Van Delhi naar Beijing

Met oog voor: China


mag_nj18_header_oog_china_1

De meest exclusieve thee ter wereld

Die vind je in China! De Da Hong Pao thee, ook wel de Big Red Robe thee genoemd, is afkomstig van de Wuyi Oolong thee. De duurste variant hiervan groeit bovenop een rots en is gevaarlijk om te plukken, vandaar dat hij zo kostbaar is. Het verhaal gaat dat de ernstig zieke moeder van een keizer uit de Mingperiode genas na het drinken van deze thee. Als dank stuurde de keizer een aantal ‘grote rode mantels’ om de theestruiken te beschermen.

mag_nj18_half_oog_china_1

Lazy Susan

China is zo’n enorm land dat elke regio zijn eigen culinaire specialiteiten heeft. Zo eet je hotpot in Chengdu, dumplings in Xi’an en pekingeend in Beijing. En het leuke van eten met een groep is dat je een tafel vol gerechten kan bestellen en dan van alles kan proeven! In China noemen ze dit een ‘lazy susan’, een grote ronde schijf op de tafel die je rond kunt draaien zodat iedereen goed bij alle gerechten kan!

Laat je de oren wassen!

Op reis kom je ongetwijfeld dit - in Europa onbekende - fenomeen tegen: professionele oorschoonmakers. Vooral in Chengdu zie je in parken en theehuizen veel mensen die hun oren laten schoonmaken met een soort ijzeren draad met ganzendons eraan. Het beroep an sich wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven en bestaat al eeuwenlang. Voor Chinezen is het een plezierig tijdverdrijf en het kost ook bijna niets; voor 30 minuten schoonmaken betaal je € 1,- a 2,-.

Traditioneel slapen in Pingyao

Pingyao heeft als een van de weinige Chinese steden een compleet intacte stadswal van 6 km. Van oudsher was het stadje een bloeiende handelsplaats en als ‘s avonds de rode lampionnen branden, waan je je terug in de tijd. We overnachten op een plek die eer doet aan deze sfeervolle stad: in het traditionele Dejuyuan Folk Style Guesthouse. Een guesthouse dat de 2018 Travellers’ Choice Award kreeg van reizigers op TripAdvisor!3 highlights van Hongkong

De meeste Djoserreizen eindigen in het bruisende Hongkong. Er is genoeg te beleven om je heel lang te vermaken maar we hebben alvast 3 highlights voor je op een rij gezet!

mag_nj18_half_oog_china_2


The Peak

De allerbekendste attractie van Hongkong is the (Victoria) Peak, een berg van 552 meter die het hoogste punt van het eiland vormt en tevens de plek is met de duurste grondprijzen ter wereld. Aan de top heb je een park waar je rond kunt lopen en kunt genieten van het uitzicht op de skyline. De beste manier om hier te komen is met de Peak Tram. Een bijna 130 jaar oude, rode tram die je op spectaculaire wijze naar boven brengt.

mag_nj18_half_oog_china_3

 

 Met de starferry naar Kowloon

Als je in Hongkong bent, moet je van de gelegenheid gebruik maken om de beroemde starferry naar Kowloon te nemen. Voor maar € 0,40 p.p. vaar je langs de wereldberoemde skyline mét uitzicht op het bekende reuzenrad.


mag_nj18_half_oog_china_4Sterren ‘street food’

Voor een paar euro eten in een sterrenrestaurant: het kan in Hongkong. Achter een simpele gevel met alleen wat Chinese tekens zit het restaurant Tim Wo Han. De dumplings hier zijn legendarisch lekker! Zelfs de simpele gehaktballen zijn volgens Michelin een ster waard. Wees wel op tijd, want rond lunchtijd staat er elke dag een rij hongerige Hongkongnezen.

Bekijk onze rondreizen door China.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

9,3

Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg verm...
Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster

Leny B. - 10,0
Terug naar boven