Thailand & Laos

Rondreis Thailand & Laos24 dagen

Deze rondreis begint in Bangkok waar je de Wat Phra Kaew en het Koninklijk Paleis zeker niet mag missen. Op de drijvende markt van Damnoen Saduak zie je de levendige handel en de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ maakt nog altijd indruk. In Chiang Mai kun je heerlijk struinen over de avondmarkt. Tijdens de 2-daagse boottocht over de Mekong ontdek je dat in Laos de rust regeert. Het prachtige stadje Luang Prabang staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Vientiane reis je deels per nachttrein en boot naar het strand van het tropische eiland Koh Samed voor een ontspannen afsluiting van de reis.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Thailand & Laos, 24 dagen
 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok
 3. Bangkok, boottocht over klongs
 4. Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damneon Saduak - Birma-spoorlijn - River Kwai
 5. River Kwai
 6. River Kwai - Ayutthaya - Sukothai
 7. Sukothai, fietstocht
 8. Sukothai - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
 9. Chiang Mai
 10. Chiang Mai, wandeltocht
 11. Chiang Mai - Chiang Rai - Chiang Khong
 12. Chiang Khong - boot naar Pak Beng
 13. Pak Beng - boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 14. Luang Prabang
 15. Luang Prabang
 16. Luang Prabang - Vang Vieng
 17. Vang Vieng - Vientiane
 18. Vientiane
 19. Vientiane - Boeddhapark - Nong Khai - nachttrein Bangkok
 20. aankomst Bangkok - Koh Samed
 21. Koh Samed
 22. Koh Samed
 23. Koh Samed - Bangkok
 24. Bangkok - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bangkok

Dag 1 Amsterdam - Bangkok
Dag 2 aankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs

Emerald tempel Bangkok Thailand DjoserBij aankomst op de luchthaven van Bangkok word je opgewacht door de reisbegeleider en een lokale gids. Busjes brengen je vervolgens naar het centraal gelegen hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden, het nationaal museum, Wat Phra Keo en het Grand Palace, zijn gemakkelijk bereikbaar. Tijdens een vaartocht per longtail-boot over de klongs (kanalen) van Bangkok kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je anders niet zo snel zou komen.

Ook de tempels Wat Saket en Wat Po zijn een bezoek meer dan waard. Andere delen van Bangkok, zoals het drukke maar gezellige Chinatown of het grote winkelcentrum Siam Square, kun je op vele manieren bereiken. De stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of de typisch Thaise driewielertaxi: de tuk tuk brengen je overal naartoe. De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges en de mooie tempel Wat Arun kun je ook per boot bereiken.

Nabij het hotel ligt de populaire straat Khao San waar je diverse winkeltjes en restaurantjes kunt vinden. ’s Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet waar kooplustigen zeker hun gading vinden.

River Kwai en Sukothai

Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damneon Saduak - Birma-spoorlijn - River Kwai
Dag 5 River Kwai
Dag 6 River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai
Dag 7 Sukhothai, fietstocht

Damneon Saduak Thailand DjoserWe vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok naar de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. Vervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Hiervandaan vertrekken we naar Kanchanaburi waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. De Japanners lieten hier krijgsgevangen uit verschillende landen werken aan de beruchte Birma spoorlijn. We brengen ook een bezoek aan het museum dat de indrukwekkende geschiedenis weergeeft van de aanleg van de spoorweg en aan de daarbij gelegen begraafplaats van de krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders.

Jungle Rafts River Kwai Thailand DjoserWe verblijven voor twee nachten op jungle rafts, sfeervolle houten bungalows gebouwd op vlotten die midden in de jungle op de rivier drijven. Je kunt hier uitrusten van de drukte in Bangkok, in de omgeving wandelen of een excursie doen zoals een bezoek aan de Keang Lawa grotten. Het is ook mogelijk om nabij gelegen watervallen te bezoeken, bijvoorbeeld de prachtig gelegen Erawan watervallen die uit verschillende niveaus bestaan. Het is een beetje een klim om ze allemaal te bezoeken, maar je kunt dan wel genieten van het verkoelende water.

Via de oude hoofdstad van Thailand, Ayutthaya, rijden we naar Sukhothai. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezoeken de bijzondere ruïnes van oude tempels en paleizen op de fiets.

Chiang Mai

Dag 8 Sukothai - Kad Tung Kwian - Chiang Mai
Dag 9 Chiang Mai
Dag 10 Chiang Mai, wandeltocht

We reizen verder richting het noorden van Thailand naar Chiang Mai. Onderweg bezoeken we de lokale markt Kad Tung Kwian. Chang Mai is een bruisende stad en wordt ook wel ‘de hoofdstad van het noorden’ genoemd. 

Doi Suthep Chiang Mai Thailand DjoserDe ommuurde stad ligt aan de voet van de berg Doi Suthep en aan de rivier de Ping. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. De beroemde tempel van Doi Suthep ligt op de berg, buiten Chiang Mai. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op de stad. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen. We plannen tijd in om een trekking te maken in de buurt van Chang Mai. Je loopt door de jungle en ontmoet bijzondere bergvolkeren in de omgeving.

Muang Xay, Ban Muang Ngoi

Dag 11 Chiang Mai - Chiang Rai - Chiang Khong
Dag 12 Chiang Khong - boot naar Pak Beng

We zetten onze reis voort richting de grens met Laos waar we overnachten in het grensplaatsje Chiang Kong. Onderweg brengen we een bezoek aan de Gouden Driehoek oftewel het drielandenpunt van Thailand waar de grenzen van Birma, Thailand en Laos bij elkaar komen. Het House of Opium schetst hier het verloop van de turbulente geschiedenis van de eens zo levendige opiumhandel.

Mekong rivier Laos DjoserWe steken de Mekong over en stappen in Laos op de 'slow boat' naar Luang Prabang. De relaxte, tweedaagse boottocht over de beroemde Mekong zorgt er voor dat we uitgerust in de sfeervolle koningsstad aankomen. Onderweg leggen we aan in Pak Beng waar we overnachten.

Luang Prabang

Dag 13 Pak Beng - boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
Dag 14 Luang Prabang
Dag 15 Luang Prabang

Luang Prabang LaosOnderweg naar Luang Prabang kunnen we aanmeren bij een van de bergdorpjes en de Pak Ou-grotten. In deze grotten staan duizenden boeddhabeelden die achter gelaten zijn door pelgrims. Sommige beelden zijn al meer dan 300 jaar oud. Luang Prabang is de vroegere hoofdstad van Laos, maar is een kleine stad met maar 20.000 inwoners. Het is gelegen aan de Mekong-rivier, de levensader van het land. Sinds 1995 staat het stadje op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel schitterende tempels met daken die tot aan de grond doorlopen; typisch voor Luang Prabang. Het Nationaal Museum (het voormalige koninklijk paleis) is zeker een bezoek waard. De Phu Si heuvel ligt aan de rand van het stadje en na een flinke klim kom je bij een boeddhistische stoepa met een mooi uitzicht over de stad en omgeving.

Vientiane

Dag 16 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 17 Vang Vieng - optionele boottocht karstlandschap - Vientiane
Dag 18 Vientiane
Dag 19 Vientiane - Boeddhapark - Nong Khai - nachttrein Bangkok

Vang Vieng Laos DjoserOnze volgende stop is Vang Vieng. Dit plaatsje is prachtig gelegen tussen hoge met bomen en struiken begroeide karstbergen. Je kunt hier grotten bezoeken en een bezoek brengen aan een van de vele nabijgelegen dorpen waar etnische minderheden met hun eigen gewoontes en gebruiken wonen. Daarnaast kan je op de Nam Xong rivier kajakken of ronddobberen op een grote band.

Op dag 17 kunnen we 's ochtends een boottocht maken door het bijzondere karstlandschap bij Vang Vieng.

Monniken Luang Prabang DjoserVientiane ligt in een bocht van de machtige Mekong-rivier die hier de grens vormt tussen Thailand en Laos. De That Luang-stupa is het belangrijkste tempelcomplex van het land. Naast diverse tempels vind je hier ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Dit is nog een overblijfsel uit de tijd dat Laos een kolonie van Frankrijk was. De Franse invloeden doen zich verder voornamelijk gelden in historische gebouwen en een heerlijk vers stokbroodje bij het ontbijt. Bijvoorbeeld rond de Nom Phou-fontein bevinden zich diverse leuke restaurantjes.

Vanuit Vientiane reizen we via het Boeddhapark aan de Mekong naar de grensovergang met Thailand vanwaar we vanuit Nong Kai de nachttrein naar Bangkok nemen.

Koh Samed

Dag 20 aankomst Bangkok - Koh Samed
Dag 21 Koh Samed
Dag 22 Koh Samed
Dag 23 Koh Samed - Bangkok
Dag 24 Bangkok -  Amsterdam

Met de comfortabele nachttrein, waarin we slaapplaatsen gereserveerd hebben, reizen we in ongeveer 12 uur van Nong Kai naar Bangkok vanwaar minibusjes en een boot ons naar Koh Samed brengen.

Koh Samed Thailand DjoserOp het prachtige strand van dit tropisch eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis en er zijn volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken. In de ochtend van de één na laatste dag vaar je terug naar het vasteland en per bus verder naar het hotel in Bangkok. Vanuit Bangkok vlieg je de volgende dag uitgerust en met veel nieuwe indrukken weer terug naar huis.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de in de brochure beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er ruim gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de gastvrijheid en behulpzaamheid van de bewoners van Laos en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 feb - 25 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tot Chiang Mai en in Laos
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Nong Khai - Bangkok
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegeld Koh Samed
 • Boottocht over de klongs
 • Fietstocht Sukhothai
 • Bezoek Phra Pathom Chedi
 • Bezoek Birma spoorlijn
 • Wandeltocht Chiang Mai, incl. lunch
 • Boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 • Bezoek Boeddhapark bij Vientiane
 • Diensten Djoser servicebalie

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum Laos, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of in Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht. Op Koh Samed ligt de accommodatie aan het strand en betaal je vanaf € 40,- per persoon op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €400,-.  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse, veelal centraal gelegen hotels die met een eigen badkamer. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik. 

Aan de River Kwai overnachten we in een bijzondere accommodatie, een karakteristieke houten bungalow, die drijft op de rivier. De olielampen die 's avonds voor de verlichting zorgen maken het verblijf extra sfeervol. Het kan zijn dat er in een iets luxer hotel geslapen wordt. Je slaap dan in bungalows in de rivier of op de oever, direct aan de rivier.

In Pak Beng wordt er overnacht in een eenvoudige guesthouse, in dit authentieke plaatsje aan de Mekong staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Het hotel in Vang Vieng heeft een prachtige uitzicht over het karstgebergte.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok Boonsiri Place
Kanchanabur River Kwai Jungle Rafts
Sukothai Sukothai Treasure
Chiang Mai Oasis Hotel
Chiang Khong Namkhong Riverside Hotel
Pak Beng Monsavanh
Luang Prabang Sunway Hotel
Vang Vieng Vilayvong
Koh Samed Vongdeuan Village


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13
 • Accommodatie 14
 • Accommodatie 15
 • Accommodatie 16
 • Accommodatie 17
 • Accommodatie 18
 • Accommodatie 19
 • Accommodatie 20

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Bangkok 17:50 – 09:35*
   
Bangkok - Amsterdam 12:05 – 18:40

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand en Laos 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In beide landen leggen we het grootste deel van het traject af met eigen vervoer. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer het gehele jaar voorzien van airconditioning. In Laos zijn niet alle wegen geasfalteerd en door kuilen en stof soms moeilijker begaanbaar dan in het buurland.

Slow boa LaosVanuit Thailand reizen we met een 'slow boat' over de Mekong vanuit Chiang Saen, via Pak Beng naar het in Laos gelegen Luang Prabang. Onderweg stoppen we onder andere bij de Pak Ou-grotten.

Vanuit Nong Kai reizen we naar Bangkok met een comfortabele nachttrein, waarbij couchettes zijn gereserveerd. Lakens en dekens zijn aanwezig in de trein.

Ter plaatse kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tot Chiang Mai en in Laos
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Nong Khai - Bangkok
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegeld Koh Samed
 • Boottocht over de klongs
 • Fietstocht Sukhothai
 • Bezoek Phra Pathom Chedi
 • Bezoek Birma spoorlijn
 • Wandeltocht Chiang Mai, incl. lunch
 • Boot naar Pak Ou-grotten en Luang Prabang
 • Bezoek Boeddhapark bij Vientiane
 • Diensten Djoser servicebalie

Excursies

Sukhothai tempel parkBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil een Thaise kookcursus volgen of gaat een praatje aan om meer te weten te komen over het dagelijks leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Thailand & Laos zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Je maakt een fietstocht bij de indrukwekkende stad Sukhothai, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • In de heuvels van Chiang Mai maken we een wandeling (inclusief lunch) en laten ons op een vlot op de rivier afzakken richting Chiang Mai.
 • We stoppen bij het Boeddhapark tussen Vientiane en de grens van Thailand


Onderweg stoppen we op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
 

 • Op weg naar de River Kwai stoppen we bij Damnoen Saduak, de drijvende markt. Hier krijg je een goed beeld van een traditionele markt op het water.
 • We stoppen bij de Birma spoorlijn waar we natuurlijk de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. Vanaf hier kunnen we met de trein naar de volgende overnachtingsplek op de River Kwai.
 • We stoppen in Ayutthaya, een voormalig hoofdstad met prachtige tempels. Hier kun je een museum of tempel bezoeken.
 • Onderweg naar Luang Prabang, op de boot, kunnen we stoppen bij de Pak Ou-grotten. In deze grotten staan duizenden boeddhabeelden die achter gelaten zijn door pelgrims. Sommige beelden zijn al meer dan 300 jaar oud.


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Tijdens het verblijf op de River Kwai kun je een excursie maken op vlotten naar een prachtige waterval, waarna je drijvend in de rivier terug gaat. In Chiang Mai zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals een kookworkshop of een bezoek aan de mooie tempel Doi Suthep. Vanuit Vang Vieng kunnen we een boottocht maken door het bijzondere karstlandschap. Op Koh Samed kun je heerlijk snorkelen of duiken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aankomst in Laos nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum voor Laos, kosten US$ 35,-. Het visum wordt ter plaatse aan de grens geregeld.

Geldzaken

In Thailand wordt er betaald met de baht, in Laos met de kip. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden, in Laos kunt u in de meeste grote steden ook pinnen.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is in Thailand en Laos gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.Tijdens de trekking bij Chiang Mai is een lunch inbegrepen.

Straateten Thailand DjoserDe basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Laotiaanse keuken is vergelijkbaar met de Thaise keuken.

NB: Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 45,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of in Koh Samed bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht. Op Koh Samed ligt de accommodatie aan het strand en betaal je vanaf € 40,- per persoon op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand en Laos hebben een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden: van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C. midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C. Geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire tropische buien per dag. Het mooie groene landschap is één van de voordelen van het reizen in deze periode. Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Thailand en Laos?

Op een groot deel van de rondreis, van Bangkok naar Nong Khai, beschikken we over een eigen, moderne, airconditioned bus met ruime zitplaatsen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we soms met een of meer minibusjes, ook voorzien van airconditioning. In Laos overbruggen we de afstand tussen het Noorden van Laos naar Luang Phabang met zowel een bus als een boot. Van Nong Khai naar Bangkok nemen we de comfortabele nachttrein, met gereserveerde slaapplaatsen. De transfer naar en van het eiland Koh Samed wordt uitgevoerd met bus en een gedeelte per boot.

Waar overnachten we?

Hebben de hotels een zwembad?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Heb ik een visum nodig voor Thailand en Laos?

Wat voegt Laos toe aan de Thailandreis?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Laos?

Zijn Thailand en Laos geschikt voor kinderen?

Moet ik een klamboe meenemen voor deze reis?

Kan ik aan het begin of eind van de reis langer in Bangkok blijven?

Kan ik aan het eind van de reis langer aan het strand blijven?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Thailand en Laos?

Kan ik pinnen in Thailand en Laos?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Jeroen P.

  Net een paar dagen terug van een geweldige reis. Mooie afwisselende route door een prachtig land. Perfecte reisbegeleider en een geweldige groep. Alles bij elkaar goed voor een top-ervaring.

  9,0

  9,0
 • Ton L.

  Onze 1e reiservaring met Djoser was meteen een knaller! Een prachtig gevarieerde reis met cultuur, natuur en ontspanning. Veel contact met de locals gehad en diverse projecten bezocht. Een super leuk reisgezelschap en prima reisbegeleider maakte het tot een droomvakantie.

  10,0

  10,0
 • Ysabel J.

  Een mooie afwisselende reis met de ene ohh na de andere wauw! Chiang Mai en Luang Prabang zijn schitterend. De vele tempels en de natuur ook. En dan heb ik het nog niet over de Jungle Rafts, Bangkok, de fietstochten, de goede hotels en het heerlijke eten. De perfecte reis om zuid-oost Azië te zien!

  8,0

  8,0
 • Priscilla O.

  Zojuist thuisgekomen van een fantastische reis Thailand/Laos. Kan niet anders zeggen dan dat afgelopen 24 dagen voorbij zijn gevlogen! De omgeving is schitterend, onze reisleider David Sisson vol enthousiasme en heeft ons geweldige plekken laten ontdekken! Kortom, zou zo weer meegaan!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids
 • Bezoek bijzondere steden als Bangkok, Chiang Mai en Luang Prabang
 • Boottocht door klongs in Bangkok
 • Bijzonder verblijf op drijvende jungle rafts op de River Kwai
 • Wandeling in de heuvels bij
  Chiang Mai
 • Mooie tweedaagse boottocht op de Mekong-rivier
 • Ontspannen verblijf aan het strand op Koh Samed

Klantwaardering

9,2

Net een paar dagen terug van een geweldige reis. Mooie afwis...
Net een paar dagen terug van een geweldige reis. Mooie afwisselende route door een prachtig land. Perfecte reisbegeleider en een geweldige groep. Alles bij elkaar goed voor een top-ervaring.

Jeroen P. - 9,0
Onze 1e reiservaring met Djoser was meteen een knaller! Een...
Onze 1e reiservaring met Djoser was meteen een knaller! Een prachtig gevarieerde reis met cultuur, natuur en ontspanning. Veel contact met de locals gehad en diverse projecten bezocht. Een super leuk reisgezelschap en prima reisbegeleider maakte het tot een droomvakantie.

Ton L. - 10,0
Een mooie afwisselende reis met de ene ohh na de andere wauw...
Een mooie afwisselende reis met de ene ohh na de andere wauw! Chiang Mai en Luang Prabang zijn schitterend. De vele tempels en de natuur ook. En dan heb ik het nog niet over de Jungle Rafts, Bangkok, de fietstochten, de goede hotels en het heerlijke eten. De perfecte reis om zuid-oost Azië te zien!

Ysabel J. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Thailand & Laos

Het weer in Thailand & Laos

34°C

Terug naar boven
Chat met Djoser