Bekijk de Winterreis Polen, 8 dagen van Djoser

Winterreis Polen 8 dagen

De perfecte combinatiereis

Verken de gezellige winterstraten van Krakau en warm op met een bekertje authentieke Grzaniec (glühbier), voordat je de sprookjesachtige grotten van Wielickza induikt. Ga op avontuur in de bergen van Zakopane en ga opzoek naar sporen van wolfen, beren en lynxen in Bieszczady nationaal park. 

Van:
Aan:


Routekaart Winterreis Polen, 8 dagen
 1. Amsterdam - Krakau
 2. Krakau
 3. Krakau - Wielickza - Zakopane
 4. Zakopane
 5. Zakopane - Bieszczady nationaal park
 6. Bieszczady NP
 7. Bieszczady NP - Krakau
 8. Krakau - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Krakau, de mooiste stad van Polen

Dag 1 Amsterdam - Krakau 
Dag 2 Krakau 

Krakau winter PolenKrakau is de mooiste stad van Polen. Als een van de weinige Poolse steden is het redelijk ongeschonden door de tweede wereldoorlog gekomen. Het Wawel-kasteel torent majestueus boven de rivier Wisla uit. Tot aan het begin van de 17e eeuw was dit de verblijfplaats van de Poolse koningen. Later kwam de stad in handen van de Habsburgers. Hoewel de meeste terrassen - op een aantal knusse verwarmde terrassen na - in de winter niet geopend zijn, kun je in deze periode wel overal op straat het typisch Poolse drankje Grzaniec bestellen, eigenlijk een soort kruidige glühbier en dus heerlijk om mee op te warmen!

Wandel vervolgens door de gezellig verlichte stad lang de middeleeuwse poorten, stadswallen en een veelvoud aan kerken. Ook het stadhuis en de okerkleurige gotische markthal mogen natuurlijk niet op de wandelroute ontbreken. In de vroegere joodse wijk Kazimierz keert na jaren van verval de oude sfeer terug, met vele restaurantjes waarin jiddische muziek de toon zet. Hier kun je ook de fabriek van Schindler nog zien. Beelden van de films Schindler’s List en De Pianist zijn trouwens ook in deze wijk opgenomen.

Vanuit Krakau kun je een bezoek brengen aan de resten van de kampen Auschwitz en Birkenau. De daar ingerichte musea herdenken de grootste massamoorden in de menselijke geschiedenis. Barakken en ovens vormen een macaber gedenkteken van de uitroeiing van joden, zigeuners, politiek dissidenten, Polen en Russen.

De reuzenbergen van Zakopane

Dag 3 Krakau - Wielickza - Zakopane
Dag 4 Zakopane

Op een paar kilometer buiten Krakau liggen de unieke zoutmijnen van Wieliczka. Hier is onder de grond, met in totaal 300 kilometer lang tunnels op zo'n 350 meter diepte, een complete ondergronde stad uitgehouwen. De gangen zijn gevuld met zouten afbeeldingen van historische en mythische figuren, zoals een standbeeld Paus Johannes Paulus II en een kopie van het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, in de mijnen is er een gehele jaar door een comfortabele 16 graden.

Natuur Zakopane winter PolenHet schilderachtige stadje Zakopane vormt het uitgangspunt voor lange schitterende natuurwandelingen in het Tatra-gebergte op de grens tussen Polen en Slowakije. Vanaf de bergen kijk je in valleien met dichtgevroren beekjes en hier en daar kom je typische houten huizen en kapelletjes tegen, of een middeleeuws kasteel. De stad dankt haar bekendheid aan de wintersport: of je nu een beginner bent of een vergevorderd skiër, in Zakopane kun je gehuurde ski's onderbinden en al dan niet onder begeleiding van een instructeur een van de vele pistes af. Probeer je liever een snowboard, dan kan dat natuurlijk ook.

Bossen vol wild in Bieszczady

Dag 5 Zakopane - Bieszczady nationaal park
Dag 6 Bieszczady NP
Dag 7 Bieszczady NP - Krakau 
Dag 8 Krakau - Amsterdam

In Muczne, in het Bieszczady nationaal park ga je een hele dag, onder leiding van een professionele gids, op zoek naar verse wolvensporen. Daarnaast bestaat de kans dat je, als de weersomstandigheden mee zitten, in de besneeuwde naaldbossen of op de witte vlaktes ander groot wild spot, zoals herten of met een goede dosis geluk ook lynxen en beren, terwijl je boven de adelaars zweven.

Natuur meer winter PolenHet Bieszczady nationaal park ligt in de uiterste zuidoosthoek van Polen tegen de grens met Slowakije en Oekraïne. Aan de Poolse zijde van dit park ligt het typische berglandschap van de westelijke Bieszczady, met als hoogste top de 'Tarnica' (1.346 m). De Bieszczady is een van de dunst bevolkte gebieden van Polen met maar vijf personen per vierkante kilometer en is vanaf de jaren '50 decennialang in gebruik geweest als jachtgebied voor de Poolse regering. Het was daarom verboden gebied en daardoor onaangetast door de tijd. Tegenwoordig is het gebied in bezit genomen door de grootste wildpopulatie van Polen en groeit het aantal wolven gestaag. Op dag zeven van de reis maak je in de ochtend nog een wandeling onder leiding van de gids en heb je de middag ter vrije besteding voordat we ’s avonds met onze bus teruggaan naar Krakau. Na een laatste ochtend in deze sfeervolle stad vliegen we in de middag terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. In deze reis betekent dit dat ons principe 'vrijheid-blijheid' in Warschau volledig van toepassing is. Ook tijdens het verblijf in de Nationale Parken ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 14 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 895,-

Start - einde

04 feb - 11 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 895,-

Start - einde

11 feb - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 945,-

Start - einde

11 mrt - 18 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 945,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het woud van Bieszczady

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in in de Krakau. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden, waardoor je gemakkelijk het centrum inloopt om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen tijdens je verblijf. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor     

Krakau Ibis Stare Miasto
Zakopane Czarny Potok
Myczkowce Solina Spa

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

 • Ibis Stare Miasto Krakau Polen
 • Ibis Stare Miasto kamer Krakau Polen

  De comfortablele kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Ibis Stare Miasto ontbijt Krakau Polen
 • Czarny Potok Zakopane Polen

  Vanuit ons hotel in Zakopaken kun je mooie wandelingen maken

 • Czarny Potok kamer Zakopane Polen
 • Czarny Potok winter Zakopane Polen
 • Czarny Potok kamer 2 Zakopane Polen
 • Czarny Potok Zakopane zwembad Polen
 • Czarny Potok ontbijt Zakopane Polen

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Solina Spa Myczkowce Polen
 • Solina Spa kamer Myczkowce Polen
 • Solina Spa zwembad Myczkowce Polen

  Enkele hotels hebben een zwembad

 • Solina Spa restuarnt Myczkowce Polen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Krakau

  Vertrek

  09:20

  Aankomst

  11:10

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Krakau - Amsterdam

  Vertrek

  16:50

  Aankomst

  18:50

Tijdsverschil: geen

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We hebben beschikking over onze eigen bus voor het vervoer tijdens deze dagen. 

 • KLM vliegtuig

  We vliegen rechtstreeks met KLM naar Warschau

 • Bus buitenkant Polen

  Ons vervoer gebeurt met compacte en comfortabele touringcars

 • Bus binnenkant Polen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachtingen met ontbijt
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het woud van Bieszczady

Excursies

Kerstboom winter Zakopane PolenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of verdwaalt in de kleine straatjes of grote boulevards, terwijl de ander liever een museum bezoekt in de Poolse hoofdstad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Tijdens deze reis naar Polen is de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar het woud van Bieszczady onder begeleiding van een Engelstalige gids 

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Excursie naar Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids
 • Bezoek aan de sprookjesachtige zoutmijnen van Wieliczka
 • Wandeling door het spectaculaire landschap van de Hoge Tatra bij Zakopane

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle steden.
Contant: Zloty's
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Verse pierogi met roomDe Poolse keuken is niet erg bekend in Nederland, terwijl het een aantal bijzondere én lekkere gerechten serveert. Bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met bijvoorbeeld zuurkool, vaak gegeten samen met een klein dotje verse room. Of de bijzonder gekleurde 'chłodnik': een koude, fel roze soep die met name in de zomer gegeten wordt. Bij een grotere maaltijd wordt bijna altijd een verse braadworst geserveerd, die op allerlei verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de slager, de stad of het seizoen. Een Poolse street food lekkernij is de Zapiekanka, een soort pizzabroodje belegd met paddestoelen, kaas, saus en diverse groenten. In de winter is het essentieel om heerlijk op te warmen met het drankje Grzaniec, een soort kruidige glühbier!

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor Polen worden geen vaccinaties aangeraden. We raden wel aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in in de Krakau. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Oost-Europa heerst over het algemeen een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. Sneeuw is dan ook gegarandeerd op deze reis met temperaturen overdag ongeveer tussen 7 en -10 graden en ’s nachts tussen -10 en -20.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Polen?

In Krakau overnachten we in een centraalgelegen Ibis hotel of vergelijkaar. In Zakopane verblijven we in een charmant hotel in de bergen en kunnen we genieten van de spa faciliteiten. Ook in Myczkowce hebben we de mogelijkheid te ontspannen in de spa. Alle kamers met douche en toilet en overal is het ontbijt inbegrepen. 

Hoe reizen we door Polen?

Is het ontbijt inclusief?

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Kan ik pinnen in Polen?

Gaat er een Nederlandstalige reisbegeleider mee?

Wat is het voltage in Polen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Beleef Krakau op z'n knust en gezelligst in de winter
 • Maak een prachtige wandeling of ga skiën in de bergen van Zakopane 
 • Op het spoor van groot wild in Bieszczady nationaal park
 • Overnachtingen in hotels inclusief ontbijt
 • Unieke combinatie tussen stad, natuur en activiteiten
Terug naar boven