Kenia, Tanzania & Zanzibar kampeerreis

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen kampeerreis

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in het indrukwekkende Kenia, waar we o.a. Nairobi, Mount Kenya, het Samburu nationaal park en de Nyahururuwaterval bezoeken. Het Serengeti nationaal park in Tanzania mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de reis. Dit park staat bekend om zijn dichtheid aan wild en heeft een schitterende natuur. Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

 • 22-01-2021 Amsterdam - Nairobi
 • 23-01-2021 aankomst Nairobi - Mount Kenya
 • 24-01-2021 Mount Kenya - Samburu nationaal park (avond gamedrive)
 • 25-01-2021 Samburu NP (ochtend gamedrive) - Nyahururu-waterval
 • 26-01-2021 Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park (avond gamedrive)
 • 27-01-2021 Nakuru NP - Baringomeer
 • 28-01-2021 Baringomeer - Kericho
 • 29-01-2021 Kericho - Musoma (Victoriameer)
 • 30-01-2021 Musoma
 • 31-01-2021 Musoma - Serengeti nationaal park (avond gamedrive)
 • 01-02-2021 Serengeti NP (ochtend en avond gamedrive)
 • 02-02-2021 Serengeti NP (ochtend gamedrive) - Ngorongorokrater (middag excursie)
 • 03-02-2021 Ngorongorokrater - Mto Wa Mbu
 • 04-02-2021 Mto Wa Mbu - Arusha
 • 05-02-2021 Arusha - Usambaragebergte
 • 06-02-2021 Usambaragebergte - Dar es Salaam - ferry naar Zanzibarstad
 • 07-02-2021 Zanzibar (Stone town)
 • 08-02-2021 Zanzibar (strand)
 • 09-02-2021 Zanzibar (strand)
 • 10-02-2021 Zanzibar (strand)
 • 11-02-2021 Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kenia

Mount Kenya & Samburu nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 aankomst Nairobi - Mount Kenya
Dag 3 Mount Kenya - Samburu nationaal park
Dag 4 Samburu NP - Nyahururu-waterval
Dag 5 Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park

Onze reis begint in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Deze stad heeft zijn naam te danken aan de taal van de Masai en is afgeleid van de term Ewaso Nyirobi, wat koele wateren betekent. Na het ontbijt rijden we met onze safaritruck naar Mount Kenya. Deze uitgedoofde vulkaan is, op de Kilimanjaro na, de hoogste berg van Afrika en is bedekt met eeuwige sneeuw. In de middag maken we op de flanken van de berg een mooie wandeling. Ook kunnen hier paarden worden gehuurd.

Samburu stam Kenia DjoserOp dag drie betreden we het eerste nationale park van deze reis: Samburu. De naam Samburu komt van de gelijknamige bewoners die in het park leven. Naast de Ewaso Nyirorivier zetten we de tenten op, waarna de eerste ontmoetingen met het wild kunnen beginnen. Doordat de Samburu een droog gebied is, is de rivier erg belangrijk voor zowel de Samburu als voor het wild dat er leeft. De kans is groot dat er ’s avonds wilde dieren naast je tent staan te drinken. Waarschijnlijk kom je hier ook de bijzondere gerenoek of girafgazelle en de Grévy zebra tegen. Ook beschikt het park over een gezonde populatie katachtigen.

Nyahururu waterval KeniaNa het Samburu nationaal park staat een bezoek aan de Nyahururu-waterval op het programma. Deze liggen bij het gelijknamige hoogstgelegen plaatsje in Kenia. Het water stort zo’n 75 meter naar beneden. Op dag vijf vervolgen we onze reis naar het tweede nationale park van de reis: Nakuru. In het park ligt een meer, dat bekend staat om de vele flamingo’s en pelikanen die er leven. Nakuru is tevens één van de eerste nationale parken in Kenia die aan een uitgebreid beschermingsprogramma van de neushoorn is begonnen, waardoor inmiddels meer dan honderd neushoorns dit park als hun territorium beschouwen.

Het Baringomeer

Dag 6: Nakuru NP - Baringomeer
Dag 7: Baringomeer - Kericho
Dag 8: Kericho - Musoma (Victoriameer)

Baringo meer Kenia DjoserWe vervolgen onze reis naar het volgende meer in de vallei van de grote Slenk: Het Baringomeer. Doordat dit meer uit zoet water bestaat, vind je er veel verschillende diersoorten. Er leven veel verschillende soorten vogels zoals visarenden, pelikanen, aalscholvers en reigers. Ook vind je er nijlpaarden en krokodillen. In Baringo kun je een boottocht maken over het gelijknamige zoetwatermeer. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want er komen maar liefst 450 vogelsoorten voor. We slaan onze tenten op bij Kericho dat bekend is vanwege de thee die er geproduceerd wordt en die in Nederland en in België ook verkrijgbaar is. De grond en het klimaat zijn hier uitermate geschikt voor het verbouwen van theestruiken.

We vervolgen onze weg naar het Victoriameer. De naam ‘Victoria’ komt van de Engelse koningin Queen Victoria. In de tijd dat zij regeerde ontdekte een Engelsman het meer en vernoemde het naar haar. Het is het grootste meer van Afrika en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. We kamperen aan de oevers van het meer. Een aanrader is een fietstocht in de omgeving. Ook kunnen we er met een bootje op uit trekken en nabijgelegen vissersdorpjes bezoeken.

Serengeti nationaal park

Dag 9: Musoma
Dag 10: Musoma - Serengeti nationaal park
Dag 11: Serengeti NP
Dag 12: Serengeti - Ngorongoro

Leeuw welp Serengeti Tanzania DjoserHet Serengeti nationaal park is uitermate geschikt om op safari te gaan. Het park staat immers bekend om zijn dichtheid aan wild. Ook de natuur is schitterend. Het park herbergt open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. In de Serengeti leven grote kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook heb je een kans op een ontmoeting met leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Natuurlijk nemen we de tijd voor gamedrives en slapen we twee nachten in het park tussen het wild.

In Tanzania mag een bezoek aan de Ngorongorokrater niet ontbreken. Deze krater is ontstaan na het afbreken van een vulkaan. Met jeeps rijden we over smalle steile weggetjes de krater in. Er leven onder andere giraffes, zwarte neushoorns, leeuwen, hyena’s, olifanten en nijlpaarden. De krater staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt hier kans om de Big Five te zien.

Mto Wa Mbu

Dag 13: Ngorongoro - Mto Wa Mbu
Dag 14: Mto Wa Mbu - Arusha

Op weg naar Mto Wa Mbu brengen we een bezoek aan de Kraterhooglanden. Dit gebied bestaat uit talloze kraters, waarvan de Ngorongoro er één van is. We maken een wandeling naar de rand van een van de vulkanen om van het uitzicht te genieten. In het dorp Mto Wa Mbu kun je bekijken hoe bananenbier gebrouwen wordt. Het dorp ligt in een prachtige omgeving. Een wandeling of een fietstocht is een goede manier om de natuur te verkennen. 

Vanuit Mto Wa Mbu rijden we weer terug richting de bewoonde wereld, waar we in de levendige plaats Arusha zullen overnachten. In de middag heb je voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht nog wat leuke souvenirs op de kop te tikken.

Usambaragebergte

Dag 15: Arusha - Usambarage-bergte (Lushoto)
Dag 16: Usambara-gebergte - Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar (Stonetown)

Zebra Tanzania DjoserVanuit Arusha rijden we naar het Usambara-gebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere bevolkings groepen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar en geschikt voor wandeltochten. We verblijven in het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen. Op dag 16 rijden we naar Dar es Salaam, waar we in de middag op de veerboot naar Zanzibar stappen.


Zanzibar

Dag 17: Zanzibar (Stonetown)
Dag 18: Zanzibar (strand)
Dag 19: Zanzibar (strand)
Dag 20: Zanzibar (strand)
Dag 21: Zanzibar - Amsterdam

Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste dag verblijven we vlakbij de hoofdstad van Zanzibar, Stonetown. Deze hoofdstad ademt de sfeer van de middeleeuwen uit. Je kunt er uren ronddwalen in de smalle straatjes met kinderkopjes. Het hotel is gelegen op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Stonetown. Hier verblijven we 2 nachten, waardoor we voldoende tijd hebben om de hoofdstad te verkennen.

Strand ZanzibarDe laatste drie dagen verblijven we in een resort gelegen aan het strand van Kendwa beach aan de noordelijke kant van Zanzibar, vlakbij het toeristische plaatsje Nungwi. Hier kan je heerlijk bijkomen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken en de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Deze excursies zijn optioneel. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de crew ingevuld. Er wordt een programma aangeboden en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van de reis en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 jan - 11 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

18 jun - 08 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

16 jul - 05 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

23 jul - 12 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

30 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

06 aug - 26 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

10 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

08 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

22 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

17 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 jan - 10 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

11 feb - 03 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

17 jun - 07 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met jeeps
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 263,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €385,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen en een slaapmatje, behalve voor je slaapzak. De faciliteiten op sommige kampeerterreinen zijn eenvoudig.In Nairobi is een middenklasse hotel gereserveerd. Op Zanzibar overnachten we in een hotel in Zanzibar-stad en in bungalows bij het strand. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

Bekijk de reviews op Tripadvisor

Nairobi Wildebeest Eco Camp
Lake Nakuru NP Kembu Campsite
Karatu Kudu Camp
Mto wa Mbu Twiga Camp
Zanzibar (strand) Sunset Bungalows

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 263,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Kilimanjaro Nakurumeer Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting zwembad accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Nairobi

  Vertrek

  21:05

  Aankomst

  03:40*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:45

  Aankomst

  13:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  16:25

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later. 
                                                                                                                                                                                                                   

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze safari door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck, die de vaak onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen geasfalteerd. We gebruiken speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Tijdens het verblijf op Zanzibar beschikken we niet meer over onze eigen trucks.

 • Kenia Tanzania Zanzibar Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar zijkant bus Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar busvervoer Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar binnenkant bus Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • ‘Gamedrives’ volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met jeeps
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,- (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost US$ 50,- (wijzigingen voorbehouden).

Geldzaken

In zowel Kenia als Tanzania betaal je met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: op enkele plekken in de grote steden mogelijk zoals Nairobi, Nanyuki, Dar es Salaam en Zanzibar
Contant: Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten) 
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 44,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de safari zijn bij de prijs inbegrepen. Op de reizen is een campcourier aanwezig die de groep op gezette tijden van eten en drinken voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen.

Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Bij al deze reizen vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

Op Zanzibar en in Dar es Salaam zijn de maaltijden niet inbegrepen en heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals op de avondmarkt aan de kade. In verschillende hotels en restaurantjes in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase restaurants en zelfs ook Chinese en Italiaanse.
 

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
 • Malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem uw vaccinatieboekje mee op reis.

De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Tijdens het bezoek aan Mount Kenya kan de temperatuur 's nachts dalen tot 0°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Het is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden. Er wordt van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen.

FAQ

Hoe reizen we?

Met Djoser vlieg je met Turkish via Istanbul naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperenuitgeruste safaritruck. In deze moderne trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck.

Waar overnachten we?

Kan ik mijn verblijf op Zanzibar verlengen?

Welke excursies en entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Welke valuta kan ik het beste meenemen vanuit Nederland?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Wie begeleidt de reis?

Hoe groot zijn de groepen op deze reis?

Wat is de beste reistijd voor Kenia en Tanzania?

Wat is, vanwege het vervoer, het meest praktisch om je bagage in te vervoeren?

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Is het mogelijk om tijdens de reis de Kilimanjaro te beklimmen?

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

Hoe kom ik aan visa voor Kenia en Tanzania?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Wat is de beste reisperiode voor de gnoe-trek?

Hoe zijn de duikmogelijkheden op Zanzibar?

Is het gebruikelijk om fooien te geven tijdens de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Ondanks het het vele reizen en soms erg lang in de truck zitten, was de reis echt onvergetelijk mooi! Prachtige plekken gezien en super gezellige groep! Moest soms wel wennen aan de strakke schema's maar dit moet wel wil je wat zien. Zanzibar als afsluiter is erg goed, zeker een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Geweldige ervaring! Ontzettend mooie landschappen, culturen en uiteraard het wild. De gids, chef en chauffeur waren alle drie zeer vriendelijk en vol ervaring. Het kamperen in de nationale parken is ook een hele ervaring, maar zeker veilig. Kortom: een absolute aanrader!

  10,0

  10,0
 • Zeer mooie reis waarin je de mooiste natuur en dieren ziet. Serengeti en de Ngorongorokrater zijn wat ons betreft de hoogte punten. Op Zanzibar even bijkomen is een mooie afsluiter van deze reis. Een aanrader deze reis!

  8,0

  8,0
 • Mooie reis en veel te zien. Voor het zien van wild een perfecte reis met zeer mooie parken. De gids weet de plekjes van de dieren te vinden.

  8,0

  8,0
 • Schitterende reis, heel erg veel gezien. De gamedrives waren echt geweldig en de groep erg gezellig. Door de lange reisdagen waren er alleen redelijk weinig activiteiten zoals wandeltochten.

  9,0

  9,0
 • Een ongelooflijke reis met heel veel verschillende facetten; natuur, aandacht voor de lokale cultuur, stadsleven, culinaire ontdekkingen, ... De moeite voor iedereen die eens wil proeven van Afrika, werkelijk de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle maaltijden tijdens safari & entreegelden parken t.w.v. € 575,- inbegrepen 
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Bezoek diverse nationale parken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inclusief
 • Strandverblijf Zanzibar in sfeervolle bungalows

Klantwaardering

8,8

Ondanks het het vele reizen en soms erg lang in de truck zit...
Ondanks het het vele reizen en soms erg lang in de truck zitten, was de reis echt onvergetelijk mooi! Prachtige plekken gezien en super gezellige groep! Moest soms wel wennen aan de strakke schema's maar dit moet wel wil je wat zien. Zanzibar als afsluiter is erg goed, zeker een aanrader!

Rik K. - 8,0
Geweldige ervaring! Ontzettend mooie landschappen, culturen...
Geweldige ervaring! Ontzettend mooie landschappen, culturen en uiteraard het wild. De gids, chef en chauffeur waren alle drie zeer vriendelijk en vol ervaring. Het kamperen in de nationale parken is ook een hele ervaring, maar zeker veilig. Kortom: een absolute aanrader!

Michelle D. - 10,0
Zeer mooie reis waarin je de mooiste natuur en dieren ziet....
Zeer mooie reis waarin je de mooiste natuur en dieren ziet. Serengeti en de Ngorongorokrater zijn wat ons betreft de hoogte punten. Op Zanzibar even bijkomen is een mooie afsluiter van deze reis. Een aanrader deze reis!

Menno V. - 8,0

Het weer in Tanzania & Kenia

Het weer in Tanzania & Kenia

26°C

Terug naar boven