Kenia, Tanzania & Zanzibar lodge/hotelreis

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen hotel/lodgereis

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in het indrukwekkende Kenia, waar we o.a. Nairobi, Lake Navaisha en het Baringomeer bezoeken. Het Serengeti Nationaal Park in Tanzania mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de reis. Dit park staat bekend om zijn dichtheid aan wild en heeft een schitterende natuur. Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis.

Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

 • 18-07-2020 Amsterdam - Nairobi
 • 19-07-2020 aankomst Nairobi
 • 20-07-2020 Nairobi - Lake Navaisha
 • 21-07-2020 Lake Navaisha
 • 22-07-2020 Navaisha meer - Lake Nakuru
 • 23-07-2020 Lake Nakuru - Baringomeer
 • 24-07-2020 Baringomeer
 • 25-07-2020 Baringomeer - Kisii
 • 26-07-2020 Kisii - Victoriameer
 • 27-07-2020 Victoriameer
 • 28-07-2020 Victoriameer - Serengeti nationaal park
 • 29-07-2020 Serengeti NP
 • 30-07-2020 Serengeti NP - Ngorongorokrater - Karatu
 • 31-07-2020 Karatu, bezoek Mto wa Mbu
 • 01-08-2020 Karatu - Arusha
 • 02-08-2020 Arusha - vlucht naar Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
 • 03-08-2020 Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
 • 04-08-2020 Zanzibar (strand)
 • 05-08-2020 Zanzibar (strand)
 • 06-08-2020 Zanzibar (strand)
 • 07-08-2020 Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nairob & Lake Naivasha

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 aankomst Nairobi
Dag 3 Nairobi - Lake Navaisha

Na aankomst in Nairobi gaan we naar eerst het hotel en heb je de rest van de dag om Nairobi te bezoeken. De volgende dag reizen we over de Panafrican Highway naar het Naivasha meer. Eén van de grootste en bekendste zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer wordt omzoomd door gele koortsbomen en papyrus. Hier kun je deelnemen aan een boottocht, waarbij je zeker nijlpaarden zult zien. Onder de vele vogelsoorten zijn pelikanen, aalscholvers en verschillende ijsvogelsoorten het meest vertegenwoordigd. De machtige roep van de visarend trekt echter de meeste aandacht.

Een bezoek aan Villa Elsamere, het huis van de naturalist Joy Adamson die bekendheid verwierf met de omgang met leeuw Elsa, is de moeite waard. Een plaquette ter nagedachtenis aan deze leeuwin siert de toegangspoort van het aangrenzende nationale park Hells Gate. Een optioneel bezoek aan dit park, waar je per fiets of te voet in mag, is de moeite waard. Tegen de steile rotswanden in het park nestelen lammergieren en andere roofvogels en je ziet hier ook verschillende antilopen, zebra’s, buffels en andere diersoorten.

Lake Nakuru

Dag 4 Lake Navaisha
Dag 5 Naivashameer - Lake Nakuru, gamedrive - Nakuru

Tanzania Serengeti zebra's DjoserDe volgende dag is het niet ver rijden naar Lake Nakuru. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis van vaak duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kun je de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water opsnuiven. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn. Sinds 1986 kent Lake Nakuru National Park het 'Rhino Rescue', een gebied speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden.

De kans om neushoorns aan te treffen is in dit nationale park dan ook groot. Daarnaast leven hier ook luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf 'Babooncliff' heb je een prachtig uitzicht op het meer. Na onze lange game-drive overnachten we in Nakurustad.

Lake Baringo - Kisii

Dag 6 Lake Nakuru - Baringomeer
Dag 7 Baringomeer
Dag 8 Baringomeer - Kisii

Na een overnachting in Nakurustad rijden we noordwaarts naar Lake Baringo. Dit meer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt er tevens (facultatief) per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer met een bezoek te vereren. Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen.

In de omgeving zijn verschillende Pokot-dorpen waar de lokale bevolking je graag laat zien hoe zij leven. Na ons verblijf rijden we naar Kisii, het economische centrum van de Gusiistam, een ijverig landbouwvolk.

Victoriameer, Serengeti nationaal park

Dag 9 Kisii - Victoriameer
Dag 10 Victoriameer
Dag 11 Victoriameer - Serengeti nationaal park
Dag 12 Serengeti NP, gamedrives

We rijden via het grensplaatsje Isebania naar het Victoriameer in Tanzania. Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika. Bij het meer komen verschillende vogelsoorten voor. Het is mogelijk om de volgende dag een tochtje over het meer te maken. De lokale vissers kunnen je honderduit vertellen over het leven in en op het water. Ook is het mogelijk om onder begeleiding in de omgeving te mountainbiken.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Serengeti, waar we overnachten in een tented camp. Vanuit hier maken we verschillende game-drives (speurtochten naar wild). Aangezien het park zo enorm uitgestrekt is, zullen we hier een volle dag op pad gaan om wild te gaan zoeken. Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan in de Serengeti zijn hart ophalen.

Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier (rond de 'kopjes') relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

Serengeti Tanzania Gnoe DjoserDe spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorongoro krater, Lake Manyara en Arusha

Dag 13 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro krater - Karatu
Dag 14 Karatu, bezoek Mto wa Mbu, optioneel Lake Manyara
Dag 15 Karatu - Arusha

Ngorongoro krater olifanten DjoserWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater, welke we 's middags gaan verkennen met 4x4 Landcruisers. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden.

We verblijven 2 nachten bij Karatu in een heerlijke lodge met zwembad. De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vervolgens overnachten we in het levendige Arusha vanwaar we de volgende dag naar Zanzibar vliegen.

Zanzibar

Dag 16 Arusha - vlucht naar Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 17 Zanzibar, verblijf Zanzibarstad
Dag 18 Zanzibar (strand)
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar (strand)
Dag 21 Zanzibar - Amsterdam

Op dag 16 checken we in voor de vlucht naar Zanzibar. Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste nachten verblijf je in het exotische Stonetown, Zanzibarstad.

zanzibar tanzania djoser vissersbootJe verblijft de laatste 3 nachten vlakbij het strand, waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken en de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken.

Helemaal uitgerust vertrekken we vroeg naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, waar we dezelfde dag nog aankomen.


 

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jul - 07 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

25 jul - 14 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

21 sep - 11 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

17 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 jan - 05 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

23 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

06 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen tented camps
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie Lake Nakuru t.w.v. €.100,- inbegrepen
 • Maaltijden tijdens de safari (dag 3 t/m dag 14)
 • Ontbijt tijdens verblijf Zanzibar
 • Gamedrives in Lake Nakuru en Serengeti
 • Excursie Ngorongoro krater per terreinwagen
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €385,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende accommodatievormen. We overnachten in comfortabele hotels/lodges in kamers met eigen douche en toilet. In de Serengeti overnachten we in een bijzonder ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Bij het Victoriameer overnachten we in tenten voorzien van bedden. Sanitaire voorzieningen bevinden zich op het kampeerterrein.

Aan het eind van de reis overnacht je op Zanzibar in een middenklasse hotel vlakbij het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Lake Naivasha Fish Eagle Inn
Lake Victoria Speke Bay Lodge
Serengeti NP Ikoma Bush Camp
Karatu Kudu Lodge & Camp
Arusha Hotel Gold Crest
Nungwe Zanzibar Amaan Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Lake Naivasha Fish Eagle bed Kenia Djoser
 • Lake Naivasha Fish Eagle Kenia Djoser
 • Lake Victoria Speke Bay Lodge tent Tanzania Djoser
 • Kenia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • 3- Serengeti NP Ikoma Bush Camp tenten Tanzania Djoser
 • 3- Serengeti NP Ikoma Bush Camp tent Tanzania Djoser
 • Karatu Kudu Lodge & Camp luchtfoto Tanzania Djoser
 • Karatu Kudu Lodge & Camp zwembad Tanzania
 • Karatu Kudu Lodge & Camp huisje Tanzania Djoser
 • Karatu Kudu Lodge & Camp restaurant Tanzania Djoser
 • Arusha Moivaro lodge bar Tanzania Djoser
 • Arusha Moivaro lodge zwembad Tanzania Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows hut Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows kamer Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows kamer twin Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows tuin Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Nairobi

  Vertrek

  20:30

  Aankomst

  03:25*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:45

  Aankomst

  13:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  16:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongoro krater hebben we Landcruisers tot onze beschikking.

De meeste stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Kenia en in Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Dar es Salaam en Nairobi staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's.

 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis bus Djoser
 • Kenia tanzania Zanzibar rondreis minivan Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar busvervoer minivan rondreis Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis woestijn Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar Turkisch Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen tented camps
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie Lake Nakuru t.w.v. €.100,- inbegrepen
 • Maaltijden tijdens de safari (dag 3 t/m dag 14)
 • Ontbijt tijdens verblijf Zanzibar
 • Gamedrives in Lake Nakuru en Serengeti
 • Excursie Ngorongoro krater per terreinwagen
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander wil een actieve excursie maken of een bijzondere boottocht om het leven op het water gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Kenia, Tanzania en Zanzibar zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Entreegeld en een game-drive in Lake Nakuru dat bekend staat om het sodameer met de flamingo’s
 • Entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier hebt u de gelegenheid om een mooie wandeling of boottocht te maken of een bezoek te brengen aan de Pokot
 • Met een picknick lunch de hele dag op pad onderweg om zoveel mogelijk dieren te zien in de enorm uitgestrekte en indrukwekkende Serengeti
 • Entreegeld en bezoek aan de Ngorongorokrater waar we met speciale Landrovers deze krater verkennen

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,-  Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: ook voor Tanzania dien je een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden).

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met de shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is inmiddels toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan echter ook gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor euro's of dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: mogelijk in de grote steden zoals Nairobi, Nakurustad, Zanzibar en Dar es Salaam.
Contant: Amerikaanse dollars, vooral voor Tanzania, in coupures niet groter dan 50 en niet ouder dan van 2004.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd. In Tanzania is pinnen meestal alleen mogelijk met credit card. 

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Tijdens de safari (dag 3 t/m dag 14) zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. Tijdens het verblijf op Zanzibar is het ontbijt inbegrepen. De lunches en diners tijdens het verblijf in Nairobi, in Arusha en op Zanzibar zijn niet inbegrepen. Je hebt hier de keus uit verschillende restaurants, waarover de reisbegeleider je desgewenst graag adviseert.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
- malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals soms een choleraverklaring. Vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts meenemen op reis,

De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe reizen we?

We vliegen met Turkish Airlines naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal uitgeruste safaritruck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Tijdens het bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van landcruisers. Het traject van Arusha naar Stonetown (Zanzibar) zullen we per binnenlandse vlucht afleggen. Vanuit Zanzibar nemen we de ferry terug naar Dar es Salaam.

Hoe groot zijn de groepen?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Waar overnachten we?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reissom?

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

Wat is de beste reistijd om wild te zien?

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

Wanneer is de grote trek van de gnoes?

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Mag ik een koffer meenemen op reis?

Moet ik een klamboe meenemen?

Is er een mogelijkheid om de Kilimanjaro te beklimmen?

Hoe moet ik de geldzaken regelen tijdens deze reis?

Wanneer moet ik boeken?

Hoe kom ik aan visa voor Kenia en Tanzania?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwisselend. Een enkele optionele excursie (stadswandeling Stonetown, bootje naar Prison eiland) vielen wat tegen, andere (Vogelspotten, Spice tour) zeer de moeite waard. Zeer ervaren reisleider en plezierige reisgenoten.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze vogels, nijlpaarden en krokodillen in het merengebied gezien. De game drives waren geweldig en we hebben geluk gehad om de big 5 gezien te hebben. Het Afrikaanse culturele leven zie je. Goede lodges en een reisleider met heel kennis.

  9,0

  9,0
 • Beste reisbegeleidster ooit! Evelien.

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis, een avontuur! Onze complimenten gaan zeker uit naar onze reisleider Eveline! De reis is door haar een groot succes geworden! Lief, behulpzaam en zeer deskundig over alles wat we tegen kwamen. De volgende reis gaan we zeker weer met Evelien. Lolke en Mieke

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis avontuur, ontzettende veel dieren gespot in de uitgestrektheid van de Serengeti en dan met name, de wegtrekkende gnoes. Een hele leuke gezellige groep met daarbij een fantastische gedreven, enthousiaste reisbegeleidster Eveline

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis gehad, met een ontzettend leuke groep. De inspanningen van onze reisbegeleidster Eveline, maakte deze reis helemaal onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Onze 7e Djoser reis in 5 jr , opnieuw verrast met fijne groep, lieve top-reisleidster Annemarieke. Wat zijn Kenia en Tanzania mooie landen om dieren te spotten, zoals reisleider Laurens ons al eens adviseerde. Geen 10, dat blijft voor ons Madagaskar, met z'n nog mooiere landschappen.

  9,0

  9,0
 • 21 dagen Lodge/Hotelreis Kenia, Tanzania & Zanzibar. Een geweldige reis heel veel dieren gespot, Ron onze reisleider geweldig, wist heel veel te vertellen over de dieren en ook heel gezellig met elkaar, het enige minpuntje vond ik dat we met 20 personen waren, uit de bus soms moeilijk te spotten.

  9,0

  9,0
 • Een heerlijke vakantie gehad. Uitstekend georganiseerd en heel veel wild gezien (2x de big five waarvan 1x op 1 dag!). Over het algemeen mooie en goede lodges. Ook de maaltijden waren goed en smakelijk. Goede chauffeurs en reisleider. Wat ons betreft een aanrader!

  9,0

  9,0
 • De reis was fantastisch.We hadden een prima reisleider en we hebben ontzettend veel gezien 2x de big five en zelfs de grote trek van de zebra's en gnoe's. Dat was echt bonus. De hotels waren allemaal keurig verzorgd en de excursies heel divers. Kortom, deze reis is een aanrader.

  10,0

  10,0
 • Naar Afrika "voor de dieren" zogezegd. Ik werd verrast door het landschap en de mensen: de aarde untouched (of toch zo goed als) en hoe de mensen daarop leven. De dieren kwamen 'for free'. Verrassende logies en dito eterij. Gelukkig met Djoser zodat we niet achter een wimpeltje moesten lopen.

  10,0

  10,0
 • Reis met goede afwisseling tussen fauna/flora en lokale bevolking. Bezoek Masia en Pokot stam zijn zeker aan te bevelen. Accommodaties zijn goed maar niet echt luxe.

  7,0

  7,0
 • Teruggekomen van de rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar. Het is een onvergetelijke ervaring geworden. De grote trek van de gnoes/zebra's in de Serengeti. De leeuw op 5 meter van de truck. De olifanten en giraffen in de savanne. Het luipaard in de boom. De beelden staan in ons geheugen gegrift.

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldige reis. Veel gezien en gedaan. Goede reisbegeleider. Ik geniet nog elke dag van de foto's en de film.

  8,0

  8,0
 • We hebben een fantastische reis gehad met heel veel goede gevarieerde onderkomens. Veel dieren gezien en als toetje een paar afsluitende rustdagen op een zonnig Zanzibar. Dit alles onder leiding van een geweldige reisbegeleidster. Djoser bedankt.

  10,0

  10,0
 • Op deze reis wil je zeker mee. Zo indrukwekkende de Serengeti!

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis, waarin we veel gezien hebben. Goede reisbegeleiding, prima accommodaties. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • ONVERGETELIJKE reis! Prachtige natuur, goede organisatie, contact met de bevolking en zelfs een afgelegen stam, zeer leuke groep, mooie en comfortabele lodges (met elke dag een douche!), big five gezien (zelfs 3 luipaarden!) en niet te vergeten: onze fantastische en leuke reisbegeleider: Jaap!

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis met prachtige lodges/tent/ hotels,mooi, mooier, mooist, ludiek in een (te) gekke truck , prettige reisgenoten en een flexibele, hulpvaardige, grappige reisbegeleider! Afwisselend programma met the big five,vogels,mooi landschap, boottocht en af en toe een relax(mid) dag! Prima eten!

  9,0

  9,0
 • In één woord FANTASTISCH. Waarom? De nieuwe ervaring met dieren. Je kent ze allemaal, maar in het wild is het zoveel intenser. En ook de landschappen. Enorm. Alles was goed verzorgd door Djoser en onze gids Jaap Lagaay. Er ging niks verkeerd. Ik kan deze reis met Djoser warm aanbevelen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Maaltijden en entreegelden twv € 625,- inbegrepen
 • Comfortabele sfeervolle accommodaties
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inbegrepen 
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar
 • Verblijf aan het strand op Zanzibar in sfeervolle bungalows

Klantwaardering

9,0

Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwissele...
Een hele mooie reis, niet al te inspannend en zeer afwisselend. Een enkele optionele excursie (stadswandeling Stonetown, bootje naar Prison eiland) vielen wat tegen, andere (Vogelspotten, Spice tour) zeer de moeite waard. Zeer ervaren reisleider en plezierige reisgenoten.

Johan K. - 9,0
Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze v...
Een fantastische reis. Wat een ervaring is Afrika. Talloze vogels, nijlpaarden en krokodillen in het merengebied gezien. De game drives waren geweldig en we hebben geluk gehad om de big 5 gezien te hebben. Het Afrikaanse culturele leven zie je. Goede lodges en een reisleider met heel kennis.

Hein K. - 9,0
Beste reisbegeleidster ooit! Evelien.

Rob W. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Tanzania & Kenia

Het weer in Tanzania & Kenia

27°C

Terug naar boven