Overzicht Sri Lanka rondreizen van Djoser

Reisverslag Sri Lanka 15 dagen

Zaterdag 20 Juli / Zondag 21 Juli: Amsterdam – Colombo - Marawila

Reisverslag Sri Lanka groepsfotoTot iets voorbij Deventer dacht ik nog dat ik er goed aangedaan had om met de trein naar Schiphol te reizen. Maar na verscheidenene korte en langere stops, waarbij alle brandblussers die in de trein aanwezig zijn worden gebruikt om bermbrandjes te blussen, staan we definitief stil op last van de politie. Tja, en dan wordt het spannend…. Als ik tien minuten voor boarden de gate bereik, voel ik de spanning van me afglijden en kan ik beginnen te genieten van het avontuur dat me voor de boeg staat. De reis naar SriLanka heb ik nog niet zo lang geleden geboekt en erg goed heb ik me niet in de rondreis en het land verdiept. Ik kom tot de ontdekking dat de reisgidsen niet in mijn tas zitten maar thuis op het aanrecht liggen, dus ik moet me maar gewoon blanco overgeven aan het avontuur. In het vliegtuig ploft een blonde dame op de stoel naast me neer. Na kennismaking blijkt Sascha dezelfde rondreis geboekt te hebben. Het klikt direct en voor de rest van de vakantie zijn we roommates. Na een tussenstop in Dubai komen we aan op Colombo airport. Van slapen is niet veel gekomen in het vliegtuig en aangezien in Colombo de dag net begonnen is, wacht de uitdaging om een dag wakker te blijven.

Op het vliegveld maken we kennis met Joyce, onze reisbegeleidster en onze mede-reisgenoten. In korte tijd hoor ik heel veel namen, die ik spontaan weer vergeet. Als iedereen roepies gepind heeft voor de eerste paar dagen gaan we op weg naar Marawila. In Marawila verblijven we in The Platinum. Het complex bestaat uit losse huisjes met een veranda waar zalige stoelen op staan. Hier geniet ik, met op de achtergrond het geluid van de golven die op de kust kapot slaan, van de warmte en de eerste indrukken van SriLanka. Rond 13:00 worden we verwacht voor de lunch. Het is een buffet, aangepast op ons Europeanen qua spicyness en het smaakt heel erg lekker. Na de lunch wacht onze eerste excursie van de rondreis, varen op de Dutch Canal. Deze waterweg is ongeveer 300 jaar geleden door de Hollanders aangelegd voor het kaneelttransport. Ik kan het boottochtje van harte aanraden! Vanaf het water krijgen we een eerste indruk van de flora en fauna van SriLanka. Het geklik van de digitale camera’s is niet van de lucht. Dit zegt genoeg denk ik. Toch best lastig om al die mooie vogels goed te fotograferen. Vooral omdat ze niet heel goed willen stilzitten en poseren.

Terug in The Platinum nemen de meesten een duik in het zwembad. De zee grenst direct aan het hotel, echter de stroming is te sterk om er te zwemmen. We vermaken ons een beetje te goed want ondanks een zeer snelle douche zijn we te laat voor de briefing, oeps! Na de briefing en het welkomsdrankje wacht ons wederom een buffet. Dit smaakt prima en een Lion biertje erbij is zeker aan te raden. Het is een gezellige avond, maar het wordt niet al te laat. Iedereen verlangt naar zijn bed. Welterusten.

Lees hier het hele verslag.
 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

450 km op de fiets door het prachtige, charmante Sri Lanka....
450 km op de fiets door het prachtige, charmante Sri Lanka. Onvergetelijk! Bus, fietstruck, mountainbikes, de karaktervolle hotels, de excursies... dat en zoveel meer perfect geregeld en ondersteund door reisleidster Marjan en ons vijfkoppige Sri Lankeese 'Dreamteam'! Kortom: een droomreis... Doen!

Freddy C. - 10,0
Terug naar boven