Noord-Soedan

Rondreis Noord-Soedan

Meer over Noord-Soedan

Ontdek alle hoogtepunten van Noord-Soedan
De rondreis Noord-Soedan van Djoser maak het mogelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden en archeologische vindplaatsen van Soedan en het zuiden van Egypte te bezoeken. In het de uitgestrekte woestijn van het oude Nubië, vind je een schat aan archeologische vindplaatsen; Djebel Barkal, Napata, Meroë, Naqa, Tombos, Mussarawat en de necropoli van Nuri en el Kurru . Deze worden slechts sporadisch bezocht en sommige zijn zelfs in de vergetelheid geraakt of onder het woestijnzand verdwenen.

Het land van Koesj
In de oudheid lagen vanaf Aswan tot aan Khartoem zes cataracten, - stroomversnellingen - in de Nijl. Rondom deze cataracten ontwikkelde zich vanaf de 16e eeuw voor christus een invloedrijke beschaving, het rijk van Koesj of Kush. Koesj ontwikkelde zich na de verovering van Kerma als een belangrijke economische macht in deze regio. Door de aanwezigheid van goud, ijzererts en andere luxe status produkten speelde het koninkrijk een belangrijke rol in de handel tussen Egypte, donker Afrika, India en China.

Napata
Nadat de Koesjiten Kerma hadden veroverd maakt het koninkrijk Koesj tot de 11e eeuw voor Christus deel uit van het Nieuwe Rijk van Egypte. De Koesjiten lieten zich inspireren door hun Egyptische buren en namen veel van hun cultuur, architectuur en ook de piramidebouw over. In die tijd was Napata de hoofdstad van Koesj en de handel bloeide door de uitvoer van goud en koper. Tijdens de reis van Djoser door Soedan bezoek je de belangrijkst vindplaatsen, waaronder de vele piramides en graftombes van de necropolis van deze stad.

Meroë
In de derde eeuw voor Christus nam Meroë de belangrijke rol van Napata over. In diezelfde tijd begon de cultuur meer afstand te nemen van Egypte. Meroë bloeide op door de handel in erts, een metaal dat in die tijd kostbaarder was dan goud. Dat de rijkdom en macht van de Nubiërs nog niet passé was getuigt de ontwikkeling van een eigen schrift. Ook bleven zij piramides bouwen waarvan sommige mooi zijn gedecoreerd  In de woestijn tref je er bij de necropolis van Meroë er tientallen aan. Tijdens je vakantie zet je er zelfs je tent naast op! Helaas is over Meroë nog steeds weinig bekend, aangezien het Meroische schrift nog steeds niet is ontcijferd. Dat het machtig, rijk en befaamd was staat buiten kijf. Geschiedschrijver Herodotus verhaalde al over haar immense rijkdommen en de Perzische Koning Cambyses organiseerde er een expeditie naar toe om de stad te plunderen.

Zwarte farao’s
De Koesjitische farao Kashta maakte handig gebruik van het door ruzies verzwakte Egypte en stichtte de 25 Dynastie van Egypte. De vijf zwarte farao’s, Piye, Shahabaka, Shebiku, Tanutamon en Tharaqa, die daarna op de troon kwamen, gedroegen zich, ondanks hun Nubische afkomst, niet veel anders dan hun Egyptische voorgangers. Farao Piye beschouwde zich als dé opvolger van de machtige Egyptische farao’s en als de vertegenwoordiger van god Amon op aarde. Tijdens deze reis met Djoser reis je van de eerste piramidebouwer, de farao Djoser, naar de bescheiden laatst gebouwde piramide van de zwarte farao Tharaqa.

Daarom kies je voor Soedanreis voor Djoser
De groepsreizen van Djoser zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van je Soedan vakantie en je het echte Soedan leert kennen. Djoser biedt al meer dan 32 jaar avontuurlijke reizen aan in Egypte en Noord-Soedan. We hebben de mooiste route voor je uitgestippeld en we zorgen voor een optimale beleving van het land door de aanwezigheid van Nederlandse reisbegeleiding en een lokale gids in Soedan, die alles weet van de archeologische vindplaatsen.

Terug naar boven
Chat met Djoser