Peru

Ambassadeur van Peru in Nederland: Mensen fietsen hier werkelijk overal!

Allan Wagner is zo’n drie jaar ambassadeur van Peru in Nederland. Samen met zijn team werkt hij er hard aan om de betrekkingen tussen Peru en Nederland te verstevigen. Wagner hoopt dat steeds meer mensen zijn mooie vaderland gaan ontdekken. Eén ding is zeker: Peru is er klaar voor!

Hoe lang bent u al ambassadeur in Nederland?
Ik werk sinds 2008 in Nederland. Daarvoor was ik ambassadeur in Spanje, Venezuela en de Verenigde Staten en diplomaat in Uruguay en Chili. In Peru ben ik ook minister van Buitenlandse Zaken en Defensie geweest.

mag11voorjaar_pv_ambassadeur_Peru_01Wat doet uw ambassade precies?
De ambassade van Peru wordt gevormd door een team van vijf diplomaten en vier man ondersteunend personeel, dat druk bezig is om de samenwerking met Nederland op politiek, economisch en cultureel vlak te verstevigen en te verbeteren. Zo hebben onze landen een gezamenlijk belang in het promoten van democratie en mensenrechten, bescherming van het milieu en het terugdringen van de klimaatverandering, en werken we samen om dit te bereiken. Op economisch gebied maken we ons sterk om handel, investeringen en toerisme tussen onze landen te bevorderen en op het culturele vlak promoot de ambassade Peruaanse kunst, bijvoorbeeld door het organiseren van exposities in Nederland. Op multilateraal niveau vertegenwoordigt de ambassade Peru in diverse internationale organisaties, zoals het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Wat is het meest speciale moment dat u als ambassadeur heeft beleefd?
Dat we, samen met de ‘Contadora Group’ bestaande uit ministers van Buitenlandse Zaken uit de regio, hebben bijgedragen aan de vrede en democratie in Centraal-Amerika in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Wat is volgens u typisch Nederlands?
Hun zakelijk vermogen, hun eerlijke manier van zakendoen, het aantal fietsen, de goed bewaard gebleven windmolens, de ongelooflijk kleurrijke tulpen en de buitengewone techniek die het mogelijk maakt dat dijken het land beschermen tegen de Noordzee.

Wat is uw favoriete Nederlandse eten?
Ik ben dol op ‘new herring’ en diverse soorten kaas als Gouda, Edammer etc. Ook houd ik van aardappelschotels, omdat die me herinneren aan mijn land. De aardappel komt oorspronkelijk namelijk uit Peru.

Wat vindt u leuk om te bezoeken in Nederland?
Als ik door de straten van Amsterdam, Delft, Utrecht, Den Haag, Maastricht of een andere stad loop, geniet ik volop van de goed bewaard gebleven architectuur en de grachten. Ook de prachtige musea als het Mauritshuis, Van Gogh en het Rijksmuseum bezoek ik graag. Heel mooi vind ik de kleurrijke Keukenhof en de levendige en dynamische culturele agenda van dit land.

Heeft u leuke dingen meegemaakt in Nederland?
Wat ik heel leuk vond was dat ik, toen ik de eerste dagen in Nederland over straat liep, me bewust werd van al die fietsers. Mensen fietsen hier echt overal!

Waarom is Peru een bezoek waard?
Peru, het Land van de Inca’s, is ongetwijfeld een bijzondere bestemming, vanwege de historische en archeologische rijkdom, een unieke biodiversiteit, de onvergelijkbare keuken, uitstekende toeristische infrastructuur en de warmte van de Peruanen. Deze grote natuurlijke, culturele en menselijke erfenis garandeert bezoekers een schitterende ervaring.

mag11voorjaar_pv_ambassadeur_Peru_02

Wat moeten bezoekers zeker gaan zien in Peru?

Mensen die van cultuur en de monumenten uit het verleden houden, zien in Peru getuigenissen van een 6000 jaar oude beschaving. Een van de belangrijkste en meest bijzondere erfenissen van het aloude Peru is het beroemde complex Machu Picchu in Cusco, dat is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen. Dit jaar, 2011, vieren de Peruanen dat het honderd jaar geleden is dat Machu Picchu werd ontdekt. Liefhebbers van natuur zullen genieten van de diversiteit van de verschillende landschappen en zich verbazen over het scherpe contrast tussen bos en woestijn langs de kust, en tussen diepe canyons en hoge, met sneeuw bedekte bergen in het Andes hooggebergte. Hoogtepunten zijn de canyons bij Arequipa en het Titicacameer in Puno, het hoogste bevaarbare meer ter wereld.

Wat is de beste tijd om Peru te bezoeken?
Reizigers kunnen Peru in elke tijd van het jaar bezoeken. Grofweg is Peru verdeeld in drie regio’s: de kust, het Andes Hoogland en de Amazone jungle, met elk hun eigen ecosysteem en weer.

Wat mist u het meest aan Peru?
De aangename sfeer in Lima en andere Peruaanse steden, de warmte van hun inwoners en de Peruaanse gastronomie zijn enkele van de dingen die ik het meest mis aan Peru.

Wat moeten bezoekers aan Peru zeker een keer eten?
Lima is uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad van Latijns-Amerika en daarom verdient de Peruaanse keuken zeker aandacht. De huidige keuken is het resultaat van 5000 jaar creëren en uitproberen, en heeft zich de laatste 500 jaar vermengd met invloeden uit onder meer Europa, Afrika, China en Japan. De Peruaanse keuken biedt vele smaken en heerlijke gerechten, zoals ‘Cebiche’, verse vis gemengd met rode ui en gemarineerd met limoensap, zout en een beetje chilipeper. Of probeer eens de verrassende drank ‘Pisco Sour’, gemaakt van Peruaanse cognac, limoensap, siroop, eiwit en ijsklontjes.

Zijn er grote culturele verschillen tussen Peru en Nederland?
Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen beide landen, zijn er ook verschillen. Zo is de gemiddelde Nederlander bijvoorbeeld directer in de communicatie dan een Peruaan, maar Nederlanders zijn juist formeler in sociale contacten. Peruanen zijn gastvrij, heel vrolijk en zeer creatief; bezoekers van Peru zullen dit zeker herkennen.

Is een wandeling door Den Haag anders dan een wandeling door Lima?
In Lima heb je geen paraplu en winterjas nodig, omdat het klimaat er gedurende het hele jaar mild is. Verder moet je in Den Haag altijd oppassen voor de fietsers, want mensen fietsen werkelijk overal! Dat zie je niet in Lima.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming?
Ik hou van culturele reizen, om iets over het land en zijn tradities te leren. Ik probeer ook stedentrips binnen Europa te maken en nieuwe bestemmingen buiten de regio te bezoeken.

Hoe ziet u de toekomst van het reizen?
Ik denk dat mensen tegenwoordig meer willen zien dan hun hotel en het strand. Ze zijn steeds meer geïnteresseerd in historie, tradities en cultuur. Peru is al heel lang een grote toeristische bestemming voor zowel backpackers als groepsreizigers. Onze droom is dat meer en meer mensen het mooie Peru zullen ontdekken. Ik nodig u daarom graag uit in Peru, een magisch land dat traditie en de moderne tijd combineert. Een bestemming voor veeleisende 5-sterren bezoekers, maar ook voor onvermoeibare backpackers. We heten u allen van harte welkom op een onvergetelijk avontuur!

Bekijk onze rondreizen door Peru.
 

Boek en reis met zekerheid

  • Kosteloos omboeken
  • 100% terugbetaling
  • Versoepelde voorwaarden
  • Korting op 1-persoonskamer

* Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

  • 24/7 hulp en bijstand
  • Eigen reisbegeleiding
  • Veilig op reis
  • Goede lokale vertegenwoordiging
  • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering

8,9

Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen d...
Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen die niet voorzien waren. Aanrader.

Louis H. - 8,0
Terug naar boven