Thailand, Laos & Cambodja

Rondreis Thailand, Laos & Cambodja 22 dagen

Deze rondreis begint in Bangkok waar je de Wat Phra Kaew en het Koninklijk Paleis zeker niet mag missen. Ook de gezellige markten en de vele waterwegen van de stad zijn een bezoek waard. Sukhothai heeft een indrukwekkend historische park en in de omgeving kun je mooi fietsen. In Chiang Mai struin je over de avondmarkt waar je heerlijk kunt eten. Tijdens de 2-daagse boottocht over de Mekong ontdek je dat in Laos de rust regeert. De prachtige stad Luang Prabang staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt aan de Mekong-rivier. Vanuit Vientiane vlieg je naar Siem Reap in Cambodja waar je de beroemde tempels van Angkor Wat tempels. We sluiten de reis af in het indrukwekkende Phnom Penh, een stad die bruist van de energie.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Thailand, Laos & Cambodja, 22 dagen

 • 17-10-2020 Amsterdam - Bangkok
 • 18-10-2020 aankomst Bangkok
 • 19-10-2020 Bangkok, boottocht over klongs
 • 20-10-2020 Bangkok
 • 21-10-2020 Bangkok - Ayutthaya - Sukothai
 • 22-10-2020 Sukhothai, fietstocht
 • 23-10-2020 Sukothai - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
 • 24-10-2020 Chiang Mai
 • 25-10-2020 Chiang Mai, wandeltocht
 • 26-10-2020 Chiang Mai - Chiang Rai - Chiang Khong
 • 27-10-2020 Chiang Khong - boot naar Pak Beng
 • 28-10-2020 Pak Beng - boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 • 29-10-2020 Luang Prabang
 • 30-10-2020 Luang Prabang
 • 31-10-2020 Luang Prabang - Vang Vieng
 • 01-11-2020 Vang Vieng - Vientiane
 • 02-11-2020 Vientiane - vlucht naar Siem Reap
 • 03-11-2020 Siem Reap (Angkor Wat)
 • 04-11-2020 Siem Reap (Angkor Wat)
 • 05-11-2020 Siem Reap - Phnom Penh
 • 06-11-2020 Phnom Penh - nachtvlucht Amsterdam
 • 07-11-2020 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bangkok

Dag 1 Amsterdam - Bangkok
Dag 2 aankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs
Dag 4 Bangkok

Emerald tempel Bangkok Thailand DjoserBij aankomst op de luchthaven van Bangkok word je opgewacht door de reisbegeleider en een lokale gids. Busjes brengen je vervolgens naar het centraal gelegen hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden, het nationaal museum, Wat Phra Keo en het koninklijk paleis, zijn gemakkelijk bereikbaar. Tijdens een vaartocht per longtail-boot over de klongs (kanalen) van Bangkok kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je anders niet zo snel zou komen.

Ook de tempels Wat Saket en Wat Po zijn een bezoek meer dan waard. Andere delen van Bangkok, zoals het drukke maar gezellige Chinatown of het grote winkelcentrum Siam Square, kun je op vele manieren bereiken. De stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of de typisch Thaise driewielertaxi: de tuk tuk brengen je overal naartoe. De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges en de mooie tempel Wat Arun kun je ook per boot bereiken.

Nabij het hotel ligt de populaire straat Khao San waar je diverse winkeltjes en restaurantjes kunt vinden. ’s Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Ayutthaya, Sukhothai en Chiang Mai

Dag 5  Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai
Dag 6 Sukhothai, fietstocht
Dag 7 Sukothai - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
Dag 8 Chiang Mai
Dag 9 Chiang Mai, wandeltocht

We rijden naar Ayutthaya. Dit is een van de vroegere hoofdsteden van Thailand (1350-1767). In de stad resteren nog talrijke tempels uit de tijd dat deze stad tot de rijkste van de regio behoorde. Na een tussenstop in Ayutthaya rijden we verder naar Sukhothai.

Sukhothai was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Het historische park van Sukhothai heeft een imposant complex van tempels die over een groot terrein zijn verspreid. De tempels in de stad en in de omgeving staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de reisbegeleider fiets je door het park, de ideale manier om de mooie tempels te bewonderen. Wil je even ontspannen dan kun je wat drinken bij het café in het park en genieten van het uitzicht over de tempels.

We reizen verder richting het noorden van Thailand naar Chiang Mai. Onderweg bezoeken we de lokale markt Kad Tung Kwian. Chiang Mai is een bruisende stad en wordt ook wel ‘de hoofdstad van het noorden’ genoemd.

Doi Suthep Chiang Mai Thailand DjoserDe ommuurde stad ligt aan de voet van de berg Doi Suthep en aan de rivier de Ping. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs en gerechten te verkrijgen. De beroemde tempel van Doi Suthep ligt op de berg, buiten Chiang Mai. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op de stad. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. We plannen tijd in om een wandeling te maken in de buurt van Chiang Mai. Je loopt langs de rijstvelden en door bossen en ontmoet bijzondere bergvolkeren in de omgeving.

Over de Mekong naar Luang Prabang

Dag 10 Chiang Mai - Chiang Rai - Chiang Khong
Dag 11 Chiang Khong - boot naar Pak Beng

Mekong rivier Laos DjoserWe zetten onze reis voort richting de grens met Laos waar we overnachten in het grensplaatsje Chiang Khong. We steken de Mekong over en stappen in Laos op de 'slow boat' naar Luang Prabang. De relaxte, tweedaagse boottocht over de beroemde Mekong zorgt er voor dat we uitgerust in de sfeervolle koningsstad aankomen. Onderweg leggen we aan in Pak Beng waar we overnachten.

Luang Prabang

Dag 12 Pak Beng - boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
Dag 13 Luang Prabang
Dag 14 Luang Prabang

Luang Prabang LaosOnderweg naar Luang Prabang kunnen we aanmeren bij een van de bergdorpjes en de Pak Ou-grotten. In deze grotten staan duizenden boeddhabeelden die achter gelaten zijn door pelgrims. Sommige beelden zijn al meer dan 300 jaar oud. Luang Prabang is de vroegere hoofdstad van Laos, maar is een kleine stad met een kleine 50.000 inwoners. Het is gelegen aan de Mekong-rivier, de levensader van het land. Sinds 1995 staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel schitterende tempels met daken die tot aan de grond doorlopen; typisch voor Luang Prabang. Het Nationaal Museum (het voormalige koninklijk paleis) is zeker een bezoek waard. De Phu Si heuvel ligt aan de rand van het stad en na een flinke klim kom je bij een boeddhistische stoepa met een mooi uitzicht over de stad en omgeving.

Vang Vieng en Vientiane

Dag 15 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 16 Vang Vieng - optionele boottocht karstlandschap - Vientiane

Karst Vang Vieng LaosOnze volgende stop is Vang Vieng, prachtig gelegen tussen hoge met bomen en struiken begroeide karstbergen. Je kunt hier grotten bezoeken en een bezoek brengen aan een van de vele nabijgelegen dorpen waar traditionele gewoontes en gebruiken nog volop leven. Daarnaast kan je op de Nam Song rivier kajakken of ronddobberen op een grote band. Een wandeling of fietstocht door het landschap hoort ook tot de mogelijkheden.

Op dag 16 kunnen we 's ochtends een boottocht maken door het bijzondere karstlandschap bij Vang Vieng.

Vientiane ligt in een bocht van de machtige Mekong-rivier die hier de grens vormt tussen Thailand en Laos. De That Luang-stupa is het belangrijkste tempelcomplex van het land. Naast diverse tempels vind je hier ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Dit is nog een overblijfsel uit de tijd dat Laos een kolonie van Frankrijk was. De Franse invloeden doen zich verder voornamelijk gelden in historische gebouwen en een heerlijk vers stokbroodje bij het ontbijt. Bijvoorbeeld rond de Nom Phou-fontein bevinden zich diverse leuke restaurantjes.

Siem Reap (Ankor Wat)

Dag 17 Vientiane - Siem Reap
Dag 18 Siem Reap
Dag 19 Siem Reap

Ankor Wat monniken Cambodja DjoserVanuit Vientiane vliegen we naar Siem Reap, de toegangspoort tot de eeuwenoude tempelruïnes van Angkor. Een chauffeur brengt je graag met een brommer naar de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon. Als je liever met de fiets op verkenningstocht gaat kan dat ook. In de onmiddellijke omgeving liggen de schitterende tempelcomplexen als Preah Kahn en de nog overgroeide mysterieuze Ta Prohm.

Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk het grootse Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en nu in gebruik als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren.

Er zijn nog tientallen andere tempels in dit bosrijke gebied te bezoeken. Sta eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomst. Sommige tempels zijn grotendeels overwoekerd door de jungle; het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wortels het langzaam schijnen te winnen van de stenen. Niet alleen de tempels, ook het platteland in de omgeving, de markten, de boerendorpjes geven een indruk van het prachtige Cambodja. ‘s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling klassieke Cambodjaanse dans bijwonen.

Phnom Penh

Dag 20 Siem Reap - Phnom Penh
Dag 21 Phnom Penh - nachtvlucht naar Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Op weg naar Phnom Penh rijden we door een streek die bekend staat om zijn rubber-, tabaks- en soja-industrie. Onderweg komen wij langs het dorp Skun, het ‘spinnendorp’, waar je de plaatselijke delicatesse kunt proeven: gefrituurde spin.

Koninklijk paleis Phnom Penh Cambodja DjoserIn Phnom Penh kijk je je ogen uit. Er zijn diverse markten waar je bijzondere souvenirs kunt kopen zoals zijden sjaals, edelstenen, kunst en antiek. In het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode, die betegeld is met 5.000 zilveren vloertegels, vergaap je je aan alle pracht en praal. In het nationaal museum zijn vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd tentoongesteld. Je kunt eenvoudig zelf op ontdekkingstocht naar de verschillende wijken, waar je oude boeddhistische kloosters, Frans koloniale gebouwen en zelfs een heel Chinees gedeelte vindt.

Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend is een bezoek aan het voormalige S-21 gevangenenkamp, dat tegenwoordig dienst doet als het Tuol Sleng Genocide Museum, en aan de Killing Fields. Ondanks de schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden willen de meeste reizigers dit toch niet overslaan.

Op de één na laatste dag van de reis vlieg je 's nachts terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 okt - 07 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.445,-

Start - einde

07 nov - 28 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

30 jan - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

24 jul - 14 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

16 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

06 nov - 27 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

29 jan - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gidsen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 9 keer ontbijt
 • Boottocht over de klongs in Bangkok
 • Fietstocht Sukhothai
 • Wandeltocht Chiang Mai, incl. lunch
 • 2-daagse boottocht naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 • Vlucht van Vientiane naar Siem Reap

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, visum Laos en Cambodja, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 311,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Phnom Penh bij te boeken. De prijs is € 19,- per persoon per nacht.

De genoemde prijs is zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse, veelal centraal gelegen hotels met een eigen badkamer. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik. 

In Pak Beng wordt er overnacht in een eenvoudig guesthouse, in dit authentieke plaatsje aan de Mekong staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Het hotel in Vang Vieng heeft een prachtige uitzicht over het karstgebergte.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok Royal City Hotel
Sukothai Sukothai Treasure
Chiang Khong Namkhong Riverside Hotel
Pak Beng Monsavanh
Luang Prabang Sunway Hotel
Vang Vieng Thavonsouk Resort
Siem Riep Marvel Holiday Boutique
Phnom Penh Ankor International


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 311,5,-.

 • Hotel Boonsiri Place kamer Bangkok Thailand Djoser
 • Boonsiri Place Hotel Bangkok Thailand
 • Jungle Rafts kamer River Kwai Thailand
 • Baan Pra Nam zwembad River Kwai Kanchanaburi Thailand Djoser
 • Sawasdipong Hotel kamer Sukothai Thailand Djoser
 • Oasis hotelkamer Chiang Mai Thailand Djoser
 • Oasis zwembad Chiang Mai Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel uitzicht Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel kamer Chiang Khong Thailand Djoser
 • Sunway Hotel Luang Prabang Laos Djoser
 • Sunway Hotel kamer Luang Prabang Laos Djoser
 • River Lodge Hotel Luang Prabang Laos Djoser
 • Vilayvong hotel uitzicht Vang Vieng Laos Djoser
 • Park Lane Hotel Siem Reap Cambodja Djoser
 • Marvel Holiday Boutique hotel Siem Reap Campbodja Djoser
 • Marvel Holiday Boutique hotel Siem Reap Campbodja kamer Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  11:40

  Aankomst

  20:15

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Bangkok

  Vertrek

  22:30

  Aankomst

  08:00*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Phnom Penh - Dubai

  Vertrek

  23:25

  Aankomst

  05:35*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  13:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand, Laos en Cambodja 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Thailand, Laos en Cambodja leggen we het grootste deel van het traject af met eigen vervoer. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer het gehele jaar voorzien van airconditioning. In Laos zijn niet alle wegen geasfalteerd en door kuilen en stof soms moeilijker begaanbaar dan in het buurland.

Slow boa LaosVanuit Thailand reizen we met een 'slow boat' over de Mekong vanuit Chiang Saen, via Pak Beng naar het in Laos gelegen Luang Prabang. Onderweg stoppen we onder andere bij de Pak Ou-grotten.

Van Vientiane naar Siem Reap wordt er gevlogen.

Ter plaatse kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

 • Vliegtuig Emirates 777
 • Bus Thailand Djoser
 • Binnenkant bus Thailand Djoser
 • Busje Thailand Djoser
 • Boot River Kwai Thailand Djoser
 • Boot River Kwai Thailand Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gidsen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 9 keer ontbijt
 • Boottocht over de klongs in Bangkok
 • Fietstocht Sukhothai
 • Wandeltocht Chiang Mai, incl. lunch
 • 2-daagse boottocht naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 • Vlucht van Vientiane naar Siem Reap

Excursies

Sukhothai tempel parkBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil een Thaise kookcursus volgen of gaat een praatje aan om meer te weten te komen over het dagelijks leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Thailand & Laos zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Je maakt een fietstocht bij de indrukwekkende stad Sukhothai, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • In de heuvels van Chiang Mai maken we een wandeling (inclusief lunch) en laten ons op een vlot op de rivier afzakken richting Chiang Mai.


Onderweg stoppen we op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
 

 • We stoppen in Ayutthaya, een voormalige hoofdstad met prachtige tempels. Hier kun je een museum of tempel bezoeken.
 • Onderweg naar Luang Prabang, op de boot, kunnen we stoppen bij de Pak Ou-grotten. In deze grotten staan duizenden boeddhabeelden die achter gelaten zijn door pelgrims. Sommige beelden zijn al meer dan 300 jaar oud.


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop of een bezoek aan de mooie tempel Doi Suthep. Vanuit Vang Vieng kunnen we een boottocht maken door het bijzondere karstlandschap. Vanuit Siem Reap zijn er verschillende excursiemogelijkheden om het indrukwekkende Angkor Wat te bezoeken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst in Cambodja nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum voor Laos, kosten US$ 35,-. Het visum wordt ter plaatse aan de grens geregeld.
 • Visum voor Cambodja, kost ongeveer US$ 35,-, wordt ter plaatse aan de grens geregeld.

Geldzaken

In Thailand betaal je met de baht, in Laos met de kip en in Cambodja met de Amerikaanse dollar of de plaatselijke riel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand en Cambodja zijn pinautomaten te vinden. In Laos kun je deze in de meeste grote plaatsen vinden.
Contant: euro’s
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is in Thailand, Laos en Cambodja gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,- per persoon.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk ingrediënt voor een onvergetelijke reis, maar over smaak valt te twisten. De één wil het liefste een lekkere curry in een traditioneel restaurantje eten, een ander gaat op zoek naar de gastronomische hoogstandjes in luxe etablissementen en soms wil je gewoon wat lekkers van de straat. Maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Op die manier ben je vrij om zelf een keuze te maken waar, wanneer en wat je gaat eten. Op enkele plaatsen is ontbijt inbegrepen, in totaal 9 keer.

Tijdens de wandeling bij Chiang Mai is een lunch inbegrepen.

Straat eten soep Thailand DjoserIn de meeste Aziatische landen is de basis van de maaltijd rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot. Opmerkelijk in Cambodja zijn de stokbroden en baguettes, een overblijfsel uit de tijd dat de Fransen dit gebied gekolonialiseerd hadden.

NB: Veel hotels organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 35,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Phnom Penh bij te boeken. De prijs is € 19,- per persoon per nacht.

De genoemde prijs is zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Thailand, Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen.

Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
 

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Thailand, Laos en Cambodja?

Op een groot deel van de rondreis, van Bangkok naar Chiang Khong, van Luang Prabang naar Vientiane en in Cambodja beschikken we over een eigen, moderne, airconditioned bus met ruime zitplaatsen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we soms met een of meer minibusjes, ook voorzien van airconditioning.

Van Chiang Kong naar Luang Prabang varen we over de Mekong rivier met een slowboat. Zo ervaar je het leven aan de waterkant het beste.

Van Vientiane naar Siem Reap (Ankor Wat) wordt er gevlogen.
 

Waar overnachten we?

Ik boek met drie (of vijf) personen. Hoe word ik ingedeeld?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Heb ik een visum nodig?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Moet ik een klamboe meenemen voor deze reis?

Kan ik aan het begin van de reis langer in Bangkok blijven?

Kan ik aan het eind van de reis langer in Phnom Penh blijven?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Thailand, Laos en Cambodja?

Kan ik pinnen tijdens de reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Fantastische reis gehad naar Thailand,Laos en Cambodja. Minpuntje was de vliegreis van Vien Tiane naar Siem Raep. Kan rechtstreeks zodat het geen hele dag kost. Reisbegeleider Yvon heeft alles goed geregeld. Alles zat er in bus, boot en vliegreis. Veel lokale bevolking gezien. Angkor was hoogpunt.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Drie bijzondere landen in één reis
 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gidsen
 • Boottocht door klongs in Bangkok
 • Wandeling in de heuvels bij Chiang Mai
 • Mooie tweedaagse boottocht op de Mekong-rivier
 • Vlucht van Vientiane naar Siem Reap
 • Uitgebreid de tijd in Siem Reap voor een bezoek aan Angkor Wat

Klantwaardering

8,0

Fantastische reis gehad naar Thailand,Laos en Cambodja. Minp...
Fantastische reis gehad naar Thailand,Laos en Cambodja. Minpuntje was de vliegreis van Vien Tiane naar Siem Raep. Kan rechtstreeks zodat het geen hele dag kost. Reisbegeleider Yvon heeft alles goed geregeld. Alles zat er in bus, boot en vliegreis. Veel lokale bevolking gezien. Angkor was hoogpunt.

Ria Stricker - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Thailand, Laos & Cambodja

Het weer in Thailand, Laos & Cambodja

32°C

Terug naar boven
/