Overzicht Spanje rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Spanje

Landinformatie Spanje

Landinformatie Spanje

 • Hoofdstad: Madrid
 • Andere bekende steden: Sevilla, Málaga en Córdoba
 • Inwoners: 46,5 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: mei, juni en september
 • Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland.
 • Oppervlakte: 505.000 km²
 • Geografie: Spanje ligt in het zuidwesten van Europa, en bezet het grootste gedeelte van het Iberisch Schiereiland. Het is grotendeels bergachtig, en in het binnenland heerst een heftig landklimaat met zeer koude winters met sneeuw, en bloedhete zomers waar de temperatuur regelmatig boven de 40 graden uitkomt.
   

> Rondreizen Spanje

Terug naar boven

Beste reistijd Spanje

Beste reistijd Spanje

De zomers zijn in Spanje zeer droog en warm, vooral in het zuiden. De temperatuur kan dan wel oplopen tot boven de 40 graden! In de winter kan het in de bergen flink sneeuwen. Gedurende het hele jaar is het klimaat prima voor een rondreis om het prachtige Spanje te verkennen. Andalusië is ook zeer geschikt voor wandelliefhebbers.

> Rondreizen Spanje
 

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Spanje

Bezienswaardigheden Spanje

Wie Spanje zegt, denkt al snel aan de heerlijke tapas en wijnen, maar er is meer. Spanje heeft steden die rijk zijn aan historie en cultuur. De stad Sevilla heeft het grootse historische centrum van Europa en het paleis Palacio de Viana in Córdoba neemt je mee terug naar de achttiende eeuw. En natuurlijk het onmisbare paleis in Granada, het Alhambra. Breng zeker een bezoekje aan de volgende bezienswaardigheden en kom vast in de Spaanse sferen door te lezen over de cultuur.

Cultuur
Gezien de warme temperatuur in Spanje houden de Spanjaarden tussen 14:00 uur en 17:00 uur een siësta. Winkels, restaurants en kantoren gaan dan dicht en Spanje komt tot rust. Het is niet zo dat de Spanjaarden uren liggen te slapen. Vaak duurt het effectieve slapen maar een half uur tot een uur. Wanneer je wat dieper het binnenland in gaat zal je merken dat in vele dorpjes het stierenvechten nog erg populair is. Hoewel er steeds meer discussies over ontstaan, is het stierenvechten een oude traditie en wordt het je niet in dank af genomen als je er respectloos over praat.

Eten en drinken

Eten drinken Spanje DjoserKoffie en wijn zitten in het vaste patroon van de Spanjaarden. Of ze nu uiteten zijn of thuis van een maaltijd genieten, tijdens het eten wordt er vrijwel altijd een heerlijk glaasje wijn of sangria genuttigd. Na het eten wordt er traditioneel afgesloten met een kopje koffie. Gedurende de hele dag drinken de Spanjaarden over het algemeen veel koffie. Meestal kun je kiezen uit drie soorten koffie: café solo: zwarte koffie , café cortado: koffie met een scheutje melk en café con leche: koffie met melk.

Eten staat centraal in Spanje. Tijdens de lunch nemen ze dan ook uitgebreid de tijd om te genieten van meerdere gangen. Vaak beginnen ze met soep of een salade gevolgd door bijvoorbeeld paella of een van de vele andere typisch Spaanse gerechten en volgt er aansluitend vaak ook nog een dessert. Net voor de maaltijden dus rond een uur of één en rond een uur of zes eten ze vaak de voor ons bekende tapas. Het diner is een lichte maaltijd zoals een salade. Hoe warmer het is, hoe later ze eten. Kijk er dan ook niet raar van op als restaurants pas vol beginnen te lopen rond een uur of tien.

Sevilla
Sevilla Spanje DjoserDe historie liefhebber kan zijn geluk niet op in de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië, Sevilla. De stad heeft het grootste historische centrum van heel Europa. Er zijn interessante archeologische- en kunstmusea, prachtige kastelen en paleizen, indrukwekkende kerken en de wereld beroemde kathedraal met de Giralda toren. Eén van de bekendste wijken in Sevilla is Santa Cruz. Vroeger was dit een Joodse wijk waar Joden in de 13e eeuw gedwongen werden centraal bij elkaar te wonen door de Spaanse koning.

De beste manier om deze wijk te verkennen is om rond te dwalen door de authentieke steegjes. Wanneer je na een lange dag toe bent aan wat ontspanning, of wanneer je je benen even tot rust wilt laten komen na het bezichtigen van de stad ben je hier ook aan het goede adres, de wijk zit vol met terrasjes en gezellige pleintjes. Naast dat Sevilla rijk is aan historie zijn er ook prachtige parken waar je heerlijk tot rust kunt komen en wat verkoeling kunt opzoeken onder de schaduw van de bomen. Het oudste park van de stad is Delicias de Arjona.

De warmste stad van Europa
Palacio de Viana Spanje DjoserCórdoba ligt in het zuiden van Spanje en is de warmste stad van heel Europa. De stad ligt aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. In de stad is er nog veel terug te vinden van het verleden. Ooit was het de machtigste en rijkste stad van Europa, tijdens de Arabische periode (het kalifaat van Córdoba) die liep van 929 tot 1031 had Córdoba bijna een miljoen inwoners en stonden er honderden moskeeën en badhuizen in de stad.
Ongeveer 5 kilometer ten westen van de stad vind je de Medina Azahara; de ruïnes van het oude paleis. Deze paleis-stad werd in het jaar 940 gebouwd  in opdracht van de toenmalige heerser van het zuiden van Spanje, de kalief van Córdoba. Men is nog steeds druk bezig met het opgraven en het restaureren van de ruïnes . Er is nu nog slechts tien procent openbaar gemaakt.

Het paleis ‘Palacio de Viana’ is uitgeroepen tot nationaal monument. Wanneer je het paleis binnenstapt is het net of je in de achttiende eeuw bent beland. Het paleis staat vol met kunst en antiek en de meubels creëren de perfecte sfeer waardoor het terug in de tijd lijkt te gaan. Omdat het paleis over twaalf prachtige binnenplaatsjes beschikt is het zeker een aanrader om een bezoek je te brengen in het voorjaar.

> Rondreizen Spanje

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,6

Leuke reis over de mooiste plekjes van twee eilanden met wan...
Leuke reis over de mooiste plekjes van twee eilanden met wandelingen over vulkanische landschappen en bezoek aan toffe stadjes. Goed seizoen met beperkte drukte en toch nog aangename temperaturen en weer, we hebben hierbij wel wat geluk gehad.

Karen D. - 8,0
Terug naar boven