Overzicht Suriname rondreizen van Djoser

Rondreis Suriname

Tijdens de rondreis door Suriname bezoek je o.a. Paramaribo, het Brokopondo-meer, Brownsberg en Boven-Suriname. Een excursie naar Frans-Guyana is mogelijk. Het ongerept tropisch regenwoud, dat 80 procent van het grondgebied van Suriname bedekt, en de verschillende bevolkingsgroepen, vormen belangrijke onderdelen van deze rondreis. Je slaapt in bungalows en spreekt je eigen taal. De groepsreis begint en eindigt in Paramaribo, waar de KLM je rechtstreeks naartoe brengt.

Lees meer

Hoogtepunten Suriname

Ontdek de hoogtepunten van Suriname

Rondreis door Suriname
Suriname is bijzonder voor Nederland en dat is tijdens de rondreis duidelijk zichtbaar. Het protsige koloniale verleden is nog goed zichtbaar, maar wordt gesierd door een kleurrijke mix van culturen. De mensen zijn gastvrij en spreken Nederlands. Dat maakt dat je je direct thuis voelt. De groepsreis door Suriname begint en eindigt in de hoofdstad Paramaribo. We verkennen de omgeving en zakken af naar het zuiden. Na een overnachting aan het Brokopondomeer en een wandeltocht naar de watervallen van Brownsberg, varen per korjaal stroomopwaarts naar de ongerepte regenwouden van Boven-Suriname.

Groepsreis in Suriname
Suriname bestaat voor 80 procent uit oerbos. Tijdens de groepsreis door de binnenlanden van Suriname verblijven we bij de lokale bevolking en overnachten we in bungalows. Je kunt de omgeving verkennen en heerlijk relaxen in je hangmat. Suriname kent geen strandcultuur, langs de brede rivieren zijn luxe resorts ingericht voor een ontspannen vakantie. We gaan op schildpaddensafari en bezoeken voormalige plantages. De rondreis door Suriname is uitermate geschikt voor het reizen met kinderen.

De Surinaamse keuken
Lekker eten is belangrijk in Suriname, de keuken is divers en bestaat uit een mengelmoes van gerechten uit de verschillende culturen. Schuif aan bij de vele kleine restaurants die je passeert op je rondreis door Suriname en geniet van de smakelijk maaltijden. Het drinkwater in Suriname is goed. Je kunt op de meeste plaatsen gewoon uit de kraan drinken.

Geen strak schema tijdens de Suriname rondreis
Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid op je vakantie in Suriname minder groot is dan je gewend bent.

Reisbegeleiding op groepsreizen door Suriname
De rondreizen door Suriname worden begeleid door een ervaren Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de groepsreizen in Suriname. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geven een meerwaarde aan de rondreizen van Djoser.

Terug naar boven

Reviews Suriname reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een leuke vakantie in Suriname. Mooie locaties maar de bedden bij Boven Suriname waren van mindere kwaliteit. Heel goede gidsen die erg veel konden vertellen over de cultuur en natuur.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Het binnenland van Suriname is prachtig, we hebben genoten van het varen met de korjalen en van de natuur en van onze gids Kenneth die veel vertelde over de natuur en leefgewoonten. De accommodaties in het binnenland waren primitief, maar authentiek. Het hotel in Paramaribo was prima.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Terug van een super reis door Suriname. Met een geweldige groep reisgenoten door Suriname gebusd,gevaren,gewandeld en gezongen. Kenneth de reisbegeleider als inspirator wist veel van de natuur ,de mensen en hun leerwijze. 's Avonds bij het kampvuur ook nog een geweldige zanger gitarist. Super!!

  7,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  7,0
 • Goed

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Mooi uitgebalanseerde reis. Prettig om n paar keer terug te komen in Paramaribo. Superaardige mensen aldaar en fijn om veel vd (Nederlandse) historie te zien/horen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Een heel mooie reis naar prachtig land met mooie natuur en hoofdstad. In Nederland is volgens mij niet echt bekend wat voor mooi land Suriname is. Een land ook met aardige, opgewekte en positief ingestelde mensen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Onze reis naar Suriname was onvergetelijk, mede dankzij de leuke groep die mee was en onze reisleider Kenneth. Een man die ons zoveel heeft verteld van de flora en fauna van Suriname, waarbij je ook voelde hoeveel hij van Suriname houdt, alles regelde hij voor ons. Suriname, echt een aanrader.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Suriname overtrof mijn verwachtingen. Veel ongerepte natuur, dieren in vrijheid en bijzonder, de vijf bevolkingsgroepen (standbeeld mama Sranan met haar symbolische vijf kinderen in Paramaribo). Een groot voorrecht dat de reisleiders een Marron en een Indiaan waren, beter kun je het niet treffen!

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Onvergetelijke natuurreis. Te veel om in woorden te vertellen.

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • Een mooie reis en daarbij veel gezien. Leuk programma en goede gids. Goed hotel in Paramaribo. Wel hadden de locaties in het binnen land hier en daar kwalitatief wel wat beter gemogen. Soms wel erg primitief.

  7,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  7,0
 • Mooie reis in prachtig land met leuke mensen. Goede afwisseling tussen activiteiten/ relaxen en stad/natuur. Fredberg super alternatief voor Voltzberg. Locaties in binnenland simpel. Hotel Paramaribo prima. Gids leuk, veel kennis. Communicatie liet vaak te wensen over. Eten binnenland eentonig.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Leuke, gevarieerde reis. Prachtige natuur. De schildpadden in Galibi, apen, kaaimannen, en we zijn "getrakteerd' op vliegende vissen (Bigi Pan), waarvan er een paar bij ons aan boord landde. De plaatselijke bevolking is erg aardig. Onze gids sprak alle local talen.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • De reis naar Suriname was een geweldige ervaring, ook voor ervaren reizigers. Je herkent veel van Azië en Afrika waardoor de oorsprong van de vele bevolkingsgroepen goed te zien is, en de jungle is overweldigend. Wie dan ook spreekt correct Nederlands en IEDEREEN IS AARDIG in Suriname!

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Het was een goede reis! We hadden een uitstekende gids uit Suriname, die alle local talen sprak.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Een intensieve en prima georganiseerde reis. Met een plaatselijke gids hors categorie, grote klasse. Met negen dagen in het binnenland, grandioos. Een buitenkans voor onze kleine groep, 8 personen. Dank Djoser!

  10,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  10,0
 • In 20 dagen is een prima overzicht gegeven wat voor moois Suriname heeft te bieden aan natuurschoon, jungle en interessante steden; de gids was van alles op de hoogte en schuwde een pittige discussie over zijn land niet. Er was een prima mix van bezoek aan de binnenlanden, Paramaribo en Galibi.

  8,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  8,0
 • Paar kleine minpuntjes, maar vooral een fantastische vakantie in een fantastisch mooi land vol aardige mensen en heerlijk eten. De rondreis was heel afwisselend, we hadden een geweldige gids en een leuk groepje mensen. Kortom: een geweldige kennismaking met Suriname en we komen absoluut terug!

  9,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  9,0
 • De reis was Prachtig en zeer interessant. Goede leiding ter plaatse door Jane, heeft de touwtjes goed in handen, Onze gids Rudy was perfect en hield er de stemming goed in, tevens kan hij boeiend vertellen over zijn land.

  10,0 (Rondreis Suriname, 20 dagen)

  10,0
 • Deze mooie reis geeft u inzicht in een aparte wereld van drie landen die eigenlijk door Europa vergeten zijn. Voormalige kolonies zijn nu arme landen waar mensen proberen te overleven. Men is hier geen toerist maar een toevallige bezoeker!

  10,0 (Rondreis Suriname, Guyana & Frans Guyana, 21 dagen)

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,5

Een leuke vakantie in Suriname. Mooie locaties maar de bedde...
Een leuke vakantie in Suriname. Mooie locaties maar de bedden bij Boven Suriname waren van mindere kwaliteit. Heel goede gidsen die erg veel konden vertellen over de cultuur en natuur.

Geert D. - 8,0
Terug naar boven