Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland 22 dagen hotel/chaletreis

Complete reis langs hoogtepunten

Vanaf € 2.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Comfortabele complete hotel/lodge rondreis langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika. Verwonder je tijdens deze complete rondreis aan al het wildlife aan de kust, zoals dolfijnen, walvissen en robbenkolonies. Speur tijdens prachtige jeepsafari's of een spannende bushwandeling naar olifanten, giraffen en leeuwen in de wildparken Kruger en Hluhluwe-Imfolozipark. Geniet daarnaast van de cultuur in Swaziland en de spectaculaire landschappen in Lesotho en de Karoo-woestijn. De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien.

Daarom Djoser

 • Combinatie met Lesotho & Swaziland
 • Overnachten in goede chalets & hotels
 • Aantrekkelijk geprijsde eenpersoonskamers
 • Comfortabele eigen bus 
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Gamedrive transfer met een open safarivoertuig door Kruger NP
 • Lokale Engels sprekende of Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Bezoek aan Tsitsikamma nationaal park

Route en kaart

Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn - Struisvogelboerderij
 5. Oudtshoorn - excursie Cango grotten en Kobus se Gat
 6. Oudtshoorn - Swartvlei strand - Protea tour -Plettenberg Bay/Knysna
 7. Plettenberg Bay/Knysna - excursie Tsitsikamma nationaal park
 8. Plettenberg Bay/Knysna - Graaff Reinet
 9. Graaff Reinet - Lesotho
 10. Lesotho
 11. Lesotho - Drakensbergen
 12. Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park
 13. Drakensbergen - St. Lucia
 14. St. Lucia
 15. St. Lucia - Eswatini (Swaziland)
 16. Eswatini (Swaziland)
 17. Eswatini (Swaziland) - Matsamo cultureel dorp - omgeving Kruger nationaal park
 18. Game drive met terrein wagen door Kruger NP - Greater Kruger NP
 19. Greater Kruger NP
 20. Greater Kruger NP - Panorama Route - Pretoria
 21. Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto-tour - Johannesburg - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de 22-daagse route van Kaapstad naar Johannesburg, daarna volgt de omgekeerde route van Johannesburg naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar Johannesburg

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 1      Amsterdam - Kaapstad
Dag 2      Aankomst Kaapstad
Dag 3      Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop

De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg: een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

In de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden ge-houden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zuid Afrika pinguins Boulders Beach DjoserDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuur-reservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde fynbos.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Zuid-Afrikaanse wijnen en de beroemde Cangogrotten

Dag 4      Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn

Ome Samie se Winkel Stellenbosch Zuid AfrikaWe verlaten Kaapstad en maken eerst een korte stop in Stellenbosch. Onderweg zie je vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

We verruilen de groene kuststrook voor de Kleine Karoo-woestijn bij Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

Dag 5      Oudtshoorn, excursie Cango grotten

We brengen een bezoek aan de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Dag 6      Oudtshoorn - Swartvlei strand - Protea tour - Plettenberg Bay/Knynsa

We vervolgen onze weg via de bergen naar de kust naar Plettenberg Bay/Knysna. Plettenberg Bay/Knysna is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij de Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Onderweg stoppen we bij Swartvlei Beach waar je meer uitleg krijgt over het strand en de kust. Daarna stoppen we bij Simbavati Fynbos in Sedgefield en een optionele Protea tour (+lunch) om meer te leren over de nationale bloem van Zuid-Afrika.

Walvissen spotten en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 7      Plettenberg Bay/Knysna, excursie Tsitsikamma nationaal park

Zuid Afrika Tsitsikamma nationaal park brug DjoserVandaag maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 kilometer lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinet

Dag 8      Plettenberg Bay - Graaff Reinet

Graaf reinet huis Zuid AfrikaDoor de uitgestrekte, dorre Karoo rijden we naar Graaff Reinet. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt hier een excursie boeken naar het Karoo-natuurreservaat en hier een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een steil pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag 9       Graaff Reinet - Lesotho
Dag 10     Lesotho

Basotho hut in Lesotho Zuid AfrikaDe route van Graaff Reinet naar Lesotho gaat via de mooiste berglandschappen van de Grote Karoo noordwaarts naar de grens van het hoog gelegen koninkrijkje. Met haar groene hooggelegen bergruggen wordt Lesotho wel het Koninkrijk in de Hemel genoemd.

Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo staat hier een mooie wandeltocht op je te wachten net als  schilderingen van Bosjesmannen. Je waant je hier in écht Afrika.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag 11      Lesotho - Drakensbergen
Dag 12      Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

We laten de rust en de vriendelijke bevolking van Lesotho achter ons en rijden verder naar de Drakensbergen. Via het Golden Gate nationaal park bereiken we het Royal Natal nationaal park.

Zuid Afrika Drakensbergen Royal Natal DjoserDe Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, die naar de mooiste plekken leiden. De ene wandeling is wat korter, en de ander wat langer,  Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten vlakbij het Royal Natal nationaal park.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 13      Drakensbergen - St. Lucia
Dag 14      St. Lucia

Hippo in het water bij St. Lucia, Zuid-AfrikaWe reizen verder naar het noorden van Zuid-Afrika. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen.

We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Kudus in nationaal park in Zuid-AfrikaDe volgende dag kun je in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. In de namiddag heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 15      St. Lucia - Swaziland
Dag 16      Swaziland

Zuid Afrika Swaziland uitzicht DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland (tegenwoordig Eswatini). We rijden in ongeveer vijf uur naar de tweede stad van Swaziland: Manzini. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 17      Swaziland - Matsamo cultureel dorp - omgeving Kruger nationaal park

We steken de grens met Zuid-Afrika weer over en rijden naar onze accommodatie nabij het Kruger nationaal park, een van de grootste wildparken ter wereld.


Dag 18      Game drive transfer met open terreinwagen door het Kruger NP - Greater Kruger NPZuid Afrika Krugerpark olifant Djoser

Vandaag maken we kennis met de open game drive wagen aan de poort van het Kruger National Park en rijden we met de open terreinwagen door het park naar onze overnachtingsplaats, onderweg gaan we op zoek naar de Big 5.

Dag 19      Greater Kruger NP

We maken de volgende dag een optionele gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn, ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn.

Dag 20      Greater Kruger NP - Panorama route - Pretoria

Vandaag gaan we via de Panoramoroute met bezienswaardigheden als de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes naar Pretoria.

Dag 21      Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto tour - Johannesburg - Amsterdam

Hier hebben we de tijd om de stad en het township Soweto te verkennen. Vanaf Johannesburg vliegen we weer terug naar Nederland. 


Dag 22      Aankomst Amsterdam
 
Van Johannesburg naar Kaapstad

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 1      Amsterdam - Johannesburg
Dag 2      Aankomst Johannesburg - Soweto - Stadstour Pretoria - Pretortia
Dag 3      Pretoria - Panama Route - Greater Kruger nationaal park

Vanuit Pretoria rijden we richting het Kruger nationaal park via de Panorama route. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.Drie rondavels Blyde river Canyon Zuid-Afrika

We rijden met onze eigen bus via de Blyde River Canyon naar de volgende accommodatie in de nabijheid van het Kruger nationaal park. We rijden over de zogenaamde Panoramaroute, waarbij we stoppen op een aantal bekende uitkijkpunten. Zo brengen we een bezoek aan de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en Gods Window. De diversiteit van Zuid-Afrika's adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht.

Dag 4      Greater Kruger NP

Leeuwen in nationaal park Zuid-AfrikaVandaag maken we een optionele gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn: ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd die, hoewel prijzig, ook een aanrader zijn: tijdens deze optionele tochten zie je de dieren die zich overdag schuilhouden!

Dag 5      Greater Kruger NP - Kruger NP game drive transfer - Omgeving kruger NP

Vandaag maken we kennis met de open game drive wagen aan de poort van het Kruger National Park en rijden we met de open terreinwagen door het park naar onze overnachtingsplaats, onderweg gaan we op zoek naar de Big 5.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 6      Omgeving Kruger nationaal park -Matsamo Cultureel dorp -Swaziland
Dag 7      Swaziland

Zuid Afrika Swaziland bevolking DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 8      Swaziland - St. Lucia
Dag 9      St. Lucia

Krokodil in St Lucia nationaal park, Zuid-AfrikaNa Swaziland brengen we een bezoek aan het St. Lucia-moerassen reservaat. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen. We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Zuid Afrika springbokkies DjoserJe kunt in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. Verder heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag      10 St. Lucia - Drakensbergen
Dag      11 Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

Drakensbergen Zuid AfrikaWe rijden verder naar de Drakensbergen. De Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculaire steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, de een wat korter, de ander wat langer, die naar de mooiste plekken leiden. Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten in de omgeving van het Royal Natal nationaal park.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag      12 Drakensbergen - Lesotho
Dag      13 Lesotho

Zuid Afrika Lesotho landschap DjoserDe reis brengt ons naar Lesotho. Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo kun je hier een mooie wandeling maken. In de omgeving komen tevens schilderingen voor van Bosjesmannen. Je bent hier in het échte Afrika.


De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinout

Dag 14      Lesotho - Graaff Reinet

Na Lesotho zullen we Graaff Reinet bereiken. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt de natuur van het Karoo-natuurreservaat inrijden en een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een stijl pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Walvissen bij Plettenberg Bay en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 15      Graaff Reinet - Plettenberg Bay/Knysna


We verruilen de Kleine Karoo-woestijn voor de groene kuststrook. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord.

Dag 16      Plettenberg Bay, Tsitsikamma NP

Zuid Afrika Plettenberg Bay kust DjoserVandaag kun je een excursie maken naar het Tsitsikamma nationaal park maken. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad gaat na de hangbrug stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Scharrelende struisvogels en de beroemde Cangogrotten

Day 17      Plettenberg Bay/Knysna - Swartvlei Beach - Protea tour - Oudtshoorn

Vanuit Plettenberg Bay/Knysna rijden we door de uitgestrekte en dorre Karoo naar Oudtshoorn waar tussen de taaie struiken duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar scharrelen. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

Onderweg stoppen we bij Swartvlei Beach waar we meer uitleg krijgen over het strand en de kust. Daarna stoppen we bij Simbavati Fynbos in Sedgefield en een optionele Protea tour (+lunch) om meer te leren over de nationale bloem van Zuid-Afrika.

Dag 18      Oudtshoorn, Cango grotten

Cangogrotten in Oudshoorn Zuid-AfrikaWe bezoeken de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 19      Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad
Dag 20      Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 21      Kaapstad - Amsterdam
Dag 22      Aankomst Amsterdam

Voor we in Kaapstad aankomen, maken we een korte stop in Stellenbosch. Je ziet bij het naderen van Stellenbosch al vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

Zuid Afrika Kaapstad Camps Bay DjoserDe laatste paar dagen van de reis zul je doorbrengen in Kaapstad. Daar vind je o.a. de  beroemde Tafelberg die het gezicht bepaalt van de stad. Waar je ook staat, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg, een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Waterfront Kaapstad Zuid-AfrikaIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zicht vanaf de Tafelberg Zuid-AfrikaOp dag 20 organiseert de reisbegeleiding een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Na nog een volle dag van Kaapstad te hebben genoten, vlieg je op dag 21 's avonds weer terug naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 dec - 05 jan
i

Vluchten met KLM

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
23 dec - 13 jan
i

Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
24 dec - 14 jan
i

Vluchten met KLM

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jan - 26 jan
i

Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
12 jan - 02 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.695,-

Start - einde
26 jan - 16 feb
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
02 feb - 23 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.695,-

Start - einde
16 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
23 feb - 15 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vluchten met KLM

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
08 mrt - 29 mrt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
19 apr - 10 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
10 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
07 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
13 jul - 03 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
19 jul - 09 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
26 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
02 aug - 23 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
11 aug - 01 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
30 aug - 20 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
06 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
13 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
20 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
27 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
04 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
11 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
18 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
25 okt - 15 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
01 nov - 22 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
22 nov - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
29 nov - 20 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
13 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
20 dec - 10 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
27 dec - 17 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 jan - 24 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
17 jan - 07 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
24 jan - 14 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
07 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
14 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
21 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
07 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
14 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
28 mrt - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
18 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
09 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
23 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
19 jun - 10 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Deze reis start in Pretoria

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/lodge en chalet overnachtingen
 • Engels of Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Royal Natal nationaal park
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Met open gamedrive voertuig door het Kruger nationaal park
 • Stadstour door Pretoria & Soweto

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad of Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je, voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 65,- per nacht. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Zuid Afrika in 22 dagen. Pittig of zoals de reisleidster zei 'dit is geen vakantie maar een onvergetelijke reis'. Z-A biedt prachtige koloniale plekken, adembenemende landschappen, vriendelijke mensen, superlekker eten en prachtige dieren (big, ugly & little five). Je krijgt waar voor je geld.

  9,0

 • Zeer afwisselende reis, zowel qua landschap als qua fauna en flora. Culinair uitstekend verwend door een heel hartelijke bevolking. Onze reisleidster Helma zorgde voor een persoonlijke toets en had een grote meerwaarde voor de reis! Topchauffeur Elwin verdiend net als haar een 10 op 10!

  9,0

 • Een onvergetelijke reis die het complete beeld van Afrika aanbied: wilde dieren, diverse culturen en adembenemende landschappen. Dankzij de strakke efficiënte reisplanning, waarin weinig rustmomenten zitten, hebben we meer kunnen zien dan als we zelfstandig op reis waren geweest. Een aanrader!

  10,0

 • Een overweldigende hoeveelheid indrukken van prachtige natuur én cultuur in 3 weken tijd. En dat alles voor een betaalbare reissom. Wat wil je nog meer? De reis had wat mij betreft wel een week langer mogen duren, zodat we af en toe wat meer rust hadden kunnen nemen.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In de grote steden slapen we bijvoorbeeld in goede middenklasse hotels. We overnachten daarnaast een aantal andere nachten in authentieke appartementen/chalets, ook wel 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

Bij het Kruger park overnachten we in een 'tented-camp' in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen of je slaapt in een rondavel met eigen sanitair.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eigen slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Hotel Sea Point/Mowbray/ Breakwater Lodge/ Durbanville
Plettenberg Bay Knysna Chalets/Bayview Hotel
Oudtshoorn Kleinplaas
Graaff Reinet Camdeboo Cottages
Lesotho Malealea Lodge / Trading Post Ramabanta
St. Lucia Shonalonga Lodge
Swaziland Maguga Lodge
Greater Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Omgeving Kruger NP Muluwa Lodge
Pretoria Premier Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-. De prijs kan verschillen per vertrekdatum. In het boekingsformulier zie je bij stap 4 (Extra opties) de prijs voor de gekozen vertrekdatum.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer, maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

  Overnachtingen in tented camps midden in de natuur

 • Accommodatie tented camp Zuid Afrika
 • Accomodatie tented camp Zuid Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Camdeboo Cottages Zuid-Afrika
 • Camdeboo Cottages kamer Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

  Meerdere accommodaties hebben een zwembad

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Accommodatie Zuid-Afrika

  Soms spot je de dieren vanuit je lodge!

 • Accomodatie zuid afrika
 • Accomodatie rondavel met uitzicht Zuid Afrika

  Verblijf in typisch Zuid-Afrikaanse rondavels

 • Kamer accommodatie Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser

  s Avonds gezellig rondom het kampvuur bij de lodge

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.