Van Bangkok naar Beijing

Van Bangkok naar Beijing27 dagen

Van de metropool Bangkok reizen we via het rustige noorden van Thailand naar Laos. Onderweg stoppen we o.a. in Khao Yai Nationaal Park waar we wilde dieren kunnen spotten. Onderweg naar Laos komen we Khmer-tempels tegen. In Laos bezoeken we de bijzondere steden Vientiane en Luang Prabang. Hier vind je bijzondere architectuur, gezellige markten en vriendelijke bewoners. We rijden vanaf de grens van China naar Kunming met het bekende versteende woud. In het oosten van China ervaar je bijzondere minderheden bij Yonding en de prachtige landschappen bij Wuyishan. De indrukwekkende steden Shanghai, Nanjing en Beijing sluiten deze bijzondere reis af.

Van:
Aan:


Routekaart Van Bangkok naar Beijing, 27 dagen

 • 16-05-2020 Amsterdam - Bangkok
 • 17-05-2020 aankomst Bangkok
 • 18-05-2020 Bangkok, boottocht over klongs
 • 19-05-2020 Bangkok - Ayutthaya - Khao Yai NP
 • 20-05-2020 Khao Yai NP
 • 21-05-2020 Khao Yai NP - Phanomrung - Phimai - Khon Kaen
 • 22-05-2020 Khon Kaen - Vientiane
 • 23-05-2020 Vientiane
 • 24-05-2020 Vientiane - Luang Prabang
 • 25-05-2020 Luang Prabang
 • 26-05-2020 Luang Prabang - Luang Namtha
 • 27-05-2020 Luang Namtha - Jinghong
 • 28-05-2020 Jinghong - vlucht naar Kunming
 • 29-05-2020 Kunming - vlucht naar Xiamen
 • 30-05-2020 Xiamen
 • 31-05-2020 Xiamen - Yonding
 • 01-06-2020 Yonding
 • 02-06-2020 Yonding - hogesnelheidstrein naar Wuyishan
 • 03-06-2020 Wuyishan
 • 04-06-2020 Wuyishan - hogesnelheidstrein naar Shanghai
 • 05-06-2020 Shanghai
 • 06-06-2020 Shanghai, excursie Suzhou (bezoek Hanshan Temple en Humble Administrator's garden)
 • 07-06-2020 Shanghai - Nanjing
 • 08-06-2020 Nanjing - hogesnelheidstrein naar Beijing
 • 09-06-2020 Beijing, excursie Grote Muur en zomerpaleis
 • 10-06-2020 Beijing
 • 11-06-2020 Beijing - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bangkok

Dag 1. Amsterdam - Bangkok (Thailand)
Dag 2. aankomst Bangkok
Dag 3. Bangkok, boottocht over de klongs

Bangkok Thailand DjoserDeze reis door drie landen begint in de indrukwekkende hoofdstad van Thailand, Bangkok. Deze stad is een echte metropool en een mengeling van oost en west. Gouden paleizen, moderne winkelcentra en monniken in oranje gewaden wisselen elkaar af. Het koninklijk paleis met onder meer de Smaragden Boeddha moet je zeker bezoeken, net als de levendige Khao San Road.

Een belangrijk deel van het dagelijks leven speelt zich af langs kanalen die het ‘Venetië van het Oosten’ doorkruisen. Tijdens een boottocht op deze kanalen, klongs genaamd, kun je het Thaise leven van dichtbij gadeslaan. De kleurrijke markten in de stad zijn ideaal om allerlei tropische lekkernijen te proeven of je tegoed te doen aan een heerlijke Thaise maaltijd.

Khao Yai nationaal park

Dag 4. Bangkok - Ayutthaya - Khao Yai nationaal park
Dag 5. Khao Yai nationaal park

Ayutthaya ThailandVanuit Bangkok vertrekken we richting het noorden. Bij de stop in Ayutthaya duiken we de Thaise geschiedenis in en gaan we terug naar het begin van de 14de eeuw.  Het is de periode dat de Siamese staat tot bloei komt en die later in de eeuw al als de sterkste mogendheid van Zuidoost-Azië wordt beschouwd. Ayutthaya was gedurende vier eeuwen lang de economische en welvarende hoofdstad van het rijk. Het historische park, met de overblijfselen van de oude stad Ayutthaya, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en er zijn tal van schitterende tempels te zien.

We reizen verder naar het Khao Yai nationaal park. Dit park is het oudste nationale park van Thailand en wordt tevens gezien als één van de beste parken in het land om wild te spotten. In het park kun je tijdens een mooie wandeling door de jungle en langs watervallen op zoek gaan naar wilde dieren zoals olifanten, apen en wel 300 vogelsoorten. Er bestaat zelfs een kleine kans om tijgers te zien die hier nog in het wild leven. Een bijzondere ervaring in dit park kun je beleven rond zonsondergang wanneer een stroom van meer dan duizend vleermuizen hun grot uitvliegen.

Phanomrung & Phimai

Dag 6.  Khao Yai NP - Phanomrung - Phimai - Khon Kaen
Dag 7.  Khon Kaen - grens - Vientiane (Laos)
Dag 8.  Vientiane

De reis gaat verder richting het oostelijke. We brengen een bezoek aan het historische park Phanomrung wat vlakbij de Cambodjaanse grens ligt. Het park herbergt een indrukwekkend tempelcomplex van de Khmer architectuur en is op een bijzondere locatie gelegen, namelijk tussen de rijstvelden en op de flanken van een slapende vulkaan. Het complex is gebouwd aan het begin van de 12de eeuw en is het grootste en één van de best bewaarde van de Khmer architectuur. De hoofdingang van het park is een echt meesterwerk en zorgt voor een verbluffende binnenkomst.

De ruïnes van Prasat Phimai liggen in een historisch park. De plek was ooit verbonden met Angkor Wat en het centrum van het Khmer rijk waar veel handelaars en religieuze reizigers kwamen. Tegenwoordig zijn de ruïnes gelegen in het centrum van het plezierige stadje Phimai. Ondanks de locatie is het er een oase van rust terwijl je langs de tempels met mooi aangelegde tuinen wandelt.

Patuxai Vientiane Laos We steken de grens over en komen aan in Vientiane. Het is de hoofdstad van Laos, maar dankzij het, voor Aziatische begrippen, kleine aantal inwoners voelt het meer aan als een groot dorp en mist het de hectiek van de hoofdsteden van de buurlanden. De stad heeft een sterke Franse invloed die nog steeds te zien is in de architectuur en brede boulevards die in de stad liggen. In Vientiane staat de gouden Pha That Luang-stoepa die tevens het belangrijkste nationale symbool van het land is. Je vindt deze boeddhistische stoepa bijvoorbeeld op de bankbiljetten van Laos. Een andere highlight van de hoofdstad is het schitterende Wat Si Saket. Dit park is in het centrum gelegen en wordt vaak gezien als het mooiste tempelcomplex van Vientiane. Je vindt er meer dan 300 boeddhistische en hindoeïstische beelden die verspreid zijn over een enorme tuin. Een andere aanrader is het Patuxai. Deze Arc de Triomph van Laos kun je beklimmen met als resultaat een heel mooi uitzicht over de stad.

Luang Prabang

Dag 9.  Vientiane - Luang Prabang
Dag 10  Luang Prabang

Vientiane uitzicht Laos DjoserLuang Prabang is de voormalige hoofdstad en woonplaats van de koninklijke familie. In de hele stad zijn tal van oude pagodes en tempels te vinden waardoor het door UNESCO uitgeroepen is tot werelderfgoed. Omdat in en rondom de stad verrassend veel monniken wonen en studeren heerst er door de aanwezigheid van de vele tempels een bijzondere sfeer die typerend is voor heel Laos. Hoewel het in de stad vooral gaat om de algehele schoonheid en de sfeer te proeven, zijn een aantal tempels zeker de moeite waard om te bezoeken. Eén daarvan is de Wat Xieng Thong die door velen beschouwd wordt als de mooiste tempel van Laos. Een andere bijzondere plek is de heuvel Phu Si en na een kleine klim geniet je hier van een geweldig uitzicht over de stad en haar omgeving. Verder is de stad door haar kleine omvang heel geschikt om te voet te verkennen. In één dag heb je dan ook een goede indruk.

Tussen de Mekong en Nam Khan-rivier kun je hier ook een boottocht maken naar de mooie nabijgelegen Pak Ou-grotten. Hier zie je honderden Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten. Of maak een fietstocht en geniet van de prachtige omgeving met groene rijstvelden, buffels en vissers die op traditionele wijze hun netten uitwerpen. Op de gezellige ochtend- en avondmarkten vind je de mooiste souvenirs.

Luang Namtha & Jinghong

Dag 11.  Luang Prabang - Luang Namtha
Dag 12.  Luang Namtha - grens - Bohan (China) - Jinghong
Dag 13. Jinghong - vlucht naar Kunming

De laatste stop in Laos maken we in Luang Namtha alvorens we de grens met China oversteken. Luang Namtha is de grootste stad in het noorden van Laos en gelegen aan de oevers van de rivier Nam Tha waar ze haar naam ook aan ontleent. De stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte die zo’n zes kilometer uit elkaar liggen en de meeste voorzieningen liggen in het nieuwe gedeelte.

We gaan de grens over met China via het plaatsje Bohan en komen uiteindelijk aan in de Yunnan provincie. We overnachten in Jinghong, gelegen aan de Lancang rivier. Het stadje is omgeven door een prachtige subtropische vegetatie en staat bekend om de schitterende pauwen die je er kunt vinden. Ook is in Jinghong de volkscultuur van de minderheidsgroepen in de regio sterk vertegenwoordigd. Een bekende bezienswaardigheid zijn de pagodes die over de hele regio te vinden zijn en die ieder hun eigen verhaal vertellen. De volgende dag vliegen we naar Kunming. Afhankelijk van de vliegtijden, kan ook het Stenen Woud bezocht worden.

Xiamen

Dag 14. Kunming - vlucht naar Xiamen
Dag 15. Xiamen

Xiamen ChinaIn de ochtend pakken we vanaf Kunming het vliegtuig naar Xiamen. Gelegen op een eiland net buiten de kust, tegenover Taiwan, was Xiamen in 1980 één van de eerste Speciaal Economische Zones. In deze zones stond de Chinese regering voor het eerst buitenlandse handel en investeringen toe. De stad, vroeger bekend als Amoy, stamt uit de Ming-dynastie in de 14e eeuw. Tegenwoordig is het een prettige en gezellige havenstad met veel studenten en een sfeervolle winkelstraat, Zhongshan Lu, met gebouwen in Europese stijl.

Bezienswaardig zijn verder de oudste protestantse kerk van China en de Nanputuo tempel waar dagelijks een gebedsdienst plaatsvindt.

Door de prachtige ligging aan zee en het heuvelachtige landschap is het  één van de meest bijzondere steden van China. Een mix van zeevruchten, paddenstoelen en bamboe maken ook de keuken in deze stad erg veelzijdig.

Tegenover Xiamen ligt, op een veerboottochtje van vijf minuten, het eilandje Gulang Yu. Hier vestigden zich, vanaf midden 19e eeuw, vele Europeanen en rijke Chinezen. Al gauw werd het eiland uitgeroepen tot een internationale nederzetting en diverse landen vestigden er dan ook een consulaat. De architectuur van de verschillende huizen en gebouwen is Victoriaans waardoor het eiland, met z’n smalle en steile straatjes, een mediterraanse sfeer krijgt. Het eiland heeft tal van koloniale gebouwen, tempels en stijltuinen. Heel bijzonder, in ieder geval voor China, is dat er geen auto’s zijn toegestaan op het eiland. Ook zijn de stranden populair bij de lokale bevolking. Het eiland staat bekend als het eiland van de piano's. Er zijn meer dan 2000 piano's te vinden op dit eiland.

Yongding

Dag 16 Xiamen - Yongding
Dag 17 Yongding

Vanuit Xiamen reizen we zo’n drie uur landinwaarts naar enkele van de speciale tulou-steden in de provincie Fujian. Tulou zijn de karakteristieke huizen van de Hakka bevolking. De aardegebouwen lijken op flats die meestal in een cirkel zijn gebouwd, maar je vind in deze omgeving ook vierkante tulou. We bezoeken de belangrijkste tulou in de omgeving van Nanjing en Yongding.

Eén van de bekendste is de tulou in Tianluokeng die bestaat uit een vierkant gebouw met daaromheen een viertal ronde tulou. De oudste tulou in de regio Nanjing, stammende uit het begin van de 14e eeuw, is die van Yuchanglou. Deze zogenaamde ‘zigzag’-tulou, waarvan de constructie scheef staat, kent vijf verdiepingen en heeft een diameter van 36 meter. Het leuke dorpje Taxia kent zowel vierkante als ronde tulou en ligt aan een kanaal.

Tulou Yongding ChinaWe overnachten in de omgeving in een traditionele tulou. De kamers zijn er eenvoudig en je deelt het, ook eenvoudige, sanitair met je reisgenoten. Het is een unieke ervaring waarbij je ’s ochtends vroeg het dorp tot leven ziet komen. De belangrijkste tulou in het plaatsje Hongkheng kent twee ringen van gebouwen waarvan de buitenste ring vier verdiepingen telt. In het midden bevindt zich een hal waar de voorouders vereerd worden. In Gaobei ligt de door UNESCO beschermde ‘koning’ van de tulou’s: Chengqilou. Deze tulou uit het begin van de 18e eeuw telt maar liefst vier ringen van gebouwen. Net buiten het dorpje heb je vanaf een heuvel een mooi overzicht over de verzameling tulou in de omgeving.

Zijn de tulou op zich al bijzondere bezienswaardigheden, de setting te midden van de heuvels en de traditioneel gebleven dorpjes zijn op zich al de moeite naar het gebied af te reizen. We hebben in ieder geval ruim de tijd om de tulou en de dorpjes te bewonderen alvorens we terugkeren naar Xiamen.

Wuyishan

Dag 18. Yongding - hogesnelheidstrein naar Wuyishan
Dag 19. Wuyishan

We nemen de trein naar het stadje Wuyishan in het noorden van de provincie Fujian. In dit door de UNESCO beschermde gebied kun je verschillende wandelingen maken. De uitzichten van de verschillende pieken zijn zeker spectaculair te noemen.

Wuyishan ChinaOp de ‘rivier met de negen bochten’ kun je een tocht op een bamboeraft maken en genieten van de mooie omgeving. Ook de grotten met enkele smalle doorgangen zijn populair bij de Chinese toeristen. Het gebergte vormt een natuurlijke barrière voor de koude winterwinden uit het noorden. De temperaturen zuidelijk van Wuyishan zijn dan ook meestal vrij aangenaam.

In het stadje zelf kun je na de wandelingen nog een theeceremonie bijwonen. Een andere mogelijkheid is een uitstapje naar het nabij gelegen authentieke dorpje Xiamei. Hier kun je enkele prachtige woningen daterend uit de Ming en Qing dynastieën bekijken. In Wuyishan nemen we weer een hogesnelheidstrein en reizen we naar de stad Shanghai.

Shanghai

Dag 20. Wuyishan - hogesnelheidstrein naar Shanghai
Dag 21. Shanghai

In de metropool en grote havenstad Shanghai kun je eindeloos wandelen in de verschillende interessante wijken met indrukwekkende, moderne gebouwen en oude tempels. In Shanghai, tijdens de jaren ‘30 ’s werelds meest decadente stad, tref je nog altijd een mengsel van Aziatische en Europese culturen aan.

Vooral de beroemde boulevard, de Bund, geeft een goed beeld van de karakteristieke Europese architectuur uit de jaren 30. De Bund is de ontmoetingsplaats bij uitstek en daarmee ook de plek waar je in alle vroegte getuige kunt zijn van vele Chinezen die het immens populaire tai-chi uitoefenen. ’s Avonds wordt er natuurlijk volop geflaneerd en kun je de verlichte, moderne gebouwen van de zakenwijk Pudong bewonderen.

In de wijk Puxi kun je een bezoek brengen aan enkele bijzondere overblijfselen van het oude Shanghai: de Yu Yuan tuin en de Jade Boeddha tempel. Beide tempels worden tegenwoordig door de plaatselijke bevolking weer druk gebruikt. Om de Yu Yuan tuin ligt een interessante wijk voor de shopaholics. Zij mogen de belangrijke winkelstraat Nanjing Lu en de markt met namaakspullen, in de voormalige Franse wijk, natuurlijk niet missen. Ben je meer voor cultuur dan is het Shanghai Museum met haar grote collectie van antiquiteiten uit China echt een aanrader.

Shanghai skyline China Djoser Eén van de hoogste torens in de wereld is de 468 meter hoge Pearl Tower in de wijk Pudong waar de laatste jaren tal van moderne gebouwen zijn verrezen. Vanaf de top van deze toren kun je genieten van een fantastisch uitzicht over de zich in een immens tempo ontwikkelende stad. In augustus 2008 werd de Pearl Tower in hoogte overtroffen door het gebouw van het Shanghai World Financial Center. Opvallend is het grote gat aan de bovenkant van de toren van het gebouw dat in de volksmond ‘de flesopener’ wordt genoemd. Sinds 2015 vind je hier ook de Shanghai Tower welke op dit moment de hoogste toren van China is met 632 meter.

Een boottocht op de Huangpu rivier laat je het uitgestrekte havengebied van Shanghai zien. Voor 's avonds is er een grote keuze aan restaurants, bars en theaters waar je nog een indruk kan krijgen van het Shanghai uit vervlogen tijden. Ook een acrobatiek voorstelling hoort tot de mogelijkheden.

Shanghai

Dag. 22 Shanghai, excursie Suzhou
Dag. 23 Shanghai - Nanjing

Liefhebbers van treinen en snelheid zullen genieten van het ritje met de supersnelle magneettrein Maglev (topsnelheid op dit traject is zo’n 330 km per uur) die ons in een klein half uur naar het aangename Suzhou brengt. Deze 2.500 jaar oude stad is vooral bekend door zijn vele klassieke Chinese tuinen, de waterwegen en de 1.000 jaar oude brug, wat het in de boekjes vaak de bijnaam ‘Venetië van het Oosten' oplevert. De verschillende klassieke tuinen met mooie namen als ‘Tuin van de Nederige Bestuurder’, ‘Tuin van de Meester van de Netten’, en ‘Het Blauwe Golf Paviljoen’ zijn heerlijke rustplekken in de stad. Daarnaast kan je er ook rondslenteren in het oude stadsgedeelte met de typisch Chinese rode lampionnen, de kanalen en klassieke tuinen.

Net buiten de stad vind je de Tijgerheuvel, de ‘Tuin om in te wandelen’ en het klooster van de koude berg ‘Hanshan si’. In de omgeving liggen de mooie dorpjes Zhouzhuang en Tongli waar je eventueel met een facultatieve excursie heen kan.

In een bocht aan de Yangtze enkele honderdenNanjing China kilometers stroomopwaarts van Shanghai ligt Nanjing, wat letterlijk staat voor zuidelijke hoofdstad. Gedurende verschillende periodes was dit de hoofdstad van China en het is de perfecte bestemming voor iedereen die meer van de rijke Chinese geschiedenis wil proeven dan het moderne Shanghai te bieden heeft. Aangezien het met de nieuwe hogesnelheidstrein in iets meer dan een uur te bereiken is leent het zich uitstekend voor een uitstapje van enkele dagen. Naast bijna ontelbare historische bezienswaardigheden zullen bezoekers van Nanjing ook ontdekken dat het met schoongeveegde straten, rustgevende parken, een moderne metro en een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden ook één van de meest aangename Chinese steden is.

Beijing

Dag 24 Nanjing - hogesnelheidstrein naar Beijing
Dag 25 Beijing
Dag 26 Beijing
Dag 27 Beijing - Amsterdam

Beijing Verboden Stad ChinaVanuit Nanjing reizen we in ongeveer vier uur met de hogesnelheidstrein verder naar onze laatste stop. Het inwonersaantal van ongeveer 19 miljoen wordt nog dagelijks vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Het gemakkelijkst verplaats je je per metro, bus of taxi. De reizigers die wel van een uitdaging houden kunnen ook de fiets pakken. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het, met 880 bij 500 meter grootste in zijn soort, Plein van de Hemelse Vrede. Rondom het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de Grote Hal van het Volk (parlement). De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar vroeger de keizerlijke familie zich afsloot. Een mooi uitzicht op het complex heb je vanaf de Kolenheuvel.

In het centrum worden enkele van de oude woonbuurten, de hutongs, beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte Tempel van de Hemel, gelegen in een groot park in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar die alle in opperste symmetrie gebouwd zijn. In de ochtenduren kun je hier vele inwoners van Beijing bezig zien met hun tai chi oefeningen.  In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel, waar tegenwoordig weer het lamaïstische boeddhisme wordt aangehangen.

Chineze muur Djoser China Vanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur georganiseerd. Daar heb je de tijd om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een acrobatenshow. Dé culinaire specialiteit van Beijing, pekingeend, kun je natuurlijk in een van de speciale restaurants proeven.

Vanuit het hotel in Beijing worden we uiteindelijk naar de luchthaven gebracht vanwaar het vliegtuig vertrekt dat ons weer naar Nederland brengt.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. De entreegelden zijn dan ook exclusief zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je de landen immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 apr - 07 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

16 mei - 11 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer, incl. twee binnenlandse vluchten en drie keer een hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Thailand en Laos

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum Laos en China, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Bangkok of in Beijing bij te boeken.

In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 50,- per nacht.

De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklassehotels waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en zijn voorzien van airconditioning, fan of ventilator. We verblijven een nacht in een traditionele tulou, hier zijn de kamers eenvoudig en wordt sanitair gedeeld. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik. In China staat op elke kamer een waterkoker of grote thermoskan met heet water klaar zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten. Vrijwel alle hotels bieden mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Khao Yai Eco Valley Lodge
Luang Prabang Villa Ban Lao
Xiamen United Hotel
Tulou Weiqun Tulou Guest House

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser zwembad
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser zwembad
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bangkok

  Vertrek

  17:50

  Aankomst

  09:50*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Beijing - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  15:15

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand en Laos 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij. Het is in China in de zomermaanden 6 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Thailand en Laos reizen we met eigen vervoer. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Op alle reizen worden soms flinke afstanden afgelegd, maar elke reisdag is er onderweg veel te zien. In Laos zijn niet alle wegen geasfalteerd en door kuilen en stof moeilijker begaanbaar dan in Thailand.

In China reizen we voornamelijk met de trein. Van Jinghong naar Kunming en van Kunming naar Xiamen wordt gevlogen. De toestellen zijn van westerse makelij.

Van Xiamen naar Wuyi Shan en van Wuyi Shan naar Shanghai reis je met een comfortabele hogesnelheidstrein. Zo kunnen we in korte tijd een lange afstand afleggen.

Enkele stukken doen we met een eigen bus. Net als in Thailand en Laos kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg.

 • Van Bangkok naar Beijing Bus vervoersmiddel Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Bus vervoersmiddel Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Bus vervoersmiddel Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing Bus vervoersmiddel Djoser
 • Van Bangkok naar Beijing trein vervoersmiddel Djoser
 • klm

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer, incl. twee binnenlandse vluchten en drie keer een hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Thailand en Laos

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag over straat op zoek naar leuke winkeltjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempel of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een heerlijke maaltijd, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Per longtailboot vaar je over de klongs (kanalen) van Bangkok en kun je zien hoe de bevolking langs en op het water leeft. Je komt op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen.
 • Beijing. Vroeg in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
 

 • In Ayutthaya, een voormalige hoofdstad, bekijken we prachtige tempels.
 • We verblijven in een mooie lodge aan de rand van het nationaal park Khao Yai. Je kunt prachtige wandelingen maken onder leiding van een ervaren natuurgids.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit China geldig is.
 • Visum voor Laos, kosten US$ 35,-. Het visum wordt ter plaatse aan de grens geregeld.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.

  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je dient dan het aanvraagformulier in te vullen (je krijgt hiervoor een link) en je paspoort op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In Thailand wordt er betaald met de baht, in Laos met de kip en in China met de rénminbi (yuan). Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen zijn pinautomaten te vinden
Contant: euro’s .
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten.

De basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Laotiaanse keuken is vergelijkbaar met de Thaise keuken.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.
 • Malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Bangkok of in Beijing bij te boeken.

In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel, de prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 50,- per nacht.

De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand en Laos hebben een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden: van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C. midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C. Geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire tropische buien per dag. Het mooie groene landschap is één van de voordelen van het reizen in deze periode. Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

China is een van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar kan het in Beijing en Xian, zeker in de avonduren, vrij koud zijn.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

In Thailand en Laos hebben we naast de reisbegeleider ook een lokale gids die uitgebreid vertelt over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Thailand, Laos en China?

Op een groot deel van de rondreis, beschikken we over een eigen, moderne, airconditioned bus. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we soms met een of meer minibusjes, ook voorzien van airconditioning. 

Om onze tijd in het immense China zo efficiënt mogelijk te gebruiken, overbruggen we twee trajecten (Xiamen - Wuyi Shan en Wuyi Shan - SHanghai per comfortabele nachttrein waar we plaatsen hebben gereserveerd in 6-persoonscouchettes. Tussen Nanjing en Beijing reizen  we met de hogesnelheidstrein.

Hoe reizen we per nachttrein?

Kan ik in de nachttrein een bed in een 4-persoonscouchette boeken?

Waar overnachten we?

Heb ik een visum nodig?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Kan ik pinnen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik aan het begin of eind van de reis langer blijven?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van landen
 • Rustig reistempo, veel vrije tijd
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten in China
 • Drie keer de hogesnelheidstrein in China
 • Bezoek aan steden als Bangkok, Luang Prabang, Shanghai en Beijing
 • Verblijf bij Khao Yai, het oudste natuurpark van Thailand
 • Excursies naar weinig bezochte Khmer-tempels zoals Phimai
 • Bekijk de bijzondere ronde huizen bij Yonding
 • Vergaap je aan de indrukwekkende landschappen bij Wuyi Shan
Terug naar boven