Rusland

Rondreis Rusland14 dagen

Het Kremlin en het Rode Plein zijn in Moskou dé beroemde bezienswaardigheden. Onderweg rijden we door de landelijke omgeving, langs de steden van de Gouden Ring; Soezdal, Vladimir en Jaroslavl. Hier ontdek je het oude Rusland. In Sergijev Posad is het Drievuldigheidsklooster het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. We verblijven in Novgorod, dat ligt aan het Ilmenmeer en het oudste gebouw van Rusland herbergt, de Sofia-kathedraal uit 1050. In het monumentale Sint-Petersburg breng je de laatste dagen van de reis door. Een bezoek aan het museum de Hermitage mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 14 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou, stadswandeling
 3. Moskou
 4. Moskou - Vladimir - Soezdal
 5. Soezdal
 6. Soezdal - Kostroma - Jaroslavl
 7. Jaroslavl - Rostov Veliki - Sergijev Posad
 8. Sergijev Posad - Tver
 9. Tver - Novgorod
 10. Novgorod
 11. Novgorod - Sint-Petersburg
 12. Sint-Petersburg
 13. Sint-Petersburg
 14. Sint-Petersburg - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Moskou

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou, stadswandeling
Dag 3 Moskou

Moskou Rusland Rode Plein Djoser We arriveren aan het einde van de middag met KLM in de hoofdstad van het voormalige wereldrijk. Het oudste deel van Moskou is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de oudste verdedigingswerken, het 'Kremlin', liggen veel kerken en paleizen. Moskou is een grote en uitgestrekte stad, maar door het uitgebreide en uitstekende metronet goed te bereizen. De metro kun je natuurlijk ook gebruiken voor een rondrit om de pracht en praal van enkele stations te bekijken. Er zijn in de hele stad veel restaurants, trollies en kiosken om iets te eten of drinken te kopen.

Een eerste stadsverkenning brengt je vanzelfsprekend naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou en Rusland. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort, die eerder moesten wijken om grootse militaire parades op het plein mogelijk te maken, zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw naar beige gezandstraald. Gebleven is het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider.

rusland moskou winkel Djoser Vergeet niet om de musea te bekijken met onschatbare kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse West-Europese impressionisten, de Tretjakow-galerij is beroemd om de oude iconen en biedt daarnaast een overzicht van de Russische schilderkunst tot heden. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vinden we de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs. In het Gorki-park kun je zien hoe de Russen zich vermaken.

Het groene park met zijn statige fonteinen, waterorgel en draaimolens stamt uit de Sovjettijd. Er tegenover is een tuin met beelden van gevallen Sovjethelden die hun plaatsen op de centrale pleinen van Moskou hebben moeten opgeven.

Baboeshkas Rusland DjoserFlaneren in de vrije uurtjes kun je op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Je vindt hier veel typisch Russische zaken als iconen en houten matriosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Hier word je zeker getroffen door het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

Het is een leuke avondbesteding om naar een concert, balletuitvoering of een opera te gaan. De aankleding van dergelijke voorstellingen alleen al is de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat het theaterseizoen ook in Rusland in de zomer stil ligt. Het beroemde Russische circus is leuk om bij te wonen en is ook in de zomermaanden geopend.

Gouden Ring

Dag 4 Moskou - Vladimir - Soezdal
Dag 5 Soezdal

rusland vladimir Djoser Als we Moskou met de bus verlaten, gaan we een heel andere kant van Rusland zien en beleven. Na de drukte van de grootste stad van Rusland maak je nu kennis met het platteland in de zogenaamde Gouden Ring. De eerste stop is, na drie uur, in Vladimir, waar we twee blinkend witte kerken zien met fraaie reliëfs aan de buitenkant. Daarna maken we een wandeling naar het gave 12e-eeuwse kerkje Pokrova na Nerli, dat midden in de landerijen aan een riviertje staat.

rusland suzdal Djoser
Dan rijden we door naar Soezdal, waar we twee nachten blijven. Je hebt zo een volle dag om te dwalen door dit romantische plaatsje, dat in zijn geheel valt onder de Russische monumentenzorg. De vele kerken met felgekleurde uivormige koepeltjes steken uit boven houten huizen, waarvan de daklijsten fraai versierd zijn. Op de markt worden veel groenten en fruit aangeboden.


Jaroslavl


Dag 6 Soezdal - Kostroma - Jaroslavl
Dag 7 Jaroslavl - Rostov Veliki - Sergijev Posad

Tijdens de rit naar Jaroslavl doen we de oude handelsstad Kostroma aan. Het hoogtepunt van de stad is het fraai aan de Wolga gelegen Ipatjevski-klooster. De classicistische winkelarcades in het oude stadscentrum getuigen van de vroegere glorie van de marktstad. Net als in het Ipatjevski-klooster vind je in het centrum nog sporen van de bijzondere band die deze stad had met het bojaren- en later zelfs tsarengeslacht Romanov.

rusland jaroslavl kremlin DjoserJaroslavl is een oude stad met veel pastelkleurige huizen en mooie kerken. 's Avonds wandelt de bevolking over de promenade langs de rustig stromende Wolga. Het centrum ademt een luchtige en rustige sfeer waar we na aankomst nog van kunnen genieten. Tot de bezienswaardigheden behoort zeker het Spaso-Preobrazjenski klooster, gebouwd als vesting vlakbij de brug. In de kerk van Ilya Proroka in het centrum zijn weer ontelbare mooie fresco's en als je geluk hebt kun je hier prachtige gezangen uit één van kapelletjes horen komen.

rusland rostov veliki DjoserOp een uur rijden van Jaroslavl ligt de oude stad Rostov-Veliki, waar we een uurtje stoppen en je het ommuurde kremlin kunt bekijken. Op de verdere rit die dag zie je langs de kant van de weg veel houten huizen. Russen zijn altijd heel gastvrij, en zeker op het platteland word je snel uitgenodigd om een kopje thee of een glaasje wodka te drinken.

In Sergijev Posad, 80 km ten noorden van Moskou, staat het Drievuldigheids-klooster, het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland. Een kerkdienst in de van wierook doortrokken Oespenski Sobor moet je zeker bijwonen. De diensten bestaan uit gezang en door de priester uitgesproken liturgische teksten. Iconen zijn in de belevenis van de gelovigen geen decoratie, maar heilige voorwerpen met magische kracht.

Tver en Novgorod

Dag 8 Sergijev Posad - Tver
Dag 9 Tver - Novgorod
Dag 10 Novgorod

De weg naar Tver geeft een goed beeld van het gewone Russische platteland. Onderweg kunnen we stoppen in de stad Klin, waar het huis van de beroemde componist Tsjaikovski is ingericht als museum. Tver is een typisch Russische provinciestad. Je ziet het verschil in welvaart en herkent het gebrek aan onderhoud van grote gebouwen en de bestrating. Loop vooral even over de lokale markt, voordat je langs de Wolga naar het paleis wandelt. Dit reispaleis diende Catharina de Grote op haar frequente tochten van Moskou naar Sint-Petersburg.


rusland novgorod DjoserDe volgende dag rijden we in een uur of zes over de grote weg naar Novgorod, waar we twee nachten verblijven. De stad mag zich de oudste stad van Rusland noemen, gesticht in de 9e eeuw door Scandinavische handelaren op een strategisch punt. Het ligt aan het Ilmenmeer en herbergt het kremlin, het oudste gebouw van Rusland, de Sofia-kathedraal uit 1050.

Novgorod is een sfeervolle kleine stad met een oud stadshart, dat na 1945 wel bijna geheel opgebouwd moest worden. Omdat er meestal veel mensen op straat zijn maakt het een gezellige indruk. Het strandje bij de Kremlin muur aan de rivier Volchov wordt bij mooi weer volop gebruikt. Aan de overkant van de Volchov kom je in het oude marktdeel Hof van Jaroslav, waar ook veel oude kerken staan uit de 12e tot de 17e eeuw.

St. Petersburg

Dag 11 Novgorod - Sint-Petersburg
Dag 12 Sint-Petersburg

Dag 13 Sint-Petersburg
Dag 14 Sint-Petersburg - vlucht naar Amsterdam

Sint Petersburg Hermitage Rusland Djoser We rijden in ongeveer vier uur naar Sint-Petersburg , waar we de laatste dagen van de reis doorbrengen. Sint-Petersburg is zonder meer de mooiste stad in Rusland. De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Sint-Petersburg werd in de 18e eeuw gesticht op bevel van tsaar Peter de Grote, die het tot zijn venster op Europa wilde maken. Het is dan ook niet voor niets, dat veel inwoners van deze stad vinden dat Rusland eigenlijk twee hoofdsteden heeft.

Aan de brede boulevard
Nevski Prospekt zijn grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen van de oude aristocratie. Aan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen het grootste museum ter wereld, de Hermitage.

Aan de overzijde van de machtige Neva zie je de Petrus-en-Paulusvesting, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt. Verderop ligt het houten huisje van tsaar Peter en de legendarische pantserkruiser Aurora.

Andere markante punten die je niet mag missen zijn de Smolny-kathedraal en het Alexander Newski-klooster met de begraafplaats voor beroemde schrijvers en componisten. Het Mariinski-theater is het toneel voor opera en ballet. Het Kirov-ensemble dat hier danst wordt hoger ingeschat dan het Moskouse Bolsjoi. Op dit toneel dansten rond 1900 Pawlowa en Nijinski, later ook Barisjnikov en Noerejev.

rusland sint petersburg buitenverblijf DjoserOp korte afstand buiten de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die op verschillende excursies bezocht kunnen worden. In het tsarendorp Poesjkin staat het schitterende paleis van Catharina de Grote met alle pracht en praal van de Russische 18e eeuw.
Vanaf de Hermitage kun je met een snelboot naar Petrodvorets varen. Hier liet Peter de Grote naar voor
beeld van Versailles een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van watervallen en fonteinen, die uiteindelijk in de Finse Golf uitstromen.

Op weg naar het vliegveld rijden we over de uitvalsweg naar Moskou, waarlangs imposante gebouwen met stalinistische architectuur staan, zoals het Huis van de Sovjets met een groot standbeeld van Lenin ervoor. De Russen laten hem staan: hij is onderdeel van hun geschiedenis geworden. Het is een laatste herinnering aan tijden die Rusland achter zich heeft gelaten.


Op weg met Djoser:

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je eens zo maar een andere straat inslaat of gewoon in een dorpje een kopje thee drinkt op een terras, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

03 mei - 16 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

17 mei - 30 mei
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

24 mei - 06 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

31 mei - 13 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

07 jun - 20 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

21 jun - 04 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €120,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Rusland ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Hotel Dynamo
Soezdal Sokol Hotel
Jaroslavl Hotel Tourist
Sergiev Posad Hotel Posadsky
Tver Volga Hotel
Novgorod Sadko Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Gostevoy Fond hotel restaurant St. Petersburg Rusland Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Gostevoy Fond hotel kamer St. Petersburg Rusland

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:45

  Aankomst

  16:00

 • Vlucht met

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  17:30

  Aankomst

  19:25


Tijdverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met een comfortabele bus van Moskou langs de steden van de Gouden Ring en uiteindelijk naar Sint-Petersburg. De bus beschikt over ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In Moskou en Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoermiddelen. De andere steden kun je te voet ontdekken.

 • Rusland KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus Rusland RU zijkant Djoser
 • Bus Rusland RU zijkant Djoser
 • Bus Rusland Rusland binnenkant Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):

 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin.
 • Bezoek aan Vladimir, de voormalige hoofdstad van Rusland.
 • Bezoek Drievuldigheids-klooster, het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland.
 • Bezoek reispaleis Catharina de Grote in het typisch Russische provinciestad Tver.
 • Bezoek Nevski Prospekt, de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting.


Gedurende de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn, zoals een masterclass over de matroesjka's in Soezdal. Op korte afstand van Sint-Petersburg liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden.

Tijdens de vertrekdata van december tot en met maart is het mogelijk om deel te nemen aan excursies met een winters karakter. Neem bijvoorbeeld deel aan een rit met een paardenslee nabij Soezdal. Breng ook een bezoek aan het sprookjesachtige Paleis van het Sneeuwmeisje in Kostroma.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumbo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Jaroslavl, Novgorod en Sint-Petersburg.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards: zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants gekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In het deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt het in ieder geval niet donker.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de hotels in Rusland?

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels met een gezellige sfeer. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. De hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt.

Is het ontbijt inclusief?

Hoe reizen we door Rusland?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Mag ik in Rusland fotograferen?

Wat is de beste reistijd?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat is de voltage in Rusland?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goede reisbegeleiding Wim.. Was super

  9,0

  9,0
 • Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast het bekende de Tretjakovgalerij in M en bandjes op de Neski Prospect in St-P. Tussendoor nog wat platteland. Onverwachts aardige Russen. Hulde aan onze gids Alexandra die het voortreffelijk deed en voor een onvergetelijke vakantie zorgde.

  8,0

  8,0
 • Dit was de reis van mijn leven. Het overtrof al mijn verwachtingen. Zonder de Gouden Ring gezien te hebben, krijg je geen juist beeld over Rusland. Met een geweldige groep 14 dagen de geschiedenis van Rusland herbeleefd. Ik zal nog heel vaak aan deze reis terug denken. Dank je wel, Djoser!

  9,0

  9,0
 • Moskou: indrukwekkend, St. Petersburg: adembenemend, maar: met (slechts) het bezoek aan deze twee megapolen heb je het echte Rusland nog niet gezien!

  8,0

  8,0
 • De afgelopen veertien dagen maakten wij met Djoser een rondreis door Rusland. Dat klinkt fantastisch, het was meer dan dat. Het was fascinerend. We maakten kennis met een cultuur die enerzijds vertrouwd aanvoelde, maar die tegelijk onbekend en verrassend was. We liepen over het Rode Plein en het Kremlin in Moskou, waar verleden en heden elkaar vinden. De tijd van de tsaren, de overweldigende invloed van kerk en religie, de nadagen van het communisme en de hedendaagse moderne tijd gaan hier hand in hand. We reisden een week langs kleine dorpjes en steden, die een schat aan cultuur verbergen. Prachtige kerken en kloosters waar de tijd stil gestaan heeft, eenvoudige dorpjes met mooie pleinen. Er waren musea vol iconen, restanten van een rijk verleden. We genoten van de gastvrijheid in de restaurantjes en maakten kennis met de traditionele Russische keuken, die ongekend heerlijke gerechten biedt. Tot slot bezochten we St. Petersburg, een stad met een westerse, elegante uitstraling. We dwaalden door de Hermitage en bekeken vanaf de vele terrassen het leven in deze stad. Het was mooi, het was overweldigend en teveel voor 14 dagen. We komen terug. Das Vedanja.

  9,0

  9,0
 • Rusland was mijn eerste grote reis alleen. In mijn reisgroep ben ik goed opgevangen en nieuwe vrienden gemaakt. De reisleider wist veel te vertellen over de steden waar we geweest zijn. Ook de vrije dagen waren heerlijk, lekker kunnen bepalen wat je zelf wilt. Ik had nog wel langer kunnen blijven.

  8,0

  8,0
 • Historische schatkamer in een vriendelijke ambiance!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige Cultuurreis die je niet mag missen!! Mét: aangename temperaturen, vriendelijke mensen en je kunt er heerlijk eten.

  9,0

  9,0
 • Zaterdagavond ben ik weer thuis gekomen na een erg mooie reis door Rusland. Het was een erg mooie reis door een winters Rusland. Ik heb veel gezien, alles is goed gegaan. De reisbegeleiding was zeer goed. Ik heb de Russen als vriendelijke en behulpzame mensen ervaren. Wat een pracht en rijkdom daar!

  9,0

  9,0
 • Aanvankelijk zouden we alleen Moskou en Sint Petersburg 'doen', maar achteraf zijn we heel blij dat we deze reis hebben gekozen. Een aanrader voor wie geïnteresseerd is in zowel de geschiedenis van dit grootse land ter wereld als in het moderne Rusland, waar je ook nog verrassend lekker kunt eten.

  9,0

  9,0
 • Goed om niet alleen de 2 grote steden te zien, maar ook wat ertussen ligt, dan krijg je echt een ander beeld van het huidige Rusland, prachtige uitgestrekte bossen, armoedige huisjes- wel schilderachtig-, maar armoede.

  8,0

  8,0
 • Zeer boeiende reis door de geschiedenis van Rusland, opgeslagen in Moskou en St. Peterburg, én - minstens even belangrijk - een reeks van historische plekken tussen beide metropolen. Deze Djoserreis biedt een zeer efficiënte mogelijkheid om zoveel locaties goed te zien en te beleven.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Reisdagen in bus niet te lang, veel stops en alleen overdag zodat je veel ziet. Verschillende kanten van Rusland: Moskou en St. Petersburg, prachtige kleine steden Gouden Ring, maar ook ouderwets Russische provinciestad Tver. Heel afwisselend en in een rustig tempo. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Zeer goede reisbegeleiding van Harma. Ze heeft veel gedaan wat niet hoefde. En er heel veel aangedaan om ons toch ondanks alle afsluitingen bij het Rode Plein te komen. Ook wist ze veel over het land en de geschiedenis. Harma is top.

  8,0

  8,0
 • Zeer interessante en boeiende reis. Zeer goede reisleider (Hans). Hotels soms wat ver van centrum.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, veel gezien. Heb nu een indruk van Rusland met veel tegenstellingen. Luxe in Moskou en St. Petersburg. Grouwheid en veel lagere levensstandaard in de provicie steden.

  8,0

  8,0
 • Bezoek Moskou, St Petersburg was fantastisch, bruisend en historisch-cultureel interessant. Gouden ring een aanrader om meer van Rusland te zien. Zeer tevreden.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis, waarbij ik regelmatig volschoot van ontroering. Alle clichés blijken waar, in veel grotere mate dan verwacht: de pracht en praal in paleizen en kathedralen, houten huisjes en enorme sovjetflats, lege velden en berkenbossen... een comfortabele reis tussen ontspannen Russen...

  10,0

  10,0
 • Een geweldig mooie Ruslandreis! De reis was goed opgebouwd met iedere dag weer veel culturele hoogtepunten. De vriendelijke en behulpzame Russische bevolking heeft hieraan zeker bijgedragen.

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis. Uitstekende sympathieke en zeer kundige reisleiding.Prima hotels. Alles goed geregeld en verzorgd met genoeg ruimte om zelf in te vullen. Complimenten voor Djoser van een heel tevreden reizigster. Tot ziens.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Stadswandeling in Moskou
 • Bezoek en overnachting historische steden Soezdal en Jaroslavl in de Gouden Ring
 • Authentiek Rusland ervaren in Tver
 • Verblijf in Novgorod, de oudste stad van Rusland
 • Wandel langs fraaie grachten rond Nevsky Prospekt in Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen met ontbijt 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goed...
Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goede reisbegeleiding Wim.. Was super

Ton R. - 9,0
Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast...
Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast het bekende de Tretjakovgalerij in M en bandjes op de Neski Prospect in St-P. Tussendoor nog wat platteland. Onverwachts aardige Russen. Hulde aan onze gids Alexandra die het voortreffelijk deed en voor een onvergetelijke vakantie zorgde.

Anna R. - 8,0
Dit was de reis van mijn leven. Het overtrof al mijn verwach...
Dit was de reis van mijn leven. Het overtrof al mijn verwachtingen. Zonder de Gouden Ring gezien te hebben, krijg je geen juist beeld over Rusland. Met een geweldige groep 14 dagen de geschiedenis van Rusland herbeleefd. Ik zal nog heel vaak aan deze reis terug denken. Dank je wel, Djoser!

Alma van de B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

12°C

Terug naar boven