Overzicht Van Bangkok naar Beijing rondreizen van Djoser

Magazine Van Bangkok naar Beijing

  • Geuren, daar begint het mee. Stap in Bangkok de straat op en etensgeuren komen je tegemoet. Lekkere geuren, indringende geuren, en boven al die o zo on-hollandse geur van gefermenteerde vis. Soms wat heftig maar tegelijkertijd sensueel, verleidelijk, bedwelmend. Wat ontbreekt is de pittigheid,die andere pijler onder de Thaise keuken. Die kun je niet ruiken, maar moet je proeven.

  • Midden in het Thaise Khao Sok National Park lag ooit een bloeiende vallei. Toen de regering 33 jaar geleden een dam bouwde, stroomde deze vol met water. Zo ontstond het Cheow Lan meer, dat volgens kenners het mooiste meer van Thailand is.

  • Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

  • Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.