Van Bangkok naar Beijing

Magazine Van Bangkok naar Beijing

  • Ayutthaya, de vernietigde diamant

    Dwalend tussen de boeddhabeelden en tempelresten in de door de zon geschroeide vlakte van wat Ayutthaya was, onderga ik een gevoel van onmacht. Het idee dat alles te begrijpen en te kennen valt, wordt ontmaskerd als romantisch.

    Lees meer

  • Verliefd op Cheow Lan

    Midden in het Thaise Khao Sok National Park lag ooit een bloeiende vallei. Toen de regering 33 jaar geleden een dam bouwde, stroomde deze vol met water. Zo ontstond het Cheow Lan meer, dat volgens kenners het mooiste meer van Thailand is.

    Lees meer

  • Thailand Tempels, Tradities en Tuktuks

    Monniken in feloranje gewaden en mystieke tempelcomplexen met gouden Boeddha’s. Maar ook, wandelen in de jungle en heerlijk ontspannen op eentropisch eiland. thailand biedt ingrediënten genoeg voor een tropische vakantie.

    Lees meer

  • Thailand een culinair paradijs

    Geuren, daar begint het mee. Stap in Bangkok de straat op en etensgeuren komen je tegemoet. Lekkere geuren, indringende geuren, en boven al die o zo on-hollandse geur van gefermenteerde vis. Soms wat heftig maar tegelijkertijd sensueel, verleidelijk, bedwelmend. Wat ontbreekt is de pittigheid,die andere pijler onder de Thaise keuken. Die kun je niet ruiken, maar moet je proeven.

    Lees meer

  • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

    Lees meer

  • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

    Lees meer

  • Verliefd op Cheow Lan

    Midden in het Thaise Khao Sok National Park lag ooit een bloeiende vallei. Toen de regering 33 jaar geleden een dam bouwde, stroomde deze vol met water. Zo ontstond het Cheow Lan meer, dat volgens kenners het mooiste meer van Thailand is.

    Lees meer

  • Onze man/vrouw in: China

    Lees meer

  • Olympische studiereis

    Lees meer

  • Yunnan, de mooiste provincie van China

    De Chinese muur is indrukwekkend, het terracottaleger adembenemend, de Verboden Stad in Beijing is mysterieus en Shanghai het Parijs van het Oosten; maar Yunnan is niet met één groots woord te beschrijven. Nee, Yunnan moet je zien, ruiken en vooral ervaren. 

    Lees meer

  • Bekijk werelderfgoed op reis met Djoser: Ayutthaya in Thailand

    Unesco’s werelderfgoedlijst telt 830 culturele en natuurmonumenten. Veel van die plaatsen kun je op reis met Djoser bewonderen. Zoals de Siamese koningsstad Ayutthaya.

    Lees meer

  • Mongolië, Land van Djengis Khan

    Lees meer

  • Thailand een culinair paradijs

    Geuren, daar begint het mee. Stap in Bangkok de straat op en etensgeuren komen je tegemoet. Lekkere geuren, indringende geuren, en boven al die o zo on-hollandse geur van gefermenteerde vis. Soms wat heftig maar tegelijkertijd sensueel, verleidelijk, bedwelmend. Wat ontbreekt is de pittigheid,die andere pijler onder de Thaise keuken. Die kun je niet ruiken, maar moet je proeven.

    Lees meer

  • Thailand: Land van veel gezichten

    In Thailand gaan moderniteit en traditie hand in hand. Na een periode van ongekende economische groei, kreeg het land ook te maken met een financiële crisis, natuurrampen en politieke onrust. Maar het kent ook veel veerkracht.

    Lees meer

  • Cheers Hongkong!

    Lees meer

  • Werelderfgoed en Djoser (Sucre, Great Barrier Reef en Beijing)

    Wat hebben de historische binnenstad van Sucre in Bolivia, het Grote Barrièrerif in Australië en de Tempel van de Hemel in Peking met elkaar gemeen? Ze staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met ruim 750 andere culturele en natuurmonumenten, waarvan je er heel wat met Djoser kunt bezoeken.

    Lees meer

  • De tien leukste markten van Bangkok

    Bangkok barst van de markten. De snelste laptops, verse bloemenkransen, heilige amuletten en antieke tempeldeuren staan achter gepoetst glas in de warenhuizen of liggen op een kleed uitgestald op straat. Van de vroege ochtend tot in het holst van de nacht wordt hier handel gedreven. Een overzicht van de tien leukste markten van Bangkok.

    Lees meer

  • De reisbegeleider vertelt: David in China

    Als reisbegeleider bij Djoser begeleid je de mooiste reizen. David vertelt je graag meer over zijn herinneringen aan China.

    Lees meer

  • Reisbegeleider bij Djoser: 'Mijn reïncarnatie als reisbegeleider'

    Lees meer

  • Met de kinderen naar China - 18- of 23- daagse Familyreis

    Lees meer

  • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

    Lees meer

  • Een kijkje in de Chinese keuken: Eten met stokjes

    Niet met mes en vork, maar met eetstokjes nuttig je de heerlijke maaltijden in China. Als je op deze manier eet, komt er bij elke hap veel zuurstof naar binnen. Overigens is dit ook waarom Chinezen hun soep uitgebreid naar binnen slurpen. Dit komt je smaak ten goede: je proeft dus meer en beter wat je eet. Op tafel worden allerlei heerlijk geurende verse gerechten in kleurrijke kommetjes neergezet. De vlees-, vis- en groentegerechten eet je natuurlijk met rijst of mie. Zo veel mogelijk wordt vers bereid. Dat wordt smullen.

    Lees meer

  • Reisverhaal: Laos, Sabaai-dii!

    Lees meer

  • Met de hemeltrein van China naar Tibet (door Ronald Naar)

    Lees meer

  • China ten zuiden van de wolken

    Het contrast tussen beide steden is fascinerend. Beide zijn charmant, beide ademen authenticiteit. Maar waar het in het autovrije Shuhe dorps en rustig is, kan de vier kilometer verderop gelegen zusterstad Lijiang bruisend en druk worden genoemd.

    Lees meer

  • Marc Aurel Stein (1862-1943)

    Deze portretfoto uit 1909 van Marc Aurel Stein laat een deftige, gesoigneerde heer zien in een fraai maatpak. Niet echt een geharde en gedreven ontdekkingsreiziger, zou je denken. Maar hoewel Stein een tenger postuur had, was hij een taaie doorbijter die tijdens zijn woestijnexpedities extreme hitte, kou en verstikkende zandstormen trotseerde. Nu is Stein nagenoeg vergeten, maar tijdens zijn leven werd hij - overladen met onderscheidingen - in de Britse adelstand verheven. Vlak voor zijn dood in 1943 gold hij nog als ‘de grootste hedendaagse ontdekkingsreiziger’. Wat had hij gedaan om dat te bereiken?

    Lees meer

  • Met oog voor: China

    Lees meer

  • Reisbegeleiders vertellen hun meest bijzondere moment

    Lees meer

  • Cheers Hongkong!

    Lees meer

Terug naar boven