Bekijk de Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen van Djoser

Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi 12 dagen

Langs oases, forten en futuristische steden

Ontdek met ons het diverse Midden-Oosten: van hypermoderne architectuur tot houten zeilschepen, waterpijpen en mannen in witte gewaden. Overal in Oman ontdekken we historische forten en in de soek van Nizwa kom je in aanraking met de wereld van de 1001-nachten. Je reist langs citrus- en dadelplantages, oases en een landschap van uitgestrekte zandvlaktes en hoge duinen. Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, is één van de meest interessante steden van de Arabische wereld. In Abu Dhabi kun je het onlangs geopende Louvre museum bezoeken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen
 1. Amsterdam - Muscat
 2. Muscat
 3. Muscat - Sur - Ras al Hadd, schildpadenexcursie
 4. Ras al Hadd - Wadi Bani Khalid oase - Wahiba-woestijn, overnachting bij bedoeïenen
 5. Wahiba-woestijn - Nizwa
 6. Nizwa, excursie Jabreen en Tanuf
 7. Nizwa - Misfat al Abreyeen - Nakhal - Mussanah
 8. Mussanah
 9. Mussanah - Dubai
 10. Dubai - Abu Dhabi
 11. Abu Dhabi, bezoek aan Louvre museum
 12. Abu Dhabi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving


De witte hoofdstad Muscat

Dag 1 Amsterdam - Muscat
Dag 2 Muscat

Onze reis begint in MuscatOman - Muscat Palace 2. Deze uitgestrekte hoofdstad van Oman ligt tussen de zee en het ruige Hajargebergte, en overweldigt met haar moderne en authentieke architectuur. Met een bezoek aan de traditionele vismarkt of de lokale soek krijg je een goed beeld van het dagelijks leven. Het is zeker een aanrader om 's avond over de boulevard van Mutrah te lopen, hier komt de gastvrije lokale bevolking samen om te genieten van de frisse zeelucht. Overdag kun je in een van de velen moderne winkelcentra terecht voor bijvoorbeeld één van Omans beroemdste exportproducten, Amouage, dit is het duurste parfum ter wereld.

Tijdens een optionele stadstour bezoeken we de belangrijkste highlights van Muscat. Je krijgt een goed gevoel van de opbouw en de uitgestrektheid van deze witte stad. Onze tour begint bij de Grote Moskee, met een indrukwekkende gebedshal voor 6500 gelovigen. Sultan Qaboos woont in het Al Alampaleis, net als veel van zijn voorgangers deden. Om andere Arabische staatshoofden te ontvangen heeft hij het Al Bustan Palace Hotel laten bouwen. Omgeven door koninklijke luxe kun je hier genieten van een heerlijk kopje koffie. Bij goed weer is het ook mogelijk om 's ochtends een boottocht maken vanuit Muscat, om dolfijnen te spotten.

Dhow-werf, zeeschildpadden & slapen onder de sterren

Dag 3 Muscat - Sur - Ras al Hadd
Dag 4 Ras al Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahiba-woestijn

Vanuit Muscat reizen we verder langs de kust naar Ras Al Hadd. Onderweg maken we een wandeling in een wadi, ofwel een drooggevallen rivierbedding. In Sur, aan de kust van de Arabische Zee, bezoeken we een dhow-werf. Deze traditionele houten zeilboten worden hier van oudsher geheel met de hand gebouwd en werden gebruikt als handelsschepen met o.a. India en Zanzibar. We reizen verder naar Ras al Hadd, dit is één van de belangrijkste nestelgebieden van de groene zeeschildpad. We overnachten in een hotel vlakbij het strand. ‘s Avonds maken we een excursie en kunnen we met een beetje geluk getuige zijn van gigantische schildpadden die aan land komen om eieren te leggen.

Oman Wahibawoestijn Djoser We reizen verder naar de Wahiba-woestijn en stoppen in de Wadi Bani Khalid, een paradijselijke oase met hemelsblauwe poelen tussen de rotsen. Een ideale locatie voor een frisse duik in het heldere water, of een mooie wandeling. Met het golvenpatroon van de duinen lijkt de Wahiba-woestijn letterlijk een zee van zand. Onze chauffeurs van de terreinwagens hebben een ruime ervaring met het bedwingen van deze zandverstuivingen, en dit bewijzen ze wanneer ze ons in de avond naar een hoge duin brengen. Hier zien we tijdens de zonsondergang de woestijn verschillende kleuren weergeven. We slapen in een tradionele bedoeïnenkamp in de woestijn waar je je kunt laten bedwelmen door de heldere sterrenhemel.

Bezoek de Ottomaanse kastelen & overblijfselen in Bahla, Nizwa & Nakhal

Dag 5 Wahiba-woestijn - Sinaw - Bahla - Nizwa
Dag 6 Nizwa, excursie Jabrin en Tanuf
Dag 7 Nizwa - Nakhal - Mussanah

Oman Nizwa Djoser 's Morgens verruilen we de terreinwagens voor het comfort van onze eigen bus met airconditioning en vervolgen onze reis naar Nizwa, één van Omans mooiste steden. Onderweg stoppen we in het dorpje Bahla waar we de lunch gebruiken (inclusief de reissom). In de soek, de overdekte markt, ervaar je het traditionele Omaanse leven. Je vindt er ook de typische geborduurde gezichtsmaskers die de vrouwen hier dragen. Het Nizwa-fort van imam Sultan bin Saif al Ya’arubi uit 1668 is het grootste van het hele Arabisch schiereiland. Je ziet er nog de gaten waarin kokende olie werd gegoten om aanvallers af te weren.

Vanuit Nizwa maken we een excursie in de omgeving naar het onlangs gerenoveerde Jabreen kasteel. Dit is het paleis van de Imam dat is gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en werd gebruikt voor educatie. Het wordt beschouwd als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk. Vervolgens bezoeken we de oase van Tanuf en het verlaten dorpje Al Hamra.

De prachtige tocht van Nizwa naar Mussanah voert ons met terreinwagens langs de pieken van Jebel Akhdar, de Groene Bergen. Onderweg stoppen we in Misfat al Abreyeen, waar de ruige bergen zijn omgetoverd in een groene oase. De traditionele Omaanse cultuur is in deze gemeenschappen goed bewaard gebleven. Het fort van Nakhal, dat vanuit de verte lijkt op de moeder aller zandkastelen, is zeker een bezoek waard. De omringende dadelplantages danken hun zoete vruchten aan de gelijknamige warmwaterbronnen die uit een breuklijn in de aardkorst opborrelen.

Zon, zee & strand aan de Golf van Oman in Mussanah

Dag 8 Mussanah
Dag 9 Mussanah - Dubai

Millenium Resort Mussanah Oman Djoser Na de rit door de bergen is het in de punt van het Arabisch Schiereiland comfortabel reizen. In Mussanah, aan de Golf van Oman, kun je heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en het strand. De ideale plek om bij te komen of om een mooie strandwandeling te maken. We vervolgen onze reis en maken een stop in de voormalige hoofdstad van Oman: Sohar. Niet veel later steken we de grens met Dubai over, waar we na het afhandelen van de benodigde grensformaliteiten afscheid nemen van onze gids en chauffeur.

Waar luxe een standaard is in Dubai & Abu Dhabi

Dag 10 Dubai - Abu Dhabi
Dag 11 Abu Dhabi, bezoek Louvre museum
Dag 12 Abu Dhabi - Amsterdam

Mosque DubaiIn Dubai is bijna alles mogelijk, en staat daarom bekend als echt een grensverleggende stad. Het is het centrum van handel en alles wat modern is, met als prominent voorbeeld Burj al Arab: het meest luxueuze hotel ter wereld, en Burj Khalifa: het hoogste gebouw ter wereld. Maar vergis je niet, de grootste goudsoek van het Midden–Oosten en de geurende kruidensoek in het centrum zijn nog zo authentiek als wat. Een optionele excursie brengt ons langs de belangrijkste highlights van Dubai, zoals het Dubai Museum, de Creek, Dubai Deira, de Jumeira Moskee, de Burj al Arab, de Jumeirah Beach en natuurlijk ook het Jumeirah Palm Island en het beroemde Atlantis Hotel. Verder is er een bezoek aan de Dubai Mall met de schaatsbaan, fonteinen en aquarium met haaien en stoppen we in de Mall of Emirates waarin een heuse indoor skibaan is gevestigd. De Burj Khalifa slaan we natuurlijk niet over.

Op slechts twee uur rijden ligt Abu Dhabi. Behalve het bestuurlijk centrum ook wel 'culturele hoofdstad' van de Emiraten genoemd. De geschiedenis van deze regio is nergens zo aanwezig als in Abu Dhabi. Er is veel te zien en te doen in de hoofdstad van de Emiraten. Zo is een bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de imposante Sjeik Zayed-moskee, eigenlijk niet te missen. Deze moskee kan maar liefst 40.000 gelovigen tegelijk ontvangen en met zijn 82 koepels en omliggende zogenaamde ‘reflectivepools’ raken we al bijna in vervoering zonder überhaupt naar binnen te gaan. Binnen wordt het schouwspel namelijk niet minder indrukwekkend: 1000 pilaren, de grootste centrale kroonluchter ter wereld met een diameter van 10 meter, het grootste handgeweven tapijt ter wereld waar meer dan 1000 mensen aan hebben gewerkt plus een aantal 24-karaats kroonluchters.

Een van de nieuwe hoogtepunten is Louvre, Abu Dhabihet Louvre Play button. De vaste tentoonstelling probeert op een compleet nieuwe manier naar kunst te kijken. Waar bij musea in West-Europa vaak de focus ligt op de westerse wereld, staat dit nieuwe Louvre open voor alle kunst van overal ter wereld, van elke tijd en van alle materialen.

Er zijn nog tal van andere culturele bezienswaardigheden te zien, zoals het Heritage Village, waar je ziet hoe er vroeger in traditionele dorpjes werd geleefd. Of wat te denken van een rondleiding door het Falcon Hospital, een ziekenhuis alleen voor valken? Wie van spanning en avontuur houdt brengt een bezoekje aan Ferrari World: een attractiepark met de snelste achtbaan ter wereld.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 nov - 18 nov

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

19 dec - 30 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 jan - 27 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

06 feb - 17 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

20 feb - 03 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

06 mrt - 17 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

03 apr - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

25 sep - 06 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

09 okt - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

06 nov - 17 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

18 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 26 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

19 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

23 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per airconditoned bus en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch in Bahla (dag 5)
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Excursie Sur met bezoek dhow-werf
 • Schildpaddenexcursie
 • Excursie naar het goedbewaarde Jabreen-kasteel (incl. entreegeld)
 • Excursie historisch dorpje Tanuf
 • Bezoek Wahiba-woestijn
 • Bezoek oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek aan het nieuwe Louvre Museum in Abu Dhabi

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Abu Dhabi bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is v.a. € 65,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt v.a. € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Oman, Dubai en Abu Dhabi verblijven we in comfortabele hotels. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging. In de Wahiba-woestijn overnachten we een nacht in een bedoeïenenkamp. Je beschikt dan over je eigen huisje met eigen badkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Muscat Ramee Guest Line Hotel
Nizwa Nizwa Hotel Apartments
Mussanah Millennium Hotel
Dubai Raviz Center Point Hotel
Abu Dhabi Tryp by Wyndham

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-.

 • Ramee Guest Line Hotel Muscat Oman
 • Ramee Guest Line Hotel kamer Muscat Oman

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Nizwa Hotel Apartments kamer 2 Oman
 • Millennium Hotel entree Mussanah Oman
 • Millennium Hotel strand zwembad Mussanah Oman

  Het hotel in Mussanah ligt aan het strand

 • Millennium Hotel kamer Mussanah Oman
 • Center Point Hotel receptie Raviz Dubai
 • Center Point Hotel zwembad Raviz Dubai

  Verschillende hotels hebben een verkoelend zwembad

 • Center Point Hotel kamer Raviz Dubai
 • Center Point Hotel ontbijt Raviz Dubai

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Tryp by Wyndham zwembad Abu Dhabi
 • Tryp by Wyndham kamer Abu Dhabi

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Muscat

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  22:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Abu Dhabi - Amsterdam

  Vertrek

  02:10

  Aankomst

  07:20


Tijdsverschil met Nederland en België: In Oman en de VAE is het 2 uur later (in de wintertijd 3 uur later) dan bij ons.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Oman maken we hoofdzakelijk gebruik van een comfortabele airconditioned bus. Voor de tochten in de woestijn is het gebruik van terreinwagens onontbeerlijk. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de steden gebruiken we de bus niet, hier kun je te voet de wirwar van kleine straatjes verkennen, of een taxi nemen.
 

 • Oman bus
 • Bus Oman

  We rijzen in onze eigen comfotabele bussen met airco

 • Oman Dubai Woestijn DJoser

  Doe mee aan de spectaculaire woestijntocht met jeeps

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per airconditoned bus en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch in Bahla (dag 5)
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Excursie Sur met bezoek dhow-werf
 • Schildpaddenexcursie
 • Excursie naar het goedbewaarde Jabreen-kasteel (incl. entreegeld)
 • Excursie historisch dorpje Tanuf
 • Bezoek Wahiba-woestijn
 • Bezoek oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek aan het nieuwe Louvre Museum in Abu Dhabi

Excursies

Schildpadden omanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de soek in Muscat op zoek naar koopjes, de ander wil juist liever shoppen in de grote shoppingmalls in Dubai, weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de drukte van het dagelijks leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen: 

 • Zeeschildpadden bekijken in Ras al Hadd. Het hele jaar komen de gigantische zeeschildpadden hier aan wal om eieren te leggen.
 • Excursie naar het kasteel van Jabreen en de oase van Tanuf. Het kasteel van Jabreen geldt als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk (entreegeld inbegrepen)
 • In Tanuf wandel je tussen de ruïnes van het dorpje dat door de Engelsen werd gebombardeerd.
 • Onderweg stoppen we in Sur, waar je kunt zien hoe de traditionele dhows worden gebouwd voor rijke oliesjeiks.
 • Eén van de mooiste oases van Oman is Wadi Bani Khalid: een perfecte plek voor een picknick, even lekker afkoelen in het water of een avontuurlijke wandeling.
 • Op weg van Nizwa naar Mussanah stoppen we in het traditionele dorpje Misfat al Abrayeen, waar je ook het irrigatiesysteem (aflaj) kunt zien dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Later stoppen we bij het fort van Nakhal.
 • In de vroegere hoofdstad van Oman, Sohar, maken we een stop. Deze plaats zou ook de geboorteplaats zijn van Sinbad de Zeeman. 
 • Een bezoek aan het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, waar wereldberoemde kunst te aanschouwen is, zoals de Salvator Mundi van Da Vinci.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een dolfijnenexcursie vanuit Muscat.Zayed-Moskee Abu Dhabi Moskee - Gratis foto op Pixabay
 • Een stadstour door Dubai dat je met een gids langs alle belangerijke hoogtepunten zoals: het Dubai Museum, de Creek, Dubai Deira, de Jumeira Moskee, de Burj al Arab, de Jumeirah Beach en natuurlijk ook het Jumeirah Palm Island en het beroemde Atlantis hotel.
 • Bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de imposante Sjeik Zayed-moskee.
 • Een rondleiding door het Falcon Hospital, een ziekenhuis alleen voor valken
 • Wie van spanning en avontuur houdt brengt een bezoekje aan Ferrari World: een attractiepark met de snelste achtbaan ter wereld.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Dubai nog minstens zes maanden geldig is.
 • Voor Oman is een visum vereist. Het visum regel je van te voren online. De kosten bedragen 5 Omaanse Rial (ongeveer € 13,-). Dit moet betaald worden met een Creditcard. Dit kan vanaf 30 dagen voor vertrek.
  Voor beide bestemmingen geldt dat je officieel geen stempel van Israël in je paspoort mag hebben. In de praktijk blijkt dat de stempels meestal niet gecontroleerd worden, maar mocht dit wel het geval zijn dan kan je de toegang ontzegd worden bij de douane. Wij raden je in dit geval dus aan om een tweede paspoort aan te vragen.  

Geldzaken

In Oman wordt er betaald met de Omaanse rial en in Dubai en Abu Dhabi wordt er betaald met de VAE dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in verschillende plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen. De lunch in Bahla op dag 5 enroute van Wahiba naar Nizwa is tevens inbegrepen. Ook het diner tijdens de woestijnovernachting in Wahiba wordt verzorgd. Voor wat betreft de overige maaltijden kun je zelf kiezen waar en wat je eet. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Het eten in Oman en Dubai is gevarieerd en goed. Een specialiteit van Oman is shuwa, een stoofschotel die tot wel twee dagen in ondergrondse klei-ovens staat te sudderen. Bij de meeste gerechten wordt rijst, al dan niet met saffraan, geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht op tafel komen. We raden je aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Deze zijn overal te verkrijgen.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. 

De hygiënische omstandigheden in het land variëren van redelijk tot zeer goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische kit, met daarin steriel hulpmateriaal.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen (met codeïne) dan kan dit onder de zogenaamde Opiumwet vallen, wij adviseren om uw arts te raadplegen of u hier in aanraking mee komt. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen. Graag verwijzen wij naar CAK voor verdere informatie.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Djoser. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Abu Dhabi bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is v.a. € 65,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt v.a. € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi.

Klimaat en geografie

Oman, Dubai en Abu Dhabi hebben aangenaam warme winters. In de zomer is het ook in het binnenland van Oman en in de berggebieden goed toeven. Oman heeft verder een woestijnklimaat, dit betekent dat het overdag warm tot heet kan zijn en 's avonds flink kan afkoelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de hotels in Oman en Dubai?

In de steden verblijven we in goede middenklasse hotels waar je kamer voorzien is van airconditioning, douche en toilet. In Mussanah verblijven we in een luxe resort direct aan het strand. In de Wahibawoestijn overnachten we in een bedoeïnenkamp, waar je je eigen huisje hebt met badkamer.

Zijn er maaltijden inbegrepen?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Heb ik een visum nodig voor deze landen?

Hoe is het vervoer in Oman en Dubai?

Hoe lang zijn de reisdagen?

Wat is de beste reistijd voor Oman en Dubai?

Waar kan ik dolfijnen zien?

Waar kan ik geld wisselen?

Uit hoeveel personen bestaat de groep?

Gelden er kledingvoorschriften in Oman en Dubai?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Oman en Dubai?

Ik heb een stempel van Israel in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Oman & Dubai reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservaring.

  10,0

  10,0
 • Prima reis, fijne gidsen en reisbegeleidster Maaike. Ze heeft ons prima door alle corona-ontwikkelingen heen geloodst, hield ons goed op de hoogte en ze is niet gek te krijgen :-)

  10,0

  10,0
 • Prachtige, bijzonder reis!!! Oman, Dubai en Abu Dhabi!!! Prima geregeld door Djoser en super aardige reisbegeleiding! Ben na 4 dgn. thuis nog steeds niet echt geland! Ook de medereizigers waren stuk voor stuk gezellig, niemand verpestte de sfeer!!!

  10,0

  10,0
 • Zeer leuke en mooie reis met een toffe gevarieerde groep. Onze gids Marlies was super evenals de gidsen en chauffeurs in Oman en Dubai.

  9,0

  9,0
 • Dank aan reisbegeleider Sjoerd, die met zijn kennis van de geschiedenis in het algemeen en van de Arabische wereld en de islam in het bijzonder, van onze reis in Oman een totaalbelevenis maakte.

  9,0

  9,0
 • Samen met Sjoerd, Adel, Walid en een fijne groep hebben we in korte tijd veel gezien op onze rondreis, Oman, Dubai en zelfs het Louvre in Abu Dhabi. Sjoerd was fantastisch, kon ons heel veel vertellen, goede planning, fijne sfeer! Superleuk!

  9,0

  9,0
 • Erg interessante reis met afwisselend natuur en cultuur, rustieke dorpen versus extreme hoogbouw in de grote steden. Een absolute aanrader!

  10,0

  10,0
 • Alles is soepel geregeld, individuele keuze vrijheid, betrokken reisleider.

  8,0

  8,0
 • Superleuke reis met hele boeiende uitstapjes en prachtige natuur. Vooral de wadi’s & de wahiba zijn geweldig. Enorm leuke tijd ook gehad met reisbegeleider Sjoerd! Deze reis is vooral aan te raden voor mensen die nog nooit naar een Arabisch land zijn geweest. Oman is een goede kennismaking daarmee

  8,0

  8,0
 • Oman was prachtig, Dubai is crazy, Abu Dhabi onbeschrijfelijk. Onvergetelijke vakantie

  9,0

  9,0
 • Oman is onbekend en de combi met Dubai maakt deze reis aantrekkelijker. Hotels zijn prima, vaak wel afgelegen. Landschap is steen, rotsen en bergen en zand. Mooie dingen gezien, markten bezocht en (gerestaureerde) forten, wadi's! Dubai is over de top en een leuk toetje van een mooie reis. Heb genoten!

  8,0

  8,0
 • Oman is een mooi land. Mensen erg vriendelijk en behulpzaam. Spreken haast allemaal Engels. Het is een schoon en veilig land. Een aanrader!!!

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis in die twee uitersten. Heel goed georganiseerd en een zeer deskundige reisbegeleiding. Een reis met heel veel hoogtepunten!

  9,0

  9,0
 • Ik heb echt genoten van deze reis, met afwisselende landschappen, prachtige forten en natuurlijk als uitsmijter Dubai. Hier vond ik de city-tour een echte aanrader. Een leuke ervaring was om in de oase je voeten te laten verzorgen door knabbelende visjes! Reisbegeleider Sjoerd was een echte kanjer!

  9,0

  9,0
 • Deze reis was én onze 1e groepsreis én onze 1e reis met Djoser - en het is ons prima bevallen. Een prachtig programma met ook momenten van rust, een interessante groep medereizigers, en met Sjoerd als een plezierige en deskundige reisbegeleider. Wij kijken uit naar een volgende reis!

  9,0

  9,0
 • Een aangename reis door het nog relatief onbekende Oman. Prima vervoer en accommodaties. Ondanks de wat korte reis krijg je toch een aardig beeld van dit verrassende land. Dubai is een interessante afsluiting. Onze reisbegeleider Sjoerd was erg enthousiast en gedreven.

  9,0

  9,0
 • Een mooie combi: het traditionele Oman met zijn prachtige markten van Sinaw en Nizwa, wadi's, kastelen en forten en het super moderne Dubai waar alles kan. Bravo voor reisbegeleider Sjoerd! Hij is erg servicegericht, spreekt Arabisch, en heeft grote kennis van de regio en de Islam.

  9,0

  9,0
 • Wat een heerlijke reis met Sjoerd als reisleider. Heb mij geen moment onveilig gevoeld en stond verbaasd van de luxe in beide landen.

  9,0

  9,0
 • Oman:interessant. Landschap: eentonig, kale rotsen, lege vlaktes. Steden: modern / authentiek. Niet ongezellig. Goede winkels en horeca. Uitstekend wegennet. Prachtige zandwoestijn. In Dubai weet je niet wat je ziet! New York was al leuk, maar dit..! Mensen: vriendelijk.

  8,0

  8,0
 • Zoals gebruikelijk (dit was mijn 19e reis met Djoser) zat het (reis)programma goed in elkaar: reis- en rusttijden. Enthousiaste reisbegeleider heeft de vakantievreugde verhoogd. Ga zo door.

  9,0

  9,0
 • De reis was met name goed vanwege de goede lokale gids Khalid (verhalen over geschiedenis en zijn eigen privé-leven dat vanwege de islam nogal afweek van ons leven) en onze Nederlandse begeleider Frederik die bijzonder enthousiast was hetgeen het groepsgevoel zeer ten goede kwam.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis. Woestijn, bergen, cultuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Toptijd gehad.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis gehad met Frederik als reisbegeleider. Cultuur en natuur gezien in een mooi en veilig land met zeer vriendelijke mensen. Hoogtepunten: de dolfijnentocht, het verblijf in de woestijn en Nizwa. De stadsrondrit in Dubai gaf een goede indruk van de stad.

  10,0

  10,0
 • Goed verzorgd reis. Al de high light van Oman en Dubai gezien. veel vrije tijd om zelf dingen te ondernemen. Raad deze reis aan. Niet twijfelen gewoon heen gaan.

  10,0

  10,0
 • Ontzettend leuke en afwisselende reis gehad. Niet in de laatste plaats door onze reisleider Sjoerd! Veel gezien en gedaan, niet primitief, fantastische hotels. En als klapstuk Dubai. Kan het echt aanbevelen. Nu nog kennissen en vrienden ervan overtuigen dat deze landen absoluut veilig zijn.

  10,0

  10,0
 • Oman: niet het eerste het beste land waar ik naar toe zou gaan. Dus ging ik. Het is een wonderlijk land. Schoon, prachtige wegen, overal elektriciteit en mannen die achter de kinderwagen lopen, achter de winkelwagen en hun kindje op de arm dragen. Ze staan allemaal open voor een praatje.

  8,0

  8,0
 • Oman; een Arabisch paradijs met authentieke dorpen, stille oases, stoffige bergwegen en buitengewoon vriendelijke mensen. Maar ook zeeschildpadden eieren zien leggen, relaxen aan de Golf van Oman en een spetterende afsluiting met Oud en Nieuw in Dubai. Een reis zoals in een oriëntaals sprookje...

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis! Roel en ik hebben genoten! We waren hadden geluk: wij waren toeschouwers van een natuurwondertje: Een Groene schildpad had een kuil gegraven op het strand van Ras al Hadd en was bezig haar eieren er in te leggen! FANTASTISCH!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Eigen vervoer met airconditioning
 • Spectaculaire woestijntocht met jeeps
 • Woestijnovernachting inclusief diner
 • Excursie Jabreen kasteel
 • Bezoek aan eeuwenoude dorpje Tanuf
 • Jonge schildpadden in Ras al Hadd
 • Korte reisafstanden en goede infrastructuur
 • Ontspannen aan de Golf van Oman in Mussanah 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan de veemarkt in Nizwa, de oude hoofstad van Oman
 • Bezoek aan het Louvre museum in Abu Dhabi

Klantwaardering

9,0

Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservari...
Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservaring.

Âhd M. - 10,0
Prima reis, fijne gidsen en reisbegeleidster Maaike. Ze heef...
Prima reis, fijne gidsen en reisbegeleidster Maaike. Ze heeft ons prima door alle corona-ontwikkelingen heen geloodst, hield ons goed op de hoogte en ze is niet gek te krijgen :-)

Roos Hunsche - 10,0
Prachtige, bijzonder reis!!! Oman, Dubai en Abu Dhabi!!! Pri...
Prachtige, bijzonder reis!!! Oman, Dubai en Abu Dhabi!!! Prima geregeld door Djoser en super aardige reisbegeleiding! Ben na 4 dgn. thuis nog steeds niet echt geland! Ook de medereizigers waren stuk voor stuk gezellig, niemand verpestte de sfeer!!!

Annie P. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven