Tanzania & Zanzibar

Rondreis Tanzania & Zanzibar15 dagen lodge/kampeerreis

Op deze rondreis door Tanzania bezoek je verschillende nationale parken die wereldfaam genieten. Om het echte safarigevoel te beleven overnachten we een aantal nachten in koepeltentjes. In de legendarische Ngorongorokrater en op de eindeloze savannes van het majestueuze Serengeti nationaal park is de ‘big five’ waar te nemen. In Tarangire nationaal park trekken imposante baobabs en het vele wild je aandacht. Op Zanzibar intrigeert de Swahilicultuur. Dwaal door de steegjes van Stone Town en ontspan aan het eind van deze rondreis op de witte zandstranden van dit interessante eiland met een bewogen geschiedenis.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • 13-10-2019 Amsterdam - Arusha
 • 14-10-2019 aankomst Arusha - Mto Wa Mbu
 • 15-10-2019 Mto Wa Mbu, optionele excursie Lake Manyara nationaal park
 • 16-10-2019 Mto Wa Mbu - Serengeti nationaal park, middag gamedrive
 • 17-10-2019 Serengeti NP, ochtend en middag gamedrive
 • 18-10-2019 Serengeti NP - Ngorongorokrater, gamedrive - Karatu
 • 19-10-2019 Karatu - Tarangire nationaal park, gamedrive - Arusha
 • 20-10-2019 Arusha - Usambaragebergte
 • 21-10-2019 Usambaragebergte - Dar es Salaam
 • 22-10-2019 Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar (Stone Town)
 • 23-10-2019 Zanzibar (Stone Town)
 • 24-10-2019 Zanzibar (strand)
 • 25-10-2019 Zanzibar (strand)
 • 26-10-2019 Zanzibar (strand)
 • 27-10-2019 Zanzibar - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mto Wa Mbu & Lake Manyara nationaal park

Dag 1 Amsterdam - Arusha
Dag 2 aankomst Arusha - Mto Wa Mbu
Dag 3 Mto Wa Mbu, optionele excursie Lake Manyara nationaal park

tanzania mto wa mbu vogelsVroeg in de ochtend arriveren we op luchthaven Kilimanjaro nabij Arusha. We reizen hiervandaan door naar Mto Wa Mbu. Onderweg kunnen we al genieten van mooie vergezichten en zien we hier en daar Masai herders gekleed in felrode omslagdoeken. In het dorp Mto Wa Mbu kun je bekijken hoe bananenbier gebrouwen wordt. Het dorp ligt in een prachtige omgeving. Een wandeling of een fietstocht is een goede manier om de natuur te verkennen. Tijdens de fietstocht fiets je langs verschillende plantages en bezoek je de rand van Lake Manyara nationaal park. Bij het meer zie je de gnoe's en zebra's grazen en de flamingo's pootjebaden. 

Het meer ligt in een kloof van de Rift Vallei. Koning leeuw heeft in dit park zijn eigen specialiteit: bomen klimmen. Indien je meer van het park wilt zien kun je ook een excursie per jeep boeken. We rijden dan door een dicht bos waar brutale vervetaapjes en bavianen ons aanstaren. Verder in het park maakt het woud plaats voor een vlakte met mopanebosjes rond het meer waaraan het park haar naam ontleent. Dit is de ontmoetingsplek voor veel diersoorten waaronder waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en roofdieren. In Mto Wa Mbu slapen we twee nachten op een campsite.

Serengeti nationaal park & Ngorongorokrater

Dag 4 Mto Wa Mbu - Serengeti nationaal park, middag gamedrive
Dag 5 Serengeti nationaal park, ochtend en middag gamedrive
Dag 6 Serengeti nationaal park - Ngorongorokrater, gamedrive - Karatu

tanzania giraffeWe hebben een lange dag voor de boeg om van Mto Wa Mbu naar Serengeti nationaal park te rijden. Serengeti - het Masai-woord voor ‘eindeloze vlakte’ - is het beroemdste park van Tanzania. Samen met de Masai Mara in Kenia, vormt het gebied een groot ecosysteem met de grootste overgebleven concentratie weidedieren in Afrika. Het Serengeti nationaal park is uitermate geschikt om op safari te gaan. Het park staat immers bekend om zijn dichtheid aan wild. Ook de natuur is schitterend. Het park bestaat uit open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. In de Serengeti leven grote kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook heb je een kans op een ontmoeting met leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Natuurlijk nemen we de tijd voor uitgebreide 'gamedrives’ en slapen we twee nachten in het park tussen het wild.

Tanzania Ngorongorokrater gamedrive DjoserOnderweg naar de spectaculaire Ngorongorokrater passeren we manyatta’s; de dorpen van de Masai. Met hun rode omslagdoeken zijn deze veehoeders al van verre te zien. De Ngorongoro, de grootste krater ter wereld, heeft een doorsnee van 20 kilometer. Dat dit Tanzania’s meest door wild bezochte park is, is te verklaren door de permanente aanwezigheid van water. Daardoor houdt zich hier een grote concentratie wild op, waaronder de ‘big five’. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn.

Aan de rand van de spectaculaire Ngorongorokrater laten we de truck staan. Met kleine terreinwagens dalen we af naar de bodem. Na ons bezoek reizen we door naar het plaatsje Karatu waar we nog één nacht kamperen.

Tarangire nationaal park

Dag 7 Karatu - Tarangire nationaal park, gamedrive - Arusha
Dag 8 Arusha - Usambaragebergte
Dag 9 Usambaragebergte - Dar es Salaam

Tanzania Leeuw DjoserIn Tarangire nationaal park zorgt de gelijknamige rivier ervoor dat er altijd water beschikbaar is, waardoor in dit park het hele jaar door grote kuddes olifanten worden gesignaleerd. Roofdieren als cheeta’s, luipaarden en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten nauwlettend in de gaten. Moerasgebieden trekken het hele jaar foeragerende vogels aan, waaronder pelikanen, en aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobabs. We overnachten in Arusha. We vertrekken de volgende ochtend vroeg voor een fikse rit naar het Usambaragebergte. We verlaten de hoofdweg bij Mombo. Ons koloniale hotel ligt op een heuveltop.

Zanzibar

Dag 10 Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar (Stone Town)
Dag 11 Zanzibar (Stone Town)
Dag 12 Zanzibar (strand)
Dag 13 Zanzibar (strand)
Dag 14 Zanzibar (strand)
Dag 15 Zanzibar - Amsterdam

zanzibar strand palmbomenIn Dar es Salaam stappen we op de veerboot naar Zanzibar. Het exotische specerijeneiland is een perfect eindpunt van deze bijzondere reis. De eerste twee nachten verblijven we in een hotel in het historische Stone Town. Je kunt uren ronddwalen door het labyrint van smalle straatjes met kleine winkeltjes en oude huizen met prachtig bewerkte houten deuren. Bekijk ook eens de woning van David Livingstone of de oude slavenkerkers. Het is ook leuk om een optionele excursie te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld een specerijentoer maken, waarbij je meer leert over de vele specerijen die op het eiland zijn te vinden. Of je kunt een boottocht maken naar Prison Island, ook wel Changuu genoemd. Op het eiland is aan het eind van de 19e eeuw een gevangenis gebouwd voor opstandige slaven, maar deze is door afschaffing van de slavernij nooit als zodanig gebruikt. Sinds de jaren twintig van de 20e eeuw is op het eiland een groep landschildpadden gehuisvest.

De laatste dagen verblijven we aan het strand bij Kendwa Beach, waar je heerlijk kunt bijkomen en kunt nagenieten van al het moois wat je gezien hebt tijdens de reis. Je kunt snorkelen, duiken of een strandwandeling maken. Bij laagtij zie je prachtige zeesterren op het strand. Vanaf Zanzibar vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 dec - 05 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 jan - 26 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

23 feb - 08 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

26 apr - 10 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry naar Zanzibar
 • Hotel- en 5 kampeerovernachtingen incl. ontbijt
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt dag 7)
 • Engelssprekende chauffeur en gids
 • Gamedrives volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met jeeps
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 385,-
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een accommodatie aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,- per nacht. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Vervroeging in Arusha voorafgaand aan de reis is niet mogelijk.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Arusha, het Usambaragebergte, Dar es Salaam en Stone Town overnachten we in middenklasse hotels/lodges en op Zanzibar verblijven we in een accommodatie bij het strand. De kamers zijn altijd voorzien van een eigen douche en toilet.

In Mto Wa Mbu, Serengeti NP en Karatu overnachten we 5 nachten (dag 2 t/m 6) in makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen en een slaapmatje. Een slaapzak dien je zelf mee te nemen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig tijdens het kamperen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mto Wa Mbu Twiga Campsite
Karatu Kudu Camp
Arusha Outpost Lodge
Usambaragebergte Lawns Hotel
Dar es Salaam Kipepeo Lodge
Zanzibar (Stone Town) Swahili House
Zanzibar (strand) Sunset Bungalows


Deze selectie geeft een goed beeld van de accommodaties waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

 • tanzania mto wa mbu zwembad
 • tanzania campsite kamperen
 • tanzania usambaragebergte hotel lodge
 • usambaragebergte tanzania kamer
 • zanzibar kendwa beach acco
 • zanzibar kamer
 • Tanzania hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Kilimanjaro

  Vertrek

  19:45

  Aankomst

  05:05*

 • Vlucht met

  Traject

  Zanzibar - Istanbul

  Vertrek

  04:05

  Aankomst

  12:55

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  16:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later. 
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze reis maken we gebruik van een safaritruck. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Op de meeste doorgaande trajecten zijn de wegen geasfalteerd. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van terreinwagens. Tijdens het verblijf op Zanzibar beschikken we niet over vervoer. De transfers worden hier met minibusjes uitgevoerd.

 • Tanzania bus vervoersmiddel buitenkant Djoser
 • Tanzania binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • tanzania jeeps
 • tanzania safaritruck
 • Turkish Airlines tanzania luchtvaartmaatschappij vliegtuig Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry naar Zanzibar
 • Hotel- en 5 kampeerovernachtingen incl. ontbijt
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt dag 7)
 • Engelssprekende chauffeur en gids
 • Gamedrives volgens programma
 • Excursie in de Ngorongorokrater met jeeps
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 385,-
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Tanzania zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen, inclusief entreegelden: 

 • Entreegeld en gamedrives met eigen truck in Serengeti nationaal park: we maken twee middag tanzania cheetahgamedrives en één ochtend gamedrive, waarbij we op zoek gaan naar het vele indrukwekkende wild.
 • Entreegeld en een gamedrive met kleine terreinwagens in de Ngorongorokrater: we dalen met kleine terreinwagens af naar de bodem van de krater. Vanwege het immer aanwezige water zijn er altijd veel dieren te vinden, zoals gnoe's, zebra's, impala's, nijlpaarden, hyena's, olifanten en leeuwen.
 • Entreegeld en een gamedrive met eigen truck in Tarangire nationaal park: we gaan op zoek naar olifanten, leeuwen, cheeta's, hyena's, waterbokken en luipaarden.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Een wandeltocht door de omgeving van Mto Wa Mbu. Een lokale gids laat je onderweg enkele plantages en lokale dorpjes zien en tevens laat hij zien hoe bananenbier wordt gebrouwen.
 • Je kunt een bezoek brengen aan Lake Manyara nationaal park. Dit kan per fiets of per jeep. Bij Lake Manyara zie je o.a. gnoe's, zebra's, apen, flamingo's en roofdieren.
 • In Stone Town kun je uren ronddwalen door het labyrint van smalle straatjes met kleine winkeltjes en oude huizen met prachtig bewerkte houten deuren. Bekijk ook eens de woning van David Livingstone of de oude slavenkerkers.
 • Neem vanuit Stone Town deel aan een specerijentoer. Je brengt een bezoek aan een plantage waar vele specerijen worden verbouwd.
 • Maak een boottocht naar Prison Island. Op het eiland is aan het eind van de 19e eeuw een gevangenis gebouwd voor opstandige slaven, maar deze is door afschaffing van de slavernij nooit als zodanig gebruikt. Sinds de jaren twintig van de 20e eeuw is op het eiland een groep landschildpadden gehuisvest. Het eiland wordt omringd door een rif waar je kunt snorkelen.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum.
 • Visum: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden). Andere mogelijkheden zijn om het zelf rechtstreeks te regelen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag (kosten € 50,-) of je kunt de visumaanvraag laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale.

Geldzaken

In Tanzania betaal je met Tanzaniaanse shilling. Tevens kun je op veel plekken ook met de Amerikaanse dollar betalen. Bekijk de actuele koers op oanda.com. Het is niet toegestaan de shilling in te voeren.

Pinnen: is mogelijk in Arusha, Karatu, Dar es Salaam en Zanzibar
Contanten: euro’s of Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten van na het jaar 2000) in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken omwisselen naar de shilling
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de safari (kampeerovernachtingen, dag 2 t/m ontbijt dag 7) zijn bij de prijs inbegrepen. Tijdens de reis is een campcourier aanwezig die de groep op gezette tijden van heerlijk eten voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen. Tijdens de rest van de reis is alleen het ontbijt inbegrepen.

Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met jam, pindakaas, komkommer, tomaat, ui, fruit/pasta salade, (gebakken) eieren, koffie en thee. Het avondeten is erg afwisselend, je kunt hierbij denken aan vis, vlees, aardappelpuree, groenten, rijst, pasta, aardappels en/of salade. De campcourier kan een helpende hand Play button vragen bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

In Arusha, het Usambaragebergte, Dar es Salaam en op Zanzibar zijn de lunch en het diner niet inbegrepen en kun je heerlijk eten in het restaurant van de accommodatie of kun je zelf op zoek gaan naar een restaurantje. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals op de avondmarkt aan de kade. In verschillende hotels en restaurants in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase restaurants en zelfs ook Chinese en Italiaanse.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en eventueel gele koorts
 • Malariatabletten
 • Choleraverklaring

In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Een choleraverklaring is voor Tanzania verplicht.

De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn redelijk matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een accommodatie aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,- per nacht. Verlengingsprijzen in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Vervroeging in Arusha voorafgaand aan de reis is niet mogelijk.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Klimaat en geografie

zanzibar strandDoor de geografische verscheidenheid in Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Arusha bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 19°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen ’s nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Het is het gehele jaar mogelijk door Tanzania te reizen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/campcourier die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan je reis. De campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen.

FAQ

Hoe reizen we door Tanzania?

We vliegen met Turkish Airlines via Istanbul op Kilimanjaro gelegen tussen Moshi en Arusha. We reizen door Tanzania met een eigen safaritruck. De safaritruck is een praktisch uitgeruste vrachtauto met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. In deze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Op Zanzibar maken we tijdens de transfers gebruik van minibusjes.

Hoe en waar wordt er overnacht?

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Kan de reis op Zanzibar worden verlengd?

Kan ik onderweg mijn accu's/batterijen opladen?

Wanneer is de trek van de gnoe's?

Welke bagage dien ik mee te nemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een ongelofelijke reis, veel wild gezien, een super toffe groep, die geleid werd door een zeer bekwame gids, die absoluut een meerwaarde was voor deze reis!!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, niet durven dromen zoveel wilde dieren te zien. Gamedrives zijn geweldig. Eten heel goed verzorgd. Logistiek uitdagend qua vliegreis (3 stops = 24 uur heenreis) en busreizen. Op de logistiek na fantastische ervaring!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, met zeer goede begeleiding en goede accommodaties en tenten. In Serengeti, Ngorongoro en Tarangire zagen we het wild in een prachtige natuur. In Lake Manyara fietsten we te midden bananenplantages en rijstvelden naar het meer. Op Zanzibar konden we uitrusten op het mooie strand. Tof

  9,0

  9,0
 • In vrij korte tijd maak je kennis met het prachtige natuurschoon dat Tanzania te bieden heeft in de Serengeti, Ngorogorokrater, Lake Manyara en Tarangire, met grote kans op wilde dieren. Daarna cultuur opsnuiven in Stone Town en bijkomen van alle indrukken op het strand. Een aanrader voor iedereen!!

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis! Vooral de parken zijn erg indrukwekkend. We hebben de gehele Big Five gezien en bijzonder om te kamperen in de Serengeti. De kinderen die je onderweg tegenkomt zijn erg vriendelijk en zwaaien je vrolijk na. De afsluiting op Zanzibar was erg fijn.

  9,0

  9,0
 • Een mooie afwisselende reis. Twee hoogtepunten: de safari's in de nationale parken en relaxen aan de hagelwitte stranden van Zanzibar. De safari's zijn onvergetelijk. Wij hebben de Big-5 gezien. De combinatie van kamperen en hotels vinden wij heel prettig. We hadden een goede gids, chauffeur en kok.

  10,0

  10,0
 • Op zoek naar vriendelijke mensen, lachende kinderen en een manier van leven die ons onbekend is? Op zoek naar ontelbare dieren die in de vrije natuur leven en een afwisselend landschap? Ga dan naar Tanzania. Je wereld is groter geworden.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige reis: een hele mooie combinatie van natuur, cultuur en lekker relaxen, waarbij alles prima is geregeld! Hoogtepunten waren de fietstocht in Mto Wa Mbu, safari's in de verschillende parken, Stone Town en het prachtige strand en onderwaterleven in Zanzibar. Kortom: aanrader!

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis! Meer wild gezien dan verwacht, met name de Ngorogorokrater is erg bijzonder. Veel mogelijkheden om met de lokale bevolking in contact te komen. De sanitaire voorzieningen tijdens het kamperen zijn uitstekend! Geweldige lokale gids en kok. Wel een vermoeiende reis, vaak vróeg op!

  8,0

  8,0
 • He was een top reis. Super mooi en zit goed in elkaar. De 2 busdagen is even doorkomen maar dat is alles. De gids die wij hadden was echt top. Wist veel over het land en was goed mee denkent met problemen. Let wel op dat je genoeg geld mee neemt. Wij hebben 1,5 week niet kunnen pinnen daar.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Maaltijden tijdens safari en entreegelden parken t.w.v. € 385,- inclusief
 • Safari met terreinwagens in Ngorongorokrater inbegrepen
 • Combinatie van lodges en kampeerovernachtingen
 • Bezoek aan de mooiste wildparken van Tanzania
 • Op safari met crews die je Afrika echt laten beleven!
 • Strandafsluiting op tropisch Zanzibar

Klantwaardering

8,9

Een ongelofelijke reis, veel wild gezien, een super toffe gr...
Een ongelofelijke reis, veel wild gezien, een super toffe groep, die geleid werd door een zeer bekwame gids, die absoluut een meerwaarde was voor deze reis!!

Diane B. - 9,0
Prachtige reis, niet durven dromen zoveel wilde dieren te zi...
Prachtige reis, niet durven dromen zoveel wilde dieren te zien. Gamedrives zijn geweldig. Eten heel goed verzorgd. Logistiek uitdagend qua vliegreis (3 stops = 24 uur heenreis) en busreizen. Op de logistiek na fantastische ervaring!

Ingrid O. - 9,0
Prachtige reis, met zeer goede begeleiding en goede accommod...
Prachtige reis, met zeer goede begeleiding en goede accommodaties en tenten. In Serengeti, Ngorongoro en Tarangire zagen we het wild in een prachtige natuur. In Lake Manyara fietsten we te midden bananenplantages en rijstvelden naar het meer. Op Zanzibar konden we uitrusten op het mooie strand. Tof

Ghislain en Marie - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Tanzania

Het weer in Tanzania

31°C

Terug naar boven