spectaculaire rivieren een mooie rafttocht kunnen maken. Langs die wildstromende rivieren rijden we per bus naar Pokhara, aan het heldere Phewameer. In Pokhara zijn veel mogelijkheden om fiets- en voettochten te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Op heldere dagen kun je in de verte de ruim 8000 meter hoge pieken van het Annapurnamassief zien liggen. Na een bustocht dwars door de bergen strekt de vallei van Kathmandu zich voor je uit. De Nepalese hoofdstad is bezaaid met prachtig bewerkte tempels, paleizen en andere monumenten. In het oude centrum ligt aan het Durbarplein het paleis Hanuman Dhoka, een van de interessantste gebouwen van de stad. Vanuit Kathmandu kun je Patan en Bhaktapur bezoeken, de twee andere koningssteden, met hun overvloed aan middeleeuwse gebouwen en hindoeïstische kunst. Via Delhi vliegen we terug naar Amsterdam.

Bij Djoser kun je kiezen uit acht verschillende reizen naar India, al dan niet in combinatie met Nepal (of Bhutan). Bovendien vind je in het Djoser Juniorprogramma een 21- en een 15-daagse reis in de vakantieperiodes.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

De reis naar Nepal was heerlijk, ik vond het heel fijn om zo...
De reis naar Nepal was heerlijk, ik vond het heel fijn om zo veel te wandelen en fietsen en minder met een bus te verplaatsen. De verplaatsing van de spullen was goed geregeld tijdens het fietsen.

Manon T. - 8,0
Terug naar boven