Transsiberië Express & Japan

Vervoer

In Moskou zijn metro en taxi handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet. Voor het traject van Moskou naar Vladivostok maken we gebruik van twee verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Irkoetsk en Vladivostok.

In Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reizen we vaak met een plaatselijke trein of metro.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en snelle Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Eén traject wordt per bus afgelegd, die tussen Sakaminato en Hiroshima. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten in Japan maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd. Je reist die dagen met een dagrugzakje. 

Terug naar boven