Sri Lanka & Malediven

Reisverslag Sri Lanka en Malediven

Kennismaking met Sri Lanka

Groepsfoto reisverslag Sri Lanka en MaledivenHet is eigenlijk net als in Ierland; om een groen eiland groen te houden, heb je regen nodig. Veel regen. En die valt dan ook rijkelijk, wanneer we aansluiten in de rijen voor de paspoortcontrole op Banderanaike International Airport, het vliegveld van de Singalese hoofdstad Colombo - al gebiedt de waarheid te melden dat deze eigenlijk bij de badplaats Negombo, veertig kilometer noordelijk van de hoofdstad ligt. Niemand verblikt of verbloost ervan, behalve de pas gearriveerde toerist die de blauwe zonnige luchten uit de folder had verwacht. Ach ja, dat komt wel.

Het tropische-regenbuibestendige afdak wat van de uitgang van het luchthavengebouw naar de parkeerplaats voert, geeft blijk dat die plensbuien wel vaker voorkomen. Eenmaal in ons hotel in Marawila boeit het de meesten van ons gezelschap niet wat het weer brengt. Prioriteit is: een bed, om met een powernapje het totaal door elkaar gehusselde dagritme weer herstellen! Na ontvangst van de sleutel duik ik onder het laken en ben al snel in dromenland gesust door het geraas van de woeste Indische Oceaan, op een paar tiental meters van de balkondeur op de kust beukend.

Lees hier het hele reisverslag!
 

Klantwaardering

8,9

Prachtige reis door het paradijselijke Sri Lanka! Wat een mo...
Prachtige reis door het paradijselijke Sri Lanka! Wat een mooi land, wat een diversiteit aan landschappen, culturen, mensen, dieren, je komt ogen en oren tekort! Genoten van het heerlijke eten, de zon het strand. Veel te danken aan de uitstekende reisleidster en de leuke groep!

Gerda H. - 10,0
Terug naar boven