Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka15 dagen

Bezoek de eeuwenoude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. In Anuradhapura maken we een fietsexcursie om de stad te ontdekken en in Polonnaruwa zien we vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. In Dambulla vinden we boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy, in het hart van Sri Lanka, biedt specerijen- en botanische tuinen. Met de trein reizen we door prachtige groene theeplantages naar het bergstadje Nuwara Eliya. Aan de zuidkust verblijven we dan in het dorpje Ahangama aan het strand, op korte afstand van de oud-Hollandse stad Galle.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Sri Lanka, 15 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
 4. Anuradhapura, fietstocht, optionele excursie Mihintale
 5. Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya nationaal park
 7. Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
 8. Kandy, optioneel bezoek Peradeniya botanische tuinen en de Tempel van de Tand
 9. Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 10. Nuwara Eliya - optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park
 11. Udawalawe NP
 12. Udawalawe NP - Ahangama
 13. Ahangama
 14. Ahangama, excursie naar Galle - Colombo
 15. Colombo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Negombo
Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo rijden we door naar Negombo. Dit kustplaatsje ligt iets ten noorden van Colombo en hier hebben we even de tijd om aan het strand of bij het zwembad bij te komen van de vlucht om zo uitgerust aan de reis te beginnen. Je maakt al direct kennis met de heerlijke Sri Lankaanse keuken en we bezoeken de karakteristieke vismarkt voor we verder reizen. Het grootste deel van de bevolking van Sri Lanka (70%) is boeddhistisch, de Tamil-minderheid (15%) is overwegend hindoeïstisch. Het overige deel van de bevolking is christelijk of islamitisch.

Koningssteden
Dag 3 Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura, fietstocht - optionele excursie Mihintale
Dag 5 Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
Dag 6 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya NP

Sri Lanka Anuradhapura en polonnaruwa Djoser De volgende dag reizen we door naar Anuradhapura, één van de oude koningssteden. Vierhonderd jaar v. Chr. regeerden de Singalese koningen het eiland vanuit deze regio. De overblijfselen van de paleizen, baden en dagoba’s kun je per fiets bekijken. Onderweg naar Anuradhapura is een optioneel bezoek aan de Hindoeïstische Munneswaram tempel mogelijk.

Vanuit Anuradhapura kunt u deelnemen aan een excursie naar Mihintale. Mihintale is het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Op weg naar Polonnaruwa stoppen we bij Sigiriya, de imposante Leeuwenrots. De ruïnes zijn te bereiken via een trap langs een ijzingwekkend steile rotswand. In Polonnaruwa, de tweede antieke koningsstad, kun je je vergapen aan de vele tempels. Deze stad nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura  in de 10e eeuw.

Polonnaruwa Sri Lanka DjoserDe stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je de omgeving per fiets verkent, kun je onderweg je dorst lessen met een koningskokosnoot of een mango van een verkoper langs de weg. Vanuit Polonaruwa kun je een jeepsafari maken in Minneriya NP. Hier heb je de eerste mogelijkheid om oog in oog te staan met de grijze reuzen, de olifanten!

Kandy
Dag 7 Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 8 Kandy, optioneel bezoek Peradeniya botanische tuinen en de Tempel van de Tand

Op weg naar Kandy stoppen we bij Dambulla. Een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel is de moeite waard. Kandy ligt rond een meer en is de op één na grootste plaats van Sri Lanka. In dit deel van het land zie je veel specerijentuinen, waar onder meer kruidnagel, peper en nootmuskaat worden verbouwd en verwerkt. In Kandy moet je zeker de Dalada Maligawa-tempel bekijken, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Tweemaal per dag wordt de tand met veel ceremonie aan het publiek getoond en in de zomer wordt er zelfs een festival aan gewijd: het Perahera-festival. Pelgrims van over de hele wereld offeren hier vrachtladingen met bloemen. In de botanische tuin groeien zeldzame bomen, bloemen en planten, waaronder een boom met een kruin van 40 meter doorsnee.

De theeplantages
Dag 9 Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
Dag 10 Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains - Udawalawe NP

Theeplukker Sri Lanka Djoser Per trein dalen we af naar het laagland. Nuwara Eliya ligt op bijna 2000 meter en is het centrum van de theeplantages in het koele hoogland. Omdat veel Engelse theeplanters hier riante landhuizen in Britse stijl lieten optrekken, wordt deze stad ook wel ‘Little England’ genoemd. Zelfs de frisse zomers doen Engels aan, zeker als je het haardvuur opzoekt in de echte Engelse club. Een stevige wandeling over de Horton Plains, een hoogvlakte met unieke flora en fauna, leidt naar World’s End, waar de hoogvlakte plots eindigt en je langs een steile rotswand 700 meter loodrecht naar beneden kunt kijken.

Udawalawe nationaal park en Ahangama
Dag 11 Udawalawe NP
Dag 12 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 13 Ahangama
Dag 14 Ahangama, excursie naar Galle - Colombo
Dag 15 Colombo - Amsterdam

Olifant Udawalawe Sri LankaWe verblijven vlakbij het indrukwekkende Udawalawe nationaal park en overnachten in een idyllisch gelegen luxe ‘camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Van hieruit kun je een jeepsafari maken waar je olifanten Play button, wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels gaat spotten. Met een beetje geluk zie je ook luipaarden. We kunnen van hieruit ook een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home, waar olifantenwezen worden opgevangen en verzorgd. We vervolgen onze reis naar de kustplaats Ahangama. Het gezellige hotel aan het strand in Ahangama is een prima uitvalsbasis voor een walvis- of dolfijnensafari of voor het palmenstrand van Unawatuna. Hier kun je al snorkelend de prachtige onderwaterwereld voor de kust ontdekken. Vanuit Ahangama bezoeken we de VOC-vesting Galle, met leuke kunst- en antiekwinkeltjes. Galle was een belangrijk bolwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het enorme fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode.

De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo. In moderne warenhuizen koop je voor een prikje een nieuwe garderobe en op de moderne boulevard kun je flaneren langs de luxehotels. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je de laatste avond je zintuigen strelen door de heerlijke Sri Lankaanse keuken met een verrukkelijke curry.

Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uittrekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast wordt.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 dec - 04 jan

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 01 feb

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

08 feb - 22 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Bijzondere overnachting in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park, inclusief diner en ontbijt
 • Mooie treinreis door de theeplantages
 • Fietstocht Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Bezoek vanuit Kandy aan de koninklijke botanische tuinen in Peradeniya en de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan Galle
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 350,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €295,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal opties.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Paradise Holiday Village
Anuradhapura Heritage Hotel
Kandy Casamara hotel
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Hotel Insight


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 350,-.

 • Sri Lanka ondergaande zon strand Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser zwembad
 • Sri lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Sri lanka lodge accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachtin zwembad Djoser
 • Sri Lank a hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  23:59

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Colombo

  Vertrek

  02:40

  Aankomst

  08:40

 • Vlucht met

  Traject

  Colombo - Dubai

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  20:00


Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over twee verdiepingen. Vluchtnummer EK147 en EK148 zullen worden uitgevoerd door deze gigantische dubbeldekker.

Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De comfortabele bus, die we de hele reis ter beschikking hebben, is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Ook reizen we een stukje met de trein vanuit Kandy naar Nuwara Eliya, een schitterende treinrit die ons de hoogte in voert. Op die manier zie je hoe de locals zich verplaatsen. Bovendien word je onderweg getrakteerd op de mooiste uitzichten over de theeplantages.

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka Emirates luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Bijzondere overnachting in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park, inclusief diner en ontbijt
 • Mooie treinreis door de theeplantages
 • Fietstocht Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Bezoek vanuit Kandy aan de koninklijke botanische tuinen in Peradeniya en de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan Galle
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Facultatieve excursies
Ter plaatse kunnen nog meer excursies geregeld worden. Olifanten in het wild spotten doe je tijdens een safari in Udawalawe nationaal park. Andere onvergetelijke excursies zijn:

 • Een safari in Minneriya NP vanuit Polonnaruwa
 • Een wandeling op de Horton Plains vanuit Nuwara Eliya

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: Vanaf 1 augustus 2019 is het visum voor Sri Lanka gratis bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Kijk voor een actuele koers op oanda.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, behalve tijdens het verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park. Hier wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB: Veel hotels in Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner, al dan niet met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt ter plaatse een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon per diner.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11°C tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27°C.


Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Sri Lanka maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we een mooie spoortraject af naar Pattipola, het hoogstgelegen treinstation van Sri Lanka. 

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Kan ik de was laten doen in de hotels?

Is het noodzakelijk om een klamboe (muskietennet) mee te nemen?

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

Wat is het voltage in Sri Lanka?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Fantastische reis. Zeer de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezien en gehoord.

  8,0

  8,0
 • Leuke vakantie, leuke groep. Peter is top.

  7,0

  7,0
 • Het was een super reis! Prachtige natuur, mooie tempels, lekker eten en een heel goed gezelschap. De reisbegeleiders (sabine en Navim) waren heel leuk, ze wisten veel en zorgde voor een toffe sfeer! Ik ben heel blij dat ik deze reis er uit gekozen heb! Dank jullie wel!

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische vakantie!! Mooi land, goede hotels en camping, lekker eten, veel gezien, reisbegeleiding(gids) top, mooi weer dus ik zou zeggen tegen iedereen daar moet je een keer geweest zijn!!

  10,0

  10,0
 • Deze reis overtrof al mijn verwachtingen. We zijn met Kerst en Oudjaar extra in de watten gelegd door Djoser. Een waar feest. Onze reisleider Peter heeft ons als een goeie vriend begeleid. Een topper!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Comfortabele bus met airconditioning
 • Goede, comfortabele hotels
 • Kampeerovernachting bij Udawalawe Nationaal Park, inclusief diner en ontbijt
 • Korte reisafstanden op veel dagen
 • Mogelijkheid om wild te spotten bij een facultatieve jeepsafari
 • Inclusief bijzondere treinreis door de theeplantages

Klantwaardering

8,8

Fantastische reis. Zeer de moeite waard.

Hans M. - 9,0
Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezie...
Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezien en gehoord.

Peter D. - 8,0
Leuke vakantie, leuke groep. Peter is top.

Jan J. - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka

29°C

Terug naar boven