Polen

Rondreis Polen14 dagen

Wie reist door Polen, zal snel ontdekken dat het land enorm divers is. Zo vind je er hoge bergen in het zuiden, laagvlaktes met weilanden en oerbos in het centrale deel van het land én een kustlijn van 440 km in het noorden. En niet alleen het landschap is divers, ook steden als Gdansk, Wroclaw, Krakau en Warschau hebben ieder hun eigen charme waarin het historisch erfgoed goed zichtbaar en voelbaar is.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Polen, 14 dagen

 • 24-06-2017 Amsterdam - Warschau
 • 25-06-2017 Warschau
 • 26-06-2017 Warschau - Bialowieza nationaal park
 • 27-06-2017 Bialowieza NP - Hitlers Wolfsschanze - Mazurië
 • 28-06-2017 Mazurië - Slot Mariënburg - Gdansk
 • 29-06-2017 Gdansk
 • 30-06-2017 Gdansk - Torun - Poznan
 • 01-07-2017 Poznan - Wroclaw
 • 02-07-2017 Wroclaw - Auschwitz - Krakau
 • 03-07-2017 Krakau
 • 04-07-2017 Krakau, optioneel Wieliczka zoutmijn
 • 05-07-2017 Krakau - Zakopane
 • 06-07-2017 Zakopane
 • 07-07-2017 Zakopane - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nieuw Warschau en het oeroude bos van Białowieża

Dag 1. Amsterdam - Warschau
Dag 2. Warschau
Dag 3. Warschau - Białowieża NP
Dag 4. Białowieża  - Mazurië

In enkele uren vliegen we naar de hoofdstad van Polen, Warschau. De naam van de stad, gesticht in de 13de eeuw, zou afkomstig zijn van twee geliefden die hier woonden: War en Sawa. Wellicht was deze geschiedenis een van de grootste inspiratiebronnen van de wereldberoemde Componist uit de Romantiek, Frederic Chopin. Hij is geboren in het Hertogdom Warschau en in de huidige hoofdstad vinden we veel verwijzingen naar zijn aanwezigheid en grootsheid.

Rondreis Polen Warschau DJoser Warschau werd in WOII vrijwel helemaal verwoest en in de periode na de oorlog werd het oude centrum tot in detail gerestaureerd. En dit is zo kundig gedaan, dat de stad sindsdien door het leven gaat als het ‘wonder van Warschau’ én bovendien op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat. De stad is verdeeld in een oud en nieuw centrum.
Het oude deel van de stad ligt als een ring om de Oude Stadsmarkt en het nieuwe deel vind je rondom, hoe kan het ook anders, de Nieuwe Stadsmarkt. Loop bijvoorbeeld de Koninklijke Route die je langs veel bezienswaardigheden brengt. De route begint bij het Slotplein (Plac Zamkowy) en via verschillende paleizen eindigt de route bij het Wilanowpaleis, barokke zomerresidentie uit de 17de eeuw omgeven door prachtige tuinen. Het is ook aan te raden om een fietstocht te maken door het centrum en zo een goed gevoel van de stad te krijgen.

In het centrum van Warschau zien we de herinnering aan een rijk verleden, maar de Polen zijn ook naar de toekomst gaan leven na WOII. Dit is goed te zien in de ontwikkeling van de kunsten. Het Museum van Moderne Kunst in de stad biedt tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars en er zijn tientallen kleine kunstgalerieën te vinden in de stad waar jong talent een podium vinden om zijn of haar kunsten te laten zien. Een modern museum dat wel aan de geschiedenis herinnert is het Warsaw Rising museum. De Poolse keuken kent veel soepen en stoofschotels. Proef in een van de eettentjes de overheerlijke pierogi (deegpakketjes gevuld met kool en kaas), en probeer ook zeker bigos, een Poolse jachtschotel van (zuur)kool, wortels, en verschillende soorten vlees, zoals worst, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en/of wild.

Djoser Bialowieza NP PolenVanuit Warschau vertrekken we naar het oosten voor een bijzondere stop: het oerbos van Białowieża. Dit nationale park herbergt een van Europa’s oudste bossen en heeft een bekende inwoner, de wisent. Er leven er op dit moment nog maar iets meer dan 300 van deze bizonachtigen in het wild. Ook vind je hier herten, wolven, lynxen, bevers en zo’n 120 verschillende vogelsoorten. We hebben de tijd om een mooie wandeling te maken door dit oeroude woud of er met de fiets op uit te trekken. Een van de beste wodka’s komt uit deze regio’s en de naam is Zubrowka, te herleiden naar het Poolse woord voor wisent, 'Zubr'.

Mazuren en Hanzestad Gdansk


Dag 5. Mazurië - Gdansk
Dag 6. Gdansk
Dag 7. Gdansk - Poznan, bezoek aan Torun
Dag 8. Poznan - Wroclaw

De volgende dag rijden we noordwaarts naar het historische Mazurië dat ooit deel uitmaakte van Oost-Pruisen. De regio staat bekend om de meer dan 2000 meren en trekt dan ook elk jaar veel watersporters aan. Uiteraard is dit waterrijke gebied ook een paradijs voor vogelaars. Dit is het leefgebied van aalscholvers, (zwarte) zwanen en zeearenden onder andere.

Gdansk Djoser Boulevard nacht met lichtjes PolenGdańsk - vroeger beter bekend onder de Duitse naam Danzig - is volgens sommigen de mooiste stad van Polen. Deze havenstad heeft een (maritieme) geschiedenis die tot 1000 jaar teruggaat en bol staat van rijke handelaren en buitenlandse invloeden. Dit zie je terug in de elegante gebouwen en de smalle stenen straatjes die de stad een unieke sfeer geven. Dwaal door de gezellige straten, bewonder de rode bakstenen kerken en rust uit bij een van de karakteristieke cafés. In de Gouden Eeuw werd er veel handel gedreven met Nederland en veel van het rode baksteen en de bouwstijl van de huizen herinneren aan deze tijd. Rond de zogenaamde Ulilca Dluga en Dlugi Targ bevindt zich de gezelligheid in deze knusse stad.

Het is mogelijk om een boottochtje te maken langs de scheepswerven naar de Westerplatte. Dit is het punt waar op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Een andere historische gebeurtenis vond plaats op deze scheepswerven in 1979 waar Lech Walesa werkzaam was. Hij stichtte de vakbond Solidarnosc en deze kwam in dat jaar in opstand tegen het regime.

Poznan Djoser gekleurde huizen PolenEen andere eeuwenoude stad is Poznan. Het ligt precies in het midden op de route tussen Moskou en Parijs waardoor het vroeger al een goed bezochte en bruisende stad was. Nu is het een sfeervolle studentenstad waar je, naast veel bezienswaardigheden, ook tot in de kleine uurtjes van een gezellig nachtleven kan genieten. Poznan heeft een rijke geschiedenis en ook hier leidt een Koninklijk-Keizerlijke route langs de bezienswaardigheden. Op het Ostrow Tumski kathedraaleiland vinden we de Petrus en Paulus basiliek en een aantal musea die verhalen over de geschiedenis van dit eiland. Paus Johannes Paulus heeft ooit gezegd dat Polen op dat punt begon.

Torun Djoser plein kerk PolenDe middeleeuwse stad Torun geniet bekendheid dankzij zijn wereldberoemde inwoner Nicolaus Copernicus, maar heeft daarnaast een goed bewaarde, historische binnenstad die sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gemberbrood van Torun is beroemd, dus probeer hier zeker een stukje van mee te pakken.

De volgende stad in ons programma is Wroclaw, ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd dankzij de maar liefst 127 bruggen, die de meer dan 12 eilanden in de Oer rivier met elkaar verbinden. De naam Wroclaw spreek je uit als 'Vrotswav'. Deze stad is door de jaren heen altijd een smeltkroes van verschillende staten en culturen geweest. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in renaissancestijl en paleizen uit de barok.

Krakau en Auschwitz-Birkenau

Dag 9. Wroclaw - Krakau, bezoek Auschwitz
Dag 10. Krakau, optioneel bezoek Wieliczka zoutmijn
Dag 11. Krakau

Auschwitz-Birkenau Djoser PolenVanuit Wroclaw is het ongeveer 2 uur rijden naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. In WOII werd deze voormalige legerbasis gebruikt als concentratiekamp. 1,1 miljoen mensen zijn hier omgekomen. Ondanks dat de geschiedenis voor een ieder bekend is, maakt dit kamp grote indruk op alle bezoekers. Met een Engelstalige gids wordt het complex bezocht. Na deze indrukwekkende ervaring rijden we door naar Krakau die naast veel geschiedenis ook heel veel gezelligheid biedt. Je struikelt er bijna over de bezienswaardigheden en het is dan ook de drukst bezochte stad van Polen. Wandel op je gemak door de oude stad en laat je leiden naar de Lakenhal of Sukiennice: een 16e-eeuwse markthal met nog steeds bestaande koopmanskraampjes waar je souvenirs voor het thuisfront kunt kopen. Duik een van de vele prachtige kerken in, bekijk stadspaleizen, koopmanshuizen en andere rijkversierde gebouwen die Krakau rijk is.

Op een paar kilometer buiten Krakau ligt nog een bijzondere bezienswaardigheid: de Wieliczka-zoutmijn. Het is een van de grootste zoutmijnen ter wereld en de mijngangen onder het plaatsje zijn in totaal 300 km lang en 350 meter diep. De gangen zijn gevuld met zouten afbeeldingen van historische en mythische figuren zoals Paus Johannes Paulus II en een afbeelding van het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. Prachtig om te zien! De akoestiek in de mooie ondergrondse kapel is fantastisch en er worden met regelmaat concerten georganiseerd. In 1830 is er zelfs een “Wieliczka” Salt Mine Brass Band opgericht die niet alleen bekendheid geniet in Polen.

Tatragebergte

Dag 12. Krakau - Zakopane
Dag 13. Zakopane
Dag 14. Zakopane - Krakau - Amsterdam

Tatra Mountains Zakopane Djoser PolenDe laatste stop van onze reis is het schilderachtige stadje Zakopane dat op zo’n 1000 meter hoogte ligt aan de voet ligt van het Tatra-gebergte. Op weg naar het bergdorp kunnen we een stop maken en op traditionele vlotten de Dunajec rivier afzakken. We varen door kloven zijn omringd door indrukwekkende bergen en bossen. Zakopane in de winter is voor de Polen dé plek om te skiën en langlaufen. In de lente en zomer nodigen de bergen uit tot het maken van mooie wandelingen. Struin ook door de gezellige straat Krupówki, dit is een van Polens bekendste straten die meer dan 1 km lang is en bestaat uit winkels, restaurants en hotels. Na een paar heerlijke dagen vol natuur vliegen we terug vanuit Krakau.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in april en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode APR18. Boek in april en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode APR18.
KLM

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 mei - 25 mei
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

16 jun - 29 jun
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

28 jul - 10 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

01 sep - 14 sep
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

15 sep - 28 sep
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 mei - 24 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

15 jun - 28 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek oerbos van Bialowieza
 • Excursie Slot Mariënburg
 • Excursie Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 335,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de Krakau behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Een aantal hotels is de laatste jaren gerenoveerd. Dit betekent dat ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter en wat onpersoonlijker. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden. Soms neem je een taxi of reis je met locals in een lokale bus of tram om in het centrum te komen. In het Tatragebergte verblijven we in een goed middenklasse hotel gesitueerd op een fantastische locatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Warschau Gromada hotel
Bialowieza Bialowieski Hotel
Mazuren Mazuria Hotel
Gdansk Focus Premium
Poznan Don Prestige Residence
Wroclaw Europejski Hotel
Krakau Aparthotel Pergamin Hotel
Zakopane Czarny Potok

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 335,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13
 • Accommodatie 14

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Warschau 09:45 - 11:40
   
Krakau - Amsterdam 16:50 - 18:50

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.295,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen op de reisdagen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek oerbos van Bialowieza
 • Excursie Slot Mariënburg
 • Excursie Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag naar de moderne kunst galerieën in Warschau, terwijl de ander liever over de markt struint of op een terrasje gaat zitten. In de Mazuren is het mogelijk om te wandelen of een boottochtje te maken bijvoorbeeld. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door het oudste oerbos Bialowieza
 • Bezoek aan Hitlers bunker in Polen, de Wolfsschanze
 • Bezoek aan het grootste kasteel van Europa: Mariënburg
 • Stadswandeling in Torun, bekend van o.a. het gemberbrood
 • Rondleiding aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, inclusief Engelstalige gids

Overige excursies zijn optioneel bij te boeken:

 • Vlottentocht Dunjanecrivier
 • Bezoek aan de zoutmijn in Wieliczka

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle steden.
Contant: Zloty's
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de Krakau behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we in Polen?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Mazurië en Bialowieza verblijven we in mooie resorthotels in de natuur.

Hoe reizen we door Polen?

Is het ontbijt inclusief?

Wat is de beste reistijd?

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Kan ik pinnen in Polen?

Gaat er een Nederlandstalige reisbegeleider mee?

Wat is het voltage in Polen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Max N.

  Een enorme "eye-opener" tegenover de verwachtingen die ik had!

  9,0

  9,0
 • Gerrie van K.

  De reis naar Polen was fantastisch. Warschau is werkelijk prachtig en Gdansk heeft een grote indruk op mij achter gelaten.

  9,0

  9,0
 • Martijn S.

  Het was een geweldige reis. Vol met geschiedenis, natuur en cultuur. Om nooit te vergeten!

  9,0

  9,0
 • José G

  Deze reis heeft veel indruk op mij achter gelaten. Ik heb heel veel geleerd over de cultuur, natuur en geschiedenis in dit land.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek aan het oudste oerbos van Europa: Bialowieza
 • Verblijf in de kleurrijke steden: Gdansk, Poznan en Wroclaw
 • Krakau: uitnodigend met gezellige terrassen en kleurrijke markten
 • Bezoek aan het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau met gids
 • Volop genieten van natuur in de Tatra
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Klantwaardering

8,8

Een enorme "eye-opener" tegenover de verwachtingen die ik ha...
Een enorme "eye-opener" tegenover de verwachtingen die ik had!

Max N. - 9,0
De reis naar Polen was fantastisch. Warschau is werkelijk pr...
De reis naar Polen was fantastisch. Warschau is werkelijk prachtig en Gdansk heeft een grote indruk op mij achter gelaten.

Gerrie van K. - 9,0
Het was een geweldige reis. Vol met geschiedenis, natuur en...
Het was een geweldige reis. Vol met geschiedenis, natuur en cultuur. Om nooit te vergeten!

Martijn S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Polen

Het weer in Polen

21°C

Terug naar boven
Chat met Djoser