Overzicht Rusland rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Rusland

Landinformatie Rusland

 Landinformatie Rusland

 • Hoofdstad: Moskou
 • Andere bekende steden: Sint-Petersburg, Kaliningrad en Irkoetsk
 • Inwoners: 143,5 miljoen
 • Taal: Russisch
 • Munteenheid: Russische roebel
 • Beste reistijd: mei tot en met augustus
 • Tijdsverschil: Rusland is opgedeeld in verschillende tijdzones. In het westen is het 1 uur later dan in Nederland, maar meer naar het oosten loopt het verschil op tot 11 uur.
 • Oppervlakte: 17,1 miljoen km²
 • Geografie: Rusland is veruit het grootste land ter wereld. Het ligt deels in Europa en deels in Azië. In het midden van het land loopt het Oeralgebergte, dat de twee continenten van elkaar scheidt.


> Rondreizen Rusland

Terug naar boven

Beste reistijd Rusland

Beste reistijd Rusland

Rusland is een erg groot land die veel klimaatzones kent. Met Djoser reis je door het landklimaat. Er zijn warme zomers en erg koude winters. In de zomer bestaat de kans op een bui. Wanneer je in juni naar St.Petersburg gaat, kun je de hele dag genieten van veel licht. De zon gaat dan niet of nauwelijks onder. Houd rekening met koude nachten en koele dagen tijdens het voor- en najaar. Overdag is de temperatuur dan vergelijkbaar met Nederland (10-20°C).

> Rondreizen Rusland

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Rusland

Bezienswaardigheden Rusland

Rusland staat onder de reizigers bekend als het land van communisme, tsaren en wodka. Maar ook als een ongekend contrastrijk land. Van het eenvoudige leven op het platteland tot de paleizen in Sint-Petersburg, van ongelooflijke rijkdom tot aan de husky’s in de ongerepte natuur. Rusland kent vele bezienswaardigheden die bij de rondreizen naar Rusland absoluut niet overgeslagen mogen worden! 

Waanzinnig Moskou
Moskou Basiliuskathedraal Rode Plein Rusland DjoserDe welbekende gekleurde torentjes van de beroemde grote Basiliuskathedraal en de Maria-Boodschapskathedraal met zijn gouden torentjes, zijn twee fantastische bezienswaardigheden die niet te missen zijn. Alleen de metro al is een unieke ervaring; Gouden kroonluchters aan de muur en marmeren vloeren. Vooral in Moskou is de rijkheid van Rusland terug te zien.

Het welbekende Kremlin, een van de belangrijkste politieke plaatsen ter wereld aan het Rode Plein, moet je met eigen ogen gezien hebben. De naam ‘Kremlin’ betekend ‘versterkte stadskern’. Daarom wordt het niet voor niets het kloppend hart van de stad genoemd.

De Gouden Ring 
Kremlin Rostov Veliki Rusland DjoserDe Gouden Ring omvat alle historische steden in het westen van Rusland, onder andere Vladimir, Soezdal, Jaroslavl, Novgorod en Rostov Veliki. Vroeger waren deze steden belangrijke plaatsen, maar tegenwoordig zijn het slechts kleine pittoreske dorpjes.
De mooiste stad, die zo genoemd wordt door de Russen, is Rostov Veliki, meestal gewoon Rostov genaamd. In het centrum van dit stadje staat dé bezienswaardigheid van Rostov, namelijk een prachtig eeuwenoud Kremlin dat prachtig afschittert aan de oever van het grote meer Nero.  

Paleizenstad Sint-Petersburg
Hermitage St. Petersburg Rusland DjoserSint-Petersburg is jaren geleden opgericht door tsaar Peter de Grote. Vanaf het begin af aan is Peter de Grote bezig geweest om de stad pracht en praal uit te laten stralen. Hij liet zich inspireren door Venetië en Amsterdam, waardoor je je ongetwijfeld thuis zult voelen.
Sint-Petersburg kent vele schoonheden, zoals het Stroganov Paleis, het voormalige winterpaleis dat nu het Hermitage Museum heet en de St. Isaakskathedraal. Door de vele grachten die de stad heeft, zijn deze bezienswaardigheden ideaal met een rondvaart te aanschouwen.

Huskytochten
Huskytocht Rusland DjoserDe husky’s verbazen je tijdens een sledentocht in Rusland met hun ongekend uithoudingsvermogen, ze kunnen tot wel 50 km achter elkaar rennen. Een husky is een typische sledehond en wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element.  Ze vervoeren je langs schitterende meren, open vlakten en bossen in de ongerepte natuur. Een huskytocht zal een onvergetelijke ervaring opleveren!
Kudama is een goede plek om een huskytocht te ondernemen. Kudama is niet willekeurig gekozen voor een hondenslee avontuur,  in deze plaats vinden namelijk jaarlijks sledehonden races plaats. Mocht je geen interesse hebben in de sledehonden race, dan kun je altijd gebruik maken van een sauna, cross-country ski’s huren of gaan ijsvissen. In Kudama zijn er genoeg bezienswaardigheden en voor ieder wat wils!

> Rondreizen Rusland

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

Perfecte combinatie van natuur en cultuur. De excursies die...
Perfecte combinatie van natuur en cultuur. De excursies die incl. zijn, zijn zeker de moeite waard. Vooral Teriberka heeft veel indruk op ons gemaakt. Genoten van de rondrit Moersmansk en Kivorsk, de sneeuwscooters, de honden. 1 min puntje, het zakgeld wat geadviseerd wordt, was niet genoeg.

Joop D. - 10,0
Terug naar boven