Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland 22 dagen hotel/chaletreis

Complete reis langs hoogtepunten

Comfortabele complete hotel/lodge rondreis langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika. Verwonder je tijdens deze complete rondreis aan al het wildlife aan de kust, zoals dolfijnen, walvissen en robbenkolonies. Speur tijdens prachtige jeepsafari's of een spannende bushwandeling naar olifanten, giraffen en leeuwen in de wildparken Kruger en Hluhluwe-Imfolozipark. Geniet daarnaast van de cultuur in Swaziland en de spectaculaire landschappen in Lesotho en de Karoo-woestijn. De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.395,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn
 5. Oudtshoorn - Plettenberg Bay
 6. Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
 7. Plettenberg Bay - Graaff Reinet
 8. Graaff Reinet
 9. Graaff Reinet - Lesotho
 10. Lesotho
 11. Lesotho - Drakensbergen
 12. Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park
 13. Drakensbergen - St. Lucia
 14. St. Lucia
 15. St. Lucia - Swaziland
 16. Swaziland
 17. Swaziland - omgeving Kruger nationaal park
 18. omgeving Kruger NP - Panoramaroute - Greater Kruger NP
 19. Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
 20. Greater Kruger NP - Pretoria
 21. Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto-tour - Johannesburg - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de 22-daagse route van Kaapstad naar Johannesburg, daarna volgt de omgekeerde route van Johannesbrug naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar Johannesburg

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 aankomst Kaapstad
Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop

Mensen lopen langs de boulevard van Waterfront Kaapstad Zuid-AfrikaDe beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg: een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

In de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden ge-houden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zuid Afrika pinguins Boulders Beach DjoserDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuur-reservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde fynbos.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Zuid-Afrikaanse wijnen en de beroemde Cangogrotten

Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn

Ome Samie se Winkel Stellenbosch Zuid AfrikaWe verlaten Kaapstad en maken eerst een korte stop in Stellenbosch. Onderweg zie je vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

Zuid Afrika Oudtshoorn struisvogelWe verruilen de groene kuststrook voor de Kleine Karoo-woestijn bij Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

We brengen een bezoek aan de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Walvissen bij Plettenberg en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 5 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Dag 6 Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park

Zuid Afrika Tsitsikamma nationaal park brug DjoserWe vervolgen onze weg via de bergen naar de kust naar Plettenberg Bay. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij de Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park.

Dit nationale park beschermt de 100 kilometer lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinet

Dag 7 Plettenberg Bay - Graaff Reinet
Dag 8 Graaff Reinet

Graaf reinet huis Zuid AfrikaDoor de uitgestrekte, dorre Karoo rijden we naar Graaff Reinet. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt hier een excursie boeken naar het Karoo-natuurreservaat en hier een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een steil pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag 9 Graaff Reinet - Lesotho
Dag 10 Lesotho

Basotho hut in Lesotho Zuid AfrikaDe route van Graaff Reinet naar Lesotho gaat via de mooiste berglandschappen van de Grote Karoo noordwaarts naar de grens van het hoog gelegen koninkrijkje. Met haar groene hooggelegen bergruggen wordt Lesotho wel het Koninkrijk in de Hemel genoemd.

Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo kun je hier een mooie tocht maken naar een waterval of naar de Canyon. In de omgeving komen tevens schilderingen voor van Bosjesmannen. Je waant je hier in écht Afrika.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag 11 Lesotho - Drakensbergen
Dag 12 Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

We laten de rust en de vriendelijke bevolking van Lesotho achter ons en rijden verder naar de Drakensbergen. Via het Golden Gate nationaal park bereiken we het Royal Natal nationaal park.

Zuid Afrika Drakensbergen Royal Natal DjoserDe Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, die naar de mooiste plekken leiden. De ene wandeling is wat korter, en de ander wat langer,  Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten aan de rand van Royal Natal nationaal park.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 13 Drakensbergen - St. Lucia
Dag 14 St. Lucia

Hippo in het water bij St. Lucia, Zuid-AfrikaWe reizen verder naar het noorden van Zuid-Afrika. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen.

We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Kudus in nationaal park in Zuid-AfrikaDe volgende dag kun je in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. In de namiddag heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 15 St. Lucia - Swaziland
Dag 16 Swaziland

Zuid Afrika Swaziland uitzicht DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland (tegenwoordig Eswatini). We rijden in ongeveer vijf uur naar de tweede stad van Swaziland: Manzini. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen met een gids in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 17 Swaziland - omgeving Kruger nationaal park
Dag 18 omgeving Kruger NP - Panoramaroute - Greater Kruger NP
Dag 19 Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
Dag 20 Greater Kruger NP - Pretoria
Dag 21 Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto tour - Johannesburg - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

We steken de grens met Zuid-Afrika weer over en rijden naar onze accommodatie nabij het Kruger nationaal park, een van de grootste wildparken ter wereld. De volgende dag gaan we via de Panoramoroute met bezienswaardigheden als de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes naar het Manyeleti private game reserve. De diversiteit van Zuid-Afrika's adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht.

Zuid Afrika Krugerpark olifant DjoserWe maken de volgende dag een zogenaamde gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn, ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn: tijdens deze optionele tochten zie je de dieren die zich overdag schuilhouden!

Een andere mogelijkheid is het maken van een gamewalk, een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een ranger, een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Na ons verblijf bij het Krugerpark rijden we naar Pretoria. Hier hebben we de tijd om de stad en het township Soweto te verkennen. Vanaf Johannesburg vliegen we weer terug naar Nederland. 

 
Van Johannesburg naar Kaapstad

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Pretoria
Dag 3 Pretoria - Greater Kruger nationaal park
Dag 4 Greater Kruger NP, gamedrive (jeep)
Dag 5 Greater Kruger NP - Panoramaroute - omgeving Kruger NP

Leeuwen in nationaal park Zuid-AfrikaVanuit Johannesburg rijden we via Pretoria richting het Kruger nationaal park. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.

We maken de volgende dag een zogenaamde gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn: ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd die, hoewel prijzig, ook een aanrader zijn: tijdens deze optionele tochten zie je de dieren die zich overdag schuilhouden! Een andere mogelijkheid is het maken van een gamewalk, een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een ranger, een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Drie rondavels Blyde river Canyon Zuid-AfrikaWe rijden met onze eigen bus via de Blyde River Canyon naar de volgende accommodatie in de nabijheid van het Kruger nationaal park. We rijden over de zogenaamde Panoramaroute, waarbij we stoppen op een aantal bekende uitkijkpunten. Zo brengen we een bezoek aan de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en Gods Window. De diversiteit van Zuid-Afrika's adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 6 omgeving Kruger nationaal park - Swaziland
Dag 7 Swaziland

Zuid Afrika Swaziland bevolking DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen met een gids in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 8 Swaziland - St. Lucia
Dag 9 St. Lucia

Krokodil in St Lucia nationaal park, Zuid-AfrikaNa Swaziland brengen we een bezoek aan het St. Lucia-moerassen reservaat. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen. We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Zuid Afrika springbokkies DjoserJe kunt in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. Verder heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag 10 St. Lucia - Drakensbergen
Dag 11 Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

Drakensbergen Zuid AfrikaWe rijden verder naar de Drakensbergen. De Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculaire steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, de een wat korter, de ander wat langer, die naar de mooiste plekken leiden. Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten aan de rand van het Royal Natal nationaal park.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag 12 Drakensbergen - Lesotho
Dag 13 Lesotho

Zuid Afrika Lesotho landschap DjoserDe reis brengt ons naar Lesotho. Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie in Malealea, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo kun je hier een mooie tocht maken naar een waterval of naar de Canyon. In de omgeving komen tevens schilderingen voor van Bosjesmannen.

Je bent hier in het échte Afrika. Ook kun je een partijtje voetbal spelen met de lokale jeugd.


De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinout

Dag 14 Lesotho - Graaff Reinet
Dag 15 Graaff Reinet

Na Lesotho zullen we Graaff Reinet bereiken. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt de natuur van het Karoo-natuurreservaat inrijden en een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een stijl pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Walvissen bij Plettenberg Bay en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 16 Graaff Reinet - Plettenberg Bay
Dag 17 Plettenberg Bay, Tsitsikamma NP

We verruilen de Kleine Karoo-woestijn voor de groene kuststrook bij Plettenberg Bay. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen.

Zuid Afrika Plettenberg Bay kust DjoserPlettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan kun je een excursie maken naar het Tsitsikamma nationaal park maken. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad gaat na de hangbrug stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Scharrelende struisvogels en de beroemde Cangogrotten

Dag 18 Plettenberg Bay - Oudtshoorn, Cangogrotten

Cangogrotten in Oudshoorn Zuid-AfrikaVanuit Plettenberg Bay rijden we door de uitgestrekte en dorre Karoo naar Oudtshoorn waar tussen de taaie struiken duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar scharrelen. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

We bezoeken de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 19 Plettenberg Bay - Stellenbosch - Kaapstad
Dag 20 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 21 Kaapstad - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Voor we in Kaapstad aankomen, maken we een korte stop in Stellenbosch. Je ziet bij het naderen van Stellenbosch al vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

Zuid Afrika Kaapstad Camps Bay DjoserDe laatste paar dagen van de reis zul je doorbrengen in Kaapstad. Daar vind je o.a. de  beroemde Tafelberg die het gezicht bepaalt van de stad. Waar je ook staat, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg, een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Waterfront Kaapstad Zuid-AfrikaIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zicht vanaf de Tafelberg Zuid-AfrikaOp dag 20 organiseert de reisbegeleiding een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Na nog een volle dag van Kaapstad te hebben genoten, vlieg je op dag 21 's avonds weer terug naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 dec - 06 jan

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 27 jan
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

27 jan - 17 feb

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

03 feb - 24 feb
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

17 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 feb - 17 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

10 mrt - 31 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

21 apr - 12 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

12 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

02 jun - 23 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

14 jul - 04 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

21 jul - 11 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

28 jul - 18 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

11 aug - 01 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

08 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

15 sep - 06 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

22 sep - 13 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

29 sep - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

06 okt - 27 okt
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

13 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

20 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

27 okt - 17 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

10 nov - 01 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

24 nov - 15 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

01 dec - 22 dec
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

15 dec - 05 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

23 dec - 13 jan
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

24 dec - 14 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Vertrekdata 2024

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 26 jan
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.545,-

Start - einde

26 jan - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

02 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

16 feb - 08 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

23 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.645,-

Start - einde

08 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

19 apr - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

10 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i
i
Uw reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

07 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/lodge en chalet overnachtingen op basis van logies
 • Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Royal Natal nationaal park
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Stadstour door Pretoria & Soweto

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad of Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je, voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 65,- per nacht. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In de grote steden slapen we bijvoorbeeld in goede middenklasse hotels. We overnachten daarnaast een aantal andere nachten in authentieke appartementen/chalets, ook wel 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

Bij het Kruger park overnachten we in een 'tented-camp' in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen of je slaapt in een rondavel met eigen sanitair.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Hotel Sea Point
Plettenberg Bay Knysna Chalets
Oudtshoorn Kleinplaas
Graaff Reinet Camdeboo Cottages
Lesotho Malealea Lodge
St. Lucia Shonalonga Lodge
Swaziland Maguga Lodge
Greater Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Omgeving Kruger NP Muluwa Lodge
Pretoria Premier Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

  Overnachtingen in tented camps midden in de natuur

 • Accommodatie tented camp Zuid Afrika
 • Accomodatie tented camp Zuid Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Camdeboo Cottages Zuid-Afrika
 • Camdeboo Cottages kamer Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

  Meerdere accommodaties hebben een zwembad

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Accommodatie Zuid-Afrika

  Soms spot je de dieren vanuit je lodge!

 • Accomodatie zuid afrika
 • Accomodatie rondavel met uitzicht Zuid Afrika

  Verblijf in typisch Zuid-Afrikaanse rondavels

 • Kamer accommodatie Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser

  s Avonds gezellig rondom het kampvuur bij de lodge

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Kaapstad

  Vertrek

  22:15

  Aankomst

  10:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Frankfurt

  Vertrek

  19:40

  Aankomst

  05:30*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:00

  Aankomst

  10:15

* aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Zuid-Afrika zelf reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! De langste busritten maken we tussen Kaapstad en Plettenberg Bay, van Graaff Reinet naar Lesotho en van Lesotho naar Royal Natal nationaal park De uitzichten vanaf de bergpassen maken veel goed!

 • Lufthansa Airbus A319
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika safari bus vervoersmiddel Djoser

  Met een gamedrive in open voertuig maak je prachtige safari's!

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/lodge en chalet overnachtingen op basis van logies
 • Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Royal Natal nationaal park
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Stadstour door Pretoria & Soweto

Excursies

Elephant TanzaniaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil de Tafelberg op wandelend of met de kabelbaan en de ander bezoekt graag eerst Robbeneiland en gaat daarna naar de Tafelberg. Of de een wil een walvissentocht maken en de ander gaat graag kayakken in Plettenberg Bay. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Gedurende de dag word je rondgereden op het Kaaps Schiereiland. Via de Chapman's Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld, gaan we richting het einddoel Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we o.a. in Houtbaai en Simon's Town, waar je een kolonie pinguïns treft.
 • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken naaste vele andere activiteiten.
 • Een bezoek aan de Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties.
 • Je bezoek het Royal Natal nationaal park waar je verschillende wandelingen zijn uitgezet, wat kortere en langere en waar je geniet van de mooie natuur en prachtige uitzichten.
 • Een gamedrive met jeep in het Krugerpark. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
 • Onderweg komen we ook langs een wijnboerderij bij Stellenbosch. 
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels.

Ter plaatse zijn er veel andere excursies mogelijk.

 • Bezoek in Kaapstad het bekende Robbeneiland, op dit eiland zat Nelson Mandela jarenlang gevangen.
 • Met een kabelbaan kun je de Tafelberg op, de iconische berg met de kenmerkende platte bovenkant is vanuit de hele stad en wijde omgeving te zien (de kabelbaan is in de zomer vaak enkele weken gesloten, kijk voor meer informatie hier).
 • Maak bij Plettenberg Bay een walvissen- of dolfijnentocht of ga zeekayakken.
 • In Graaff Reinet kun je een excursie boeken naar het Karoo-natuurreservaat en een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid.
 • In Lesotho zijn er verschillende excursie mogelijkheden: je wandelt naar een waterval of gaat paardrijden.
 • Ook in Swaziland zijn er diverse mooie wandelingen en andere activiteiten waar je aan deel kunt nemen.
 • In St. Lucia kun je een boottocht maken of je maakt een gamedrive naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park.
 • In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) geldt dat wanneer het kind reist met beide biologische ouders een geboorteakte niet nodig is. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. Ondanks deze wijziging blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen, omdat luchtvaartmaatschappijen of douanebeambten soms nog om deze documenten blijven vragen. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet. 
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s zijn te wisselen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 450,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken is niet bij de reissom inbegrepen. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant en is dit de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, bijvoorbeeld bobotie, miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het Braai in Zuid Afrikahouden van een braai, onze barbecue. Tijdens
de overnachtingen in een chalet kun je je eigen braaivleis bereiden: een braai ontbreekt
namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen
zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of boerewors, broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten.
  Alleen in het oostelijk deel van Zuid-Afrika komt malaria voor, van St. Lucia tot en met het verblijf in het Krugerpark en dan vooral van september tot en met mei. 


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Ook voor het korte verblijf in Swaziland en Lesotho hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad of Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je, voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 65,- per nacht. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse: juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat, de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden. In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig.

Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen, elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands/Afrikaans reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee. 

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer geregeld?

In Zuid-Afrika zelf reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! De langste busritten maken we tussen Kaapstad en Plettenberg Bay, van Graaff Reinet naar Lesotho, van Lesotho naar Royal Natal nationaal park en van het Kruger nationaal park naar Johannesburg. De uitzichten vanaf de bergpassen maken veel goed!

Waar overnachten we tijdens de reis?

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

Maakt het iets uit of de reis begint in Kaapstad of in Johannesburg?

Hoe wordt de reis begeleid?

Is een klamboe nodig?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen? En zijn koffers toegestaan?

Heb ik malariapillen nodig?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Zuid-Afrika?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Zuid-Afrika reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Wat een onvergetelijke, avontuurlijke en veelzijdige reis! Het reisschema was prima, hoewel soms een beetje te vol. We hadden een heel gezellige, inspirerende en enthousiaste groep. Reisleider Henning gaf veel interessante informatie en chauffeur Jimmy reed fantastisch en maakte goede grappen.

  9,0

  9,0
 • De reis is prachtig & de reisbegeleiding zeer deskundig! Maar lees van tevoren erg goed de kleine lettertjes! Er is slecht 1 excursie inbegrepen in deze reis, dus voor alle andere excursies moet je bijbetalen en/of entreegelden betalen! Ons gehele reisgezelschap werd hierdoor verrast.

  8,0

  8,0
 • Was een leuke reis met een goede reisbegeleider. Veel in de bus zitten wel. Gewoon Kruger en Kaap de Goede Hoop bij de prijs inbegrepen doen, scheelt een hoop gedoe met geld. In Manzini zaten we niet op de juiste locatie voor alle activiteiten.

  7,0

  7,0
 • Zuid-Afrika is een jongens droom die uit is gekomen! Mijn belangrijkste doel was het zien en vastleggen van " the big five" wat gelukt is door de geweldig goede gidsen. Onze reisleidster Helma en chauffeur Nokan hebben er voor gezorgd dat we meer hebben kunnen zien dan de standaard excursie.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie met Lesotho & Swaziland
 • Overnachten in goede chalets & hotels
 • Aantrekkelijk geprijsde eenpersoonskamers
 • Comfortabele eigen bus 
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Gamedrive met safarivoertuig in Kruger
 • Lokale Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Bezoek aan Tsitsikamma nationaal park

Klantwaardering

9,2

Wat een onvergetelijke, avontuurlijke en veelzijdige reis! H...
Wat een onvergetelijke, avontuurlijke en veelzijdige reis! Het reisschema was prima, hoewel soms een beetje te vol. We hadden een heel gezellige, inspirerende en enthousiaste groep. Reisleider Henning gaf veel interessante informatie en chauffeur Jimmy reed fantastisch en maakte goede grappen.

Marije S. - 9,0
De reis is prachtig & de reisbegeleiding zeer deskundig! Maa...
De reis is prachtig & de reisbegeleiding zeer deskundig! Maar lees van tevoren erg goed de kleine lettertjes! Er is slecht 1 excursie inbegrepen in deze reis, dus voor alle andere excursies moet je bijbetalen en/of entreegelden betalen! Ons gehele reisgezelschap werd hierdoor verrast.

Karen B. - 8,0
Was een leuke reis met een goede reisbegeleider. Veel in de...
Was een leuke reis met een goede reisbegeleider. Veel in de bus zitten wel. Gewoon Kruger en Kaap de Goede Hoop bij de prijs inbegrepen doen, scheelt een hoop gedoe met geld. In Manzini zaten we niet op de juiste locatie voor alle activiteiten.

David K. - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

21°C

Terug naar boven
/