Overzicht Oman & Dubai rondreizen van Djoser

Mobiel & Gastvrij: Welkom in Oman


In het oostelijke deel van het Arabisch Schiereiland, naast de Verenigde Arabische Emiraten,
Saoedi-Arabië en Jemen, ligt het Sultanaat van Oman. Met meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en een indrukwekkend wisselend landschap blijft Oman je verbazen. Van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbonen en meertjes, Oman heeft het allemaal. Maar wat het land vooral uniek maakt, is de ongekende gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking.

 
 ‘’Midden in het centrum van Muscat rijden we een parkeerplaats op. We hebben een lange, maar indrukwekkende dag achter de rug en zijn toe aan een hapje eten en wat te drinken. Het is een warme dag geweest, maar je merkt dat het al begint af te koelen. Na een geschikt parkeerplekje gevonden te hebben, loop ik een rondje op de parkeerplaats op zoek naar een betaalautomaat. Ondanks dat je het niet zou verwachten, moet je in het centrum van de grote steden in Oman gewoon parkeergeld betalen. Bij een parkeerautomaat aangekomen, bleek er alleen muntgeld in te passen, dat had ik niet. Ik liep terug naar onze auto en vroeg mijn vriend of hij nog kleingeld had. Hij had wel wat kleingeld en liep met me mee terug naar de automaat. Al snel bleek dat hij maar voor 20 minuten parkeren aan kleingeld had. Daar gingen we het niet mee redden.
‘Can I help you?’ Klonk het vervolgens achter ons. We draaiden ons om. Een groepje van drie Omani stond met een grote glimlach achter ons. ‘Need help by parking?’ Graag! Blijkbaar is het een veel voorkomend probleem dat toeristen in Muscat niet genoeg kleingeld op zak hebben voor de parkeerautomaten. Één van de Omani haalde een mobiele telefoon uit zijn zak en begon iets in te typen. ‘So, you have paid’ klonk het nog geen minuut later. We begrepen er niets van. Later werd ons uitgelegd dat de inwoners van Oman per sms kunnen betalen om te parkeren. Erg modern. Deze hulpvolle Omani had ons uit de brand geholpen, zonder hiervoor geld terug te willen. ‘This is my gift for you’. Verrast, maar blij door dit onverwachte cadeau liepen we Muscat in. We voelden ons meteen welkom in het Sultanaat van Oman.’’
 
Omanvrouw    omanboy   Omanvisser 
 
Gastvrij Oman
Hartelijk, respectvol en goedlachs, dat zijn de Omani ten voeten uit. De bevolking van Oman staat bekend als vriendelijk en gastvrij. Je moet dan ook niet gek opkijken als ze je uitnodigen voor een drankje of maaltijd bij de familie thuis. Ook helpen ze elkaar graag. Je zal nooit iemand alleen langs de kant van de weg zien staan bij een auto met pech. Voor je het in de gaten hebt, verzameld zich een hele groep Omani, om de auto, die allemaal willen helpen.
 
In het Sultanaat van Oman wonen ruim 3,2 miljoen inwoners. Allemaal even hartelijk en gastvrij. Het veelzijdige land heeft een oppervlakte van 309.500 km2. Dit is ongeveer acht keer de oppervlakte van Nederland. Oman is van oorsprong een Arabisch land. De officiële taal in Oman is dan ook Arabisch, maar daarnaast spreken veel mensen ook Engels. De meerderheid van de inwoners behoort tot de traditionele stammen; Bani Hinawi-stam (de kustbewoners) en de Bani Ghafiri-stam (de bedoeïen). Daarnaast leven er ook emigranten uit Westerse landen als de Verenigde Staten en Australië in Oman, dit zorgt voor een enorme diversiteit aan nationaliteiten in dit bijzondere land.
 
 

Omanjeep   Omanwoestijn   Omankameel

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservari...
Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservaring.

Âhd M. - 10,0
Terug naar boven