Zuid-Korea

Rondreis Zuid-Korea 15 dagen

Onze reizen beginnen en eindigen in Seoul, de miljoenmetropool van Zuid-Korea. De stad biedt een unieke mix van modern en traditioneel aan. Je kunt een bezoek brengen aan de gedemilitariseerde zone, de zwaar versterkte grens met Noord-Korea. In Seoraksan nationaal park wandel je door de prachtige natuur met watervallen en steile kliffen. Via Andong met zijn prachtige openluchtmuseum kun je de Haeinsa in Gayasan nationaal park met de beroemde Tripitaka Koreana bewonderen. De meest uitgebreide collectie van boeddhistische geschriften in Oost-Azië. In Busan, de tweede stad van het land, kun je de enorme vismarkt bezoeken waarna we via de prachtige zuidkust naar het westelijk deel van het schiereiland rijden.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen

 • 13-09-2020 Amsterdam - Seoul
 • 14-09-2020 aankomst Seoul
 • 15-09-2020 Seoul
 • 16-09-2020 Seoul - Hwajinpo - Geojin - Seoraksan
 • 17-09-2020 Seoraksan NP
 • 18-09-2020 Seoraksan - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong
 • 19-09-2020 Andong - Gayasan - Gyeongju
 • 20-09-2020 Gyeongju
 • 21-09-2020 Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
 • 22-09-2020 Busan
 • 23-09-2020 Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong - Gurye
 • 24-09-2020 Gurye - Namwon - Jeonju - Buyeo
 • 25-09-2020 Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
 • 26-09-2020 Seoul
 • 27-09-2020 Seoul - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Seoel

Dag 1 Amsterdam - Seoul
Dag 2 aankomst Seoul
Dag 3 Seoul

Seoel zuid-Korea Djoser Na onze vlucht komen we aan in Seoul, de hoofdstad van de Republiek Korea. Deze miljoenenstad met zijn 10 miljoen inwoners oogt intimiderend met zijn uitgestrekte hoogbouw. Op straatniveau is het echter een gezellige boel en drukte van jewelste. Het openbaar vervoer in Seoul is uitstekend waardoor je zo bij de verschillende bezienswaardigheden bent. Het grootste paleis is Gyeongbokgung, dateert uit het einde van de 14e eeuw, en werd gebouwd door Yi Song-gye, de stichter van de Joseon oftewel Yi-dynastie.

Het was het koninklijke paleis tot het in 1592 door de Japanners werd verwoest. Koning Gojong herbouwde het en verhuisde in 1872 naar het vernieuwde paleis. Tijdens de Japanse bezetting (1910-45) en de Korea Oorlog werd een groot deel verwoest. Van de circa 200 gebouwen zijn er nog zo'n 10 over. Maar die zijn wel prachtig. Vanaf 1995 worden steeds meer van de oorspronkelijke hallen herbouwd. Ten zuidoosten van Gyeongbokgung ligt Insadong, een sfeervolle historische straat, nu een mix van traditionele en moderne architectuur en een voetgangersgebied met kunstgaleries, theewinkeltjes en restaurantjes.

De 273 meter hoge Namsan (Zuidberg) staat tegenwoordig in Seoul, maar lag vroeger ten zuiden van de stadsmuur. Het is nu het grootste park in de stad. Op de groene hellingen van de heuvel zijn de Botanische Tuinen te vinden. Bovenop de heuvel staat de 240 meter hoge Seoul Toren waar vanaf je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In het noorden van het Namsan Park ligt het Namsan Hanok Village, een verzameling traditionele huizen die bij stadsvernieuwingen hiernaartoe zijn verhuisd, en Tapkol Park, waar op 1 december 1919 de Koreaanse Onafhankelijkheid uitgeroepen, gevolgd door een serie vreedzame demonstraties tegen de Japanse overheersers. In het park staat een beeld van Sun Pyong-hui, leider van de demonstranten.

De Zuidpoort is, samen met de Oostpoort, de meest imposante van de resterende vijf stadspoorten van het oude Seoul. De poort dateert uit het einde van de 14e eeuw en blijft imponeren ondanks de omliggende hoogbouw en het Seoul Station vlakbij. Rond de Namdaemun is al sinds 1414 een markt en het is een traditionele markt waar de Koreanen zelf boodschappen doen. Namdaemun-markt, gelegen in het centrum van Seoul, is de grootste traditionele markt in Korea voor het kopen van kleding, dagelijkse goederen, keukengerei en lokale en geïmporteerde vers producten. De meeste winkels hebben hun eigen fabrieken en eigen producten met goede prijzen

Seoraksan NP

Dag 4 Seoul - Hwajinpo - Geojin - Seoraksan
Dag 5 Seoraksan NP

Seoraksan nationaal park zuid korea Djoser Het Seorak gebergte ligt niet ver van de oostkust, iets ten westen van Sokcho en ten noorden van Gangneung. Een totaal van ca 360 km2 van dit nationale park valt inmiddels onder bescherming van de Unesco. Hier leven 25 verschillende soorten zoogdieren, 90 vogelsoorten, 11 soorten reptielen, 360 soorten insecten en 939 plantensoorten. Op nog geen half uur van het park liggen de prachtig witte stranden langs de kust. Het Park heeft vele wandelroutes die vooral in het najaar wanneer de bomen duizenden verschillende kleuren hebben op zijn mooist zijn. Voor niet wandelaars is er een kabelbaan die je naar een adembenemend uitzichtpunt brengt.

Het park heeft een enorme variatie aan valleien, kristalheldere beekjes en weelderig groene bossen die een uitgelezen mogelijkheid bieden voor niet alleen wandelen, maar ook o.a. klimmen, raften, skiën, golfen

Andong
Dag 6 Seoraksan - Gangneung - Jeondongjin - Punggi - Andong
Dag 7 Andong - Gayasan - Gyeongju
Dag 8 Gyeongju

zuid korea Djoser Vandaag rijden we voor een deel langs de kust. De mooie stranden staan achter meters hoge hekken met om de 20 meter wachttorens, dit om te voorkomen dat het noorden via zee kan infiltreren. In Jeongdongjin staat het dichtst bij de kust gelegen treinstation. Dit stadje leeft in de zomer helemaal op door de toeristen die voor de standen en het mooie weer komen. Vergeet niet naar de rotsen hoog boven de stad te kijken, daar ligt het raarste hotel dat je ooit gezien hebt: een volledig cruiseschip.

In Punggi bezoeken we de ginsen markt  waar de wortel in allerlei vormen verkocht wordt: gedroogd, in wijn, als thee, als snoep en ga zo maar door. De omgeving van Andong is zeer rustig en landelijk en de stad heeft dan ook haar traditionele karakter kunnen behouden. Het zal bezoekers niet verbazen dat in deze omgeving meerdere openluchtmusea opgericht zijn. De settings zijn zo authentiek dat de Koreaanse televisie er regelmatig opnames maakt voor historische series.
Iets buiten het centrum ligt het Andong Folk Village: een dorp dat door een stuwdamproject opnieuw opgebouwd moest worden. Van boerderijen met een dak van stro tot prachtige villa’s van regeringsbeambten, alles is hier authentiek. Vlakbij bevind zich het Folkloremuseum met een fascinerende tentoonstelling over Koreaanse tradities. De regering heeft Hahoe Village (25 kilometer buiten Andong) onder monumentenzorg geplaatst zodat de bewoners er nog kunnen leven zoals in vroegere tijden.

haeinsa tempel korea Djoser We reizen met onze eigen bus verder naar een van de andere bijzondere nationale parken die Korea rijk is. Hier bezoeken we de beroemdste tempel van Korea: de Haeinsa Tempel. Deze ligt in Gayasan NP en werd in het jaar 802 na Christus gebouwd. In meer dan 90 gebouwen herbergen zich vele schatten van het verleden. De Haeinsa tempel herbergt de Tripitaka Koreana, de grootste verzameling boeddhistische geschriften van oost Azië. Ze werden rond de 13e eeuw in meer dan 80.000 houten tabletten gebeiteld. Ze zijn zeer goed behouden gebleven en door de Unesco in 1995 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Gyeongju is een van de grootste bezienswaardigheden van Korea. Meer dan 1000 jaar was dit de hoofdstad van het Sillarijk dat over de gezamenlijke Korea’s regeerde. Het ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste culturele centra van de oude wereld. Je vindt er heuvelgraven, kleine tempels en prachtige Boeddhabeelden. 

Een van de bekendste Koreaanse tempels is de Bulguksa tempel. Deze ligt een kleine 16 kilometer buiten de stad en werd in 535 gebouwd. De tempel bevat nog vele originele werken uit het Silla-tijdperk. Ook deze tempel staat op de Unesco-lijst. De tempel is gebouwd op steenterrassen en is de mooiste die de Silla dynastie heeft voortgebracht. De schoonheid van het landschap en het vakmanschap van de bouwers hebben ervoor gezorgd dat het een waar kunstwerk is om te zien.

seokuramgrot korea Djoser In de bergen boven deze tempel ligt de Seokuram grot verscholen. In de 8e eeuw lieten de Silla heersers er een tempel in aanleggen. Het centrale beeld is van Boeddha omringd door meer dan 30 beschermheiligen. In het centrum van de stad ligt het Tumuli Park met talrijke koningsgraven uit vergane tijden. Een van de graven, compleet met alle kostbare schatten, is te bezichtigen. Verder leent het park zich ook voor een ontspannen wandeling.

Wie geïnteresseerd is in Koreaanse geschiedenis, moet zeker een bezoek brengen aan het nationale museum van Gyeongju. Hier kun je Boeddhistische kunstwerken, traditionele aardewerken, grafvondsten en beelden uit de Silla-tijd bewonderen. De Bunhwangsa pagode is een prachtig gebouw en de oudste in zijn soort in Korea.

Busan

Dag 9 Gyeongju - Gampo - Yangsan - Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan - Geoje - Tongyeong - Namhae - Hadong - Gurye

In Gampo stoppen we om de tweelingpagodes te bezoeken. Deze site is ter ere van de drakengeest van koning Munmu aangelegd. Het graf van de koning ligt echter in zee. Bij laag water is de tombe van de koning te zien voor de kust. De koning wenste gecremeerd te worden en vervolgens begraven te worden voor de kust zodat hij zijn land kon verdedigen als zeegeest. Via Yangsan rijden we naar Busan, de tweede stad van Korea. Deze havenstad ligt ingeklemd tussen de zee en de heuvels van het achterland. De fascinerende Jagalchi vismarkt is een hoogtepunt. Zoveel verschillende soorten vis bij elkaar op zo’n enorme oppervlakte en je kunt ze ter plaatse klaar laten maken en opeten. Zo vers heb je je vis nog nooit gehad.

Bezoek na de markt het BIFF plein dat er een steenworp vanaf ligt. Hier vind je trendy winkels, bioscopen en een heuse walk of fame met de handafdrukken van Koreaanse filmsterren en regisseurs. Loop je door dan kom je in de straatjes waar je duizenden winkeltjes kunt vinden. Je kunt met de metro en de benenwagen de tempels buiten Busan bezoeken. Na een stevige wandeling bereik je de tempel met prachtig uitzicht over de omgeving. Je voelt de rust over je komen als je door het complex loopt. We laten Busan achter ons om via de diepste gelegen snelweg op aarde, onder het water, naar Geoje te reizen.

We bezoeken een gevangenkamp uit de Koreaanse oorlog. Hier verbleven op het hoogtepunt van de oorlog 170.000 mensen. Door naar de charmante kustplaatsjes waar het leven lijkt te hebben stil gestaan, het dorpje Gacheon lijkt aan de rotsen te zijn vastgeplakt en we bezoeken de markt van Hwagae. In Gurye bezoeken we de Hwaeomsa tempel bezoeken. Deze tempel stamt uit de 6e eeuw.

Suwon

Dag 12 Gurye - Namwon - Jeonju - Buyeo
Dag 13 Buyeo - Gongju - Suwon - Seoul
Dag 14 Seoul (optioneel bezoek aan de DMZ)
Dag 15 Seoul - Amsterdam

Zuid Korea Gwanhallu paviljoen Djoser We rijden naar Namwon om het Gwanhallu paviljoen te bezoeken. Dan gaan we door naar Jeonju. Hier bezoeken we een oude wijk (Hanok), ontdek straatje na straatje en ontdek hoe de Koreanen eeuwen lang geleefd hebben. Buyeo is de volgende stop, dit stadje gelegen tussen rijstvelden en beboste heuvels is van 538 tot 660 de hoofdstad geweest van het Baekje koninkrijk. Hier vind je verschillende sites zoals het bergfort, Saedong park of Baekje historisch park. Na een overnachting rijden we richting Seoul.

We stoppen in Gongju. Hier staat midden in de stad het oude Gongsan fort waar je met een beetje verbeelding het verleden tot leven kunt laten komen. Suwon is de laatste stad die we bezoeken voor we weer terug in Seoul arriveren. Hier vindt je het Hwaseong fort uit 1794. Dit fort staat op de UNESCO lijst en beslaat 5,7 km aan muren, wachttorens toegangspoorten en commandoruimten. Ook de overdekte markt is de moeite van het bezoeken waard. De laatste dag in Seoul kun je optioneel (onder voorbehoud van beschikbaarheid) begeleid een bezoek brengen aan de grens met Noord Korea. Hier bezoeken we de 3e tunnel, bedoeld voor infiltratie vanuit het noorden, ga je naar het uitzichtpunt voor een blik op Noord Korea.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleiding met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen, hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast moet worden. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 deelnemers, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Korean Air

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 sep - 27 sep

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

27 sep - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

11 okt - 25 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met Korean Air
 • Seizoenstoeslag luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 565,-.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

De meeste hotels waarin we verblijven zijn centraal gelegen. We verblijven in tweepersoons kamers met eigen faciliteiten. Het ontbijt is tijdens het verblijf inbegrepen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en waar nodig airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Seoul Tmark Hotel Myeongdong
Seoraksan Kensington Stars Hotel
Gyeongju Commodore Hotel
Busan Hotel Commodore
Gurye Jirisan Spa World
Buyeo Lotte Buyeo Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 565,-.

 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Koreo hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Korea hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-korea hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Korean Air

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Korean Air

  Traject

  Amsterdam - Seoul

  Vertrek

  21:20

  Aankomst

  15:05*

 • Vlucht met

  Korean Air

  Traject

  Seoul - Amsterdam

  Vertrek

  14:05

  Aankomst

  18:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: het is in Korea 7 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Zuid-Korea met een eigen bus, met airconditioning. Deze bus wordt bestuurd door een ervaren, lokale chauffeur. Het reizen met eigen vervoer biedt de mogelijkheid te stoppen op plekken waar we willen. De infrastructuur in Zuid-Korea is zeer goed, daarom kunnen langere afstanden relatief snel worden afgelegd.
 

 • korean air
 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser
 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser
 • Zuid-Korea bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Korean Air
 • Seizoenstoeslag luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursies volgens programma

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Seoul

Geldzaken

Het Zuid-Koreaanse betaalmiddel is de Won. De actuele wisselkoers is te vinden op oanda.com.

Pinnen: pinautomaten zijn in Zuid-Korea nog niet zo alom verspreid als in Nederland en derhalve zul je, wanneer je je buiten de stad begeeft, vooraf voldoende geld moeten opnemen.

Contanten: in banken en hotels.

Creditcards: veel hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards zoals Visa, American Express en Mastercard.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland.

Ook in Zuid-Korea is het normaal om voor verleende service fooi te betalen (met uitzondering van restaurants op het platteland en hotel-restaurants). Om te vermijden dat je aan iedereen apart fooi moet betalen, wordt aan het begin van de reis een bedrag per persoon betaald voor de fooienpot voor gezamenlijke activiteiten.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens het verblijf  in de hotels inbegrepen. Voor de lunch en het dinner kun je zelf bepalen wanneer, waar en met wie je gaat eten. Je kunt met je reisgenoten gaan eten, maar hebt ook de vrijheid om zelf een restaurant uit te zoeken. 

In de meeste hotels is een westers ontbijt mogelijk; een Koreaans ontbijt is altijd beschikbaar. De typische Koreaanse gerechten zijn over het algemeen bijzonder voedzaam, veelgebruikte kruiden en ingrediënten zijn rode pepers, sjalotjes, sojasaus en sesamolie. Verheug je in ieder geval op het nationale gerecht Kimchi, dit gerecht, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool en groenten, ook het met rode peper poeder gekruid vlees mag niet ontbreken bij een Koreaanse maaltijd en wordt in alle varianten bereid. Ook Bulgogi en Bibimbap zijn hoogtepunten in de Koreaanse keuken. Aan de scherpe smaak van de Koreaanse keuken zullen westerse bezoekers in het begin wel moeten wennen.

Gezondheid

Voor de reis naar Zuid-Korea worden in ieder geval vaccinaties voor DTP en Hepatitis A aangeraden.

In de grote steden van Zuid-Korea is de medische zorg vergelijkbaar met die in Europa. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Zuid-Korea heeft een klimaat met hete zomers en koude winters. In de zomer valt veel van de jaarlijkse neerslag. Het is tijdens het regenseizoen warm, met gemiddelde temperaturen die rond de dertig graden liggen. In de winter is het erg koud. Zeker in het noorden van het land zakt het kwik regelmatig tot twintig graden onder nul.

In de steden en de kustgebieden wordt het minder koud, maar de Siberische wind zorgt ervoor dat het behoorlijk koud is.In de lente en de herfst wisselen warme en koude dagen elkaar af, maar over het algemeen zijn de temperaturen dan mild.

Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen wisselen. Tussen maart en mei is het lente. De zomer loopt van juni tot september en van september tot en met november is het herfst. De winter begint in december en duurt tot ongeveer half maart. In de zomer valt de meeste regen tussen juni en juli.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waarom met Djoser naar Korea?

We reizen rond in Korea met onze eigen bus, zodat we optimale vrijheid hebben. Reizend met Djoser door Korea maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het jachtige moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. We vliegen rechtstreeks naar en van Korea met Korean Air.

Hoe reizen we naar en in Korea?

Hoe zijn de accommodaties in Korea?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in Korea?

Kan ik naar de DMZ?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

  10,0

  10,0
 • Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijheid blijheid' erg fijn. Hierdoor hebben mede op aanraden van de reisbegeleider in Seoul in veel verschillende en leuke restaurantjes gegeten. De reis was werkelijk geweldig!

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het land gekregen. Vooral de prachtige natuur heeft een een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0

  9,0
 • Wij hebben een prachtige reis gehad. Het vervoer met onze bus was erg prettig en comfortabel.

  8,5

  8,5
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met Korean Air
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Uitgekiende mix van cultuur en bezoek nationale parken
 • Verblijf in comfortabele centraal gelegen hotels inclusief ontbijt
 • Inclusief de prachtige zuidkust
 • Bezoek aan de DMZ (gedemilitariseerde zone) mogelijk

Klantwaardering

9,1

Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi star...
Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

Gerardina B. - 10,0
Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijhe...
Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijheid blijheid' erg fijn. Hierdoor hebben mede op aanraden van de reisbegeleider in Seoul in veel verschillende en leuke restaurantjes gegeten. De reis was werkelijk geweldig!

Maartje P. - 9,0
Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het...
Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het land gekregen. Vooral de prachtige natuur heeft een een diepe indruk op mij achter gelaten.

Richard O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Korea

Het weer in Korea

26°C

Terug naar boven