Saoedi-Arabië

Rondreis Saoedi-Arabië 11 dagen

Steden als Jeddah en Riyadh, prachtige woestijnlandschappen, groene oases en spectaculaire archeologische vindplaatsen als Mada'in Saleh nabij Al Ula vormen aantrekkelijke trekpleisters voor de eerste ondernemende bezoekers.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Saoedi-Arabië, 11 dagen
 1. Amsterdam - Riyadh
 2. Riyadh
 3. Riyadh - vlucht naar Abha
 4. Abha, bezoek Haballah - vlucht naar Jeddah
 5. Jeddah
 6. Jeddah - vlucht naar Al Ula, excursie Olifantsrots
 7. Al Ula, excursie Khuraibah & Mada'in Saleh
 8. Al Ula - excursie Al Disah kloof - Tabuk
 9. Tabuk - Al Bad - Al Hismavallei - Aqaba
 10. Aqaba - Amman
 11. Amman - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Riyadh

Dag 1. Amsterdam - Riyadh
Dag 2. Riyadh

Riyadh - cityviewOns bezoek aan Saoedi-Arabië start in de hoofdstad Riyadh. We verblijven hier in een centraal gelegen hotel. Naast een Nederlandse reisbegeleider is er een lokale gids aanwezig die je van alles kan vertellen over de achtergronden, bezienswaardigheden en do and don’ts van dit gesloten land. In het oog springt de futuristische moderne architectuur. Oliedollars hebben hier een aantal spectaculaire wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond doen schieten. Onze stadsverkenning start bij het nationale King Abdulaziz museum. Hier maak je kennis met de spectaculaire vondsten die er gedaan zijn bij de meest belangrijke archeologische site van het land, Mada’in Saleh. Deze plek bezoeken we aan het einde van de reis. Tevens word je geïnformeerd over het leven van de meest bekende inwoner van het land, de profeet Mohammed.

We nemen vervolgens een kijkje bij het uit leem opgetrokken Musmak-fort. Het fort ligt centraal en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Het voormalige dorp Al Direyah is de oorspronkelijke woonplaats van de familie Saud, de stichters en heersers van het land. Het dorp is inmiddels opgeslokt door het snel groeiende Riyahd en ligt tegenwoordig in een buitenwijk. Vanwege het historisch belang is het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst en wordt het momenteel gerestaureerd. We bezichtigen het dorp op een afstand vanuit het bezoekerscentrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan de indrukwekkende Faisaliah-toren. Vanaf de bovensten verdieping van dit futuristische gebouw, heb je een spectaculair uitzicht over de hele stad.

Abha

Dag 3. Riyadh - ochtendvlucht naar Abha
Dag 4. Abha, bezoek Haballah - vlucht naar Jeddah

Huizen Abha Saoedi-ArabieMet een ochtendvlucht bereiken we Abha, de hoofdstad van de provincie Asir. De stad ligt in de vruchtbare bergen in het zuidwesten van het land. Vanwege haar hoge ligging en aangename klimaat is het een populaire bestemming voor Saoedische toeristen. De stad wordt opgedeeld in vier verschillende wijken met een mix van typische traditionele en moderne architectuur. We bezoeken de lokale markt en nemen een kijkje bij de restanten van het Shada-paleis, een uit leem opgetrokken fort, waarvan nu nog slechts een toren van over is. Met een kabelbaan bereiken we de berg Al Soodah, gelegen in het gelijknamige natuurgebied even buiten de stad. Je wordt hier verrast door een fantastische uitzicht op de omliggende bergen. Het dorp Rijal Alma is van oudsher gelegen op een kruispunt van belangrijke handels- en pelgrimsroutes. Goederen uit Afrika en Azië vonden hier hun weg naar het achterland. Bijzonder is de typische architectuur van de verstrekte torenwoningen, zoals we die ook uit Jemen kennen. De uit natuursteen opgetrokken huizen hebben witte vensters en dakranden.

De volgende dag bezoeken we het tegen steile kliffen gebouwde unieke ‘hangende’ dorp Haballah. Het dorp werd enkele eeuwen geleden gebouwd door de Khatani-stam om te ontsnappen aan de Ottomanen. Tot de jaren 80 leefden zij hier zelfvoorzienend. Tegenwoordig is het dorp in de zomermaanden met een kabelbaan bereikbaar. Zonder deze gondel is het moeilijk te bevatten hoe je deze plek kan bereiken. In de namiddag rijden we naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Jeddah.

Jeddah

Dag 5. Jeddah

Straat Jeddah Saoedi-ArabieJeddah is de belangrijkste handelsstad van het Saoedische koninkrijk en de plek waar de meeste pelgrims op weg naar Mekka de eerste voet aan wal zetten. Na de opening van het Suezkanaal ging het de stad economisch voor de wind. In het oude centrum bouwden kooplieden in de 19e eeuw mooie torenwoningen van koraalsteen verfraaid met kunstig bewerkte houten afgesloten balkonnetjes. Vanaf hier konden de vrouwen ongezien het straatleven bespieden. Tegenwoordig worden veel van deze mooie huizen met hulp van UNESCO gerestaureerd. Het Nassifhuis is hier een goed voorbeeld van. Het internationale karakter van de stad heeft ook een wat liberale wind doen waaien. Op de Alawi-souk en op de vismarkt worden de zwarte abaya’s langzamerhand verdrongen door kleurige exemplaren, waaruit soms een plukje haar zichtbaar is. Slenterend over de moderne boulevard langs de Rode Zee word je ’s avonds aangestaard door de families die hier flaneren. De koning Fahd-fontein is ’s nachts verlicht en spuit water circa 200 meter de lucht in. Een imposant gezicht.

Al Ula - Mada'in Saleh

Dag 6. Jeddah - Al Ula, bezoek olifantsrots

Djoser - Saoedie Arabie - Al Ula - OlifantsrotsIn de ochtend maken we ons klaar voor de transfer naar de luchthaven. Een vlucht brengt ons naar Al Ula, de toegangspoort tot de wereldberoemde archeologische site van Mada’in Saleh. We overnachten hier in de woestijn in een prachtige gelegen tentenkamp. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en sanitair. Alle maaltijden zijn tijdens het verblijf inbegrepen. In de namiddag maken we een uitstapje naar de karakteristieke olifantsrots. Zelfs zonder enige vorm van fantasie is te zien waar deze rotsformatie zijn naam aan ontleent. In de avondzon levert de rots fotogenieke plaatjes op.

Dag 7. Al Ula, bezoek Khuraibah, Mada’in Saleh

Het is een fantastische ervaring om in het woestijnkamp de zon op te zien komen. De komende drie dagen maken we met comfortabele terreinwagens in de omgeving enkele uitstapjes. In elke auto nemen drie deelnemers plaats. Ervaren chauffeurs vervoeren je ‘on’ en ‘off road’. Het plaatsje AL Ula is pittoresk gesitueerd in een vallei. Deze oase fungeerde in de 6e eeuw als een belangrijke post op de specerijenroute tussen India, Arabië en Egypte. De verlaten spookstad Khuraibah bestaat uit een labyrint van lemen huizen en nauwe steegjes. Er wordt verondersteld dat de profeet Mohammed zelf hier nog heeft rondgedwaald. Vanwege de fragiele staat van veel duizend jaar oude huizen mag deze bijzondere plek alleen op afstand worden bekeken. Om de stad te beschermen bouwden de inwoners een fort. Vanaf de hoog gelegen restanten heb je een fantastisch overzicht op de vallei en de omringende woestijn. In de nabijgelegen oase Dedan zijn door archeologen de resten blootgelegd van een gefortificeerde stad. In de 2e tot 6e eeuw voor Christus regeerde vanuit hier de koningen van Dedan over een uitgestrekt rijk. De doden werden begraven in ondiepe tombes die in de rotswand werden uitgehakt. De ingang van de leeuwentombe wordt geflankeerd door twee abstracte leeuwenfiguren.

Al Ula- Mada'in Saleh Saoedi-ArabieNa de lunch verkennen we verder de Al Ula-vallei en de omgeving van Mada’in Saleh, de belangrijkste en spectaculaire archeologische vindplaats van het land. Deze Nabateese nederzetting werd, net als Petra in Jordanië, door de Romeinen in 106 na christus geannexeerd. Het bestaan ervan was bijna in de vergetelheid geraakt, aangezien de stad grotendeels onder het woestijnzand was verdwenen. Geïnspireerd door de ontdekking van Petra door Johann Ludwig Burckhardt, nam de Engelse reiziger Charles Montagu Doughty in 1876 deel aan een karavaan op weg naar een versterkt Ottomaans fort nabij Mada’in Saleh. Hij beschrijft de ontdekking van enkele mooi gedecoreerde graftombes in zijn boek Arabia Deserta. Het is nauwelijks voor te stellen dat in deze onherbergzame omgeving eens een stad floreerde. Mada’in Saleh is tegenwoordig verlaten en van de stad is weinig opgegraven. Ronduit indrukwekkend is echter de imposante necropolis met rijk versierde in de rotsen uitgehakte graven. Er zijn meer dan 130 tombes in kaart gebracht. We nemen een kijkje bij de meeste bijzondere. Enkele meeste tombes dragen boven de ingang inscripties van de overledenen. Door het uitzonderlijke droge klimaat zijn de tombes verbazingwekkend goed bewaard gebleven.

We bekijken het historische treinstation van de fameuze Al Hejaz-spoorlijn. In de Eerste Wereldoorlog was de spoorlijn verschillende keren doelwit van Arabische stammen. De verhalen rondom Lawrence of Arabia komen hier vanzelf tot leven.

Al Disahvallei

Dag 8. Al Ula - bezoek Al Disahvallei - Tabuk
Dag 9. Tabuk - Al Bad - Aqaba (Jordanie)

Al Disha vallei 2 Saoedi-ArabieWe verlaten ons tentenkamp en rijden door een indrukwekkend landschap naar de al Dishah-vallei. Na de verschillende culturele bezienswaardigheden is er de laatste dagen aandacht voor het natuurschoon. We rijden met onze terreinwagens de indrukwekkende Dishah-kloof in. Deze is onderdeel van het Prince Mohammed bin Salman nationaal reservaat. In de vruchtbare vallei wordt sinds oudsher landbouw bedreven. Hier en daar zijn nog sporen van Grieken en Nabateeërs te bespeuren. Bergpieken rijzen aan twee kanten op. In de canyon is het opvallend groen door de aanwezigheid van water. We overnachten in een hotel in Tabuk, eens een belangrijke stop op de Hajez-spoorlijn. Het historische Tabuk-kasteel is gerenoveerd en tegenwoordig een museum.

De volgende dag is het 2,5 uur rijden naar de Nabateese tombe Al Bad. Het landschap in de Hisma-vallei is vergelijkbaar met dat van Wadi Rum in Jordanië. Onze terreinwagens komen hier goed van pas. Imposante rotsformaties in de woestijn leveren fotogenieke beelden op. We kruisen Saoedisch/Jordaanse grens bij Durra waar we afscheid nemen van onze Saoedische chauffeurs. We overnachten in het badplaatsje Aqaba.

Aqaba & Amman

Dag 10. Aqaba - Amman
Dag 11. Amman - Amsterdam

De volgende dag reizen we per bus naar Amman. Vanaf de citadel met ruïnes van een Romeinse tempel en het Umayyaden paleis heb je een mooi uitzicht op de stad die gebouwd is op zeven heuvels. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt. We vliegen na middernacht vanuit de Jordaanse hoofdstad terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 nov - 01 dec

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

05 dec - 15 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 19 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

13 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

13 mrt - 23 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

03 apr - 13 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

16 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

30 okt - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

13 nov - 23 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

11 dec - 21 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 jan - 18 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

12 feb - 22 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

12 mrt - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

02 apr - 12 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen op dag 7, 8 & 9
 • Binnenlandse vlucht van Riyahd naar Abha
 • Binnenlandse vlucht van Abha naar Jeddah
 • Binnenlandse vlucht van Jeddah naar Al Ula
 • Hotelovernachtingen
 • 10 x ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 2 x lunch en 2 x diner
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Bezoek aan Direyah en de Faisaltoren
 • Abha, bezoek aan Al Soodah per kabelbaan
 • Bezoek aan Habballah
 • Stadwandeling in Jeddah
 • Al Ula, excursie per terreinwagen naar Mada’in Saleh
 • Al Ula, bezoek aan Hajez-spoor
 • Al Ula, bezoek aan Olifantenrots
 • Bezoek aan de Disah-vallei
 • Bezoek aan de tombe Al Bad & Hisma-vallei
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids

Exclusief

Reis en annuleringsverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 507,5,-.

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

In Riyahd, Jeddah, Abha en Tabuk verblijven we in comfortabele hotels. De hotels op enkele van deze plaatsen maken deel uit van bekende internationale hotelketens en zijn centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet, airconditioning, wifi en andere faciliteiten. Tijdens het verblijf in Al Ula wordt er overnacht in een tentenkamp in de woestijn. De grote tenten zijn voorzien van comfortabele bedden, vloerkleden, verlichting, airconditioning en sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Riyadh Hilton Garden Inn Olya
Jeddah Movenpick Hotel
Abha Abha Palace
Tabuk Holiday Inn
Al Ula Sahary Resort
Al Ula Madakhil Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 507,5,-.

 • In de steden zijn de hotels voorzien van een zwembad.

 • Nabij Al Ula overnachten we in een mooi gelegen tented camp midden in de woestijn.

  Nabij Al Ula overnachten we in een mooi gelegen tented camp midden in de woestijn.

 • Je tent in de woestijn is van alle gemakken voorzien.

 • Het entree van het Movenpickhotel in Jeddah.

 • Madakil camp nabij Al Ula is spectaculair gelegen.

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  08:50

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Riyadh

  Vertrek

  12:20

  Aankomst

  19:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amman - Frankfurt

  Vertrek

  02:40

  Aankomst

  06:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:00

  Aankomst

  10:15


Het is in Saoedi Arabië 2 uur later dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Ter plaatse reizen we de eerste 6 dagen met een comfortabele grote bus welke is voorzien van airconditioning. Dit vervoer wordt in de meeste gevallen gebruikt voor transfers van en naar luchthavens. De grote afstanden worden overbrugd met drie binnenlandse vluchten. Deze worden uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Saudia.

Op dag 7, 8 en 9 maken we in de woestijngebieden rondom Al Ula gebruik van comfortabele terreinwagens. In elke auto nemen drie deelnemers plaats. Een naast de chauffeur en twee op de achterbank. Bij de Saoedisch / Jordaanse grens verruilen we de terreinwagens voor een bus die ons het laatste traject naar Amman brengt.

 • Lufthansa

  We vliegen met de gerenommeerde Lufthansa.

 • Saoedie Arabie -bus

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Vanuit Al Ula verkennen we de woestijn met terreinwagens.

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen op dag 7, 8 & 9
 • Binnenlandse vlucht van Riyahd naar Abha
 • Binnenlandse vlucht van Abha naar Jeddah
 • Binnenlandse vlucht van Jeddah naar Al Ula
 • Hotelovernachtingen
 • 10 x ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 2 x lunch en 2 x diner
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Bezoek aan Direyah en de Faisaltoren
 • Abha, bezoek aan Al Soodah per kabelbaan
 • Bezoek aan Habballah
 • Stadwandeling in Jeddah
 • Al Ula, excursie per terreinwagen naar Mada’in Saleh
 • Al Ula, bezoek aan Hajez-spoor
 • Al Ula, bezoek aan Olifantenrots
 • Bezoek aan de Disah-vallei
 • Bezoek aan de tombe Al Bad & Hisma-vallei
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude souks op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een kopje koffie of thee, het dagelijks leven gade te slaan.

In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Saoudi-Arabië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Riyadh: kennismakings excursie met bezoek aan het nationaal- en Abdulaziz museum, bezoek Musmak-fort (bezichting uitsluitend buitenzijde, momenteel gesloten voor renovatie) en het Murabba-paleis.
 • Riyadh: bezoek aan Direyah en de Faisaltoren (entreegelden inbegrepen).
 • Abha: bezoek aan Al Soodah met de kabelbaan.
 • Abha: excursie naar het 'hangende' dorp Haballah per kabelbaan (inbegrepen)
 • Jeddah: stadswandeling met bezoek aan het historische centrum, Nassif huis (entree inbegrepen), de Alawi-souk en vismarkt.
 • Al Ula: bezoek aan de olifantenrots. Vervoer per 4WD en entreegeld inbegrepen
 • Al Ula: bezoek aan het dorp Khuraibah en de Leeuwentombe.
 • Al Ula: bezoek aan de tombes van Mada’in Saleh.
 • Al Ula: bezoek aan het historische spoorwegstation Hajez.
 • Al Ula: bezoek aan Disah-vallei
 • Tabuk: excursie naar de tombe van Al Bad en de Hisma-vallei.

Reisdocumenten

• E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
• Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Amman en waarin minimaal twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor de visa.
E-visum voor Saoedi-Arabië. De kosten bedragen USD $ 118.-
• Groepsvisum voor Jordanië dat door ons wordt verzorgd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

LET OP! Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, wordt de toegang tot Saoedi Arabië ontzegd. Zorg er daarom voor dat je een paspoort hebt zonder stempel van Israël. Om deze reden mag je eventueel een tweede paspoort aanvragen bij de gemeente.

Geldzaken

Saoedi-Arabië hanteert de Saoedische riyal (SR). Deze valuta is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn verschillende pinautomaten.
Contant: dollars en euro’s zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren in te wisselen.
Creditcards: op veel plaatsen kan je hiermee afrekenen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 75,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. Tijdens het verblijf in het afgelegen tentenkamp in Al Ula zijn tevens 2 x de lunch en 2 x het diner in begrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider zal in samenspraak met de lokale gids de restaurants selecteren. De regel dat in restaurants en cafés mannen en vrouwen in gescheiden ruimtes de maaltijd moeten gebruiken is recent versoepeld, maar nog niet overal van kracht.

De lokale traditionele keuken is eenvoudig en kent afhankelijk van de regio enkele verschillende gerechten. Kofta, shawarama en kebab kent vele smakelijke variaties en wordt meestal geserveerd met rijst. Kapsa is een populair gerecht. Daarnaast wordt er veel kip, lam, geit, kameel en in de kusstrook vis geserveerd. In grote hotels worden ook Europese gerechten bereid.

De nationale drank is koffie. Het drinken van koffie is een sociale aangelegenheid en het aanbieden ervan een teken van gastvrijheid. De yoghurtdrank ‘laban’ is populair en gedurende ramadan wordt ‘Sobia’, een frisdrank gemaakt van dadelpalmsap en specerijen vaak gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken. Alcoholische dranken zijn in het land niet verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor een bezoek aan Saoedi-Arabië wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

- DTP, vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio
- Hepatitis A
- In het grensgebied met Jemen komt malaria voor

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Een groot deel van het Arabische schiereiland is bedekt met de Grote Arabische Woestijn. Midden in het zuidelijkste gedeelte ligt Rub al Khali, het ‘Lege Kwartier’ een van de meest onherbergzame woestijngebieden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Saoedi Arabië een typisch woestijn klimaat heeft, met droge hete zomers en milde winters waar weinig neerslag valt. In het grensgebied met Jemen genereert het Asirgebergte meer neerslag en deze regio is dan ook opvallende groener dan de rest van het land.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Waarom met Djoser naar Saoedi Arabië?

• Djoser organiseert al ruim 35 jaar verre, avontuurlijke reizen.
• Alle entreegelden inbegrepen
• Verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
• Bezoek aan de bekendste archeologische site Mada’in Saleh nabij Al Ula
• In de voetsporen van Lawrence of Arabia bezoek je de restanten van de fameuze Hajez spoorlijn.
• 3-daagse dag excursies met terreinwagens in spectaculaire woestijngebieden
• Overnachting in prachtig gelegen woestijnkamp waarbij de maaltijden zijn inbegrepen
• Korte reisafstanden door drie binnenlandse vluchten
• Ervaren Nederlandse reisbegeleiding gedurende hele reis
• Lokale Engels sprekende Saoedische gids met veel kennis van het land.

Wat is de beste reistijd voor Saoedi Arabië?

Waarom starten de reizen pas in oktober 2020?

Voor wie is deze reis geschikt?

Welke reisdocumenten zijn er nodig?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Bezoek verschillende UNESCO werelderfgoederen zoals Al-Hijr of Mada’in Saleh
 • Drie tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Avontuurlijke woestijnsafari’s met terreinwagens
 • Verblijf in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Verblijf in spectaculair gelegen woestijnkamp inclusief maaltijden
 • In de voetsporen van Lawrence of Arabia
 • Unieke rondreis door een gesloten land

Het weer in Saoedi-Arabië

Het weer in Saoedi-Arabië

32°C

Terug naar boven