Rusland

Rondreis Rusland8 dagen

Het Kremlin en het Rode Plein met de Basiliuskathedraal zijn de meest herkenbare bezienswaardigheden van Moskou. Deze stad heeft nog veel meer te bieden. Het is een moderne bruisende stad in beweging waar 'the Rich and the Famous' zich graag laten zien. Sint-Petersburg wordt ook wel 'Venster op Europa' genoemd. Peter de Grote heeft deze stad volgens Amsterdams model gebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de Hermitage zeker niet ontbreken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.095,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou, het centrum van de macht: Kremlin
 3. Moskou
 4. Moskou - nachttrein naar Sint-Petersburg
 5. aankomst Sint-Petersburg
 6. Sint-Petersburg, de Hermitage en Petrus & Paulus vesting
 7. Sint-Petersburg
 8. Sint-Petersburg - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Moskou

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou, stadswandeling naar het centrum van de macht: Kremlin

Rusland Kremlin Moskou Djoser Met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam komen we in de middag aan in het centrum van de Russische macht: Moskou. Het oude deel van de Russische hoofdstad herinnert aan een rijk verleden en laat zien dat het huidige Moskou zijn rijkdom nog steeds heel graag tentoonspreidt. Historische gebouwen en pleinen zoals het indrukwekkende Kremlin en de Sint-Basiliuskathedraal met zijn sprookjesachtig gekleurde torentjes laten dit zien. Naast het Kremlin liggen de GUM- en TSUM-warenhuizen waar de Versace, Armani en Gucci merken je verwelkomen.

Een middagje zelf winkelen of dwalen door de indrukwekkende galerijen van het GUM warenhuis en ons vergapen aan het winkelende publiek is zeker de moeite waard. Het GUM was ten tijde van de Sovjet Unie bezit van het volk en een van de weinige plaatsen waar producten altijd voorradig waren. Het mausoleum van Lenin met het geconserveerde lichaam van de leider van de Russische Revolutie ligt op het Rode Plein.

Bezit van het volk: het metrostelsel en de musea

Dag 3 Moskou
Dag 4 Moskou - nachttrein naar Sint-Petersburg

Rusland Moskou metrostelsel Gorki Park Djoser Een ander indrukwekkend bezit van het volk is het metrostelsel. Moskou is een grote en uitgestrekte stad, maar door het uitgebreide en uitstekende metronet goed te bereizen. Het reizen met de metro op zich is al een belevenis. Het eerste metrostation, Sokolniki, is geopend in 1935 en brengt de reizigers naar Park Kultury. Aan het einde van deze lijn ligt het Gorki Park. Vooral op zondag is dit een heerlijke plek waar je kan zien hoe de Russen zich in hun vrije tijd vermaken. Het groene park met zijn statige fonteinen, waterorgel en draaimolens stamt uit de Sovjettijd. Er tegenover is een tuin met beelden van gevallen Sovjethelden die hun plaatsen op de centrale pleinen van Moskou hebben moeten opgeven.

In de verscheidene musea in Moskou bevindt zich kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse West-Europese impressionisten, de Tretjakow-galerij is beroemd om de oude iconen en biedt daarnaast een overzicht van de Russische schilderkunst tot heden. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek meer dan waard. Op de begraafplaats vinden we de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs. We vinden moderne kunst in het Garage Museum of Contemporary Art; Russische en internationale kunst wordt hier tentoon gesteld. Het Winzavod is een oude fabriekshal waar nu een aantal galeries hun deuren hebben geopend. Dit is een plek waar ook hippe concept stores en leuke cafés hun deuren hebben geopend. Een beeld dat we niet bij Rusland verwachten wellicht?

Rusland Arbad markt Djoser Flaneren in de vrije uurtjes kun je op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Je vindt hier veel typisch Russische zaken als iconen en houten matroesjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Je wordt in deze straat ook verrast door het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

Het is een leuke avondbesteding om naar een concert, balletuitvoering of een opera te gaan. De aankleding van dergelijke voorstellingen alleen al is de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat het theaterseizoen ook in Rusland in de zomer stil ligt. Het beroemde Russische circus is leuk om bij te wonen en is ook in de zomermaanden geopend. In de wintermaanden kan je gaan schaatsen op het Rode Plein of in het VDNK park.

Sint-Petersburg: Venster naar Europa

Dag 5 aankomst Sint-Petersburg
Dag 6 Sint-Petersburg, de Hermitage & de Petrus Paulus vesting

We reizen met de typische Russische nachttrein naar Sint-Petersburg, waar we onze stedelijke ontdekkingsreis gaan voortzetten. Op de nachttrein worden we verwelkomd door onze Provodnika die ervoor zorg draagt dat de coupe schoon en netjes is. Daarnaast heeft zij, en soms hij, er ook nog een winkeltje naast waar flesjes water en fris en kleine versnaperingen worden aangeboden.

Sint-Petersburg is zonder meer de mooiste stad in Rusland. De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Sint-Petersburg werd in de 18e eeuw gesticht op bevel van tsaar Peter de Grote, die het tot zijn venster op Europa wilde maken. Het is dan ook niet voor niets dat veel inwoners van deze stad vinden dat Rusland eigenlijk twee hoofdsteden heeft.

Rusland Sint-petersburg stad Djoser Aan de brede boulevard Nevski Prospekt zijn grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen van de oude aristocratie. Peter de Grote heeft zijn ontwerp van de stad gemaakt volgens Amsterdams model. Hij verbleef zelf enige tijd in Zaandam om op een scheepswerf te werken en de fijne kneepjes van de Hollandse bouw te leren. Aan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen het grootste museum ter wereld, de Hermitage.

Aan de overzijde van de machtige Neva zie je de Petrus-en-Paulusvesting, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt. Verderop ligt het houten huisje van tsaar Peter en de legendarische pantserkruiser Aurora.

Oud en ook Nieuw Sint-Petersburg

Dag 7 Sint-Petersburg
Dag 8 Sint-Petersburg - Amsterdam

Naast alle rijkdommen en kunstschatten uit een ver verleden, is er ook veel nieuwe kunst te bewonderen. Etagi Loft is gevestigd in een oude fabriek en jonge kunstenaars hebben hier een plaats gevonden om hun creativiteit tentoon te spreiden. Er is een heerlijk terras op het dak van de fabriek van waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Het is hoe dan ook aan te raden een wandeltour over de daken van Sint-Petersburg te maken. Vrijwel alle huizen zijn even hoog en dat betekent dat je een weids uitzicht hebt op een andere Russische wereld van bovenaf. De bewoners zitten boven een boek te lezen of een biertje te drinken en verliefde stelletjes zoeken er hun toevlucht. Zeker de moeite waard!

Rusland Smolny-Kathedraal Djoser Andere markante punten die je niet mag missen zijn de Smolny-kathedraal en het Alexander Newski-klooster met de begraafplaats voor beroemde schrijvers en componisten. Het Mariinski-theater is het toneel voor opera en ballet. Het Kirov-ensemble dat hier danst wordt hoger ingeschat dan het Moskouse Bolsjoi. Op dit toneel dansten rond 1900 Pawlowa en Nijinski, later ook Barisjnikov en Noerejev. Een van de beste manieren om Sint-Petersburg te leren kennen is op de fiets. Huur een fiets en ontdek zo de verschillende wijken om de bekende grachtengordel van de stad. In de zomer is een nachtelijke fietstocht aan te raden: het is wat rustiger op de weg en de sfeer die ontstaat in de schemering als de nacht op zijn donkerst is, is werkelijk magisch.

Op korte afstand buiten de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die op verschillende excursies bezocht kunnen worden. In het tsarendorp Poesjkin staat het schitterende paleis van Catharina de Grote met alle pracht en praal van de Russische 18e eeuw. Vanaf de Hermitage kun je met een snelboot naar Petrodvorets varen. Hier liet Peter de Grote naar voorbeeld van Versailles een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van watervallen en fonteinen, die uiteindelijk in de Finse Golf uitstromen. Na een paar dagen van oude en nieuwe cultuur op te snuiven reizen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je zo maar eens een andere straat inslaat of gewoon op een bankje in het park gaat zitten, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 apr - 01 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

15 mei - 22 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.095,-

Start - einde

22 mei - 29 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.095,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per nachttrein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Hotel Dynamo
Sint-Petersburg Hotel Obuhoff

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 145,-.

 • Rusland hotel kamer accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Rusland hotel kamer accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotel kamer accommodatie overnachting Djoser
 • Gostevoy Fond hotel restaurant St. Petersburg Rusland Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Gostevoy Fond hotel kamer St. Petersburg Rusland

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  17:45

  Aankomst

  19:40


Tijdverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met de nachttrein van Moskou naar Sint-Petersburg. Dit is het perfecte vervoermiddel in dit enorme land. Binnen de steden Moskou en Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoermiddelen.

 • Rusland KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Rusland Metro station Djoser
 • Rusland openbaar vervoer vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per nachttrein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of dwaalt over het Rode Plein om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):

 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek aan het Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin.
 • Bezoek Nevski Prospekt, de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting.


Gedurende de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Voorbeelden van optionele excursies zijn:

 • Een fietstocht door Sint-Petersburg of door Moskou
 • Bezoek aan Peterhof; op korte afstand van Sint-Petersburg liggen bijvoorbeeld imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden.
 • Bezoeken van een dans- of balletvoorstelling in een van de vele theaters die Moskou en Sint-Petersburg rijk zijn.
 • Bezoek aan het Russische Vodka museum waar niet alleen over het proces van wodka maken wordt verteld, maar waar de rol van vodka door de geschiedenis heen wordt uitgelegd en wat deze traditie betekent voor de Rus.
 • Het Cosmonautisch Museum in Moskou.
 • Bunker 42, ofwel Stalin's Bunker, geeft een interessante kijk in de tijden van de Koude Oorlog.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumbo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou en Sint-Petersburg.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards: zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In Moskou en Sint-Petersburg is er in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker en zowel in Moskou als in Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater om die reden af te raden.  Hier kun je het beste flessen water gebruiken. Daarnaast vloeit de wodka rijkelijk in veel restaurants, cafés en niet te vergeten in de restauratiewagen van de nachttrein. Er zijn veel verschillende soorten wodka verkrijgbaar van verschillende kwaliteiten. Uiteraard mag een glaasje van deze nationale drank en trots niet ontbreken tijdens deze reis.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In het deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt het in ieder geval niet compleet donker.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de hotels in Rusland?

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels in de typisch Russische sfeer. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. De hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt.

Hoe reizen we in Rusland?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Mag ik fotograferen in Rusland?

Wat is de beste reistijd?

Wat is de voltage in Rusland?

Kan ik tijdens de reis bellen of emailen naar huis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede reisbegeleiding & organisatie. Vrijheid is pluspunt. Ik heb Rusland leren kennen vanuit een heel ander perspectief dan het beeld dat de media ons voorschotelt. Moskou & Sint-Petersburg zijn een must-see. Op naar de volgende reis :)

  9,0

  9,0
 • Goed

  9,0

  9,0
 • Het was een adem benemende introductie met vaste activiteiten met daar tussendoor ook genoeg gelegenheid om er zelf op uit trekken. Mede mogelijk gemaakt door Emiel onze reisleider die uitstekend de groep aan voelde en goede kennis had over de bezienswaardigheden en het openbaar vervoer. Groet Udo

  9,0

  9,0
 • Moskou interessant en mooi maar St. Petersburg slaat echt alles. Prachtige stad met schitterende paleizen en kathedralen. Toppunt is de hermitage. De blaren op mijn voeten gelopen maar het was meer dan de moeite waard.

  10,0

  10,0
 • Een zeer indrukwekkende reis, Moskou en Sint Petersburg zijn totaal verschillende steden maar beide zeker de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Het was een prachtige reis, vooral Sint-Petersburg met een bezoek aan het Hermitage.

  9,0

  9,0
 • Moskou en Sint-Petersburg hebben erg veel indruk op mij gemaakt. Prachtige gebouwen en overal kunst!

  8,0

  8,0
 • Het was een indrukwekkende reis met nog veel zichtbare invloeden van de Sovjet-Unie. Wij hebben genoten.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Stedentrip naar de hoogtepunten van Rusland
 • Ontdek ook de onbekende parels van Moskou & Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen met ontbijt 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede...
Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede reisbegeleiding & organisatie. Vrijheid is pluspunt. Ik heb Rusland leren kennen vanuit een heel ander perspectief dan het beeld dat de media ons voorschotelt. Moskou & Sint-Petersburg zijn een must-see. Op naar de volgende reis :)

Timothy M. - 9,0
Goed

Dick E. - 9,0
Het was een adem benemende introductie met vaste activiteite...
Het was een adem benemende introductie met vaste activiteiten met daar tussendoor ook genoeg gelegenheid om er zelf op uit trekken. Mede mogelijk gemaakt door Emiel onze reisleider die uitstekend de groep aan voelde en goede kennis had over de bezienswaardigheden en het openbaar vervoer. Groet Udo

Udo de V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

12°C

Terug naar boven