Van Delhi naar Beijing

Bezienswaardigheden China

China is met haar ruim 1.3 miljard inwoners, wat bevolking betreft, het grootste land ter wereld. De republiek beslaat het vasteland van China, de bestuurlijke regio’s Hongkong, Macau en Tibet, het eiland Taiwan en enkele kleine eilanden voor de Chinese kust. Het land kent één van de oudste beschavingen en was lange tijd een centrum van kunst en wetenschap. Ook nu nog is China een indrukwekkend land met vele hoogtepunten. De bezienswaardigheden die je tijdens een reis tegenkomt zijn erg afwisselend: van metropool Beijing tot de landelijke omgeving van Yangshuo. Ervaar deze unieke combinatie en ontdek fascinerend China!

>Rondreizen China

Indrukwekkend Beijing
Rode plein Peking ChinaBeijing is de hoofdstad en regeringscentrum van China en staat ook wel bekend als Peking. Het centrum van de stad wordt gevormd door het Plein van de Hemelse Vrede en de daar omheen gelegen Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de parlementsgebouwen. Behalve deze hoogtepunten, zijn er ook enkele minder bekende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zo zijn de traditionele woonbuurten die ‘hutongs’ genoemd worden, de houten Hemel tempel en de Lama tempel erg leuk om te bezoeken. Sla ook zeker de prachtige en spectaculaire shows niet over!
Bovendien is vanuit Beijing de Chinese Muur te bezoeken, in combinatie met het Zomerpaleis en de daarbij gelegen marmeren boot. De Chinese Muur is een voormalige verdedigingslinie uit de Ming-dynastie en is één van de nieuwe wereldwonderen: een absoluut hoogtepunt!

Metropool Shanghai
Skyline SjanghaiDe havenstad Shanghai heeft een unieke mengeling van moderne gebouwen en traditionele Chinese tempels. De karakteristieke Europese jaren ’30 architectuur kun je het beste terugzien op de beroemde Bund boulevard, die langs de Huangpu rivier ligt. Het echte oude Shanghai wordt gekenmerkt door de Jade Boeddha tempel en de Yu Yuan tuin in de wijk Puxi. Deze bezienswaardigheden staan in schril contrast met de moderne Pearl Tower, die met haar observatiepunt op 350 meter hoogte een fantastisch uitzicht geeft over de stad. Bovendien kunt u vanuit Shanghai met de supersnelle magneettrein Maglev naar Suzhou. Deze stad staat bekend om de prachtige klassiek Chinese tuinen en wordt ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd.

Het Terracottaleger van Xi’an
Terracotta leger Xian ChinaXi’an is het voormalige centrum van cultuur, economie en politiek van China, omdat het gelegen was aan het einde van de zijderoute. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is het inmiddels wereldberoemde Terracottaleger van de Gele Keizer Qin Shihuang. De ruim 8000 terracotta figuren werden pas in 1974 gevonden bij het graf van de keizer en staan inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijzonder is dat de figuren gebouwd zijn op ware grootte en allemaal uniek zijn wat betreft uniform, haardracht en expressie. Ze zijn bovendien duidelijk verdeeld in rang en uitgerust met wapens en terracotta paarden. De best bewaarde en gerestaureerde beelden worden in het bijbehorende museum tentoongesteld, dus dat is ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

Landelijk Yangshuo
Landschap Yangshuo ChinaYangshuo is een stadje dat midden tussen de rijstvelden, rivieren en steile rotsformaties gelegen is. Het is dan ook bij uitstek de plek om het landschap wandelend, per fiets of met de boot te ontdekken. Één van de populairste excursies is een fietstocht naar de Maanheuvel, waarvandaan je een fantastisch uitzicht over de landelijke omgeving hebt. Daarnaast kun je bij Yangshuo met een bamboevlot een tocht maken over de Li rivier, waar je bovendien na zonsondergang ook kunt zien hoe de lokale vissers door middel van aalscholvers hun vangst binnen halen. Vergeet ’s avonds ook zeker niet om er een openluchtvoorstelling te bekijken, met het beroemde Karstgebergte als decor!

Kleurrijk Yunnan
rijstterassen ChinaDe provincie Yunnan is gelegen in het zuidwesten van China, aan de voet van het Himalayagebergte. De wolkenkrabbers maken hier plaats voor een schitterend groen berglandschap. Yunnan heeft één van de grootste aantallen etnische minderheden en vanwege de afgelegen ligging hebben deze hun cultuur goed kunnen bewaren. Zo vind je er de kleurrijk geklede Bai, Naxi, Dai en Miao. Shuhe is het rustige dorpje nabij Lijiang, waar je met de fiets naartoe kunt gaan. Het pittoreske oude deel ligt aan de 'Tea Horse Road', een oude handelsroute, vergelijkbaar met de zijderoute. In de buurt van Shuhe liggen nog meer authentieke dorpjes, zoals het dorpje Dali van waaruit je een op 2500 meter hoog gelegen Taoistisch klooster kunt bezoeken. Vanuit de hoofdstad van de provincie, Kunming, kun je bovendien een bezoek brengen aan één van China’s opmerkelijkste natuurfenomenen: het zogenaamde Stenen Woud.

De Chinese keuken
Chinese keukenDe Chinezen eten met stokjes en slurpen hun soepen. De hoeveelheid zuurstof die je met iedere hap binnen krijgt, zou namelijk de smaak van de gerechten ten goede komen. De Chinese keuken is erg veelzijdig en wordt sterk beïnvloed door cultuur, klimaat en regionale voedselbronnen. De belangrijkste bereidingsvormen van het eten zijn koken, bakken, roerbakken, stomen en frituren. Enkele smaakmakers die in alle regio’s worden gebruikt zijn sojasaus, gember, koriander, oester- en hoisinsaus, suiker en chilipepers. Het land staat er bovendien om bekend de meest onwaarschijnlijke dieren te eten, zoals slangen, honden, zeekomkommers en haaien. In de praktijk bestaat de Chinese keuken echter vaak uit verschillende soorten mie, rijst, groentegerechten, tofu, varkensvlees en eend.
 
>Rondreizen China
 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

9,3

Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg verm...
Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster

Leny B. - 10,0
Terug naar boven