Bekijk de Fietsreis Polen, 9 dagen van Djoser

Fietsreis Polen 9 dagen

Vanaf € 1.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Twee prachtige oude steden met daartussen een land vol wijngaarden, kastelen en slaperige dorpjes: dat zijn de ingrediënten voor een fietsreis in Polen. We beginnen de reis in de hoofdstad Warschau, vanwaar we de loop van de Wisla-rivier volgen naar het zuiden. In dit relatief vlakke land kunnen we eindeloos genieten van het landschap om ons heen, en natuurlijk ook van de gastvrijheid van het Poolse platteland.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Overnachtingen in bijzondere accommodaties, zoals op een landgoed en in een klooster
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Een goede combinatie tussen geschiedenis, natuur en architectuur
 • Het ontdekken van de twee interessante steden Warschau en Krakau
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • E-bike mogelijk op aanvraag

Route en kaart

 1. Amsterdam - Warschau
 2. Warschau - Deblin - Kazimierz Dolny
 3. Kazimierz Dolny - Jozefow Nad Wisla
 4. Jozefow Nad Wisla - Sandomierz
 5. Sandomierz - Rytwiany
 6. Rytwiany - Zalipie - Nowe Brzesko
 7. Nowe Brzesko - Wieliczka - Krakau
 8. Krakau
 9. Krakau - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 19 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Levendig Warschau en rustiek platteland

Dag 1 Amsterdam - Warschau, stadswandeling met gids
Onze reis begint in de bruisende hoofdstad van Polen, Warschau. Dat Polen al lang geen grauw Oostblokland meer is, bewijst deze stad. Kunstgalerijen, hippe cafés en torenhoge wolkenkrabbers tekenen het straatbeeld van de metropool, die inmiddels ruim 3 miljoen inwoners telt.

Dag 2 Warschau - Pulawy - Kazimierz Dolny
Warschau PolenWe nemen uitgebreid de tijd om de stad te ontdekken. Vooral de prachtige gebouwen van het oude centrum zijn een bezoek waard: die zijn na de Tweede Wereldoorlog met veel detail hersteld. Ook het imposante paleis voor cultuur en wetenschap, een cadeau van Stalin aan de stad, is een bezoek meer dan waard en mag niet overgeslagen worden. Vanuit de marmeren ontvangstzaal neem je de lift naar de bovenste verdieping, voor een mooi uitzicht over de stad.

Een korte busrit brengt ons naar Pulawy, in het Poolse platteland. Hier beginnen we onze fietstocht langs de Wisla-rivier, die ons uiteindelijk helemaal in Krakau zal brengen. We doorkruisen een landschap van kleine boerderijen, dorpjes en wilgenhagen. Halverwege passeren we het gigantische landhuis van de familie Czartoyski, een belangrijke adellijke familie uit Polen. Kosten noch moeite zijn bespaard bij de bouw van dit immense rococo bouwwerk, of bij de aanleg van de monumentale tuin.

Onze eerste dag fietsen eindigt in het knusse Kazimierz Dolny. Over de oude kasseienstraatjes kun je een mooi wandelingetje maken naar de top van de heuvel waarop dit dorp is gebouwd, waar een oud kasteel en een vervallen toren staan. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op gezellige verzameling van oude gebouwtjes, waarbij vooral de grote kerk aan het centrale dorpsplein de aandacht verdient. Dat plein is trouwens ook de uitgelezen plek om die avond neer te strijken op een terras.

 • Afstand: ca. 20 kilometer


Wijngaarden, Chateau's & bossen ten zuiden van Warschau

Dag 3 Kazimierz Dolny - Jozefow nad Wisla
Moeras PolenDe volgende dag laten we de Wisla in eerste instantie links liggen: het binnenland ten zuiden van Kazimierz is namelijk een prachtig cultuurlandschap vol wijngaarden, incluis de bijbehorende chateaus. Later op de dag wordt het landschap langzaam wilder en rijden we vaker door een stuk ongerept bos, met kleine vennetjes en moerassen. Polen bezit nog veel van deze ongerepte gebieden. In de zomer en herfst maken de lokale bewoners er een sport van om te gaan rapen in het bos, van paddenstoelen tot bessen. ’s Avonds overnachten we in Jozefow nad Wisla, waar het centrale chateau ons herinnert aan de start van de dag.

 • Afstand: ca. 60 kilometer


De sierlijke pleinen & statige herenhuizen van Sandomierz

Dag 4 Jozefow nad Wisla - Sandomierz
We fietsen door richting Sandomierz. Alhoewel de oevers van de Wisla vandaag nooit ver weg zijn, hebben we vaker een uitzicht op dichte berkenbossen en kleine houten huizen langs de weg, met daarnaast vaak een klein moestuintje waarin groenteperkjes en stokrozen vrolijk naast elkaar staan. De Wisla is één van de belangrijkste rivieren van Polen, waar al sinds de Middeleeuwen een bedrijvige handel plaatsvond. Met de nodige rijkdom als gevolg. Dat merk je in de binnenstad van Sandomierz, dat wordt gekenmerkt door sierlijke pleinen en statige herenhuizen. Veel van die panden huisvesten tegenwoordig een goed restaurant, waartussen je naar hartenlust kunt kiezen.

 • Afstand: ca. 60 kilometer


Oude tijden komen tot leven in het kasteel van Baranow

Dag 5 Sandomierz - Rytwiany
Baranow kasteel PolenOnderweg van Sandomierz naar Rytwiany komen we een hoop kastelen tegen, die de oevers van de rivier sieren. Veel zijn inmiddels niet meer dan een ruïne, maar dat maakt het uitzicht er niet minder fraai op. Het kasteel van Baranow verkeert in een beduidend betere staat: zelfs de buxusheggen rondom het monument zijn strak gesnoeid. Binnenshuis, in de statige vertrekken die volhangen met portretten van de ‘patres familias’, komen oude tijden tot leven. Na de lunch en optionele rondleiding door het kasteel, fietsen we verder. Vanaf de brug over de Vistula-rivier hebben we een prachtig uitzicht op Rytwiany, waar we in een landhuis verblijven. Een bezoek aan de nabijgelegen Golden Forest Hermitage wordt zeer aanbevolen.

 • Afstand: ca. 70 kilometer


Bezoek aan pittoresk Zalipie

Dag 6 Rytwiany - Zalipie - Nowe Brzesko
Een bus brengt ons naar Zalipie, door velen beschouwd als het mooiste en meest pittoreske dorp van Polen. Kleurrijke hutten voorzien van met de hand geschilderde bloemen wijzen op een meer dan honderd jaar oude traditie. We fietsen zuidwaarts en komen aan in Nowe Brzesko, waar we overnachten in het Norbertine-klooster. Het 12e eeuwse interieur straalt rust en kalmte uit.

 • Afstand: ca. 70 kilometer


Via imposante zoutmijnen naar cultuurstad
Krakau

Dag 7 & 8 Nowe Brzesko - Wieliczka - Krakau

De laatste kilometers fietsen langs de Wisla brengen ons naar Krakau, één van Europa’s mooiste steden. Aan de rand van de stad liggen de wonderlijke zoutmijnen van Wieliczka. Hier is ondergronds een hele stad gebouwd, compleet met kerken, werkkamers en voetbalvelden. Omdat het geheel uit zoutsteen is gehouwen heeft het bovendien een sprookjesachtige glinstering. Een fenomenaal monument, waarin je uren kunt ronddwalen.

Krakau PolenKrakau beleefde een gouden eeuw in de 16e eeuw. Als hoofdstad van de Pools-Litouwse gemenebest, dat grote delen van Oost-Europa besloeg, groeide het uit tot een welvarende stad vol rijkversierde kathedralen en koopmanshuizen. De sfeer van die hoogtijdagen is nog altijd goed te voelen als je wandelt door de steegjes en galerijen, die uitpuilen van de winkeltjes. Of wanneer je neerstrijkt op één van de vele gezellige terrassen, vanwaar je kunt genieten van alle bedrijvigheid om je heen. Behalve een bezoek aan de oude stad, is het ook de moeite waard om een uitstapje te maken naar de oude Joodse wijk Kazimierz. Deze middeleeuwse wijk, die er tot een paar jaren geleden vervallen bij lag, heeft zich ontwikkeld tot een verzamelplaats voor kunstenaars en jongelui, met ook de bijbehorende cafétjes en bistro’s. Het rauwe randje van deze oude gebouwen vormt een mooi contrast met het prachtig gerestaureerde centrum van Krakau.

 • Afstand: ca. 60 kilometer


Dag 9 Krakau - Amsterdam

Na een dag op eigen initiatief de stad te hebben ontdekt, vliegen we terug naar Amsterdam.

KLM

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jul - 23 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
02 sep - 10 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
08 jun - 16 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer en fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids/mechanieker
 • Fietstocht naar Kazimierz Dolny
 • Fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • Fietstocht naar Sandomierz
 • Fietstocht langs prachtige kastelen naar Baranow en Rytwiany
 • Fietstocht naar het bos van Puszcza Niepolomicka
 • Een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • Fietstocht langs de Wisla-rivier naar Krakau

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, huur fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 295,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Warschau. De prijs is vanaf € 39,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 68,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Krakau. In Krakau is de prijs vanaf € 41,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 67,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Fietsreis Polen, 9 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Fiets reis was afwisselend met goede fietsen. Van asfalt tot zandweg door de boomgaarden. Hier en daar even klimmen om vervolgens lekker naar beneden te rijden. Afstanden waren goed te doen. Hotels waren oké. Ontbijt was altijd goed.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd voorzien zijn van een eigen douche en toilet. Sommige accommodaties zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter van aard. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden of op een zeer bijzondere en gunstige locaties. Het Hotel Gromada in Warschau ligt middenin de binnenstad zodat je eenvoudig de belangrijkste bezienswaardigheden kunt verkennen of op verkenning kunt gaan voor een leuk restaurantje.

Soms neem je een taxi of reis je met locals in een lokale bus of tram om in het centrum te komen, en in andere gevallen is de accommodatie juist weer ideaal gelegen vanuit de mooiste fietsroutes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Warschau Hotel Gromada
Kazimierz Dolny Dwa Ksiezyce
Jozefof nad Wisla Hotel Bursztynowy
Sandomierz Hotel Basztowy
Rytwiany Hotel Rytwiany
Nowe Brzesko Hotel Sw. Norberta
Krakau Hotel Maximum of Hotel Astoria


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 295,-.

 • Dwa Ksiezyce Kazimierz Dolny Polen

  De hotels zijn centraal gelegen

 • Hotel Bursztynowy kamer Jozefow n. Wisla Polen

  Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

 • Hotel Pod Cizemka Sandomierz Polen
 • Hotel Bursztynowy ontbijt Jozefow n. Wisla Polen

  Het ontbijt is inbegrepen

 • Hotel Pod Cizemka ontbijt Sandomierz Polen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Warschau

  Vertrek

  09:45 - 11:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Krakau - Amsterdam

  Vertrek

  11:45 - 13:45


Er is geen tijdsverschil met Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen op de reisdagen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede fiets met versnellingen. De fietstochten gaan met name door mooie natuurgebieden, langs de rivier de Wisla en we passeren pittoreske stadjes. We fietsen tussen de 40 en 75 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen. Je dient zelf een helm mee te nemen.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 150,- en dan kun je op alle dagen met fietstochten gebruik maken van de e-bike. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website, telefonisch of via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl.

 • KLM vliegtuig

  We vliegen met KLM naar Warschau

 • Mercedes Sprinter 2015 bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  We maken gebruik van comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer en fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids/mechanieker
 • Fietstocht naar Kazimierz Dolny
 • Fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • Fietstocht naar Sandomierz
 • Fietstocht langs prachtige kastelen naar Baranow en Rytwiany
 • Fietstocht naar het bos van Puszcza Niepolomicka
 • Een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • Fietstocht langs de Wisla-rivier naar Krakau

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten. De een gaat graag naar de moderne kunst galerieën in Warschau, terwijl de ander liever over de markt struint of op een terrasje gaat zitten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een stadswandeling met een Nederlandse gids langs het koninklijke kasteel en de oude stad
 • We fietsen vanuit Deblin door een landschap van kleine boerderijen, dorpjes en wilgenhagen naar Kazimierz Dolny
 • We maken een fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • We fietsen met uitzichten op dichte berkenbossen en kleine houten huizen naar Sandomierz
 • We fietsen langs prachtige kastelen naar Baranow en Rytwiany
 • Een fietstocht naar het bos van Puszcza Niepolomicka, waarbij je onderweg kans hebt om wilde dieren te spotten
 • We maken een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • We fietsen vanuit Nowe Brzesko langs de Wisla-rivier naar Krakau


Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan het imposante paleis voor cultuur en wetenschap
 • Uitstapje naar de oude Joodse wijk Kazimierz in Krakau

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 7 dagen voor vertrek

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle steden
Contant: euro's in kleine coupures kun je ter plaatse omwisselen naar de lokale valuta
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

De Poolse keuken is niet erg bekend in Nederland, terwijl het een aantal bijzondere én lekkere gerechten serveert. Bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met bijvoorbeeld zuurkool, vaak gegeten samen met een klein dotje verse room. Of de bijzonder gekleurde 'chłodnik': een koude, fel roze soep die met name in de zomer gegeten wordt. Bij een grotere maaltijd wordt bijna altijd een verse braadworst geserveerd, die op allerlei verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de slager, de stad of het seizoen.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Warschau. De prijs is vanaf € 39,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 68,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Krakau. In Krakau is de prijs vanaf € 41,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 67,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10°C en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger en kan het aangenaam warm zijn. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Zwaarte van de reis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Gemiddeld aantal kilometer fietsen per dag: 55 kilometer
Totaal aantal kilometer fietsen: ca. 340 kilometer

We fietsen tussen de 25 en 70 kilometer per dag over redelijk vlak gebied door de natuur van Polen. Soms zijn er trajecten over onverhard wegdek. De fietsreis is geschikt voor iedereen die regelmatig op de fiets stapt. Je kunt indien gewenst een fietstocht afbreken en een stuk met de bus meerijden. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep en de mogelijkheden, in te korten of te verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Er is ook een mechanieker aanwezig.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Zwaarte fietsreisZwaarte fietsreis

We fietsen gemiddeld 62 kilometer per dag over een redelijk vlak gebied door de natuur van Polen. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen drukke wegen te vermijden. Het terrein kent wat hoogteverschillen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten word je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen beschikken over een bagagedrager, waar je je tas eventueel aan vast kan maken of onder te snelbinders kan binden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal zo'n 15 kilo mee te nemen.

Tevens zit bij het vliegticket geen ruimbagage inbegrepen. Op de Mijn Djoser-pagina ontvang je enkele weken voor vertrek meer informatie over het bijboeken van bagage.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden per fiets afgelegd. Een aantal trajecten leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons in sommige gevallen op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Ook bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Bij deze reis maken we gebruik van een goede fietsen met versnellingen. Tevens is het mogelijk om een e-bike te reserveren voor € 140,- door een mail te sturen naar info@djoserwandelfiets.nl

Kan ik een e-bike huren tijdens deze fietsreis?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. 

Moet ik een fietshelm dragen tijdens deze reis?

We raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens de fietstochten. Deze dient u zelf mee te nemen.

Waar overnachten we?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen. Sommige hotels bevingen zich in de oudere sfeerrijke gebouwen, andere dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Niepolomoicka verblijven we in een kasteel.

Wat is de beste reistijd?

Voor een reis door Polen is eigenlijk de hele zomerperiode van april tot oktober geschikt. Wij voeren deze reizen alleen in deze periode uit. In het voorjaar is het vanwege de temperaturen ideaal om te reizen, daarnaast is de kleurrijke natuur dan op haar mooist. In de zomer zijn de dagen langer en de avonden heel aangenaam.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Fietsreis Polen

Bekijk alle reisblogs over Fietsreis Polen