Peru

Rondreis Peru 21 dagen

Ontdek in Peru de prachtige Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en de kleurrijke, traditionele inheemse bevolking. We bezoeken de beroemde Inca ruïnestad Machu Picchu vanuit Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s. Het is ook mogelijk de Inca Trail of eendaagse trekking Camino Real te boeken. Cusco en Arequipa hebben een prachtig koloniaal centrum met een centraal plein vol gezellige restaurantjes en terrasjes. In de woestijn slapen we in de oase Huacachina en natuurlijk staan de Nasca-lijnen op het programma. Vanuit Arequipa gaan we naar de Colca Canyon. Op het eiland Amantaní in het Titicacameer logeren we bij een familie thuis.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Peru, 21 dagen

 • 06-10-2020 Amsterdam - Lima
 • 07-10-2020 Lima
 • 08-10-2020 Lima - Pisco
 • 09-10-2020 Pisco - Huacachina
 • 10-10-2020 Huacachina - Nasca
 • 11-10-2020 Nasca, excursie Nasca-lijnen en Chauchilla
 • 12-10-2020 Nasca - Arequipa
 • 13-10-2020 Arequipa
 • 14-10-2020 Arequipa - Colca Canyon
 • 15-10-2020 Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor
 • 16-10-2020 Colca Canyon - Puno
 • 17-10-2020 Puno - Uros-eilanden - Amantaní (Titicacameer)
 • 18-10-2020 Amantaní - Taquile - Puno
 • 19-10-2020 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 • 20-10-2020 Cusco
 • 21-10-2020 Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Urubamba
 • 22-10-2020 Urubamba - Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes
 • 23-10-2020 Aguas Calientes, excursie Machu Picchu - trein naar Cusco
 • 24-10-2020 Cusco
 • 25-10-2020 Cusco - vlucht naar Lima - Amsterdam
 • 26-10-2020 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Lima

Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima

Dansende dames op het Plaza des Armas in LimaWe beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven.

Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien is. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken, waar de rijken van Peru wonen. Hier vind je de gezelligste restaurantjes van de stad.

Pisco en Huacachina

Dag 3 Lima - Pisco
Dag 4 Pisco - Huacachina

Vanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Dit dorpje is het uitgangspunt voor twee facultatieve excursies naar het Paracas nationaal park en naar de Ballestas-eilanden. In het nationale park kun je kolonies flamingo’s zien en prachtige rotsformaties aan het strand.

Bij de excursie naar de Ballestas vaar je eerst langs de zogenaamde Candelabra, een enorm figuur in het zand getekend, waarvan niemand de oorsprong kent en waarover vele theorieën bestaan. Bij de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren, vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekend soort mest; 'guano'.

Huacachina PeruHierna verlaten we de kust en rijden we landinwaarts naar Huacachina. We overnachten hier midden in een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. Je kunt hier de woestijn verkennen en sandboards huren en van het uitzicht genieten met zonsondergang. Vergeet niet dat je je midden in de woestijn bevindt en neem dus water en een petje mee! Ook kun je een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Ica, met een interessant mummie-museum. De duinen lenen zich ook prima voor korte, maar inspannende wandelingen met een mooi uitzicht op de oase. Wil je ontspannen, dan kun je ook lekker aan het zwembad van het hotel gaan liggen.

Nasca


Dag 5 Huacachina - Nazca
Dag 6 Nazca

Nazca lijne vogel PeruVervolgens gaan we een van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nazca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je drie van de lijnen bekijken. Het is mogelijk om over de Nazca-lijnen heen vliegen. Vanuit de lucht zijn de lijnen nog beter te bewonderen.

Even buiten Nazca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nazca-periode die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber! De temperatuur is hier het hele jaar aangenaam, dus een duik in het zwembad aan het einde van de dag is een heerlijke afsluiter.

Arequipa en de Colca Canyon

Dag 7 Nazca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa - Colca Cañon
Dag 10 Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor

Santa Catalina Klooster Arequipa Peru DjoserEen lange tocht door de woestijn, waarbij we onderweg vaak kunnen stoppen voor mooie foto-momenten van het uitzicht over de zee, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al een beetje wennen aan de hoogte. Kijk hier een dag rond, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag hier niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren en met smalle straatjes, pleintjes en patio’s waar je uren kunt rondslenteren.

De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Canyon. Onderweg passeren we een pas van 4900 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je veel water drinkt en je tempo aanpast. De rit is werkelijk prachtig; hoge Andestoppen, kleine dorpjes en kuddes lama's en alpaca's wisselen elkaar af. Met een beetje geluk zie je ook de vicuña, een 'broertje' van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is dan de lama's en wollige alpaca's. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het ook een bedreigde en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is. We overnachten in het op 3700 meter hoog gelegen dorpje Chivay in een lodge. De dagen in de Colca Canyon reist er ook een lokale gids mee, die je meer kan vertellen over de prachtige omgeving en de gebruiken in de regio.

Condor Colca Canyon Peru DjoserDe volgende ochtend rijden we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Er leven hier vele condors en door de thermiek komen ze hier vaak ’s morgens vroeg hoog in de canyon zweven. Omdat je bij het uitzichtpunt aan de rand van de canyon staat, komen ze hier heel dicht langs je heen zweven. Heel indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van wel 3 meter bereiken. 

Puno en het Titicacameer

Dag 11 Colca Canyon - Puno
Dag 12 Puno - Uros-eilanden - Amantaní
Dag 13 Amantaní - Taquile - Puno

Vanuit Chivay reizen we naar Puno, gelegen aan de oever van het beroemde Titicacameer. Onderweg kan je weer genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en grazende alpaca's en lama's. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water heel langzaam over je schoenen heen. We bezoeken deze eilandjes op weg naar Amantaní, een van de 'vaste' eilanden op het meer. Hier logeren we bij een familie thuis. We laten de grote bagage achter in Puno.

Local met toerist Amantani Peru DjoserBij aankomst staan de 'mamacitas' in kleurige rokken al op ons te wachten en wandelen we vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is primitief, er is geen mogelijkheid tot douchen. Je kunt eventueel een lakenzak meenemen, wel zijn er voldoende dekens aanwezig. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar vaak zeer voedzame maaltijd voor je klaar.

Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt over het blauwe meer of de verlaten akkertjes van de lokale bevolking, dan voel je je echt in een hele speciale wereld. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds enkele jaren is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken, naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama; moeder aarde. Op het Titicacameer gaat er ook een lokale gids mee, zodat je meer uitleg krijgt over de lokale gewoontes. 

UitzichyTiticaca Peru DjoserOp de terugweg naar Puno varen we langs het buur-eiland Taquile, waar je ook nog de tijd krijgt om rond te kijken. Ook hier leeft men nog zeer traditioneel en is er nog nauwelijks elektriciteit. Het eiland is vooral bekend om zijn handwerktraditie. De vrouwen van het eiland weven, terwijl de mannen hier breien. Al op jonge leeftijd beginnen ze hier mee. Kijk dus niet vreemd op als je breiende mannen op straat ziet, dat is hier heel gewoon!

Cusco en Machu Picchu / Inca Trail

Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Urubamba
Dag 17 Urubamba - Aguas Calientes
Dag 18 Aguas Calientes - Machu Picchu - trein naar Cusco
Dag 19 Cusco

Of:

Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco - start Inca Trail
Dag 16 Inca Trail (dag 2)
Dag 17 Inca Trail (dag 3)
Dag 18 Inca Trail (dag 4)/ Aguas Calientes - Cusco
Dag 19 Cusco

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het tempelcomplex is een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een mooie kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd.  

Plaza Cusco Peru DjoserCusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. We overnachten hier in een centraal gelegen hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca-overblijfselen van Sacsayhuamán, een complex van enorme muren, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Na een nacht in Cusco pakken we een rugzak in voor de komende 2 nachten. De grote bagage laten we achter in Cusco. Na 2 nachten elders, slapen we daarna weer een nacht in Cusco. 

De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er duidelijk hoger. Tijdens de excursie hierheen bezoek je meestal de markt van Chinchero en de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Veel van de verhalen tijdens de excursie over de geschiedenis van de Inca's zijn erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. Wij overnachten in Urubamba in Hotel Casa Colibri Ecolodge. Het hotel heeft een grote tuin met veel kolibries en andere vogels.

Machu Picchu Peru DjoserUiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat je ’s morgens in alle vroegte met een gids de ruïnes kunt bezoeken. De entree voor Machu Picchu is niet bij de reissom inbegrepen. De lokale gids geeft een rondleiding van 1 à 2 uur, waarna we nog volop de tijd hebben om zelf door de stad rond te dwalen. 's Middags stappen we weer op de trein richting Cusco.

Inca Trail

Sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde Inca Trail te lopen. Dit is een prachtige 4-daagse kampeertocht, waarbij je over het oude pad van de Inca’s loopt. Dit is een middelzware tot zware tocht. Voor deze tocht dien je over een flinke conditie beschikken, want met name door de hoogte is het een pittige tocht. Vooral de tweede dag is zwaar, als je op 4198 meter over de pas van Warmiwañusca, oftewel Dode Vrouw in Quechua (dit overigens vanwege de vorm van de berg) moet zien te komen. Het lopen over de Inca trappen is pittig deze dag. 

Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals de tenten en de kookspullen. Het is ongelooflijk te zien hoe snel deze mannen de berg oplopen, terwijl jij vaak na elke stap weer moet uitrusten. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar.

Bord begin Inka Trail PeruTijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je heel vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen word je dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten! Je hebt dan nog de rest van de dag om door deze verlaten stad te dwalen of om in Aguas Calientes een lekkere maaltijd te nuttigen. Aan het eind van de middag stap je weer op de trein die je naar Cusco brengt.

Voor deze tocht over de oude Inca-paden dien je je vooraf al opgeven. Zorg dat je dit zo snel mogelijk na boeking doet! Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

De prijs voor de Inca-trail is € 305,-. Bij deze prijs inbegrepen zijn de maaltijden tijdens de trektocht (ontbijt, lunch en avondeten), een gids, de dragers en de overnachtingen in koepeltentjes. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend. Ook de entree voor de trail zelf en voor Machu Picchu is hierbij inbegrepen. Dit bedrag, van 90 US$, is echter aan wijzigingen onderhevig. Prijsstijgingen worden doorberekend.

Inca Trail Machu Picchu Peru DjoserNeem voor het lopen van de Inca-trail een warme slaapzak mee, eventueel is deze ook in Cusco te huur. De overige kampeerspullen zijn ter plaatse aanwezig. Je matrasje krijg je aan het begin van de tocht uitgedeeld en dien je zelf te dragen, alsmede je eigen rugzak met alle persoonlijke spullen. De overige kampeerspullen worden door de dragers gedragen die ook de maaltijden verzorgen en je tent opzetten. Ook is het mogelijk om eventueel een drager in te huren (ongeveer 170 US$) die je tas draagt met daarin o.a. je slaapzak en matje. Je hoeft dan zelf alleen een kleine dagrugzak te dragen, met bijvoorbeeld je fototoestel en een fles water. Geef voor vertrek aan ons door als je een extra drager zou willen, dan vragen we voor je na of er nog een drager beschikbaar is. De extra kosten voor de drager kun je dan ter plaatse voldoen.  

Voor de trail dien je verder stevige schoenen met een goed profiel, een regenjack, een zaklamp en een handdoek mee te nemen. De dragers zorgen onderweg voor gekookt water waarmee je je waterfles kunt vullen, zodat je tijdens de tocht veilig drinkwater hebt. Ook zijn er voldoende beekjes om een waterfles te vullen, maar vergeet dan niet vooraf waterzuiverende tabletjes te kopen.

Denk goed na voordat je je opgeeft voor de Inca-trail. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Is de Inca Trail volgeboekt, dan kun je eventueel ook kiezen voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loopt je op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Op dag twee bezoekt je vervolgens met een eigen gids Machu Picchu.


Dag 20 Cusco - vlucht naar Lima - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Na ons bezoek aan Machu Picchu is er nog een dag om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken. De laatste dag in Peru vliegen we ’s morgens vroeg naar Lima, waarvandaan we in de avond vertrekken naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

13 okt - 02 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

20 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

27 okt - 16 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

03 nov - 23 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

17 nov - 07 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

15 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

27 apr - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

04 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

25 mei - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

08 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i
i
Inti Raymi festival in Cusco

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

06 jul - 26 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

13 jul - 02 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

20 jul - 09 aug
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Air Europa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

27 jul - 16 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

04 aug - 24 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

24 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

07 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

14 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

21 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

28 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

05 okt - 25 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

14 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

19 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

26 okt - 15 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

16 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

14 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

26 apr - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

17 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

24 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

06 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i
i
Inti Raymi festival in Cusco

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Alle ontbijten
 • Overnachting in en bezoek aan de zandduinen van Huacachina
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • Lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over het Titicacameer
 • Excursie naar de befaamde Uros-eilanden
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Wandeling naar de spectaculair gelegen versterkte incastad Sacsayhuaman
 • Bezoek aan Machu Picchu
 • Stop bij de incaruines van Rachi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids Colca canyon & Titicacameer

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagt vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 206,5,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt  in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €315,-. Het kan voorkomen dat je bij vertrek uit een bepaald land nog ter plaatse luchthavenbelasting moet betalen. 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. De kamers hebben altijd een eigen douche en toilet, alleen op Amantani deel je het sanitair. In de oase in de woestijn en in Nasca heeft ons hotel een heerlijk zwembad. 

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis, een heel bijzondere ervaring! De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken. Soms spreken de families Spaans, maar vaak ook alleen Quechua. Verwacht hier geen comfort, het onderkomen is eenvoudig, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Maar dit is een zeer bijzondere ervaring en het prachtige uitzicht maakt dit het helemaal waard!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lima Hostal Mami Panchita
Huacachina Hotel El Huacachinero
Nasca Hotel Oro Viejo
Arequipa Hotel la Casa de mi Abuela
Puno Hotel El Buho
Cusco Hotel Los Aticos


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 206,5,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

 • Hotel El Huacachinero kamer Huacachina Peru
 • Hotel El Huacachinero zwembad Huacachina Peru

  Enkele hotels hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel El Huacachinero ontbijt Huacachina Peru
 • Hotel Oro Viejo Nasca Peru
 • Hotel Oro Viejo gallerij Nasca Peru
 • Hotel Oro Viejo kamer Nasca Peru

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Oro Viejo zwembad Nasca Peru
 • Hotel la Casa de mi Abuela kamer 2 Arequipa Peru
 • Hotel la Casa de mi Abuela tuin Arequipa Peru

  Ontspan in een mooie tuin

 • Hotel la Casa de mi Abuela zwembad Arequipa Peru
 • Hotel El Buho restaurant Puno Peru
 • Hotel El Buho ontbijt Puno Peru

  Het ontbijt is tijdens de hele reis inbegrepen

 • Hotel El Buho ontbijt 2 Puno Peru
 • Hotel El Buho bibliotheek Puno Peru

  Veel hotels hebben koloniale elementen

 • Hotel Los Aticos kamer Cusco Peru
 • Hotel Los Aticos hal Cusco Peru

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  12:35

  Aankomst

  18:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  21:05

  Aankomst

  14:55*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Lima, bedraagt vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Peru gebruiken we een comfortabele bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.

Op het Titicaca meer gebruiken we boten om naar de Uros-eilanden en Amantani te varen.

Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein. 

Vanuit Cusco vliegen we naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.

 • Peru KLM vliegtuig Djoser

  We vliegen rechtstreeks met KLM

 • Peru touringcar Djoser

  Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Peru binnenkant touringcar Djoser
 • peru Bus Djoser
 • Peru boot Djoser

  Naar de Uros-eilanden in het Titicacameer maken we gebruik van een boot

 • Peru locomotief Djoser

  De treinreis naar Machu Picchu is spectaculair

 • Peru trein Djoser
 • Peru trein binnenkant Djoser

  De trein naar Machu Picchu biedt mooie uitzichten op de bergen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet
 • Alle ontbijten
 • Overnachting in en bezoek aan de zandduinen van Huacachina
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • Lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren)
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over het Titicacameer
 • Excursie naar de befaamde Uros-eilanden
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Wandeling naar de spectaculair gelegen versterkte incastad Sacsayhuaman
 • Bezoek aan Machu Picchu
 • Stop bij de incaruines van Rachi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids Colca canyon & Titicacameer

Excursies

Trein Cusco Machu Picchu PeruBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Pisac, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een van de vele musea in Lima of strijkt neer op een terras bij het centrale plein in Cusco, om te genieten van het mooie uitzicht en het levendige plein. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Nasca-aquaducten en de Chauchilla-begraafplaats.
 • Een bezoek aan de uitzichttoren bij de Nasca-lijnen waar je een paar lijnen van boven kunt zien.
 • Onder leiding van een lokale gids verkennen we de Colca Canyon. We maken o.a. een korte wandeling naar de beroemde Cruz del Condor, bij dit uitzichtpunt kun je van dichtbij condors zien vliegen.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
 • En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een kleine Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 tot 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.
 • Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.


Ter plaatse zijn eventueel nog meer excursies mogelijk. Voor de kust van Pisco liggen de Ballestaseilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns. In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen;  voor sportievelingen is er keuze om te sandboarden. In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden. Huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.

Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 4-daagse Inca Trail te boeken. Een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Mocht de Inca Trail volgeboekt zijn, dan kun je kiezen voor de 2-daagse excursie Camino Real, waarbij je een dag een stuk (15 kilometer) van de Inca Trail bewandelt en de andere dag Machu Picchu bezoekt. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je in totaal twee vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden! Als voorbereiding op het bezoek aan Machu Picchu is het interessant om een excursie naar de Heilige Vallei te maken, veel van de informatie die de gids je hier vertelt over de geschiedenis van de Inca’s, komt weer terug bij de uitleg die je krijgt over Machu Picchu.

acc14acc15acc16

De kosten voor de Inca Trail bedragen € 305,- per persoon. In dit bedrag zijn de entree voor de Trail en voor Machu Picchu inbegrepen, die op dit moment 90 US$ bedraagt. Deze entree is onder voorbehoud van wijzigingen. Prijsverhogingen en verlagingen zullen worden doorberekend. Door het beperkte aantal plaatsen per dag voor de Inca Trail, bestaat de mogelijkheid dat de Inca Trail vol is geboekt wanneer we de aanvraag indienen. Je kunt je dan aanmelden voor de Camino Real. De kosten voor de Camino Real bedragen € 240,- inclusief de Machu Picchu entree.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bij de vele geldautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen.

Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De omwisselkoers is gelijk aan de koers die banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder die van Machu Picchu), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Bij de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Peru - Cusco -marktAls ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de lokale bevolking uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Tijdens de Inca Trail worden de maaltijden voor je klaargemaakt. De dragers zorgen voor heerlijke, voedzame maaltijden. Bij de Camino Real krijg je een lunchpakket mee voor tijdens de wandeling.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP en hepatitis A

De hygiënische omstandigheden kunnen soms wat te wensen over laten. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Wees erop bedacht, dat alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen, maat toch kun je last krijgen van de hoogte. Na een dag aan de hoogte te zijn gewend in Arequipa ga je namelijk echt omhoog naar de Colca Canyon, waarbij je onderweg over een pas van 4900 meter gaat. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid zorgen. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk niet te zwaar te eten en veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.

Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima en Cusco bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt  in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaatzones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.

In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam en kan oplopen tot zo'n 18 graden, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Warme kleding is zeker noodzakelijk. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Een lokale gids reist mee naar de Colca Canyon en het Titicacameer en vertelt je over lokale gebruiken en culturele achtergronden.

FAQ

Hoe is de accommodatie in Peru?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Een aantal keren beschikt een hotel over een zwembad(je).

In Huacachina maken we een prachtige overnachting in de woestijn. Je kunt hier heerlijk relaxen onder een palmboom of sandboarden op z’n peruaans! Of neem een duik in het zwembad van ons hotel.
Een unieke overnachting maken we op Amantaní, een eilandje in het Titicacameer. De bevolking leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Je overnacht bij een familie thuis. De gastvrije families maken de maaltijden voor je klaar. Op weg naar het eiland stoppen we bij de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Je hebt dus gelijk de gelegenheid deze bijzondere eilanden te bezoeken. Op de terugweg naar Puno bezoeken we het eiland Taquile.

Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail naar Machu Picchu te lopen?

Hoe geef ik me op voor de Inca Trail?

Hoe zwaar is de Inca-trail?

Hoe kom je tijdens de Inca Trail aan veilig drinkwater?

Kan ik ook een verkorte Inca Trail lopen?

Hoe is het vervoer in Peru geregeld?

Kan je in Peru pinnen?

Hoe is het klimaat in Peru?

Moet ik een slaapzak meenemen?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Wat is het voltage in Peru?

Kan ik in Peru gemakkelijk bellen en e-mailen?

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen die niet voorzien waren. Aanrader.

  8,0

  8,0
 • Schitterende ervaring onder deskundige leiding van Ellen.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis. Veel gezien. We hebben genoten van de gastvrijheid van Peru.

  9,0

  9,0
 • Een bijzondere en prachtige reis waarop we uitgebreid kennis hebben kunnen maken met Peru. Veel verschillende en afwisselende aspecten van het land, en bijbehorende hoogtepunten, mogen ervaren en dat alles onder een deskundige en fijne begeleiding van de reisleider.

  9,0

  9,0
 • Een zeer mooie reis met een zeer toffe groep! Heel goed georganiseerd door Djoser in samenwerking met de lokale partners. Het was voor mij de eerste kennismaking met Djoser als reisorganisatie en dat zal zeker niet het einde zijn. Ik kijk uit naar een volgende reis.

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis! Komt zeker in de top 3 van gemaakte reizen tot nu toe! Hoogtepunten: Paracas, vlucht boven de Nazcalijnen, overnachten op Amantani... Met als kers op de taart: de prachtige en pittige incatrail & Machu Picchu! Voor wie een fysieke uitdaging wel ziet zitten!!

  9,0

  9,0
 • Wat een droomreis hebben wij gemaakt met Djoser naar Peru! Dit land was al jaren mijn droombestemming, maar deze reis heeft mij nog meer mooie dingen van het land laten zien dan ik had durven dromen. De veelzijdigheid van dit land is ongekend. Daarnaast een topgroep en top reisleidster, fantastisch!

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige groepsreis hebben we gemaakt in een prachtig kleurrijk land met leuke mensen. De plaatsen die we bezocht hebben, hadden ieder hun charme. Slapen op Armantani was een bijzondere belevenis, die we niet hadden willen missen, en Machu Pichu een top afsluiter. Bedankt Djoser

  9,0

  9,0
 • Wat een mooie reis was dit! We hebben alle highlights van Peru gezien en beleefd. De groep was gezellig en de reisbegeleidster en chauffeurs fantastisch! We hoefden zelf niks voorbereid te hebben, alles werd goed uitgelegd en alle vragen beantwoord. Meeste hotels waren mooi en het eten was heerlijk.

  9,0

  9,0
 • Als echte Einzelgängers zijn we jarenlang binnen Europa gebleven. Nu gooiden we het stuur om: een groepsreis buiten Europa, 3 weken Peru. Cultuur en natuur bleven behouden. Dankjewel Djoser en voltallige groep. Wij hebben enorm genoten.

  10,0

  10,0
 • Een zeer complete reis door het zuiden van Peru van de kust tot aan het hooggebergte. Woestijn, de Colca canyon met Condors, met als laatste het bezoek aan de Machu Picchu, werkelijk een toppunt. De begeleiding van de lokale gids vanuit Arequipa naar Chivay was van onschatbare waarde.

  8,0

  8,0
 • Het reisprogramma van deze meerdaagse Peru-reis groeit werkelijk naar een climax. Het verblijf bij een gastgezin op het eiland Amantani op het Titicacameer is ongelooflijk gastvrij. De service en de voorzieningen op de Inca-trail zijn fenomenaal. Het mystieke ontsluieren van Machu Picchu is top!

  10,0

  10,0
 • Als u alles zoekt in een land, ga naar Peru! Cultuur, natuur, woestijn, zee en de woeste Andes. Combineer dit met een supervriendelijke bevolking, deelname aan de Incatrail, heerlijk eten en goede reisbegeleiding en je hebt de garantie op een heerlijke vakantie!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis met een echt Peru gevoel mede door de beste begeleiding van Susanne. Een goede reis begint bij de begeleiding en brengt zo de reisgenoten bij elkaar wat op deze reis ook het geval was. Ik ben met een warm en voldaan gevoel terug thuis gekomen. Bedankt Djoser !!!

  10,0

  10,0
 • Zeer mooie reis veel mooie dingen gezien en een goede planning vanwege Djoser met een uitstekende reisbegeleiding van Manon, we zullen hier nog dikwijls met plezier aan terugdenken.

  10,0

  10,0
 • Deze rondreis heeft ons uitstekend bevallen. Ondanks er vrij veel pittige inspanningen nodig waren maakte de omgeving alles goed. Reisleidster Manon deed dan ook steeds haar best om alles in goede banen te leiden. Voor ons een onvergetelijke reis.

  8,0

  8,0
 • Fantastische rondreis. Veel afwisseling en mooie hoogtepunten gezien. Soms letterlijk. Ook de overnachting bij een gezin op het eiland Amantany was leuk om mee te maken. Goede deskundige reisleidster en een gezellige groep. We hebben in april/mei goed weer gehad. Goede tijd om te gaan.

  9,0

  9,0
 • Dit was onze eerste verre reis en meteen een ongelofelijke fantastische ervaring ! Peru is een land wat alles heeft strand woestijn bergen en heel vriendelijke mensen.Mede dankzij onze reisbegeleidster Sabine was dit een geweldige vakantie. Mvg Rob

  10,0

  10,0
 • Peru is een land met heel veel verschillende landschappen. Uitgestrekte woestijn, hoge bergen, vulkanen, jungle. We hebben het allemaal mogen zien. Mogen beleven. In elk gebied kwam er een andere gids om ons mee te nemen naar prachtige excursies. Elke gids met zijn unieke verhalen.

  8,0

  8,0
 • We hadden een fantastische reis met een super reisbegeleidster, leuke groep in een land met veel uitersten qua mensen en natuur en soms beetje mysteries maar alles in ons opgezogen om lang van na te genieten.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, in de watten gelegd door Manon, leuk dat we zoveel vrijheid kregen om zelf op ontdekking te gaan in dit land met zijn vriendelijke bevolking.

  9,0

  9,0
 • Fantastische, zeer afwisselende, rondreis door Peru gehad. Prima overnachtingen, indrukwekkende excursies. Met name de organisatie was perfect, en een groot compliment voor onze reisleidster Marcella. Aloy en Annelies

  9,0

  9,0
 • Een prachtige en afwisselende reis, geweldige reisbegeleiding. We zijn van Peru en de Peruvianen gaan houden!

  9,0

  9,0
 • Een machtige mooie reis met alleen maar hoogtepunten die alleen maar groeien in hoogte, letterlijk en figuurlijk! Van Lima stijg je langzaam maar zeker tot grote hoogte naar het Titicacameer. Machu Picchu vormt het absolute hoogtepunt!!

  9,0

  9,0
 • Wederom een top vakantie / reis gehad. Een super gaaf vakantie land Peru. Een goede en leuke reisbegeleidster Karin. En een klein maar leuk groepje. Alweer een reis om nooit te vergeten. Iedereen bedankt!

  10,0

  10,0
 • Peru zelf heeft hele mooie gebieden op cultuur en natuur. Zelf ben ik blij geweest dat ik een wandeling (de Larestrek) erbij heb geboekt want anders was het zeer veel steden en minder natuur.

  7,0

  7,0
 • Bijzonder mooie en gevarieerde reis die rustig begint en gaande reis steeds mooier wordt. Hoogtepunten waren voor mij de Lares-trail en Machu Picchu, maar ook Colca Canyon, Titicaca-meer, al die prachtige landschappen onderweg en de kleurige bevolking maken de reis een geweldige ervaring!

  9,0

  9,0
 • Een heel afwisselende, leuke reis door een mooi land! Natuur, cultuur, stad en platteland - het zit allemaal in de reis. Ook veel te zien en doen.

  8,0

  8,0
 • Het is de moeite waard om deze reis te doen. Je ziet zo veel je komt ogen te kort.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis met heel veel hoogtepunten zoals het Titicacameer, het verblijf in een gastgezin op het eiland Amantani en vooral het bezoek aan Machu Picchu! De lokale gidsen vond ik de max. De reis is vermoeiend door de hoogte en de vele verplaatsingen vooral 's morgens in de vroegte.

  9,0

  9,0
 • Hallo, Peru is een geweldig mooi land. Peru is fantastisch zowel in natuur als cultuur je kunt hier je hart op halen en de hoogte valt best mee. Groeten Antoinette

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis, heel gevarieerd programma, goede reisbegeleiding, een programma met zeker genoeg keuze en interessepunten voor iedereen...deze reis biedt een volledig beeld van wat Peru eigenlijk is...een aanrader voor zowel de avontuurlijke actieve reiziger als de foto-toerist...

  10,0

  10,0
 • Was een topreis naar een weergaloos mooi en gastvrij land. Veel gezien, veel genoten en het land heeft een goede keuken. De groep was een topgezellige ploeg en we hadden een perfecte reisleidster. Al mijn dromen en meer zijn uitgekomen. Nasca, Condor Alley, inca-trail en Machu Pichu. De toppers vd reis

  10,0

  10,0
 • Een mooie complete reis, het verblijf bij mensen thuis moet in mijn ogen niet luxer worden, wil het een aparte ervaring blijven.

  8,0

  8,0
 • Zeer mooi en leerrijk

  8,0

  8,0
 • Djoser heeft een prachtige reis samengesteld. Grote hulde aan onze reisleidster Mieke, voor wie niets onmogelijk is en dank aan Martine voor de prachtige bloemen na thuiskomst.

  8,0

  8,0
 • Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van woeste kust met pinguïns, flamingo's en pelikanen, naar sandboarden in woestijnoases, vliegen over nasca-lijnen, naar koloniale prachtsteden en dan de andes is, met lama's, alpaca's, vicuñas, condors, regenwoud en inca-ruines! Inca-trail was fantastisch!

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis door het land van de Inca's. Als je even buiten Lima bent, zie je overal de mensen lopen met hun kleurrijke kleren en hun vele hoedjes. Geweldige plaatselijke gidsen vertelden vol trots en met veel kennis over hun mooie land. de geschiedenis en de cultuur. Onvergetelijk!

  8,0

  8,0
 • Intensieve, indrukwekkende reis. De reisbegeleider was een topper. Een man die een groep weet te binden, te begeleiden, te adviseren en toch voldoende vrijheid geeft aan de deelnemers. Klasse. Voor herhaling vatbaar.

  10,0

  10,0
 • We zijn gisteren terug gekomen van een geweldige rondreis Peru. Wat was het geweldig. Sanne onze reisleidster. De reis ondanks vaak lange reisdagen. De hotels. Alles geweldig!

  8,0

  8,0
 • Het was een heerlijke rondreis, super georganiseerd door Patrick en de groep was geweldig met elkaar. Veel gedaan en gezien, een bijzonder land Peru, jammer dat het soms erg koud was!! Ik ben zeer tevreden over de Djoser reisorganisatie. Een vakantie waar ik fijne herinneringen heb!!

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis met vele hoogtepunten! Leuke hotelletjes op mooie locaties.

  8,0

  8,0
 • Prachtige en complete reis. 21 dagen vol hoogtepunten, dit ook te danken aan de uitstekende reisleiding. Goede balans tussen groepsactiviteiten en eigen tijd om Peru te ontdekken. Ik heb GENOTEN!

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis met een leuke groep van 20 personen. Zeer gevarieerd en bijzonder goed verzorgd. Geweldig goede reisleidster met een hoop ervaring. Prachtig land met hele lieve mensen. Zo kleurrijk, afwissend, sportief. Kortom gewoon doen.

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldige reis een goede reisleidster en een fijne groep. De reis is zorgvuldig opgebouwd. De hele reis goed weer gehad alleen de laatste dag in Machu Pichu tijdens de rondleiding van de gids een flinke regenbui. De Inka-Trail die ik met 4 anderen heb gelopen was een geweldige ervaring.

  9,0

  9,0
 • Terug van een fantastische vakantie in een fascinerend land. Veel hoogtepunten, een geweldige groep en een fantastische reisbegeleider. Een reis die we ons nog lang zullen herinneren.

  9,0

  9,0
 • PERU, een onvergetelijke, SUPER- FANTASTISCHE reis vol Hoogtepunten , met heel veel afwisseling op alle vlak ! cultuur, natuur, avontuur ... een echte AANRADER !!!

  9,0

  9,0
 • De reis door Peru was 'awesome'! Peruanen zijn bijzonder optimistische lieve mensen. We reisden met een relaxte groep en een zeer goede en zorgzame reisbegeleider. Machu Picchu is toeristisch geworden, maar door de Inca Trail te lopen hebben we dit deel ook echt beleefd en de natuur mogen bewonderen.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige rondreis met goede hotels en André als een prima reisleider, met als hoogtepunt de Incatrail met een zonnig Machu Picchu als beloning. En blij dat we in Cusco nog 2 dagen verlengd hebben. Kortom, een aanrader deze reis.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige, afwisselende reis met oog voor natuur en cultuur, en steden. Een zeer interessant programma, voor elk wat wils. De deskundige en betrokken reisleider heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van onze vakantie! Enkele hoogtepunten: Machu Picchu, de Heilige Vallei, de kust

  8,0

  8,0
 • 21 dagen genieten! Een reis vol afwisseling en perfect gebalanceerd aan ieder zijn mogelijkheden! Een reis die je moet gedaan hebben...

  10,0

  10,0
 • Een fantastische ervaring met een leuke groep mensen in een zeer boeiend land met een afwisselend landschap en vriendelijke mensen met de inca trail als sluitstuk in een woord geweldig! Dit mede dankzij de geweldig saamhorige groep en reisleider.

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke, uitstekend georganiseerde reis. Prima reisgenoten. Het was heerlijk in het warme, verrassend en ontroerend Peru. We hebben een ongelooflijk gave Inca-trail gelopen. Nooit eerder zo'n traiking meegemaakt. Dragers, gids en kok hartelijk bedankt! Onze reisleider Tim is/was TOP!

  9,0

  9,0
 • Wij genieten nog steeds volop na van deze prachtige reis door het fascinerende (zuidelijke deel van) Peru met een zeer toegewijde Djoser gids en 18 enthousiaste medereizigers. Fantastisch

  9,0

  9,0
 • onze eerst reis met djoser was helemaal prima we maakten de reis mei 2013, volgende reis zal zeker met djoser zijn

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer toeslag
 • Treinrit naar Machu Picchu
 • Excursie Machu Picchu inbegrepen
 • Deelname meerdaagse Inca Trail of Camino Real mogelijk
 • Overnachting in de oase Huacachina
 • Bezoek aan mysterieuze Nasca-lijnen
 • Boottocht en overnachting bij familie thuis op Titicacameer
 • Ontbijt inbegrepen

Klantwaardering

8,9

Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen d...
Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen die niet voorzien waren. Aanrader.

Louis H. - 8,0
Schitterende ervaring onder deskundige leiding van Ellen.

Han A. - 8,0
Een prachtige reis. Veel gezien. We hebben genoten van de ga...
Een prachtige reis. Veel gezien. We hebben genoten van de gastvrijheid van Peru.

Hendrik B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Peru

Het weer in Peru

21°C

Terug naar boven