Sri Lanka & Malediven

Rondreis Sri Lanka & Malediven 21 dagen

Bezoek de eeuwenoude koningssteden in Anuradhapura en Polonnaruwa. In Dambulla vind je boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy, in het hart van Sri Lanka, biedt specerijen- en botanische tuinen. Voel de Engelse invloeden in het bergstadje Nuwara Eliya en reis met de trein door prachtige groene theeplantages. Aan de zuidkust verblijven we in het dorpje Ahangama aan het strand, op korte afstand van de oud-Hollandse stad Galle. De laatste dagen geniet je op een eiland van de Malediven van zon, zee en strand en kun je al duikend of snorkelend de onderwaterwereld ontdekken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - Anuradhapura, excursie Mihintale
 4. Anuradhapura
 5. Anuradhapura - Ritigala - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya
 7. Polonnaruwa - Dambulla - Kandy
 8. Kandy
 9. Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand
 10. Kandy - Nuwara Eliya
 11. Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains
 12. Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe nationaal park, kampeerovernachting
 13. Udawalawe NP, kampeerovernachting
 14. Udawalawe NP - Ahangama
 15. Ahangama
 16. Ahangama - Galle - Colombo
 17. Colombo - vlucht en boot naar Malediven
 18. Malediven
 19. Malediven
 20. Malediven - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Colombo
Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

Local fisherman Sri LankaNa aankomst op de luchthaven van Colombo rijden we door naar Negombo, een kleine badplaats aan een rustige lagune met uitgestrekte mangrovebossen. Hier hebben we een middag de tijd om op het goudgele palmstrand rustig bij te komen van de vlucht. Zo kunnen we uitgerust aan de reis beginnen. Je maakt al direct kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking van Sri Lanka. Het grootste deel van de bevolking van Sri Lanka (70%) is boeddhistisch, de Tamil-minderheid (15%) is overwegend hindoeïstisch. Het overige deel van de bevolking is christelijk of islamitisch. Bij het bezoek aan tempels en andere religieuze plaatsen wordt van je verwacht dat je gepaste kleding draagt, dat wil zeggen schouders en knieën bedekt. Het kan ook handig zijn om een omslagdoek mee te nemen.

Wie geen zin heeft om de middag op het brede zandstrand door te brengen kan Negombo op eigen gelegenheid ontdekken. Doordat Negombo grotendeels Christelijk is wordt de stad ook wel “Little Rome” genoemd. Niet vreemd dus dat er veel kerken te vinden zijn. Ook kun je een oud Nederlands fort bezoeken of een wandeling langs het kanaal maken dat vroeger door de Hollanders gegraven is voor de specerijenhandel. Een boottochtje door de Dutch Canals behoort ook tot de mogelijkheden. Net ten noorden van Negombo vind je het Munneswaram tempel complex, één van de belangrijkste hindoe tempels van Sri Lanka. De bouwstijl is te vergelijken met de felgekleurde, piramidevormige tempels uit Zuid-India.

Anuradhapura
Dag 3 Negombo - Anuradhapura, excursie Mihintale
Dag 4 Anuradhapura

VVismarkt Negombo Sri Lanka Djoser oor we naar de voormalige koningsstad Anuradhapura rijden bezoeken we eerst de vismarkt van Negombo. Het hele strand ligt vol met vis die daar ligt te drogen. Naast het toerisme is de visvangst de belangrijkste inkomstenbron van de lokale bewoners vandaar ook dat dit één van de grootste vismarkten van Sri Lanka is. In Negombo kun je dus uiteraard heerlijk verse vis eten!

Rijdend door het mooie binnenland langs vele kokospalmen gaan we naar Anuradhapura, een stad die bekend staat om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Sri Lankaanse beschaving. Hiervandaan maken we een excursie naar Mihintale, het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanuit Anuradhapura werd een groot deel van het eiland vanaf de vijfde eeuw v.Chr. meer dan duizend jaar geregeerd. De beste manier om de oude stad te verkennen is per fiets die hier voor je ter beschikking staat. Het centrum van de oude stad is de heilige Bo-boom. Deze is gegroeid uit een stekje van de originele Bo-boom in Bodgaya in India onder welke Boeddha in zijn meditatie de toestand van verlichting bereikte.

De opvallendste verschijningen in het landschap zijn de dagoba's, boeddhistische solide tempels, met indrukwekkende namen als Ruwanweliseya en Abhayagiri.

Polonnaruwa
Dag 5 Anuradhapura - Ritigala - Polonnaruwa
Dag 6 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Sigiriya

Op weg van Anuradhapura naar Polonnaruwa stoppen we bij het oude boeddhistische kloostercomplex van Ritigala. Deze ruïnes liggen midden in de jungle en zijn een eeuw ouder dan onze jaartelling.

Pollonnaruwa Tempel Sri LankaPolonnaruwa nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura in de 10e eeuw. De stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: een liggende, twee zittende en een staande. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen en ook hier zit het gebruik van de fiets bij de reissom inbegrepen.

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan Sigiriya. Hier bezoeken we een enorme rots die loodrecht uit het landschap oprijst. Dit was ooit de plaats van het verborgen koninkrijk van koning Kassapa. De citadel boven op de rots diende als paleis, maar is tegenwoordig slechts een ruïne. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld van 'wolkenmaagden'. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya, dat 'leeuwenrots' betekent, is hier aan ontleend. Het is een pittige wandeling omhoog, voornamelijk via trappen, maar onder andere het waanzinnige uitzicht maken het zeker de moeite waard.

Kandy
Dag 7 Polonnaruwa - Dambulla - Kandy
Dag 8 Kandy
Dag 9 Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand

Kandy Tempel van de Tand Sri LankaVoor we in Kandy aankomen maken we eerst een stop in Dambulla waar je de beroemde rotstempels kunt bezoeken. Dit is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. In vijf grotten bevinden zich oude Boeddhabeelden en historische kunstwerken met beeltenissen van Boeddha’s leven. Op het terrein bevindt zich ook de Gouden Tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij het bezoeken van tempels en andere religieuze plaatsen wordt derhalve van je verwacht dat je gepaste kleding draagt. Het kan daarom handig zijn om een omslagdoek mee te nemen.

Tijdens een bezoek aan een 'spice garden' kun je een idee krijgen van het groei- en verwerkingsproces van een groot aantal kruiden. Zo zie je onder andere zien hoe kaneel, kardemom, kruidnagel en pepers groeien.

Kandy, de tweede stad van Sri Lanka, was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en is tegenwoordig het culturele en spirituele centrum van het land. In het gezellige centrum is het een drukte van belang. Kandy ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam van temperatuur is. Je kunt hier een aantal mooie wandelingen maken. Rond zonsondergang vindt in de 'Tempel van de Tand' een ceremonie plaats waarbij een tand van Boeddha centraal staat. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bezoeken. Ook bezoeken we de grote koninklijke botanische tuin van Kandy die enkele zeldzame planten en bloemen bevat. Zo staat er een boom met een kruin van meer dan 40 meter omtrek!
 
Nuwara Eliya
Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya
Dag 11 Nuwara Eliya, facultatieve excursie naar Horton Plains

Thee Plantage Sri LankaBij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'little England' wordt genoemd; de gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer, waarvan het rood geschilderde postkantoor het beste voorbeeld van is. Het ligt op ruim 2000 meter hoogte en dat is te merken: het is er 's avonds, ook in de zomer, fris. De Engelsen lieten hier op de plantages Ceylon thee verbouwen en ook vandaag de dag is deze thee wereldberoemd en één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka. Het bezoeken van een theeplantage is dan ook een absolute must.

Zeer de moeite waard is een wandeling door het Horton Plains nationaal park naar World’s End. Je loopt eerst een tijdje over een soort heide, dan door een bos en vervolgens naar een afgrond van ongeveer 700 meter. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over het laagland van Sri Lanka.

Udawalawe nationaal park
Dag 12 Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe nationaal park 
Dag 13 Udawalawe NP

Olifanten opvang Sri Lanka djoser Vanuit Nuwara Eliya (Nanu Oya Station) rijden we met de trein het centrale berggebied uit, omlaag naar Ella. Je kunt je tijdens de treinrit vergapen aan schitterende vergezichten. Vanuit Ella gaan we met de bus verder. We verblijven vlakbij het indrukwekkende Udawalawe nationaal park in een tent met eigen sanitair. Slapen doe je niet op een dun matje, maar in een gewoon bed. Kamperen doe je hier midden in de prachtige natuur. Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

Vanuit deze kampeeraccommodatie heb je de mogelijkheid om een jeepsafari te maken waar je olifanten Play button, wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels kunt spotten. Er komen ook luipaarden voor, maar die zijn moeilijk te vinden. Daar is dus een beetje geluk voor nodig. Bij het kamp kun je heerlijk ontspannen met een boek en 's avonds wordt er een voortreffelijke maaltijd geserveerd. We maken een stop bij het Elephant Transit Home waar gewonde en jonge olifanten worden opgevangen voordat ze zelfstandig terug het wild in kunnen.

Ahangama
Dag 14 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 15 Ahangama
Dag 16 Ahangama - Galle - Colombo

In Ahangama verblijven we in een gezellig en comfortabel hotel aan het strand. Geniet van je welverdiende rust aan het strand of het zwembad of proef de relaxte sfeer in één van de strandplaatsjes langs de kustlijn. Je kunt makkelijk een tuk-tuk nemen om de zuidkust te verkennen. Tevens bestaat er tussen november en april ook een mogelijkheid om een bootexcursie te maken om walvissen en dolfijnen te spotten. Op zee heb je in deze maanden grote kans dat je blauwe vinvissen of potvissen tegenkomt.

Onderweg naar Colombo maken we een stop in Galle. Galle was een belangrijk bolwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het enorme fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode. Nederlandse namen als Grote Kerk, Leynbaan Straat, Utrecht-Bastion, Akersloot-Bastion en Clippenberg Bastion herinneren aan de tijd dat er een levendige kruiden- en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd.

Colombo Straat Sri lanka Djoser Voordat we naar de Malediven gaan heb je nog even de tijd in Colombo. De stad is met één miljoen inwoners veruit de grootste stad van Sri Lanka. Colombo is grofweg onder te verdelen in een modern en een oud deel. De wijk Fort bevat nog wel enkele resten van de oude stadsmuur, maar is nu de zakenwijk van de hoofdstad die volstaat met moderne gebouwen. De wijk Pettah, die aan Fort grenst, is een gezellige en rommelige buurt. Hier zijn de marktjes en oudere gebouwen van de stad te vinden en hier bevindt zich ook het Hollands museum, het vroegere Hollandse stadhuis. Door de hele stad zijn tempels, kerken en boeddhabeelden te vinden. In Colombo is een heiligdom waar mensen van alle religies komen om te bidden.

Malediven
Dag 17 Colombo - vlucht en boot naar Malediven  
Dag 18 Malediven
Dag 19 Malediven
Dag 20 Malediven - Malé - avondvlucht naar Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Malediven Strand Zee Djoser Na een overnachting in de hoofdstad van Sri Lanka vliegen we naar Malé, de hoofdstad van de eilandengroep Malediven. Daar nemen we een snelle boot naar het eiland waar we de resterende dagen van de reis verblijven.

Op de Malediven blijken alle clichés over tropische eilanden te kloppen: midden in de Indische Oceaan vind je witte stranden, wuivende palmbomen met kokosnoten en een helderblauwe zee. Je kunt uitrusten van je mooie rondreis door Sri Lanka met bijvoorbeeld een boek in de zon.

We verblijven in het mooie Paradise Island Resort in een Beach Bungalow op het eiland Lankanfinolhu. Als je wakker wordt loop je zo je villa uit, het witte zandstrand op voor een duik in het warme water. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Daarnaast zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans.

Ook zijn er talloze actieve mogelijkheden als wandelen, zwemmen, kanoën, waterskiën, zeilen, snorkelen en duiken. Het resort heeft onder andere een groot buitenzwembad, tennis- en squashbanen en een wellnesscenter met sauna, massage en fitness. De spectaculaire en kleurige onderwaterwereld moet je namelijk van dichtbij bekijken. Na drie nachten op de Malediven worden we weer met de speedboot terug gebracht naar het eiland Malé waar vandaan we weer helemaal uitgerust terug naar Amsterdam vliegen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 mrt - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

21 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i
i
De vluchten van deze reis worden uitgevoerd door Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

30 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i
i
De vluchten van deze reis worden uitgevoerd door Turkish Airlines.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

09 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

30 sep - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

14 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

04 nov - 24 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 09 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

03 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

17 feb - 09 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

24 mrt - 13 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vlucht van Colombo naar de Malediven
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding op Sri Lanka
 • Lokale Engelssprekende gids op Sri Lanka
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee kampeerovernachtingen in Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bijzondere treinreis Nuwara Eliya - Ella
 • Bezoek aan Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een Spice Garden
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle
 • Tocht per speedboot naar het resort op de Malediven
 • Volpension tijdens het verblijf op de Malediven 

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, visum, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis is dit vanaf € 627,-, je bent dan de gehele reis verzekerd van een eigen kamer. Dit is een vanaf prijs en kan per vertrekdatum verschillen. Tussen november en maart liggen de prijzen over het algemeen hoger.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om uw reis te verlengen op de Malediven in comfortabele strandbungalows; de prijs varieert van € 142,50 tot € 215,- per persoon per nacht op basis van volpension in een tweepersoonskamer, dit verschilt sterk per periode. De prijs voor een éénpersoonskamer op basis van volpension varieert van € 245,- tot € 390,- per nacht. Verlengd verblijf in luxe watervilla's is tevens mogelijk, deze prijzen zijn op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht, maar inclusief transfer naar de luchthaven van Malé.


Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €265,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal voorbeelden.

Malediven PierBij aankomst op de luchthaven van Malé vertrek je per speedboot naar het Paradise Island Resort. De accommodatie ligt op een tropisch eiland zoals je van de Malediven kunt verwachten. Het resort ligt direct aan het parelwitte strand en is voorzien van alle gemakken. Je slaapt in een Beach Bungalow tussen de palmbomen en loopt zo het witte zandstrand of de helderblauwe zee in. Het resort beschikt over een eigen duikschool waar je ook snorkelspullen kunt huren. Relaxen kan ook aan het grote zwembad of in de sauna en wellness center. Tijdens je verblijf in het resort op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders of meer intiems verkiezen dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen, maar verlenen wel een mooie korting bij een full-board verblijf.

Bekijk hotelreviews opTripadvisor
 

Negombo Beacon Beach Hotel
Anuradhapura The Heritage Hotel
Kandy Hotel Casamara
Nuwara Eliya The Hill Club
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Insight Resort
Colombo Grand Oriental Hotel
Malediven Paradise Island Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis is dit vanaf € 627,-, je bent dan de gehele reis verzekerd van een eigen kamer. Dit is een vanaf prijs en kan per vertrekdatum verschillen. Tussen november en maart liggen de prijzen over het algemeen hoger.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Sri Lanka rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Heritage Hotel Anuradhapura Sri Lanka
 • Udawalawe National Park accommodatie

  In Udawalawe nationaal park slapen we in safaritenten

 • Sri Lanka accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Udawalawe kok

  Geniet van een heerlijk inclusief ontbijt en diner in Udawalawe NP

 • Sril Lanka accommodatie overnachting Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser

  Je eindigt de reis in een bungalow tussen de palmbomen

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Eetzaal Malediven Paradise Island resort

  Tijdens je verblijf op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant inbegrepen

 • Sri Lanka Malediven rondreis Djoser resort zee strand Djoser

  Je loopt zo het witte zandstrand op

 • Zwembad Paradise island resort Malediven

  Neem een duik in het zwembad of in de helderblauwe zee

Vliegreis

Emirates

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Colombo

  Vertrek

  13:20

  Aankomst

  19:15

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Colombo - Male

  Vertrek

  20:15

  Aankomst

  21:25

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Male - Dubai

  Vertrek

  22:55

  Aankomst

  02:05*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag

Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over twee verdiepingen. Vluchtnummer EK147 en EK148 zullen worden uitgevoerd door deze gigantische dubbeldekker.

Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur. Op de Malediven is het een half uur vroeger dan in Sri Lanka.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Vervoer

De comfortabele bus die we de hele reis door Sri Lanka tot onze beschikking hebben is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Op een deel van het traject van Nuwara Eliya naar Ella rijden we per trein. Naar de Malediven wordt gevlogen. Vanaf de luchthaven van Malé naar het eiland waar we verblijven, maken we gebruik van een speedboot.

 • Sril Lanka Emirates luchtvaartmaatschappij Djoser rondreis
 • Sri Lanka Malediven rondreis bus vervoersmiddel Djoser

  We reizen in onze eigen comfortabele bus

 • Sri Lanka Malediven bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri lanka trein vervoersmiddel Djoser
 • Trein naar Ella Sri Lanka

  We maken een bijzondere treinreis van Nuwara Eliya naar Ella

 • Jeep safari Sri Lanka

  Maak een jeepsafari om wild te spotten

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Vlucht van Colombo naar de Malediven
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding op Sri Lanka
 • Lokale Engelssprekende gids op Sri Lanka
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee kampeerovernachtingen in Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachtingen
 • Bijzondere treinreis Nuwara Eliya - Ella
 • Bezoek aan Mihintale
 • Fietsen in Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan rotstempels van Dambulla
 • Bezoek aan een Spice Garden
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle
 • Tocht per speedboot naar het resort op de Malediven
 • Volpension tijdens het verblijf op de Malediven 

Excursies

Sigiriya RotsBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
 
Tijdens deze reis door Sri Lanka & Malediven zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar de plek waar het boeddhisme zijn oorsprong heeft in Sri Lanka; de heilige bergtop Minintale
 • Fietstocht door de oude koningstad Anuradhapura, waar we terug in de tijd duiken
 • Een bezoek aan de mooiste ruïnes en tempels van Polonnaruwa per fiets
 • Een wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de prachtige boeddhabeelden en fresco's in de rotstempels in Dambulla
 • We prikkelen onze zintuigen tijdens een bezoek aan een spice garden
 • We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude havenstadje Galle

Ter plaatse zijn nog vele andere mogelijkheden, zoals:

 • Bezoek de de gigantische rots Sigirya vanuit Pollonaruwa
 • Een bezoek aan het grote tempelcomplex in Kandy; Tempel van de Tand
 • Spot olifanten in het wild tijdens een safari in Udawalawe nationaal park
 • Een dolfijnen- en walvissafari vanuit Trincomalee/Ahangama (december tot april)
 • Een wandeling over Horton Plains naar World's End

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum Sri Lanka: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 35,- per persoon. Voor de Malediven is een gratis visum verkrijgbaar bij aankomst in Malé.

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR) en op de Malediven betaalt men met Amerikaanse dollars. De koersen fluctueren constant, dus kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, op twee plaatsen na:

 • Tijdens je verblijf in het resort op de Malediven zijn alle maaltijden in het buffetrestaurant in de reissom inbegrepen. Er is dagelijks een zeer ruime variëteit van maaltijden uit verschillende internationale keukens. Mocht je toch iets anders of meer intiems verkiezen dan zijn er ook nog vier specialiteitenrestaurants, waaronder Italiaans en Japans. Deze restaurants zijn niet in de reissom inbegrepen, maar verlenen wel een mooie korting bij een full-board verblijf. Ook is er een mogelijkheid voor een echte strand barbecue.
 • Tijdens je verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Gerecht Sri LankaVerder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd, zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om uw reis te verlengen op de Malediven in comfortabele strandbungalows; de prijs varieert van € 142,50 tot € 215,- per persoon per nacht op basis van volpension in een tweepersoonskamer, dit verschilt sterk per periode. De prijs voor een éénpersoonskamer op basis van volpension varieert van € 245,- tot € 390,- per nacht. Verlengd verblijf in luxe watervilla's is tevens mogelijk, deze prijzen zijn op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht, maar inclusief transfer naar de luchthaven van Malé.


Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens één reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo.

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C. Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

De eilandengroep Malediven kent het hele jaar door temperaturen tussen de 25 en 30°C. De verkoelende zeewind maakt het hier bijzonder aangenaam.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Op de Malediven is geen reisbegeleider en lokale gids aanwezig.

FAQ

Waarom met Djoser naar Sri Lanka en Malediven?

Je krijgt de absolute hoogtepunten te zien, zoals de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. Door het relaxte reisschema en korte reisafstanden heb je overal genoeg tijd om de vele bezienswaardigheden te zien.

Heel bijzonder is de overnachting in Udawalawe National Park, waar de in comfortabele safaritenten wakker worden midden in de natuur. Daar heb je de mogelijkheid om op safari te gaan om wild te spotten. Ook de treinreis door de theevelden bij Nuwara Eliya is een spectaculair hoogtepunt. 

Reizend met Djoser geniet je van de cultuur, natuur en witte stranden op de Malediven. Deze combinatie maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. Er reist ook een de lokale gids mee op Sri Lanka, die uitgebreid vertelt over het land. Zo leer je over de lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden. 

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Kan ik de was laten doen in de hotels?

Is het noodzakelijk om een klamboe mee te nemen?

Heb ik een visum nodig?

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

Wat kan ik verwachten op de Malediven?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een prachtige reis met afwisselend cultuur, natuur en strand. Ook altijd wel een heerlijk zwembad bij er hotel zodat je even kan afkoelen na mooie reisdag. Reisbegeleidster en gids hebben super werk geleverd. Afsluiting op de Malediven was te gek. Deze reis is zeker aan te bevelen.

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige en afwisselende reis! De Malediven is een fantastische afsluiter geweest. In bijna ieder hotel was een zwembad, en centraal gelegen. We hadden een top reisbegeleidster!

  10,0

  10,0
 • Leuke reis heb genoten

  9,0

  9,0
 • Hele bijzondere reis

  9,0

  9,0
 • Mooie reis heel divers, afwisselend. De locaties (hotels) goed! Reisbegeleiding, geweldig. Jammer dat de terugreis vele uren wachttijd bevat op Dubai. Maar verder zeer tevreden, het eten was bij elke locatie ook prima. Verder voldeed de reis aan onze verwachtingen.

  8,0

  8,0
 • Goede afwisselende reis. Afsluiting op Malediven was top!

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis met een zeer professionele reisbegeleider en een toffe gids. Ook de chauffeur en begeleider waren super. We hadden geluk met 20 mega toffe medereizigers. Alles was in de puntjes geregeld. Dit was zeker niet onze laatste reis via Djoser en kijken al rond naar een volgende bestemming.

  10,0

  10,0
 • We hadden een leuke groep van 14 mensen. Als je dan ook nog Ricardo en Dewa als reisleiders hebt dan verdient deze reis een dikke 10. Ricardo weet heel veel, regelt alles en hij is prima gezelschap!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis. Een goeie balans tussen strand & stad, cultuur & geschiedenis, diverse landschappen & prachtige vogels & vlinders, plus wij hebben een blauwe walvis gezien. Ricardo & Dewa enthousiast informatief reisleiders. Hotels in het algemeen prima kwaliteit & ligging.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis door Sri Lanka waar alles inzit: cultuur met prachtige Buddhabeelden; natuur met olifanten en de blue whale en dan ook nog relaxen en snorkelen op de Malediven. En vergeet de overnachtingen op de mooiste locaties niet. En dat onder de bezielende leiding van Ricardo en en Dewa.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met veel afwisseling. Je krijgt een mooi beeld van het land te zien. De eerste week bezoek je voornamelijk de culturele hoogtepunten, de tweede week dompel je helemaal onder in de adembenemende mooie natuur van Sri Lanka. Erg lieve mensen en super reisbegeleiding van Ricardo en Dewa!

  9,0

  9,0
 • Dit zal voor ons altijd een speciale herinnering blijven. Wat een geweldige reis, groep en begeleiding. De begeleiding (Marjan en Wajee) waren de allerbeste. Het meest zal mij echter de Sri Lankanen zelf bij blijven. Wat een behulpzame, vriendelijke, altijd lachende mensen. Dank voor deze ervaring.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis door een heel mooi land met zeer vriendelijke mensen. Hele goede reisleiding, gids en chauffeur. Alles wordt prima geregeld en aangepast waar dat handig is. De fietstochten en hikes zijn prachtig. De treinreis is een bijzondere ervaring. Vergeet niet je paraplu en snorkeluitrusting.

  7,0

  7,0
 • Wat heb ik een super vakantie gehad mede dankzij jullie top organisatie. 3 weken naar Sri Lanka en Malediven is echt een geweldige combinatie reis. De uitstapjes hebben een goede afwisseling en de reis met de bus valt ook erg mee tussendoor heb je vaak weer een ander uitstapje en zo heb je niet het idee dat je 4 a 5 uur in de bus zit. Sri Lanka is een super mooi land met een hele mooie natuur en vriendelijke mensen, ook heb ik prachtige dieren gezien; vogels, reptielen, insecten, olifanten, krokodillen noem maar op. Malediven is natuurlijk puur relaxen op de witte zandstranden en snorkelen in het helder blauwe water wat een paradijs. Ik heb enorm genoten van deze combinatie reis en zou het zo weer doen.

  9,0

  9,0
 • Wat een mooie afwisselende reis. Prachtige natuur, bijzondere cultuur, zonnige ontspanning, lekker eten en vriendelijke mensen. Wat wil je nog meer!

  9,0

  9,0
 • Wat een goede organisatie, gezellige groep, goede reisleiding en gave activiteiten! Het was een fantastische reis door een prachtig land met een lekkere afsluiting op de Malediven! Aanrader!

  10,0

  10,0
 • Een mooie reis in een prachtig land! Afwisselend en goed opgebouwd programma; 1e week cultuur, 2e week natuur, 3e week strand. Af en toe ruimte om je eigen plan te trekken, waardoor de reisintensiteit voor een deel zelf te bepalen is. En een heerlijk einde op de Malediven! Een aanrader deze reis!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis die je veel van Sri Lanka laat zien. In het begin een vol programma en later wat rustiger. Met een heerlijke afsluiting op de Malediven in een fantastisch resort. We troffen het erg met onze enthousiaste en goed Engels sprekende Sri Lankaanse gids Dileepa.

  8,0

  8,0
 • Ik heb meerdere reizen gemaakt, maar dit is mijn mooiste reis tot nu toe geweest. Sri Lanka is een prachtig land, goed te bereizen vanwege de korte afstanden en heel gevarieerd. De cultuur, de zee en stranden, de steden en de bergen maken dat je steeds weer nieuwe en andere dingen ervaart. De natuur met de verschillende diersoorten is prachtig. Onder begeleiding van onze geweldige reisleider, Ricardo, hebben we het land op een actieve manier leren kennen. En tja, over de Malediven is verder geen woord teveel gezegd: het is paradijselijk! De reis krijgt van mij een dikke 10!

  10,0

  10,0
 • Een prachtige rondreis in het mooie Sri Lanka. Een super begeleiding door onze reisleider Ricardo en de lokale gids. Wat hebben wij veel gezien en gedaan. Van de kust naar de bergen en onderweg steeds mooie plekken bezocht. Bus, trein, Jeep, fiets, boot en gewandeld. Relaxed einde op de Malediven.

  10,0

  10,0
 • Mooie reis met een hele leuke groep. Topbegeleiding door Marja en onze lokale gids Waruna. Deze reis is een aanrader

  9,0

  9,0
 • Een fantastische rondreis. Cultuur, historie, natuur, strand. Veel afwisseling: bus, fiets, wandelen, trein. Prachtige hotels en logeren in een lodge in een NP was een echt hoogtepunt. Bijkomen op paradise island Maladiven was echt een paradijs. Met dank aan fantastische reisleiders Marja en Waruna.

  9,0

  9,0
 • Wat hebben wij een geweldige reis met Djoser gemaakt het was in de puntjes goed verzorgt. We hadden aan Lot een geweldige reisleidster die ook nog eens geweldige verhalen kon vertellen. De Sri Lankaanse reisleider en de chauffeur waren ook geweldige mensen. De Malediven en de reis waren perfect.

  9,0

  9,0
 • We hebben een fantastische reis gehad. Goede hotels, mooie excursies, veder alle lof voor de chauffeur, bijrijder en lokale gids, en apart hiervan de fantastische begeleiding de Nederlandse leiding Lot. We hadden ons geen fijnere reisleiding kunnen wensen!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis! Fijne combinatie van cultuur en natuur, actief en ontspannen. Paradijselijke afsluiting op de Malediven.

  9,0

  9,0
 • Prachtig land, steengoed georganiseerd (erg goede reisbegeleidster), mooie route, prima hotels (de een wat mooier dan de ander, maar allemaal zeker voldoende). Afsluiting op de Malediven is hemels. Iets meer contact met bevolking zou leuk zijn. Erg fijne tijd gehad, geen klachten. Super.

  8,0

  8,0
 • Een goed opgebouwde, veelzijdige reis door een schitterend en gastvrij land, vol hartelijke en spontane mensen en bijzondere dieren. Zelden in een "modern" tropisch land geweest waar je nog zoveel groen en leuke beesten ziet, ook buiten de nationale parken. Heerlijk bijkomen is het in de Malediven.

  9,0

  9,0
 • We hebben veel gereisd. Altijd met andere organisaties. Nu voor het eerst met Djoser. Het was een topreis. Sri Lanka met de tempels, het groen, de geweldig aardige mensen, Malediven een paradijs. De reis verliep perfect. Meestal prima hotels, goed vervoer met Gerdien als hele goede reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Aanbevelenswaardige reis door interessant land. Sri Lanka heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en met een goede gids is deze reis onvergetelijk geworden.

  8,0

  8,0
 • Goede combinatie tussen cultuur en natuur met niet al te lange reisdagen. Dat maakt dat je ook voldoende tijd hebt om gedeeltelijk je eigen gang te gaan of om lekker te relaxen.. Ter afsluiting een paar dagen op de Malediven is echt super. Prachtig om te snorkelen!

  8,0

  8,0
 • Een zeer afwisselende reis met activiteiten voor een ieder, door een mooi land met zeer vriendelijke bevolking waar je ook vaak mee in aanraking kan komen. De treinreis en het heuvellandschap zijn onvergetelijk! Daarna nog heerlijk ontspannen afsluiten op de Malediven. Topreis!

  9,0

  9,0
 • Wat een heerlijke reis, mede te danken aan de reisbegeleider Manon. Wat een kanjer. Ook de lokale gids was niet te stuiten in zijn enthousiasme. De paar dagen Madelieven zijn ook onvergetelijk, wat een mooie onderwaterwereld. Het enige minpuntje: de lange wachttijd in Dubai tijdens terugreis.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige reis hebben wij mogen beleven. Sri Lanka, een adembenemend eiland rijk aan cultuur, geschiedenis en flora/fauna. veelzijdige excursies die de reis spannend en verrassend hebben gemaakt. Heerlijk relaxen en van alle indrukken bekomen op prachtige bounty stranden van de maledives!!

  10,0

  10,0
 • Heerlijke ontspannen reis waarin ik veel beleefd heb met dank aan onze reisleidster Manon en gids Richard.

  9,0

  9,0
 • Was een fantastische reis. Mensen zijn erg vriendelijk in Sri Lanka. Malediven fantastisch, mooi resort, Top!

  9,0

  9,0
 • Deze reis was supermooi. Sri Lanka heeft een prachtige natuur, lieve, behulpzame mensen en er hangt een goede energie.

  10,0

  10,0
 • Bijzondere en heel gevarieerde reis per bus, fiets, trein, boot en te voet door een mooi en sfeervol land in een interessante mix van natuur en cultuur, ontspanning en inspanning met een mooie afsluiting op de Malediven.

  9,0

  9,0
 • Sri Lanka is een eiland vol interessante verrassingen. Cultuur & historie vanuit de koningssteden, prachtige natuur in verschillende klimaatzones. Authentiek voor ons westerlingen. Met daarbij prettige hotels en heerlijk eten. Malediven is de witte strand/palmdroom. Niets teveel gezegd.

  9,0

  9,0
 • Deze reis was echt fantastisch! Heel afwisselend, en door de relatief korte afstanden was er genoeg tijd om onderweg op allerlei leuke plekjes te stoppen. Hoogtepunten: de Village tour en natuurlijk de safari naar de olifanten. Heerlijk om de laatste drie dagen te relaxen op de Malediven.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Comfortabele bus met airconditioning
 • Goede, comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Nederlandse reisbegeleiding tot de Malediven
 • Lokale gids in Sri Lanka
 • Korte reisafstanden
 • Inclusief fietstocht in Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Inclusief bijzondere treinreis door de theeplantages
 • Mogelijkheid tot wildspotten tijdens een facultatieve jeepsafari
 • Twee kampeerovernachtingen bij Udawalawe NP, inclusief ontbijt en diner
 • Duiken en snorkelen op de paradijselijke Malediven
 • Vervoer naar de Malediven per vliegtuig en speedboot

Klantwaardering

9,1

Een prachtige reis met afwisselend cultuur, natuur en strand...
Een prachtige reis met afwisselend cultuur, natuur en strand. Ook altijd wel een heerlijk zwembad bij er hotel zodat je even kan afkoelen na mooie reisdag. Reisbegeleidster en gids hebben super werk geleverd. Afsluiting op de Malediven was te gek. Deze reis is zeker aan te bevelen.

Sharon K. - 10,0
Het was een geweldige en afwisselende reis! De Malediven is...
Het was een geweldige en afwisselende reis! De Malediven is een fantastische afsluiter geweest. In bijna ieder hotel was een zwembad, en centraal gelegen. We hadden een top reisbegeleidster!

Sarah J. - 10,0
Leuke reis heb genoten

JD. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Sri Lanka & Malediven

Het weer in Sri Lanka & Malediven

31°C

Terug naar boven