Zuid-Afrika Nationale Parken

Rondreis Zuid-Afrika nationale parken 18 dagen

Het noorden van Zuid-Afrika is rijk aan prachtige nationale parken en reservaten, waarvan het bekende Krugerpark meestal als enige wordt bezocht. Dit is jammer want de andere parken zijn zeker niet minder indrukwekkend. Tijdens deze unieke reis bezoeken we een aantal minder bekende, maar zeer fraaie wildparken en doorkruisen we het Krugerpark van noord naar zuid. Naast het Krugerpark bezoeken wij het Marakele nationaal park, het Pilanesberg nationaal park, het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park en het Golden Gate nationaal park. Dit is écht een reis voor iedereen die veel wil zien van de Afrikaanse natuur!

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika nationale parken, 18 dagen

 • 12-10-2019 Amsterdam - Johannesburg
 • 13-10-2019 aankomst Johannesburg - Pilanesberg nationaal park
 • 14-10-2019 Pilanesberg NP
 • 15-10-2019 Pilanesberg NP - Marakele nationaal park
 • 16-10-2019 Marakele NP - Mapungubwe nationaal park
 • 17-10-2019 Mapungubwe NP - Tshipise
 • 18-10-2019 Tshipise - Kruger nationaal park
 • 19-10-2019 Kruger NP
 • 20-10-2019 Kruger NP
 • 21-10-2019 Kruger NP - Swaziland
 • 22-10-2019 Swaziland
 • 23-10-2019 Swaziland - Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 • 24-10-2019 Hluhluwe-Imfolozi NP
 • 25-10-2019 Hluhluwe-Imfolozi NP - Drakensbergen
 • 26-10-2019 Drakensbergen
 • 27-10-2019 Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
 • 28-10-2019 Golden Gate NP - Johannesburg - Amsterdam
 • 29-10-2019 aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Grote kans op de 'big five' in Pilanesberg NP

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Pilanesberg nationaal park
Dag 3 Pilanesberg NP

We vliegen naar Johannesburg waar we de volgende ochtend aankomen en de stad in westelijke richting verlaten. Met onze safaritruck rijden we via de Hartebeestpoortdam en het plaatsje Rustenburg naar ons eerste nationale park, Pilanesberg.

Luipaard Pilanesberg Zuid-Afrika DjoserHet park wordt door buitenlandse toeristen nauwelijks bezocht, maar is populair bij Zuid-Afrikanen. Het is qua omvang het op vier na grootste reservaat van Zuid-Afrika en qua landschap verrassend divers. Grasvlaktes, dichte bossen en een bergplateau bevatten een zeer rijke dierse vegetatie. Naast de thuisbasis van vele antilopensoorten, waaronder veel elanden, zebra’s, giraffen en veel vogelsoorten is Pilanesberg ook het leefgebied van de ‘big five’. Tijdens je eerste gamedrive maak je grote kans om een neushoorn, buffel, olifant, luipaard of leeuw tegen te komen.

Spot de bedreigde zwarte en witte neushoorns

Dag 4 Pilanesberg NP - Marakele nationaal park
Dag 5 Marakele NP - Mapungubwe nationaal park
Dag 6 Mapungubwe NP - Thsipise

Verder noordwaarts kruisen we de grens met de provincie Limpopo en bereiken afgelegen dun bevolkte gebieden waar het wegdek vaak te wensen over laat. Ons einddoel is het mooie, maar moeilijk toegankelijke Marakele nationaal park. In de verte zien we het massief van de Waterberg al opdoemen.

Witte neushoors Marakele nationaal park Zuid-Afrika DjoserMarakele, dat toevluchtsoord betekent, is het leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten en je vindt hier de bijzondere zwarte en witte neushoorn. In 1999 werden olifanten vanuit Tuli nationaal park opnieuw geïntroduceerd. Het park bevat bovendien een aantal antilopensoorten als de Tsessebe, elanden, berg rietbokken en koedoe's, soorten die in andere parken weinig voorkomen. De kolonie Kaapse gieren is de grootste in Zuid-Afrika. Het geïsoleerde park werd in 2003 heropend door Nelson Mandela en Prins Bernhard, die hier zeer regelmatig kwam. 

Al 'gamedrivend' verlaten we de volgende dag het park op weg naar Mapungubwe nationaal park. We bevinden ons nu in het noorden van Zuid-Afrika, waar de machtige Limpoporivier de scheidslijn vormt met Zimbabwe. Sinds 2003 staat Mapungubwe op de Werelderfgoedlijst vanwege het mooie landschap en culturele belang van de verschillende bijzondere archeologische vindplaatsen.

Olifant Mapungubwe Zuid-Afrika DjoserJe vindt er resten van mysterieuze leefgemeenschappen uit de 8e eeuw, die rijk werden door de handel met verafgelegen gebieden als China, Egypte en India. Belangrijke vondsten, waaronder het 'Gouden Nijlpaard' tonen aan dat in dit afgelegen gebied een hoogstaand Afrikaans Koninkrijk werd bestuurd. Het droge landschap wordt gedomineerd door hoge baobabbomen, indrukwekkende zandsteenformaties en gallerijbossen langs de rivieroevers. Tegen dit decor bewegen zich olifanten, neushoorns en verschillende antilopen soorten.

Ornithologen kunnen hier maar liefst 300 vogelsoorten af tekenen op hun lijstje waaronder de vreemde reuzentrap of Kori bustard. We maken hier een mooie gamedrive.

We overnachten in Tshipise waar in de omgeving minerale heetwaterbronnen voorkomen, waarbij we een kijkje kunnen nemen. 

Diverse gamedrives in Kruger nationaal park

Dag 7 Thsipise - Kruger nationaal park
Dag 8 Kruger NP
Dag 9 Kruger NP

Wilde hond Kruger Zuid-Afrika DjoserWe komen het beroemde Kruger nationaal park binnen bij een weinig gebruikte gate, - Punda Maria. Al 'gamedrivend' gaan we op weg naar het gelijknamige restcamp. In dit gebied wordt het park veelvuldig door zijarmen van de Limpopo doorsneden. Kruger is een van de grootste en bekendste nationale parken ter wereld en is ongeveer zo groot als de helft van Nederland. We overnachten in het noorden, het midden en het zuiden van Kruger, zodat we een goed beeld krijgen van de verschillende landschappen, de flora en de fauna van dit indrukwekkende park.

Tijdens het verblijf in dit park kun je naast de reguliere gamedrives die we met onze eigen truck maken ook optionele gamewalks maken, voettochten op zoek naar wild. De ranger of parkwachter kan aan de hand van sporen precies vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden. Ook kan de begeleiding optionele ''nightdrives'' aanbieden met voertuigen van het parkbeheer.

Maak kennis met Swaziland en Hluhluwe-Imfolozi NP

Dag 10 Kruger NP - Swaziland
Dag 11 Swaziland
Dag 12 Swaziland - Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
Dag 13 Hluhluwe-Imfolozi NP

Swaziland Zuid-Afrika DjoserWe verlaten Zuid-Afrika voor twee nachten en rijden naar het minder welvarende koninkrijkje Swaziland. In het gevarieerde landschap staan de traditionele huizen van de Swazi’s, waar de sfeer weer heel anders is dan in Zuid-Afrika. Vanuit onze accommodatie in Hlane reservaat kun je een jeepsafari maken of wandelen in de prachtige omgeving. Terug in Zuid-Afrika rijden we naar onze mooie lodge in Hluhluwe nabij het nationale park Hluhluwe-Imfolozi. Dit is een Zuid-Afrika's bekendste wildparken. Dit park is lichtglooiend en opmerkelijk groen. We gaan op zoek naar de zeldzame witte neushoorn, die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis.

Ervaar de prachtige landschappen van het binnenland

Dag 14 Hluhluwe-Imfolozi NP - Drakensbergen
Dag 15 Drakensbergen
Dag 16 Drakensbergen - Golden Gate nationaal park
Dag 17 Golden Gate NP - Johannesburg - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Drakensbergen Zuid-Afrika DjoserWe verlaten de kuststrook en rijden opnieuw het binnenland in. De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Het gebied telt talloze snelstromende beken en klaterende watervallen. De kans is groot dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. De Drakensbergen zijn een echt wandelparadijs. Er zijn veel, duidelijk aangegeven wandelingen uitgezet die je naar de mooiste plekken leiden.

Vandaag kun je dan ook op eigen gelegenheid de lengte en zwaarte van je wandeling bepalen en volop genieten van de vele mooie vergezichten en de stilte om je heen.

We sluiten deze unieke reis af met het Golden Gate nationaal park, dat zijn naam dankt aan de gouden gloed die de zon over de zandstenen kliffen werpt. Maak een wandeltocht en geniet van een van de prachtige uitzichtpunten. Na een laatste rustige ochtend vertrekken we naar Johannesburg voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies, waaronder verschillende gamedrives die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Entreegelden van de nationale parken zijn echter wel inbegrepen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Zuid-Afrika immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges en tented camps
 • 5 x ontbijt
 • Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken t.w.v. € 165,-
 • Twee nachten bij Pilanesberg nationaal park
 • Eén nacht bij Marakele nationaal park
 • Eén nacht bij Mapungubwe nationaal park
 • Drie nachten bij Kruger nationaal park
 • Gamewalk in het Hlane wildreservaat
 • Twee nachten bij Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 • Bezoek aan de Drakensbergen
 • Eén nacht bij Golden Gate nationaal park
 • Gamedrives volgens programma

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 315,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. We overnachten in hotel/chalets en ‘tented-camps’ in of nabij de nationale parken. Een enkele keer in chalets, soms 'rondavels' genoemd. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

Ook overnachten we een aantal nachten in ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen. In Pilanesberg overnachten we in een ‘tented camp’ waarbij  we gebruik maken van gezamenlijke sanitaire voorzieningen. In het Golden Gate Nationaal Park kan het zijn dat u een 'rondavel' deelt met medereizigers. U heeft dan echter wel een eigen slaapkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Thabazimbi Thabazimbi Guest House
Thipise Forever Resorts
Kruger Park Skukuza Rest Camp
Hlane Ndlovu Camp
Hluhluwe Bayala game lodge
Golden gate Glen Reenen Camp


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Alitalia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Amsterdam - Rome

  Vertrek

  17:25

  Aankomst

  19:45

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Rome - Johannesburg

  Vertrek

  22:10

  Aankomst

  08:20*

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Johannesburg - Rome

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  07:05*

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Rome - Amsterdam

  Vertrek

  08:35

  Aankomst

  11:10

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

Alitalia is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Italië met haar thuisbasis in Rome. Het cabinepersoneel is zeer vriendelijk en probeert de reis zo aangenaam mogelijk maken. De vloot is  zeer modern, bestaande uit diverse Airbus toestellen en de Boeing 777-200. Deze vliegtuigen bieden comfortabele stoelen, die (tijdens lange afstanden) voorzien zijn van een uitgebreid inflight entertainment systeem. Wil je de gehele vlucht online blijven dan kun je gemakkelijk WiFi aanschaffen met je creditcard. Aan boord kun je genieten van een heerlijke Italiaanse pasta of een kip of vleesmaaltijd. Daarnaast krijg je een snack en kun je kiezen uit een breed assortiment drankjes.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We maken gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage en voorraden. Ook is deze safaritruck standaard voorzien van kookuitrusting en stoeltjes. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen en we kunnen in de meeste parken ons voertuig gebruiken voor de gamedrives. De wegen in Zuid-Afrika zijn over het algemeen in goede staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.
 

 • Alitalia vliegtuig
 • Zuid-Afrika truck

  De trucks zijn speciaal gemaakt voor safari's

 • Zuid-Afrika truck zijkant
 • Zuid afrika botswana namibie victoria watervalen hotelreis truck vervoersmiddel Djoser

  Omdat je hoog zit heb een een goed uitzicht over het wild

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges en tented camps
 • 5 x ontbijt
 • Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken t.w.v. € 165,-
 • Twee nachten bij Pilanesberg nationaal park
 • Eén nacht bij Marakele nationaal park
 • Eén nacht bij Mapungubwe nationaal park
 • Drie nachten bij Kruger nationaal park
 • Gamewalk in het Hlane wildreservaat
 • Twee nachten bij Hluhluwe-Imfolozi nationaal park
 • Bezoek aan de Drakensbergen
 • Eén nacht bij Golden Gate nationaal park
 • Gamedrives volgens programma

Excursies

Leeuw Krugerpark Zuid-AfrikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een houdt graag post bij een drinkplaats om dieren te observeren, terwijl de ander tussen de gamedrives door graag een boek leest of rondkijkt in een stadje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale Engels/Afrikaanse sprekende reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken bij aankomst in Pilanesberg nationaal park onze eerste gamedrive met onze eigen safaritruck. In het park komen veel olifanten, zebra’s en antilopensoorten voor. Het is tevens de thuisbasis voor de andere leden van de Big Five (leeuw, buffel, luipaard, olifant, neushoorn)
 • We maken in de vroege ochtend met onze eigen truck een uitgebreide gamedrive. We zien hoe de natuur ontwaakt en speuren naar dieren, vogels en hun sporen. In de namiddag maken tot aan zonsondergang opnieuw een gamedrive met de safaritruck
 • In de middag bereiken we Marakele nationaal park gelegen in het hart van de Waterbergen. We maken in de namiddag met onze eigen safaritruck een gamedrive. We speuren hier naar bruine hyena’s, leeuwen, luipaarden, kudu, reedbuck, Tsessebe en Kaapse gieren
 • Mapungubwe nationaal park, geplaatst op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is rijk aan flora en fauna en belangrijk vanwege de culturele archeologische schatten van Mapungubwe. We maken hier met onze safaritruck een rond rondrit
 • Krugerpark. Na het passeren van de gate bij Punda Maria kijken we al uit naar wild. Al gamedrivend rijden we langzaam naar ons eerste restcamp. Op dag 8 en 9 maken we iedere ochtend en iedere middag met onze safaritruck een mooie gamedrive.
 • Swaziland; Ndlovu camp. We maken op de dag van aankomst met open jeeps hier een 'gamedrive’. De volgende ochtend maken we opnieuw een 'gamedrive' per open jeep
 • Hluhluwe-Imfolozi nationaal park is het oudtse natuurpark van Zuid-Afrika. Het park is bekend vanwege de rijke fauna en de aanwezige witte neushoorns die hier makkelijk kunnen worden gespot. We maken hier met onze safaritruck een mooie gamedrive.
 • Drakenbergen. Het entreegeld is inbegrepen. We maken hier een mooie wandeling door de indrukwekkende omgeving.


Ter plaatse zijn er nog meer mogelijkheden, zoals:

 • Bezoek de heetwaterbronnen van Tshipise
 • Maak een gamewalk of nightdrive in Kruger nationaal park
 • Een jeepsafar in het Hlane reservaat in Swaziland

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
 • Voor kinderen onder de 18 jaar een geboortecertificaat. Klik hier voor meer informatie.

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote plaatsen mogelijk
Contant: euro’s
Creditcards: veelvuldig te gebruiken

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken t.w.v. € 165,- is bij de reissom inbegrepen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 36,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant en is dit de enige mogelijkheid om te eten. De safaritruck waarmee we rondreizen in standaard voorzien van een kampeer/kookuitrusting. We kunnen deze waar gewenst gebruiken en in overleg met de lokale reisbegeleiding en de groep op een aantal plaatsen zelf onze maaltijden bereiden.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. We kunnen op verschillende plaatsen onze eigen 'braaivleis' bereiden.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:
 

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Ook voor het korte verblijf in Swaziland hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden. In het zuiden langs de kust is de weersituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn.

's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands-/Afrikaans en/of Engels sprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis , de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

FAQ

Reizen we met een safaritruck of per bus?

We beschikken over eigen safaritrucks, dus we kunnen onderweg stoppen waar we willen. De safaritrucks zijn standaard voorzien van kookuitrusting en stoeltjes en een bergruimte voor voorraden en bagage. In de meeste nationale parken kunnen we met onze eigen safaritruck ‘gamedrives’ maken, op zoek naar wild.

Maken we de gamedrives met onze eigen bus?

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

Hoe wordt de reis begeleid?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Zuid-Afrika?

Moet ik een klamboe meenemen?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen? En zijn koffers toegestaan?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een prachtige reis. Goede Reisbegeleider Tabi en chauffeur Laban. Ze hebben ons het mooie, natuurlijke Zuid-Afrika laten zien. En op sommige plaatsen hebben ze voor heerlijke maaltijden gezorgd bij de truck. Ieder park heeft zijn charmes. Veel, heel vee wild gezien inclusief de big 5. Top reis!

  10,0

  10,0
 • Voor het eerst een groepsrondreis gemaakt en het is ons uitstekend bevallen. Wat een geweldige reis, een hele leuke groep en onze gidsen Laban&Tabi zijn toppers. Het vervoer in de truck heeft zeker bijgedragen aan de beleving. Zoveel verschillende soorten, incl de big 5, gezien. Kortom aanrader.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis! Ik had geboekt om groot wild te spotten. Nu dat is in ultimo forma gelukt. Zelfs de Big five in 1 dag en 21 Afrikaanse wilde honden rond de truc. Een absolute aanrader!!!

  9,0

  9,0
 • We hadden op deze reis ingeschreven om zoveel mogelijk beestjes te zien en we zijn zeker niet ontgoocheld. Niet alleen groot wild maar ook meer dan 120 verschillende soorten vogels !!! Ook de uitstap naar Drakensbergen was magnifiek, wat een uitzichten had je daar ! Deze reis is echt een aanrader !

  9,0

  9,0
 • Ik heb al meerdere reizen gemaakt naar Afrika maar ben nog nooit zo dicht bij de natuur geweest als deze reis. Het gebrul van leeuwen in de nacht, olifant naast mijn rondavel, giraffe op het terrein van de lodge. Heel bijzonder en soms zelfs ontroerend.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis voor als je dieren en mooie natuur wil zien, want dat gaat je op deze reis zeker lukken. Vooral Pilanesberg NP, Marakele NP en Mapungubwe NP vond ik geweldig. Er zitten een paar geweldige slaapplekken op schitterende locaties.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis, mooie natuur, prima accommodaties, leuke prettige gids, prima chauffeur. Kortom een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Wij hebben erg genoten van deze reis, we hebben de big 5 gezien en nog veel meer, je blijft je ogen uitkijken. Als je niet teveel luxe verwacht is dit een hele leuke reis. Het is makkelijk als je alvast 250 euro aan Afrikaanse randen meeneemt. Wij vonden Leokwe het mooiste kamp.

  8,0

  8,0
 • Het is een hele mooie reis waarin de kans groot is om de big five te zien. Het is ons gelukt. De lodges zijn ook erg leuk, vooral die in Swaziland met de olielampen omdat daar geen electriciteit was.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Unieke reis voor de natuurliefhebber langs de mooiste parken van Zuid-Afrika
 • Comfortabele accommodaties, gelegen op de mooiste plekjes
 • Enthousiaste Afrikaanse crew
 • Mogelijkheden om mooie natuurwandelingen te maken

Klantwaardering

8,7

Een prachtige reis. Goede Reisbegeleider Tabi en chauffeur L...
Een prachtige reis. Goede Reisbegeleider Tabi en chauffeur Laban. Ze hebben ons het mooie, natuurlijke Zuid-Afrika laten zien. En op sommige plaatsen hebben ze voor heerlijke maaltijden gezorgd bij de truck. Ieder park heeft zijn charmes. Veel, heel vee wild gezien inclusief de big 5. Top reis!

Miranda K. - 10,0
Voor het eerst een groepsrondreis gemaakt en het is ons uits...
Voor het eerst een groepsrondreis gemaakt en het is ons uitstekend bevallen. Wat een geweldige reis, een hele leuke groep en onze gidsen Laban&Tabi zijn toppers. Het vervoer in de truck heeft zeker bijgedragen aan de beleving. Zoveel verschillende soorten, incl de big 5, gezien. Kortom aanrader.

Karl V. - 10,0
Prachtige reis! Ik had geboekt om groot wild te spotten. Nu...
Prachtige reis! Ik had geboekt om groot wild te spotten. Nu dat is in ultimo forma gelukt. Zelfs de Big five in 1 dag en 21 Afrikaanse wilde honden rond de truc. Een absolute aanrader!!!

Jos R. - 9,0
Terug naar boven