Oekraïne, Moldavië & Transnistrië

Rondreis Oekraïne, Moldavië & Transnistrië15 dagen

De Oekraïense hoofdstad Kiev, prachtig gelegen aan de Dnjepr rivier, biedt naast vele historische orthodoxe kerken en de befaamde ondergrondse holenkloosters, ook een moderne kijk in het huidige Oekraïne. De shopping malls, de moderne kunstmusea en de vele gezellige cafés en restaurants nodigen je van harte uit. In het westen van het land verblijven we in het sfeervolle Lviv, een stadje met  een fraai gerestaureerd centrum dat grotendeels stamt uit de 16e en 17e eeuw. In de Karpaten zijn er volop mogelijkheden om er actief op uit te gaan of in de traditionele hoetsoel-cultuur te duiken. En dan Odessa aan de Zwarte Zee. Deze havenstad, gesticht door Catharina de Grote, ademt nog steeds de sfeer van een sjieke mediterrane badplaats.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oekraïne, Moldavië & Transnistrië, 15 dagen

 • 07-09-2019 Amsterdam - Kiev
 • 08-09-2019 Kiev
 • 09-09-2019 Kiev, excursie naar Tsjernobyl
 • 10-09-2019 Kiev - trein naar Lviv
 • 11-09-2019 Lviv
 • 12-09-2019 Lviv - Ivano-Frankivsk - Kolomuya - Verkhovyna
 • 13-09-2019 Verkhovyna
 • 14-09-2019 Verkhovyna
 • 15-09-2019 Verkhovyna - Kamjanets-Podilsky
 • 16-09-2019 Kamjanets-Podilsky - Chisinau
 • 17-09-2019 Chisinau
 • 18-09-2019 Chisinau - Tiraspol - Odessa
 • 19-09-2019 Odessa
 • 20-09-2019 Odessa - raket lanceerbasis - Kiev
 • 21-09-2019 Kiev - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kiev

Dag 1 Amsterdam - Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev, excursie Tsjernobyl

Kiev kerk OekraïneKiev is fraai gelegen aan de hoge oevers van de breeduit stromende rivier Dnjepr. Door de weidse opzet en de ligging op heuvels maakt Kiev een luchtige en groene indruk. Op de dag na aankomst is er ter oriëntatie een stadswandeling, maar natuurlijk heb je alle gelegenheid om op eigen houtje te gaan zwerven en te wennen aan de Oekraïense sfeer. Met de metro sta je in korte tijd op de gewenste plek. Ons hotel ligt aan het centrale onafhankelijkheidsplein of Maidan Nezalezhnosti. Op het plein is het bij goed weer heerlijk toeven met talloze terrasjes. Het is altijd gezellig druk op straat en in de namiddag en de avond zijn er veel mensen op de been op de brede Chresjtsjatik boulevard. Deze brede boulevard en het plein zijn na de zware verwoestingen aan het einde van  de Tweede Wereldoorlog, weer opgebouwd en worden nu omzoomd door monumentale gevels in stalinistische stijl.

Kiev uitzicht Oekraine Toch zijn er nog vele gebouwen, die erop wijzen dat Kiev eigenlijk de hoofdstad van de oudste staat op Russische bodem was. Toen Scandinavische handelaren in de 9e eeuw via de brede Russische rivieren de metropolis Constantinopel trachtten te bereiken, stichtten zij hier hun hoofdstad. De voornaamste herinneringen hieraan zijn de witgeschilderde Sofia-kathedraal, die in de 11e eeuw is gebouwd. De iconen en wandschilderingen behoren tot de fraaiste van het land. Ook de Gouden Poort, ooit onderdeel van de vesting die Kiev eens was, dateert uit dezelfde periode.

Buiten het oude centrum ligt het Holenklooster, Petsjerska Lavra. De fraaie bouwwerken, die nu diverse musea bevatten, staan op een gebied dat wordt ondermijnd door een gangenstelsel, waarin vroeger monniken leefden en nu honderden monniks-mummies bij kaarslicht te zien zijn. Het even verder gelegen sfeervolle Vidoebetski- klooster, dat vermoedelijk stamt uit de 10e eeuw wordt tegenwoordig weer door monniken bewoond.

Het handelscentrum van Kiev bevindt zich in het laaggelegen deel van de stad bij de rivier. Deze 19e-eeuwse wijk Podil bereik je door de meest pittoreske straat in Kiev af te lopen. De bochtige Andrejevski Uzviz loopt vanaf een fraaie barokkerk naar beneden en wordt omzoomd door winkels, restaurants, cafeetjes en marktstalletjes. Een boottocht over de Dnjepr is een leuke onderbreking van de wellicht vermoeiende stadswandelingen. Je hebt een mooi uitzicht op de groen beboste heuvels van Kiev, waarboven vele gouden koepels uitsteken.

Tijdens de tweede volle dag in Oekraïne brengen we een bezoek aan een van meest bijzondere plaatsen in dit land. We gaan naar de oude kerncentrale Tsjernobyl. Het is alweer ruim 30 jaar geleden dat  hier een van de kernreactoren ontplofte met een enorme schade tot gevolg voor het gehele westelijke deel van destijds de Sovjet Unie. Inmiddels is de straling afgenomen en is een bezoek aan dit getroffen gebied weer mogelijk. Het is een bizarre gewaarwording om de huizen, oude vrachtwagens en aangetast landschap te aanschouwen. Ze nemen ons mee terug naar het moment van de ontploffing.

Mooiste en charmantste stad van Oekraïne: Lviv

Dag 4. Kiev - trein naar Lviv
Dag 5. Lviv

Na nog een nacht in het aangename Kiev, reizen we vroeg in de ochtend per trein door naar Lviv waar we in de namiddag aankomen. Zonder twijfel de mooiste en meest charmante stad van Oekraïne. In de loop der eeuwen is deze stad door vele naties beheerst en de stad heeft dan ook vele  namen gekend: Lvov, Lemberg, Leopol en vandaag de dag dus Lviv. In de 20e eeuw nog losten het Habsburgse rijk, Polen, de Sovjetunie en Oekraïne elkaar af. Tijdens WO II is de stad gelukkig gespaard gebleven van oorlogsgeweld en zodoende wordt de skyline, die vanaf de burchtheuvel te bewonderen is, nog beheerst door torenspitsen en daken tegen een heuvelachtige achtergrond. De grote joodse gemeenschap echter, die de stad in de 19e eeuw een kosmopolitisch karakter had gegeven, werd uitgemoord en de stad is dus wel degelijk zwaar getroffen tijdens WO II.

Lviv plein Oekraine De grote markt, ploshka Rynok, is een weids plein dat wordt beheerst door het 19e-eeuwse raadhuis. De wanden van het plein bestaan uit huizen , die meest stammen uit de 16e en de 17e eeuw. Ze hebben een opvallend uniform uiterlijk met opmerkelijk weinig ramen. Dat komt door de hogere belasting die op huizen met meer dan drie ramen werd geheven. De straatjes rond de markt zijn het ronddwalen meer dan waard. Overal in de stad vind je fraaie kerken, meestal met barokke decoraties versierd. De Nikolaaskerk is met zijn vroeg-Byzantijnse architectuur het oudste overblijfsel van de eerste nederzetting aan de voet van het kasteel.

Ter ere van de 19de eeuwse schrijver Taras Sjevtsjenko vinden we een standbeeld in het centrum van de stad. Hij is van groot belang voor de Oekraïense bevolking en het nationalisme in Oekraïne. In de avond is een bezoek aan een opera of balletuitvoering in het markante  19e eeuwse operatheater een belevenis. De kunsten zijn belangrijk hier en dat zien we aan de vele musea en theaters. Flaneer samen met de lokale bevolking op Prospekt Svobody en de omringende straten. Ook bijzonder is een bezoek aan de Lychakivsky begraafplaats. Hier hebben meer dan 400.000 mensen hun laatste rustplaats gevonden in een prachtig bosrijke omgeving. De meest uiteenlopende graven maken een wandeling hier tot een speciale belevenis. Een korte rit met de lokale tram brengt je van het centrum van de stad hiernaartoe. We reizen door richting het zuidwesten van de Oekraïne richting de Karpaten.

De Karpaten


Dag 6. Lviv - Ivano-Frankivsk - Verkhovyna
Dag 7. Verkhovyna
Dag 8. Verkhovyna

Mevrouw Oekraïne Onderweg naar Verkhovyna stoppen we in Ivano-Frankivks vernoemd naar de meest beroemde dichter van Oekraïne Ivano Franko. Het charmante centrum van de stad heeft weer een midden Europese sfeer. Voor Nederlanders heeft deze plaats een bijzondere betekenis , omdat tijdens WO II Nederlandse krijgsgevangenen zaten opgesloten. We verblijven een paar dagen in het prachtige Verkhovyna, gelegen aan de Sheremosh rivier. Het charmante plaatsje is de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in de Karpaten. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar voor de fitte en ook voor de wat minder fitte wandelaars.

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in cultuur, is een bezoek aan een van de vele musea of kerkjes een aanrader. Deze regio behoorde in het verleden toe aan de Hoetsoelen, een bergvolk dat zich hier tussen de 14de en 18de eeuw vestigde. Ze staan bekend om hun magie en legendes en dit is op verschillende plaatsen zichtbaar en voelbaar. In het museum van de magie vinden we heuse molfars; hun magische krachten draaien om natuurlijke geneeswijzen, planten en kruiden. Deze kruiden vind je terug in de spa’s of sanatoria die we hier vinden; een jacuzzi naar een dag wandelen is natuurlijk heerlijk. Warmwaterbronnen of apitherapie? Het kan heir allemaal. De Hoetsoelen behoren echter ook tot de Oekraïens Orthodoxe kerk en we kunnen een aantal mooie exemplaren bezoeken. Na een paar dagen van de natuur te hebben genoten, reizen we door naar het stadje Kamjanets-Podilskyi.

Verkhovyna huis Oekraine Onderweg kunnen we een bezoek brengen aan Tsjernivtsi en Khotyn. Tsjernivtsi was tot 1940 een buitenpost van het Habsburgse rijk. De roerige geschiedenis heeft er voor gezorgd dat hier een grote variatie aan architectuur te zien is, van Byzantijns tot barok en de 19e eeuwse neostijlen. Khotyn is een bijzondere vesting op een strategische plek langs de brede Dnistr rivier. Het schilderachtige complex is in de 20e eeuw vaak gebruikt als achtergrond van diverse films, waaronder 'Robin Hood' en 'De drie Musketiers'.Dag 9. Verkhovyna - Kamjanets-Podilskyi

Het oude stadje Kamjanets-Podilskyi is spectaculair gelegen aan een kloof van de Smotych rivier, die vrijwel het gehele centrum omsluit. In de boomrijke kloof is het heerlijk wandelen, bijvoorbeeld richting het mooie fort, oorspronkelijk uit de 10e eeuw. In de loop der jaren is het fort uitgebreid met een negental torens in verschillende vormen en stijlen. In dit deel van Centraal Europa golden lang de zgn. Maagdenburger Wetten, die de verschillende etnische groepen recht gaven op eigen bestuur en religieuze tradities . Dus vind je Poolse, Armeense en Russische kerken, openbare gebouwen en straatnamen. Kamjanets-Podilsky kent ook een zwarte pagina in de geschiedenisboeken, gezien het feit dat hier in de eerste jaren van de WO II een enorme bloedbad heeft plaatsgevonden waar tienduizenden Joden hun dood vonden.

Authentiek Moldavië

Dag 10. Kamjanets-Podilskyi - Chisinau
Dag 11. Chisinau
Dag 12. Chisinau - Tiraspol - Odessa

Chisinau Oekraïne We reizen door naar de hoofdstad van Moldavië: Chisinau. Het kleine centrum is te voet eenvoudig te ontdekken. Het centrale plein met de kerk en de bloemenkramen die 24/7 open zijn voor de mannen die hun vrouw graag verrassen of wellicht iets goed willen maken… we vinden een paar mooie kerken in de binnenstad, zoals de Geboortekathedraal in het rustige hart van de stad. Stefan del Mare boulevard is een van de grote verkeersaderen in de stad. Zoals vele wereldsteden, is ook Chisinau gelegen op 7 heuvels. De titel “Klein Rome” is dan ook zeker niet onverdiend. We kunnen vanuit Chisinau een uitstap maken naar de beroemde wijnkelders van Cricova. Kilometers lange tunnels zorgen voor een perfect continue temperatuur om de wijnen te bewaren. We zien hier de wijnen liggen van Vladimir Putin, Angela Merkel en nog vele andere grote namen.

Markt Oekraïne We reizen oostwaarts terug in de tijd als we de grens met Transnistrië oversteken. Officieel toebehorend tot Moldavië heeft deze zichzelf uitgesroepen republiek een bijzondere status. Zo moeten we een daadwerkelijke grens over die niet wordt erkend, is er een legermacht op de been die niet wordt erkend en vinden we regeringsgebouwen in de hoofdstad Tiraspol die niet officieel bestaat. Een bijzondere ervaring waarbij we ons in de Sovjet Unie bevinden. Neem een kijkje op de perfect opgeruimde en schone markt waar alle stevige dames met hoofddoeken naast elkaar kaas, vlees of vis verkopen. Rivaliteit onderling om hun waar ter verkopen is ver te zoeken, net als vroeger.

We steken de grens over en rijden door het glooiende landschap naar de kust van de Zwarte Zee waar we enkele nachten verblijven in het mediterrane Odessa.

De Zwarte Zee

Dag 13 Odessa
Dag 14 Odessa - Kiev
Dag 15 Kiev - Amsterdam

Na aankomst in Odessa kun je op eigen houtje door de stad zwerven met haar mediterrane sfeer. Odessa is de grootste haven van Oekraïne aan de Zwarte Zee, maar tevens een badplaats met ‘s zomers druk bezette stranden. Beroemd zijn de monumentale trappen die naar de haven leiden, omdat ze een plaats in de geschiedenis hebben gekregen door de scènes in Eisensteins film Potjomkin, die over de mislukte revolutie van 1905 gaat.

Odessa Oekraïne Ten tijde van de Sovjet Unie was Odessa na Moskou en Sint Petersburg de derde stad van het grote Russische rijk. De rijkdom die  de havenstad destijds heeft voortgebracht, zien we duidelijk in het straatbeeld terug. Gebouwen in neoklassieke stijl verfraaien de brede boomrijke boulevards, die het wandelen in de stad tot een aangename bezigheid maken. De straat ´vul Derybasivska´ is voor een groot deel alleen toegankelijk voor voetgangers en kent verschillende gezellige restaurants en terrassen. In het park spelen oudere mannen fanatiek een potje schaak of domino. In het zuiden van de stad is het Arkadia strand de meest bekende plek voor Russische zonaanbidders en bieden verschillende restaurants, bars en disco´s, vooral in de zomermaanden, uitstekende uitgaansgelegenheden. Het prachtig gerestaureerde 19e eeuwse operagebouw heeft ook in de zomer opera – of balletvoorstellingen.

Missile base tunnel Oekraine We reizen weer terug naar de charmante hoofdstad Kiev voor de laatste inkopen in Oekraïne. We stoppen onderweg nog bij de historische raket lanceerbasis op 300km ten zuiden van Kiev. Deze basis was tot 1990 een absoluut geheime plek binnen de Sovjet Unie en kent een ondergronds gangenstelsel van zo’n 155 meter. Op 45 meter diepte bevindt zich een ruimtecapsule waar men 45 dagen kon overleven ten tijde van een mogelijke kernoorlog. Dit is nog een bijzondere herinnering aan een recent Sovjetverleden voordat we de knusse gezelligheid van Kiev nog even opzoeken voor de laatste avond. De volgende dag vliegen we rechtstreeks met KLM weer naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 apr - 02 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

16 mei - 30 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

06 jun - 20 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Trein Kiev - Lviv
 • Vervoer per bus van Lviv t/m Kiev
 • Excursie naar Tsjernobyl
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kiev bij te boeken.

De prijs in Kiev is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in goede en schone middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Sommigen dateren uit de Sovjetperiode en zijn nieuw gebouwd in de jaren '70. Dit zijn over het algemeen grote complexen in de typerende sobere Sovjet uitvoering. De interieurs zijn daartentegen met de jaren steeds sfeervoller geworden. Typerend voor het oude Sovjet hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, waar je de kamersleutel haalt/afgeeft.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kiev Ukraina Hotel
Lviv Reikartz Medievale Hotel
Verkhovyna Verhovel Hotel
Kamyanets Podilsky Reikartz Hotel
Chisinau Dacia Hotel
Odessa UNO Design Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Kiev

  Vertrek

  09:30

  Aankomst

  13:15

 • Vlucht met

  Traject

  Kiev - Amsterdam

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  16:00

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Ook al is Oekraïne na Rusland het grootste land van Europa, de reisafstanden gedurende deze reis zijn niet extreem lang. We maken gebruik van de trein op de reisdag van Kiev naar Lviv. Voor de overige trajecten beschikken we over onze eigen bus. Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen. In de steden wordt de bus niet gebruikt.
 

 • KLM vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Trein Kiev - Lviv
 • Vervoer per bus van Lviv t/m Kiev
 • Excursie naar Tsjernobyl
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis naar Oekraïne zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling in Kiev
 • Volle dag naar het bijzondere Tsjernobyl
 • Bezoek Tsjernivtsi
 • Bezoek aan raketlanceerbasis bij Pervomaisk

Optionele excursies kunnen ter plaatse worden geboekt.

 • Excursie in Kiev naar het Holenklooster Petjerska Lavra & Rodina Mat 
 • Bezoek aan het enige Paasei-museum ter wereld in Kolomyja

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog drie maanden na vertrek uit Kiev geldig moet zijn. Een Europese identiteitskaart is niet geldig voor deze reis.

Geldzaken

In Oekraïne wordt er betaald met de grivan. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten alom in alle steden. Verschillende hotels hebben ook een pinautomaat in de lobby.
Contant: euro’s in kleine coupures (voor noodgevallen).
Creditcards zijn slechts op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen bij de hotelovernachtingen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. In de grotere hotels is er meestal een ontbijtbuffet.

Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de grotere steden vinden we de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants, in de kleinere plaatsen is de keus beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs. De lokale restaurants, de zogenaamde stolovnayas waren voorheen de staatsrestaurants waar je een goedkope maaltijd kon krijgen. Inmiddels zijn deze niet meer in het bezit van de staat, maar de goedkope en lokale maaltijden worden nog steeds geserveerd. Bietensoep - borsh, gevulde pannenkoekjes - blini, of gevulde deegwaar - piroshka.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar. Wodka is een van de dranken die hier niet moeilijk te vinden zijn. Het is dan ook niet zo raar dat het Russische woord voor water en wodka vrijwel identiek zijn: voda en vodka.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kiev bij te boeken.

De prijs in Kiev is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Oekraïne heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10°C en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden juni tot en met september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam (20°C - 30°C), zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de hotels in Oekraïne?

We maken gebruik van goede middenklasse hotels in Oekraïne. Ze dateren veelal nog uit de Sovjettijd waardoor het uiterlijk daarom niet altijd even aantrekkelijk is. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. Over het algemeen liggen de hotels centraal ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Is het ontbijt inclusief tijdens de reis?

Hoe reis je met Djoser door Oekraïne?

Kan ik in alle plaatsen pinnen in Oekraïne?

Heb ik een visum nodig voor Oekraïne?

Wat is de beste reistijd?

Mag ik in Oekraïne overal fotograferen?

Wat is de voltage in Oekraïne?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Was een fantastische ervaring: Tsjernobyl, nucleaire raketbasis, ondergrondse gangen in Odessa, de mooie kerken, de prachtige architectuur, de gezellige sfeer in de steden, de mooie natuur in de Karpaten. Kortom een bijzondere reis!

  8,0

  8,0
 • Het bezoek aan Tsjernobyl was in één woord: hallucinant. Dit blijft je de rest van je leven bij. De bezochte steden hadden vel meer te bieden dan ik me kon voorstellen.

  8,0

  8,0
 • Prachtige afwisselende reis. Met als hoogtepunten Tsjernobyl, Transnistrië en de raket lanceerbasis. Ook verrassend de Karpaten.

  9,0

  9,0
 • Interessante reis met bezoek aan bruisende historische steden in de Oekraïne maar ook nog een echte communistische stad als Tiraspol in Transnistrië. De bezoeken aan Tsjernobil en de raketlanceerbasis bracht ons terug naar de koude oorlog.

  8,0

  8,0
 • Ik ben heel tevreden over de algemene reisbegeleiding en de reis zelf. De vrijheid om zelf je dagprogramma te kiezen is i.h.a. erg prettig. Het was alleen lastig in Moldavië en Transnistrië waar ik geen reisgids van kon krijgen. Daar ontbrak toch enige hulp.

  9,0

  9,0
 • Heb genoten van deze reis: Bijzondere plaatsen bezocht (Tsjernobyl) Vreemde ervaring met Transnistrië (paspoortcontrole door Russische militairen) en mooie steden (Odessa). Goede hotels en uitstekende begeleiding door Hans.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Verblijf in Werelderfgoedstad Lviv
 • Bezoek aan de ruige Karpaten
 • Bezoek aan het bijzondere Tsjernobyl inbegrepen
 • Ontdek het autonome Transnistrië
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele hotels mét ontbijt

Klantwaardering

8,3

Was een fantastische ervaring: Tsjernobyl, nucleaire raketba...
Was een fantastische ervaring: Tsjernobyl, nucleaire raketbasis, ondergrondse gangen in Odessa, de mooie kerken, de prachtige architectuur, de gezellige sfeer in de steden, de mooie natuur in de Karpaten. Kortom een bijzondere reis!

Ineke K. - 8,0
Het bezoek aan Tsjernobyl was in één woord: hallucinant. Dit...
Het bezoek aan Tsjernobyl was in één woord: hallucinant. Dit blijft je de rest van je leven bij. De bezochte steden hadden vel meer te bieden dan ik me kon voorstellen.

Beatrijs B. - 8,0
Prachtige afwisselende reis. Met als hoogtepunten Tsjernobyl...
Prachtige afwisselende reis. Met als hoogtepunten Tsjernobyl, Transnistrië en de raket lanceerbasis. Ook verrassend de Karpaten.

Kolja - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Bekijk ook

Het weer in Oekraïne & Moldavië

Het weer in Oekraïne & Moldavië

20°C

Terug naar boven